Plafond in verschillende stijlen: ideeën in het interieur

 Plafond in verschillende stijlen: ideeën in het interieur

Het plafond in het huis kan er heel divers en zelfs origineel uitzien, maar in aanvulling op zijn eigen voorkeuren en kenmerken van de omliggende objecten, is het noodzakelijk om rekening te houden met het ontwerp en de specifieke kenmerken van de stijl. Er zijn veel verschillende richtingen, en alleen door duidelijk te visualiseren hoe deze of gene optie eruit zou moeten zien, zal het lukken om fouten tijdens reparaties te voorkomen.

Provençaalse stijl

Het maken van een Provençaalse stijl impliceert imitatie van een traditioneel landelijk huis aan de Middellandse Zeekust van Frankrijk. Karakteristieke kenmerken van deze aanpak zijn een flexibele combinatie van gratie en externe eenvoud, volledige afdanking van schijnvolume en bombast.Er zijn verschillende manieren om de Provençaalse sfeer in het plafond van een gewoon Russisch huis te belichamen.

Meestal gebruiken ze witte kleuren en creëren ze vooral ruwe houten balken.

Diversificatie van deze traditionele aanpak is mogelijk door de "afdaling" van hout op de muur met de vorming van een ingehouden, doordacht patroon. Het wordt aanbevolen om de textuur van houten balken op elke mogelijke manier glad te strijken vanwege het decor - gordijnen gemaakt van lichte stoffen, klassieke gestoffeerde meubels. Het gebruik van doorschijnende inserts met interne verlichting ziet er erg goed uit, maar het is beter om de radicale kleurexperimenten over te laten aan professionele ontwerpers.

Als u de gipsplaten met verborgen verlichting uitrust, is dit ook een goede oplossing. Maar het is belangrijk om er rekening mee te houden dat zelfs grote hallen met lage muren er slechter uit kunnen zien als de volume-elementen onevenredig groot blijken te zijn. In het Provençaalse binnenland zal zelfs een plafond met meerdere niveaus op passende wijze worden waargenomen.

Je moet de verlichting en de richting van de lichtstralen zorgvuldig overwegen om uiteindelijk de algehele uitstraling van de kamer te verbeteren.

High-tech

Dit type plafond verscheen aan het einde van de vorige eeuw.Hij benadrukt de hoogste prioriteit van geavanceerde technologie.

Kenmerkende kenmerken van deze optie zijn:

  • creatie van maximale ruimte;
  • het gebruik van alleen de meest geavanceerde materialen;
  • het gebruik van koude kleuren (warme tinten worden uiterst zelden gebruikt).

Imitatie van het paleis

Het "barokke" formaat onderscheidt zich vooral door zijn grote hoogte (het kan niet worden gebruikt in lage ruimtes). De ruimte van het plafond is uitgerust met de meeste bogen en bogen. Een zeer goede stap is het gebruik van stucwerk en lijsten met kroonluchters en kruispunten met muren met reliëf randen. De meest geavanceerde en geavanceerde opties omvatten het schilderen met fresco's of het tekenen van afbeeldingen met behulp van fotoprints. Het is wenselijk dat de percelen overeenkomen met de Renaissance.

Country muziek

Zoals in het geval van de Provence, werden de makers van de stijl geïnspireerd door de natuur en zochten ze naar een zo natuurlijk mogelijke setting. Zelfs als je toevlucht neemt tot synthetische materialen, zou het niet uiterlijk merkbaar moeten zijn. Het is noodzakelijk om onbehandeld hout te gebruiken, en alleen als het onmogelijk is om dit te doen, worden de behandelde structuren gebruikt.Ze moeten de oorspronkelijke textuur behouden, omdat het verlies absoluut onaanvaardbaar is.

De "land" -instelling vereist het gebruik van natuurlijke pastelkleuren, maar zeker niet verzadigde en levendige toonaarden.

Een donker hout (een dik hout of zelfs een houtblok) zal heel goed werken.

In stedelijke woningen om hetzelfde effect te reproduceren, zullen polyurethaan- en polystyreenbalken worden geholpen. De gaten ertussen moeten worden genaaid met een houten dakspaan, je kunt een plafond maken op basis van MDF en de houtstructuur reproduceren. Het is onacceptabel om PVC-panelen te gebruiken, omdat het "houten" patroon op glanzend vinyl absoluut niet in het concept past.

Andere stijlen

Het plafond in de Scandinavische stijl herhaalt de algemene kenmerken van deze ontwerprichting - een overvloed aan ruimte en licht, de prevalentie van subtiele tonen en natuurlijke materialen. Het concept is perfect onthuld bij het gebruik van hout, en zelfs een relatief hoge prijs kan nauwelijks als een nadeel worden beschouwd. Het combineren van een ruwe plafondstructuur (aangevuld met balken) met lichtgekleurde muren in een interieur kan een elegant contrast creëren.

