Zwart plafond in interieur

Om een ​​stijlvol, mooi en spectaculair interieur te creëren, volstaat het niet alleen om ongewone achtergronden te lijmen, om dure meubels te kopen, maar ook om na te denken over de oppervlakte van het plafond. Dit object staat centraal in het huis, dus de eerste indruk van de gasten over de eigenaar van vierkante meters, zijn smaak en voorkeuren hangt af van zijn uiterlijk.

Het zwarte plafond in het interieur van het huis is een uitstekende oplossing waarmee u een intieme en intrigerende sfeer kunt creëren en de kamer een charmante sfeer kunt geven.

Kleur functies

Zwarte kleur is kracht, kracht en mysterie. Velen zien het als harnas, bescherming tegen de problemen van de omringende wereld. Het frequente gebruik van deze kleur kan echter permanente depressies, gevoelens van depressie en berouw veroorzaken.Inwoners van veel landen beschouwen de zwarte toon als rouw, dus proberen ze zo min mogelijk te confronteren. Thuis adviseren ontwerpers het gebruik van zwarte gedoseerde, naar hun mening, de enige manier om de sfeer van onderdrukking te vermijden.

Ondertussen zien plafonds vaak precies in de zwarte versie.

Het eerbetoon wordt bepaald door de volgende kleureigenschappen:

 • Zwart benadrukt de energie van felle kleuren (oranje, geel, roze).
 • Past visueel de hoogte van zeer hoge plafonds aan, balanceert de grootte van de kamer.
 • Benadrukt de schoonheid en elegantie van stucwerk (indien aanwezig in het huis), speelt prachtig met elke andere textuur.
 • Met de juiste game met verschillende kleuren verhoogt visueel de hoogte van het lage plafond. Om dit effect te bereiken, moet u witte wanden kopen met verticale strepen van zwarte kleur voor de wanddecoratie of de binnenoppervlakken van de kamer in wit schilderen en onafhankelijk donkere strepen tekenen die soepel veranderen in een zwarte bovenkant. Als gevolg hiervan worden alle randen gewist en niemand zal precies begrijpen waar de muren eindigen en het plafond begint.
 • Dit is de beste manier om een ​​kamer te ontwerpen met grote panoramische ramen.
 • Een verscheidenheid aan prints en patronen ziet er geweldig uit op een donkere achtergrond, dus je kunt het zelfs in de kinderkamer gebruiken. Een mooi duet zal bijvoorbeeld een zwart plafond en een projectie van de sterrenhemel zijn. Een dergelijk ontwerp van de kamer zal het niet alleen versieren, maar ook de opgroeiende kinderen toestaan ​​de wereld te ervaren.

Soorten dekking

Dankzij de verschillende methoden om het plafond af te werken, kunt u unieke interieurs creëren. De meest populaire zijn verschillende opties voor de dekking.

spanning

De meest voorkomende afwerking. De doek of PVC-folie wordt bevestigd in een wandframe van metaalprofiel. Afhankelijk van het materiaal kan het oppervlak mat, glanzend of satijn zijn, het verschil visueel zichtbaar.

Glanzend oppervlak bij daglicht of met licht aan kan objecten weerspiegelen die de kamer vullen. Sommige consumenten noemen dit moment negatief, omdat niet iedereen zijn reflectie op het plafond wil zien. Ondertussen neemt vanwege het spiegeleffect het oppervlak van de kamer visueel toe, en deze factor kan niet anders dan positief worden genoemd.

Matte materiaal elimineert de kans op reflectie, integendeel, het creëert een intieme sfeer achter de schermen.

Het satijnweefsel voelt zijdeachtig aan, het licht verspreidt zich soepel en zachtjes over een dergelijk oppervlak. Deze manier van afwerking is goed en het feit dat het de onregelmatigheden van het oppervlak boven zijn hoofd verbergt.

Zie de volgende video voor het installeren van een spanplafond.

geschilderd

Deze afwerkingsmethode vereist een perfect vlak oppervlak. Schilderen in drie fasen. Op het eerste oppervlak wordt geprimerd, op het tweede wordt de eerste verflaag aangebracht, op de derde - de tweede. Voor gelijkmatige toepassing van de gekleurde oplossing is een goede belichting nodig om te zien waar holten aan het plafond blijven.

hangend

Verlaagde plafond is van twee soorten: van gipsplaten en latten. De eerste verbergt alle onregelmatigheden en biedt u de mogelijkheid een structuur met meerdere niveaus van verschillende niveaus te maken. Vellen gipsplaat worden op de metalen profielen bevestigd.

Het type rack is gebaseerd op het mozaïekprincipe. In profiel, gemonteerd op de muur, latten plaatsen, die elke textuur en kleur kunnen hebben.

behang

De gemakkelijkste en populairste afwerkingsoptie.Om het geplakte plafond er echter aantrekkelijk uit te laten zien, hebt u een glad oppervlak nodig. De originele interieuroplossing - plakken op het plafond met behang met het beeld van de nachtelijke hemel, heldere sterren op een zwarte achtergrond.

hout

De boom is ideaal voor een interieur in landelijke stijl. Houten panelen kunnen volledig zwart of gedeeltelijk worden geverfd, waardoor het effect van plafondbalken ontstaat.

MDF-panelen

Het plafond van MDF ziet er fatsoenlijk uit, vereist geen tijdrovende verzorging, verliest niet zijn oorspronkelijke uiterlijk, zelfs na vele jaren dienst. Het plaatsen van panelen is echter een nogal moeilijk proces vanwege hun grote gewicht en massaliteit.

Tegels

Deze afwerkingsoptie levert geen problemen op bij de installatie. Het ziet er aantrekkelijk uit en vereist geen speciale zorg. Maar in de meeste gevallen worden plafondtegels wit geproduceerd, dus als je een zwart plafond nodig hebt, moet je de tegels schilderen. Deze manier van afwerken van ontwerpers staat het ook toe.

stijlen

Donkere tinten passen niet in alle delen van het interieur, en met name in het zwarte plafond. Voordat u de ruimte zelf ontwerpt, is het daarom belangrijk om, zonder de hulp van een professional, uit te zoeken in welke ontwerpen zwart er het meest organisch uit zal zien. De meest populaire versies.

  minimalisme

  De stijl die het beste past bij het zwarte palet. Volgens de ontwerpers zijn deze concepten onafscheidelijk. In de klassieke versie is de perfecte combinatie zwart met wit. Met behulp van deze twee kleuren, hoewel het problematisch is om gezelligheid te creëren, is het heel goed mogelijk, en er is een minimum aan meubilair nodig. Om alle items die u nodig hebt rondom de omtrek van de kamer te plaatsen, moeten textiel, dat wil zeggen gordijnen, in hetzelfde kleurenschema worden ontworpen.

  De verlichting kan een punt zijn, geen weelderige kroonluchters - alles moet beknopt zijn.

  Pop art

  Stijl, die contraindicated middelmatigheid is. Er moet een contrast zijn en het is de beste manier om een ​​zwart plafond te creëren, en beter niet één, maar meerdere niveaus.

  Een uitstekende oplossing in dit geval is het ontwerp van de vloer en muren in rode (wijn) kleur.

  modern

  Houdt van innovatie, het gebruik van natuurlijke materialen, staat geen onvolledigheid toe. De lijnen in deze stijl moeten vloeiend bewegen, de ruimte visueel instellen - de zwarte bovenkant zal deze taak op de beste manier verwerken.

  Art Deco

  Stijl voorgesteld door strikte duidelijke lijnen. Licht meubilair, bronzen details (bijvoorbeeld lampen), incompatibele kleurencombinaties zijn geschikt voor dit kamerontwerp.

  Zwart glanzend plafond in deze stijl kan worden aangevuld met een witte plafondrand.

  Combinatie met andere tinten

  • Zwart en wit - klassiekers van het genre. Zwart is de basis en wit kan een plafondlijst of inleg zijn.
  • Zwart rood Als je deze kleuren speelt, kun je een kamer in Aziatische stijl krijgen.
  • Een duet van zwart en goud kleur wordt geassocieerd met luxe, rijkdom. Gouden elementen kunnen worden gepresenteerd in de vorm van een afzonderlijk decor, bijvoorbeeld kroonluchters.

  Zwart en blauw - de tonen liggen dicht bij elkaar, in een enkele uitvoering lijken ze op de nachtelijke hemel of de diepe zee. Hoewel deze tinten erg donker zijn, zal het interieur van de kamer rustgevend zijn.

  • Zwart en oranje combinatie complementeer het interieur in een moderne stijl en retro. Rijke kleuren kunnen worden herhaald in meubels of decoratie.

  Voor verschillende kamers

  Niet alleen het witte plafond kan universeel zijn, deze eigenschap is ook kenmerkend voor een zwart oppervlak. Met zijn hulp kunt u in elke kamer een origineel interieur creëren, maar u moet rekening houden met de subtiliteiten van elke kamer.

  badkamer

  Elk huishouden woont het dagelijks bij, de ochtend van elke persoon begint ermee en de dag eindigt.Daarom moet speciale aandacht worden besteed aan het ontwerp van de badkamer. Het ontwerp van het plafond in de badkamer met een zwart glanzend spanplafond zal helpen om een ​​gevoel van comfort en gezelligheid te creëren. De muren kunnen worden bekleed met veelkleurige tegels, bijvoorbeeld wit en rood.

  keuken

  Als de keuken een donker plafond heeft, is het beter om deze niet te vullen met een verscheidenheid aan decoratie-elementen, deze moet er gratis en gemakkelijk in zijn. Je moet je ook niet haasten met het aantal meubels, er moet in alles een minimum zijn, geen franjes. Keukenset is beter om te kiezen uit licht hout. Veel mensen getuigen dat in de keuken met een zwart plafond en rode muren het niet alleen prettig is om te koken, maar ook om te eten, omdat deze situatie bijdraagt ​​aan een goede eetlust.

  slaapkamer

  Het lijkt misschien dat het zwarte plafond in de slaapkamer ongepast is, maar dit is een waanidee. Dit ontwerp geeft de ruimte een luxe, maakt het elegant. In de slaapkamer moet een sfeer van rust, sereniteit heersen en zwarte kleur draagt ​​hieraan bij. Het assortiment materialen voor afwerking is divers: verf, behang, PVC. Als een spanplafond is gekozen, om ongemak te voorkomen en de reflectie in de "spiegel" van glans te zien,beter om een ​​bevroren product te installeren. Romantiek en seks vullen de slaapkamer, als je het plafond in het formaat van de sterrenhemel maakt.

  De integriteit van de foto is onmogelijk zonder meubels en textiel in het appartement. Ze moeten ook elementen van zwart bevatten. Originele combinaties worden verkregen met wit, goud en roze.

  Woonkamer

  Win-win is een glanzend zwart plafond in de woonkamer. Zo'n luifel creëert een aangename sfeer, geeft een vleugje gratie, maakt originaliteit. Een geweldige combinatie van zwart en wit palet. Deze kleuren vullen elkaar aan en balanceren. U kunt de ernst en beknoptheid verdunnen met heldere details, bijvoorbeeld een rood verlichtingsapparaat.

  balkon

  Het balkon en de loggia zijn altijd gevuld met licht, zodat ze niet klein en donker kunnen lijken. Als je een zwart plafond maakt, de muren in lichte tinten schikt en een paar barkrukken op de vloer legt, kun je een comfortabele plek krijgen voor je ochtendthee.

  Deskundig advies

  Ontwerpers zeggen unaniem dat wanneer zwart wordt toegepast in de inrichting van een ruimte, het belangrijk is om het niet te overdrijven met de hoeveelheid, alles moet met mate gebeuren. De vloer en de muren mogen niet samenvloeien met de bovenkant van de kamer, de optimale oplossing is het zwarte plafond en de lichte kleuren van de muren, maar in geen geval is het pastel.

  Het interieur zal harmonieus zijn als u het ruwe plafond combineert met contrasterende wanden of de heldere kleur van de vloerbedekking. Versier de ruimte boven je hoofd in het zwart is niet nodig, als een optie kun je het "herleven" met heldere kleuren. Witte plafondlijsten en vanille-gekleurd stucwerk zien er bijzonder indrukwekkend uit, een originele kroonluchter kan een goede oplossing zijn.

  Het is belangrijk om de volgende aanbevelingen van ontwerpers te overwegen:

  • Je hoeft niet eens na te denken over het zwarte plafond, als de kamer geen verschillende grote parameters is. De kamer wordt somber en neemt optisch af van de toch al bescheiden afmetingen. Als je het plafond echt met een zwarte kleur wilt decoreren, moet je ervoor zorgen dat het aantal spiegels of andere objecten met een reflecterend oppervlak toeneemt.
  • De zwarte bovenkant is een taboe voor kamers met kleine ramen. Zo'n verbintenis kan een gevoel van angst veroorzaken, paniek in een persoon, een atmosfeer van isolatie creëren, wat niet het geval is met grote raamopeningen. De combinatie van die met een zwart plafond kan veilig vriendelijk worden genoemd, omdat het donkere oppervlak geen natuurlijk licht absorbeert.
  Comments
   auteur
  Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

  Inkomhal

  Woonkamer

  slaapkamer