Plastic plafond: de voor- en nadelen

Een paar jaar geleden werden plastic plafonds door velen gezien als uitsluitend "kantoorinterieur" of "zomerhuis". Tegenwoordig worden kunststof plafonds in toenemende mate aangetroffen in interieurs.

Kunststof panelen en lambrisering, gepresenteerd door moderne fabrikanten in het bouwen van supermarkten, zijn naar buiten toe bijna niet te onderscheiden van natuurlijke materialen en hebben niet de karakteristieke "plastic glans" en een specifieke geur.

Speciale functies

Het is veilig om te zeggen dat een modern kunststof plafond het interieur van zowel een stadsappartement als een landhuis zal versieren. Voordat u het plastic plafond installeert, moet u het vervuilingsoppervlak reinigen, scheuren verwijderen en vervolgens de basis behandelen met speciale ontsmettingsmiddelen, omdat er een schimmel onder het plastic oppervlak kan verschijnen.

Bepaal de plaatsen waar de verlichtingsapparaten zullen worden geïnstalleerd, selecteer hun variëteit. Het is het beste om ze van tevoren te kopen. Als u ervoor hebt gekozen om het PVC-paneel bij te knippen, moet de bedrading vooraf worden geïnstalleerd.

Uw plafond kan dus worden gemaakt met PVC-panelen, kunststof lambrisering of plastic folie (plastic plafond van gerekt plastic). Tegelijkertijd is het heel goed mogelijk om panelen en lambrisering met uw eigen handen te installeren, maar het is beter om de subtiliteiten van het werken met een spanplafond aan specialisten toe te vertrouwen.

Laten we wat langer stilstaan ​​bij de basisopties voor het afwerken van plafonds met PVC-materialen.

PVC-plafond

PVC-panelen worden meestal op de markt weergegeven in de vorm van platen of platen. De platen zijn overweldigend vierkant, met zijden van 30 tot 100 centimeter. Om de platen rond de omtrek van de kamer te bevestigen, moet u speciale oplegplanken installeren.

PVC-platen zijn er in verschillende lengtes (tot 4 meter) en verschillende breedtes (tot 2 meter). De volgorde van werken is altijd ongeveer hetzelfde en bestaat uit de volgende stappen:

 • Versterk de hoeken, die de PVC-panelen met schroeven vasthouden.
 • Knip indien nodig de plastic panelen door, gebruik een gewone ijzerzaag.
 • Als er "bramen" op de randen van de panelen zijn, schuur ze dan af met schuurpapier.
 • Markeer voor toekomstige verlichtingsarmaturen en snij gaten voor hen.
 • Begin de panelen over het profiel te bevestigen.
 • Het is niet eng als sommige panelen niet perfect gepositioneerd zijn, het uitlijnen dat wordt aanbevolen voordat het laatste paneel wordt geïnstalleerd, zal helpen om een ​​nette look te geven, dit gebeurt door de schroeven los te draaien of vast te draaien.

Plafond van plastic voering of "rackplafond"

Een dergelijke afwerking is de goedkoopste, terwijl deze behoorlijk functioneel en divers is. Overweeg de belangrijkste fasen van de installatie van het plafond van kunststof voering:

 • Voer vóór het begin van de werkzaamheden de markering in die zal worden gebruikt voor het monteren van het plafond. De eerste is om het laagste punt van het plafond te vinden. Vanaf dit punt, terugtrekken ongeveer 10 centimeter. Dit is het niveau van het nieuwe plafond.

  Met behulp van het waterniveau markeren we in alle hoeken van de plafondruimte (er kunnen meerdere markeringen zijn als het plafond niet rechthoekig is, maar een gebroken vorm heeft). Deze markeringen worden gevolgd door verdere installatie van het frame.

  • Het frame kan van hout zijn, maar betrouwbaarder en sterker zal van metaal zijn.Voor het metalen frame hebt u zelftappende schroeven nodig met een drukring en gewone zelftappende schroeven, een bouwnietmachine, spijkers, clips, touw, U-vormige bevestigingsmiddelen en krabben, evenals metalen CD-profielen (voor de framebasis) en UD-profielen (voor de omtrek kader).
  • Teken een potloodlijn rond de omtrek van de muren en bevestig het UD-profiel erlangs met deuvels; 2 controle CD-profielen zijn bevestigd in verschillende uiteinden van de kamer niet te dicht bij de muur (10-15 cm); Met behulp van P-steunen monteren we het profiel aan het plafond langs een uitgerekte vislijn of touw (tot 50 cm).
  • Bevestigingen, krabben repareren jumpers.
  • We bereiden de bedrading en communicatie voor en laten de lus achter waar de output draden zullen zijn.
  • Installeer de muurbekleding op het frame.

  Spanplafond van vinyl (PVC-folie)

  Dit is een soepel en net canvas, dat op een profiel van metaal of plastic op verschillende afstanden van het hoofdplafond is gemonteerd.

  PVC-materialen zijn sterk genoeg, maar Vlak voor de installatie wordt het weefsel onderworpen aan verwarming met een speciaal gaspistool., waardoor het elastisch wordt. Wanneer de stof afkoelt, strekt deze zich uit over het profiel en zal het plafond perfect glad zijn.

  Voors en tegens

  De voordelen van een kunststofafwerkingsmateriaal zijn talrijk.Misschien zijn ze in staat om de weinige bestaande nadelen te blokkeren.

  Laten we het hebben over de belangrijkste positieve punten:

  • Kunststof panelen zijn veel goedkoper dan alle andere materialen die worden gebruikt in de decoratie van plafonds.
  • Defecten van het plafond (stoten, naden, scheuren) blijven verborgen onder de afwerking. Ook als u leidingen of bedrading moet verbergen, zullen kunststofpanelen dit het beste aan.
  • De installatie van een plafond van kunststof panelen is zelfs voor beginners beschikbaar en duurt niet lang.
  • Speciaal gereedschap voor de installatie van kunststof panelen is niet nodig.
  • Als u het plafond wilt opruimen, kunt u het eenvoudig zelf doen.
  • Kunststofafwerkingsmaterialen voor plafonds vervagen niet in de zon en zijn bestand tegen temperatuurveranderingen.
  • Een verscheidenheid aan texturen en schakeringen van kunststof panelen maken het mogelijk om ze te kiezen voor elk interieur.
  • Bij het gebruik van kunststof voering is de belasting op het plafondframe erg klein.
  • Het is niet nodig om bang te zijn voor speciale geuren - moderne plastic panelen hebben bijna geen geur en na een paar dagen na het uitpakken voelt zelfs de meest gevoelige neus geen ongewenste geur.
  • Dit is een bijzonder vochtbestendig materiaal dat het uiterlijk niet verandert, zelfs niet na direct contact met water.
  • Plastic panelen zijn duurzaam en gaan zo lang mee als nodig, en de schadelijkheid van plastic voor de menselijke gezondheid is overduidelijk, omdat moderne technologieën deze afwerkmaterialen absoluut veilig maken.
  • Kunststof heeft goede geluidsisolerende eigenschappen.
  • Als het moeilijk is om standaardbedrading in de kamer uit te voeren, zal de installatie van punt-LED's in kunststof panelen niet moeilijk zijn en perfect omgaan met de taken van primaire en secundaire verlichting.

  De plastic bekleding heeft zijn nadelen, die we u moeten vertellen over:

  • Kunststof panelen zijn bestand tegen tamelijk hoge temperaturen (tot 400 graden), maar als er brand ontstaat, zal het materiaal gas afgeven dat schadelijk is voor de menselijke gezondheid. Een soortgelijk proces kan beginnen wanneer het materiaal aan het smeulen is.
  • Het mooie uiterlijk van de plastic afwerking kan worden verstoord door krassen of stoten op de afwerking. Helaas zal reparatie van de schade niet werken, en een deel van het plafond moet worden vervangen.
  • Ondanks de beloften van paneelfabrikanten dat de zonnestralen de afwerking niet zullen beschadigen, moet u er rekening mee houden dat witte panelen of witte delen op gekleurde panelen geel kunnen worden.
  • De laatste minus hangt meer samen met esthetische waarneming dan met objectieve kenmerken. Feit is dat velen het plastic plafond als "kunstmatig", "kantoor" waarnemen. Het is vermeldenswaard een belangrijk punt - moderne PVC-plafonds kunnen er als alles uitzien, inclusief het succesvol imiteren van hout of steen, dus de weigering van plastic afwerking om esthetische redenen is slechts een misleiding.

  Maten en vormen

  Kunststof plafondafwerking is ongewoon divers in afmeting, vorm, kleur en textuur. De hoofdgroepen zijn tegels, lambrisering en plaatproducten, evenals verlaagde plafonds. Elke groep verschilt niet alleen qua grootte, maar ook qua stijfheid, gewicht en uiteraard prijs.

  Let bij het kiezen van een afwerkingsmateriaal op de dikte van de kunststof panelen. Om het plafond af te werken, moet je veel dunner plastic gebruiken dan voor wanden (niet meer dan 5 mm).

  De grootte van de afzonderlijke elementen van kunststof afwerking (ze worden "lamellen" genoemd) is afhankelijk van de groep: smal en langlopend, de grootste - plaatproducten.

  Plastic wandpanelen harmonieus kijkt in de decoratie van de plafonds in het land, op de veranda's, loggia's en balkons, evenals in de keuken. Panelen en plaatafwerkingen zijn geschikt voor het afwerken van woonkamers en hallen, en het plafond van stretch-PVC ziet er in elke kamer goed uit.

  Speciaal type plafonds - bedacht. Zo'n plafond is meestal een combinatie van een plafond gemaakt van PVC-materialen of gipsplaat met spanningsstructuren. Dit is een complex plafond, vaak - meervoudig niveau met behulp van complexe vormen van verschillende vormen en kleuren (afgeronde elementen, spiralen, golven, planten).

  Volumetrisch spanplafonds vallen ook in deze groep.

  Ondanks de complexe ontwerpen van gevormde plafonds en de complexiteit van het werk, hebben ze genoeg voordelen. Het belangrijkste ding - de aantrekkelijkheid en originaliteit. Ook zorgen een goede schilderkunst en een spectaculaire opstelling van de plafondelementen ervoor dat de ruimte groter en groter lijkt.

  Het komt ook voor dat de ruimte comfortabeler moet worden gemaakt en zone grote ruimte. In deze gevallen zijn gekrulde plafonds eenvoudigweg onvervangbaar..

  Onder voorgestelde plafonds kunt u eenvoudig communicatie- of hoogteverschillen verbergen - dit is soms nodig in verschillende ruimtes.Bij het installeren van dergelijke constructies moet u rekening houden met hun grote gewicht en onthouden dat het plafond zeer duurzaam moet zijn.

  De meest voorkomende gebogen plafonds:

  • Het plafond met een rechthoekig "frame". Rondom de hoofdophangingsconstructie bevindt zich een opgehangen frame, meestal gemonteerde spots. Dit ontwerp wordt gebruikt in gevallen waarin u het plafond in meerdere rechthoeken moet verdelen (bijvoorbeeld als u van het traditionele "Beierse" plafond met een witte basis en donkere balken houdt).
  • Plafond met ovalen met meerdere niveaus, cirkels en halve cirkels. Geschikt voor zowel de slaapkamer als de keuken, omdat we met behulp van het bovenste niveau elk gebied in de kamer kunnen selecteren. In het midden van de cirkel heb je meestal een spectaculaire lamp.
  • Golvende vormen kan de rol van zowel een scheidingswand in zones als een opvallend decoratief element voor elk deel van de ruimte spelen.
  • Bloemen gemaakt van gipsplaat of PVC-materialenplanten, bladeren of andere complexe patronen zijn geschikt om de kamer een originele, unieke uitstraling te geven.Soms is het echter noodzakelijk om communicatie en oneffenheden van het hoofdplafond te verbergen onder complexe structuren.

  ontwerp

  Kies PVC-materialen voor het plafond en overweeg de stijl van de binnenkamer. Klassieke interieurs hebben witte plafonds nodig, mediterrane stijl past goed bij 'marmer decor', cupido's, rozen en gouden ornamenten, en de Provence maakt het gebruik van zachte azuurblauwe, lichte olijf-, room- en andere pasteltinten mogelijk. Alle houttinten en textuur "onder de boom" passen bij de rustieke stijl.

  Hoe minimalistischer het ontwerp, hoe strikter het plafond zou moeten zijn. Koude tinten grijs en beige worden perfect gecombineerd met het Scandinavische interieurontwerp.

  Houd er rekening mee dat PVC-plafonds met een patroon alleen geschikt zijn in kinderkamers of in kamers met een bepaalde stijl (bijvoorbeeld mediterrane chic). Als u twijfelt aan de geschiktheid van een bepaald plafondpaneel of PVC-folie, Geef de voorkeur aan het witte matte plafond.

  Decoratieve lamellen zijn ook afhankelijk van het type verbinding. Het is gemakkelijk om ze te onderscheiden, zelfs in uiterlijk - dit zijn panelen met een reliëfoppervlak,producten met een facet en naadloze panelen.

  Naadloze panelen zijn zo strak op elkaar geplaatst de naden zijn bijna onzichtbaar. Panelen met afschuining of roest zijn vergelijkbaar met naadloze lamellen, maar aan het eind heeft elk element een uitsparing (roest), waardoor het gemakkelijk is om de panelen samen te voegen tot één doek.

  Raadpleeg de volgende video om te leren hoe je een plastic plafond met je eigen handen kunt installeren.

  fabrikanten

  Door producten van een betrouwbare fabrikant te kiezen, kunnen we vertrouwen hebben in de kwaliteit van de goederen. Hoe de markt te navigeren, omdat er veel bedrijven zijn? We zullen u kennis laten maken met enkele bedrijven die zich hebben bewezen in de productie van PVC-afwerkingsmaterialen.

  • Belgische Venta - een fabrikant met een enorme ervaring, voortdurend verbetering van de productietechnologie en uitbreiding van het assortiment. Voor het tekenen van patronen op het oppervlak van PVC wordt zelfs digitaal printen gebruikt.
  • Forte - Italiaans bedrijf bezig met de productie van afwerkingsmaterialen voor meer dan vijftig jaar. Maakt elegante panelen van klassieke kleuren voor het plafond en de wanden van moderne apparatuur.
  • Fabrikanten van PVC-materialen uit de Republiek Wit-Rusland hebben zich van de beste kant bewezen.Uitstekende kwaliteit, Europees design en lage prijzen van Wit-Russische PVC-materialen trekken de aandacht van veel kopers. In bouwmarkten en supermarkten zijn producten van het bedrijf. "Europrofiel" (eigen productie van PVC-panelen en -profielen), een belangrijke fabrikant en verkoper van verschillende PVC-materialen "Yu-Plast", het bedrijf "PVC West" (werkt al meer dan 20 jaar op de bouwmarkt).
  • Krasnodar bedrijf "AnV-plast" verdiend het respect van de meester-afwerkers en verkopers van kunststofpanelen. Het bedrijf werkt op binnenlandse grondstoffen en huishoudelijke technologieën. De kwaliteit van de producten is vrij hoog en de prijs is veel lager dan die van buitenlandse concurrenten.
  • Populaire binnenlandse fabrikant van Magnitogorsk - bedrijf "Ural-Plast". De producten zijn gemaakt op buitenlandse apparatuur, heeft een spectaculair ontwerp en een verscheidenheid aan kleuren.

  Tips voor het kiezen:

  • Afwerkingsmaterialen worden het best gekocht in gespecialiseerde winkels. Controleer de producten op kwaliteitscertificaten, onderzoek de samenstelling van PVC-materialen zorgvuldig. Als u vragen hebt, neemt u contact op met de consultants of verkopers.Vraag de consultant om onmiddellijk alle benodigde bevestigingsmiddelen en andere materialen voor je op te halen.
  • Inspecteer de PVC-platen - ze mogen niet barsten of andere beschadigingen vertonen.
   • Druk lichtjes op het oppervlak van de PVC-plaat. Er mag geen spoor achterblijven op een kwaliteitsproduct.
   • Op het oppervlak van de plaat mogen geen zichtbare verstijvingsribben zijn, terwijl het buigen van het product niet mag scheuren.
   • Let bij het kiezen van PVC-panelen op de indeling en de grootte van de ruimte. Gebruik op een kleine loggia of in een smalle gang PVC-elementen van minimale lengte en breedte. Grote pleinen zijn geschikt in een grote ruimte of een ruime hal.

   Voorbeelden in het interieur

   Het uit twee niveaus bestaande plafond, dat het visueel vergroten van de ruimte van een kleine kamer mogelijk maakt, zal een echte decoratie van het moderne interieur worden.

   PVC-voering "onder de boom" lijkt bijna echt, en zal u veel langer van dienst zijn. Indien nodig kan een dergelijk plafond eenvoudig worden gereinigd, wat belangrijk is voor de keuken.

   Rekplafond van PVC-folie met een holografisch patroon versierd het interieur in de stijl van minimalisme of hightech.

   Plastic panelen in de badkamer - een spectaculaire en veel goedkopere vervangende betegelde afwerking.Het gebruik van panelen met hetzelfde patroon voor de wanden en het plafond maakt het mogelijk om een ​​kleine badkamer visueel te vergroten.

   Een kunststof plafond gemaakt van PVC-plaat op een loggia of balkon geeft de kamer een nette en moderne uitstraling. Als u puntlichtbronnen op het plafond van de loggia plaatst, kunt u hier zelfs 's avonds ontspannen.

   We brengen veel tijd door in de keuken, dus een mooi en functioneel keukenplafond is een must in een modern appartement. Bovendien heeft hij opmerkelijk veel te maken met de verdeling van de ruimte in het eetgedeelte en de kookzone.

   Stretch plafond in de badkamer kan het veranderen in een volledig futuristische en ongewoon spectaculaire kamer. Correct geplaatste lampen, verchroomd metaal in de afwerking en spiegeldetails zullen een veelvoud aan lichtbronnen en briljante lichtbronnen creëren.

   Comments
    auteur
   Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

   Inkomhal

   Woonkamer

   slaapkamer