Maar het moet worden opgemerkt dat de overlapping in de appartementen niet altijd bestand is tegen de belasting die wordt gecreëerd, en alleen in privéhuizen is zo'n beslissing de juiste stap.

De slaapkamers zullen een goed ervaren combinatie zijn van toetstonen - wit, beige en bruin. Een bekwame ontwerpbenadering zorgt ervoor dat je niet bang hoeft te zijn voor problemen, waaronder eentonige kleurtoniet. Voor zolder wordt het aanbevolen om laminaat te gebruiken, dat het uiterlijk van natuurlijk hout vrij goed nabootst, terwijl het veel goedkoper en lichter is dan natuurlijke tegenhangers.

De canon in Japanse stijl is verfijning en mysterie., maar het is onmogelijk om de situatie te fantasievol te maken. De belangrijkste vorm geassocieerd met een exotisch land is vierkanten en rechthoeken; Je kunt dit soort ontwerp altijd op je plafond aanbrengen en de meest gedurfde ideeën realiseren.

Het is onmogelijk om een ​​vierkant en een rechthoek in een interieur te mengen, het wordt gebruikt met één optie of een ander. De exacte keuze hangt af van hoe groot het oppervlak van de kamer is en wat zijn eigen geometrie is.

Zoals met alle traditionele benaderingen,bij het maken van een Japans plafond, is het raadzaam om alleen natuurlijke materialen te gebruiken (uitzonderingen worden gemaakt voor kunststoffen en synthetische vezels die qua uiterlijk lijken op oosters design).

Het plafond in de stijl van minimalisme moet strikt en beknopt zijn, dus de aanwezigheid van onnodige accessoires is absoluut onaanvaardbaar. Het is erg belangrijk om te experimenteren met de helderheid van de lichtstroom en deze in verschillende delen te verdelen. Tegelijkertijd moet in het perfecte ontwerp van de lampen zelf helemaal niet worden gezien, in extreme gevallen moet je de meest eenvoudige en elegante lichtbronnen nemen.

Plafondontwerpen in modern design onderscheiden zich door strikte functionaliteit., externe goede kwaliteit en maximale maskering van visuele gebreken. Het aantal ontwerpopties is zeer groot, met name opmerkelijk zijn de elegante verlichte glas-in-loodramen op het plafondblok met een mooie vormgeving. Als je deze oplossing niet leuk vindt, kun je de "Sterrenhemel boven je hoofd" proberen, die niet erg donker hoeft te zijn.

Dikke ontwerpers beslissen soms over buitengewone experimenten,zoals het creëren van structuren met meerdere niveaus in de vorm van horizontale panelen of tekenen op de imitatie van de atlas van de wereld aan het plafond.

De stijl van "chalet" is gericht op het actieve gebruik van hout. Omdat herders in de oudheid categorisch vermeden het plafond te bevlekken, werd het van jaar tot jaar alleen maar donkerder. Moderne mensen die de meest stijlvolle sfeer willen creëren en de kanonnen van "chalets" nauwkeurig willen reproduceren, moeten eerst materiaal in meer verzadigde kleuren aanschaffen. Vervanging van de balken kan dienen als lamellen van kunststof of gepatineerd MDF, gevormd in de vorm van vierkanten, ruiten of rechthoeken.

De stijl "modern" is absoluut het tegenovergestelde van de vorige versie: hier moet je voorbereid zijn op een vrij substantiële materiaalkosten. Het plafond is noodzakelijkerwijs uitgerust met een spectaculaire lamp - een kroonluchter met kristallen elementen. Als extra elementen van het decor kunt u gipsvormstukken gebruiken met zowel symmetrische als asymmetrische motieven en lijnen.

De plafonds op de Engelse manier zijn niet minder kleurrijk dan de modernistische. Houten "caisson" -oplossingen reproduceren volledig de sfeer van de oude Britse woningen uit de glorietijd van het rijk.Er is een andere manier: het gebruik van balken waarvan de intervallen zijn bedekt met witte verf. En tot slot, de Engelse stijl is ook gipspleister op monophonic plafonds, deze versie is niet minder authentiek dan de twee vorige variaties.

Ongeacht de gekozen optie, moet het bovenste gedeelte van de ruimte in overeenstemming zijn met de vloer en wanden.

Concluderend beschouwen we eco-stijl met een eenvoudig, licht en maximaal luchtig formaat. U kunt niet alleen lamellen of liggers toepassen, maar ook oplossingen met fotoafdrukken, waarmee u een willekeurig gekozen afbeelding kunt demonstreren. Het is de moeite waard om een ​​onbetekenende grootte en laconieke plottekening te gebruiken en niet om de grootst mogelijk compositie te creëren.

Het is onaanvaardbaar om constructies op meerdere niveaus te gebruiken die er in een dergelijke compositie te onnatuurlijk uitzien.

Meer interessante plafondontwerpopties in de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer