Armstrong plafondmontage details

Het betegelde plafond van Armstrong is het populairste ophangsysteem. Hij wordt gewaardeerd in kantoren en in privé-appartementen vanwege zijn vele voordelen, maar hij heeft ook zijn nadelen. Verder zullen alle details van het installeren van een Armstrong-plafond worden besproken en zullen tips en aanbevelingen voor het gebruik van deze coating worden gegeven.

  Systeemfuncties

  De exacte naam van dit type coating is een tegellimpel vals plafond. In ons land wordt het traditioneel Armstrong genoemd onder de naam van een Amerikaans productiebedrijf. Het was dit bedrijf dat meer dan 150 jaar geleden begon met het produceren van platen van natuurlijke vezels onder een verscheidenheid van andere bouwmaterialen. Soortgelijke platen worden tegenwoordig gebruikt voor het monteren van Armstrong-plafonds. Hoewel het apparaat en de technologie van de installatie van dergelijke ophangsystemen enigszins zijn veranderd, blijft de naam een ​​begrip.

   Armstrong betegelde mobiele plafonds zijn framesystemen van metalen profielen., ophangingen die zijn bevestigd aan de betonnen basis en mineraalplaten die direct zijn gecoat. Materiaal voor hen wordt verkregen uit minerale wol met de toevoeging van polymeren, zetmeel, latex en cellulose. De kleur van de platen is overwegend wit, maar decoratieve coatings kunnen andere kleuren hebben. De framedelen zijn gemaakt van lichte metalen: aluminium en roestvrij staal.

   De massa van één minerale plaat kan van 1 tot 3 kg zijn, de belasting per vierkante meter. m. verkregen van 2,7 tot 8 kg. Producten zijn overwegend wit van kleur, ze zijn tamelijk breekbaar, worden blootgesteld aan vocht en hoge temperaturen, dus worden ze bewaard in een betrouwbare vochtbestendige verpakking. Dergelijke platen worden gesneden met een gewoon schildermes. Er zijn meer duurzame opties, gemaakt op basis van latex en plastic, deze vereisen een meer solide hulpmiddel om te bewerken.

   De voordelen van plafondbeplating van het Armstrong-type zijn als volgt:

   • het gemak van de hele structuur en het gemak van installatie;
   • het vermogen om alle onregelmatigheden en defecten van het plafond te verbergen;
   • veiligheid en milieuvriendelijkheid van het materiaal;
   • de mogelijkheid om platen eenvoudig te vervangen door defecten;
   • goede geluidsisolatie.

   Verlaagde plafonds na installatie vormen lege ruimtes waarin elektrische kabels en andere communicaties gewoonlijk verborgen zijn. Als reparatie of installatie van nieuwe bedrading vereist is, is het gemakkelijk om er dichtbij te komen door meerdere platen te verwijderen, waarna ze eenvoudig op hun plaats worden gezet.

   Plafonds van dit type hebben hun nadelen:

   • omdat ze op enige afstand van het plafond worden geïnstalleerd, nemen ze de hoogte van de kamer in, het wordt niet aanbevolen het Armstrong-systeem in te lage ruimtes te installeren;
   • minerale platen zijn nogal fragiel, ze zijn bang voor water, zodat het in kamers met een hoge luchtvochtigheid beter is ze niet te monteren;
   • Armstrong-plafonds zijn gevoelig voor extreme temperaturen.

   Meestal zijn op basis van deze nadelen bepaalde plaatsen geselecteerd waar Armstrong-plafonds zijn geïnstalleerd. De leiders hier zijn kantoren, instellingen, gangen in verschillende gebouwen. Maar vaak doen de eigenaren van appartementen in de reparatie op zich zo'n dekking, meestal in de gangen. In ruimtes met een hoge luchtvochtigheid, bijvoorbeeld in keukens, is het probleem ook gemakkelijk op te lossen: speciale soorten Armstrong-coatings worden geplaatst: hygiënisch met bescherming tegen stoom, vastzitten en functioneel, vochtbestendig.

   Hoe de hoeveelheid materialen berekenen?

   Voor het berekenen van de hoeveelheid materialen om verlaagde plafonds van Armstrong te installeren, moet u over het algemeen weten uit welke onderdelen zij zijn samengesteld.

   Voor installatie hebt u standaardproducten met afmetingen nodig:

   • minerale plaat - afmetingen 600x600 mm - dit is de Europese norm, er is ook een Amerikaanse versie van 610x610 mm, maar het gebeurt hier praktisch niet;
   • hoekprofielen aan de muur - lengte 3 m;
   • hoofdgidsen - lengte 3,7 m;
   • dwar gidsen 1,2 m;
   • dwar gidsen 0,6 m;
   • in hoogte verstelbare hangers voor bevestiging aan het plafond.

   Vervolgens berekenen we het oppervlak van de kamer en de omtrek ervan. Het is vermeldenswaard dat we rekening moeten houden met mogelijke overlappingen, kolommen en andere interne suprastructuren.

   Op basis van het gebied (S) en de omtrek (P) wordt het aantal benodigde elementen berekend met de formules:

   • minerale plaat - 2,78 x S;
   • hoekprofielen aan de muren - P / 3;
   • hoofdgidsen - 0.23xS;
   • dwarse geleiders - 1,4xS;
   • het aantal suspensies is 0.7xS.

   Bereken het aantal materialen voor het monteren van plafonds op het gebied en de omtrek van de kamer kan en op talloze tafels en online calculators beschikbaar zijn op de websites van bouwonderwerpen.

   In deze berekeningen wordt het aantal hele delen afgerond.Maar je moet begrijpen dat je alleen met een visuele foto kunt bedenken hoe het eigenlijk handiger en mooier is om de platen en profielen in de kamer af te snijden. Voor bijvoorbeeld 1 m2 heeft u ongeveer 2,78 stuks standaard Armstrong-planken nodig, afgerond. Maar het is duidelijk dat ze in de praktijk worden afgesneden met maximale besparingen om zo min mogelijk trimmen te gebruiken. Daarom is het het beste om de normen van materialen te berekenen, met behulp van de tekening met het rooster van het toekomstige frame.

   Aanvullende elementen

   Als extra elementen aan het frame van Armstrong-plafonds worden bevestigingseenheden gebruikt, waarop ophangingen aan de betonnen vloer worden bevestigd. Voor hen kan een conventionele schroef met een plug of een spanhuls worden gebruikt. Nog een extra onderdeel zijn de lampen. Voor een dergelijk ontwerp kunnen ze standaard zijn, met afmetingen van 600x600 mm en eenvoudig in het frame worden gestoken in plaats van de gebruikelijke plaat. Het aantal verlichtingsinrichtingen en de frequentie van hun inbreng hangt af van het ontwerp en het gewenste verlichtingsniveau in de kamer.

    Extra onderdelen voor Armstrong-plafonds kunnen decoratieve platen met patronen of vierkanten zijn met ronde uitsparingen in het midden voor inbouwspots.

    Voorbereidende werkzaamheden

    Het volgende punt op de Armstrong plafondinstallatietabel is oppervlaktevoorbereiding. Dit type afwerking verbergt alle defecten van het oude plafond visueel, maar het is niet beschermd tegen mechanische schade. Daarom is het in de eerste plaats noodzakelijk om de oude coating te verwijderen - gips of kalk, die kunnen afbladderen en op de minerale platen vallen. Als het bestaande materiaal strak tegen het plafond wordt gehouden, kunt u het niet verwijderen.

    Als het plafond lekt, moet u het waterdicht maken.zoals Armstrong-plafondtegels bang zijn voor vocht. Zelfs als ze functioneel en vochtbestendig zijn, zal dit het toekomstige plafond niet redden van grote lekken. Als waterdichtingsmateriaal kunt u bitumen, waterbestendige polymeerpleister of latexmastiek gebruiken. De eerste optie is goedkoper, de laatste twee, hoewel duurder, maar effectiever en onschadelijk voor residentiële gebouwen. Bestaande naden, scheuren en spleten moeten worden gerepareerd met albast of gipspleister.

     Dankzij de plafondconstructietechnologie van Armstrong kan het frame op 15-25 cm van de vloerplaat worden geplaatst. Dit betekent dat thermische isolatie in de vrije ruimte kan worden geplaatst.Gebruik hiervoor verschillende isolatiematerialen: schuim, minerale wol, polystyreenschuim. Ze kunnen aan het oude plafond worden bevestigd op een kleefbasis, schroeven of een frame van een stijf metalen profiel, houten latten. Ook wordt in dit stadium de nodige elektrische bedrading gelegd.

     De installatie-instructies van Armstrong omvatten markup. Er wordt een lijn getrokken langs de wanden waarlangs de hoekprofielen van de toekomstige structuur worden bevestigd. Markering kan worden gedaan met behulp van een laser of een normaal niveau vanuit de laagste hoek in de kamer. Aan het plafond zijn gemarkeerde bevestigingspunten evropodvesov. Het is ook handig om alle lijnen te tekenen waarlangs de dwarse en longitudinale hulplijnen lopen. Hierna kunt u de installatie starten.

     montage

     Armstrong doe-het-zelf-installatie is heel eenvoudig, 10-15 vierkante meter. m dekking kan worden ingesteld in 1 dag.

     Voor de montage zijn de volgende gereedschappen nodig:

     • laser- of bubbelniveau;
     • meetlint;
     • boor- of hamerboor met een betonboor;
     • Phillips-schroevendraaier of schroevendraaier;
     • schaar voor metaal of slijper voor het snijden van profielen;
     • schroeven of ankerbouten.

     Elementen van dergelijke plafonds zijn goed omdat ze universeel zijn, de details van elk bedrijf identiek zijn en een ontwerper zijn van geleiders en verstelbare ophangingen met dezelfde bevestigingen. Alle profielen, behalve hoekig voor wanden, hebben geen zelftappende schroeven of schroeven nodig, ze zijn verbonden met hun eigen bevestigingssysteem. Om ze te monteren, hebt u dus geen extra gereedschap en materialen nodig.

     De installatie begint met het bevestigen van de hoekrails rond de omtrek. Het is nodig om ze met planken neer te leggen, zodat de bovenrand precies langs de eerder gemarkeerde lijn gaat. Zelftappende schroeven met deuvels of ankerbouten worden gebruikt, een steek van 50 cm. In de hoeken, bij de verbindingen van de profielen, zijn ze iets gesneden en gebogen.

     Vervolgens moeten de bevestigingseenheden in het oude plafond worden geschroefd en moeten alle metalen ophangingen aan de bovenste scharnieren worden opgehangen. De lay-out van bevestigingsmiddelen moet zodanig zijn dat de maximale afstand tussen beide niet groter is dan 1,2 m en vanaf elke muur - 0,6 m. Op plaatsen waar zwaardere elementen worden geplaatst: lampen, ventilatoren, gespleten systemen, moeten extra ophangingen op een andere afstand van de plaats van het toekomstige apparaat worden bevestigd .

     Vervolgens moeten de hoofdgeleiders die in speciale gaten aan de haken van de ophangingen zijn bevestigd, aan de randen van de hoekprofielen langs de omtrek worden opgehangen. Als de lengte van één gids niet genoeg is voor de kamer, kunt u deze verhogen van twee identieke. Gebruik als connector een slot aan het uiteinde van de rail. Nadat alle profielen zijn verzameld, worden ze horizontaal aangepast met een vlinderklem op elke hanger.

     Vervolgens moet u de langs- en dwarslatten verzamelen. Ze hebben allemaal standaard bevestigingen die in de gleuven aan de zijkant van de geleiders worden geschroefd. Na volledige installatie van het frame wordt het horizontale niveau opnieuw gecontroleerd op betrouwbaarheid.

     Voordat u de mineraalplaten installeert, moet u eerst lichten en andere ingebouwde elementen installeren. Dit maakt het eenvoudiger om de nodige draden en ventilatieslangen door de vrije cellen te strekken. Wanneer alle elektrische apparaten op hun plaats zitten en aangesloten zijn, ga dan verder met het zelf bevestigen van de platen.

     Dove minerale platen worden schuin in de cel ingebracht, opgetild en gedraaid om ze voorzichtig op de profielen te leggen. Het moet niet te veel druk op hen uitoefenen vanaf de bodem, ze moeten moeiteloos passen.

     Tijdens de daaropvolgende reparatie, installatie van nieuwe lampen, ventilatoren, het leggen van kabels of decoratieve panelen, worden de gelegde platen eenvoudig eenvoudig uit de cellen verwijderd en na het werk worden ze ook op hun plaats geplaatst.

     Tips en trucs

     Het is de moeite waard eraan te denken dat verschillende opties voor afwerkingsmaterialen voor verschillende instellingen kunnen worden gebruikt. Voor entertainment, scholen, clubs, bioscopen is het oppakken van Armstrong akoestische plafonds met een hoge geluidsisolatie. En voor kantines, cafés en restaurants zijn hygiënische platen speciaal gemaakt van gekleurd vet en een paar materialen. Vochtbestendige elementen met latexgehalte geïnstalleerd in zwembaden, baden, wasserijen.

     Een ander type Armstrong-plafonds zijn decoratieve platen. Gewoonlijk hebben ze geen enkele nuttige fysische eigenschappen, zoals hierboven beschreven, maar hebben ze een esthetische functie. Sommigen van hen zijn een uitstekende optie voor ontwerpkunst. Er zijn minerale platen met reliëf op het driedimensionale oppervlak, met verschillende texturen, reflecterend licht, glanzend of mat, onder de textuur van verschillende houtsoorten. Dus bij het repareren kun je je fantasie tonen.

     Afhankelijk van de hoogte waarop het Armstrong-plafondframe wordt neergelaten, is het noodzakelijk om de juiste euro-ophanging te kiezen. Verschillende bedrijven bieden verschillende opties: standaard instelbaar van 120 tot 150 mm, verkort van 75 mm en verlengd tot 500 mm. Als je alleen een glad oppervlak zonder druppels nodig hebt, dan is een vrij korte versie. En als het bijvoorbeeld nodig is om de ventilatiepijpen onder het verlaagde plafond te verbergen, is het beter om lange armaturen te kopen die het frame tot een voldoende niveau kunnen laten zakken.

     In grote ruimtes kunnen de hoofddwarsgeleiders eenvoudig worden verlengd met behulp van sloten aan de uiteinden. Het is ook eenvoudig om ze op de gewenste lengte te knippen. Als kader voor de omtrek kunt u geschikte hoekige metaalprofielen gebruiken.

     Voor de eenvoud van de volgende montage, is het het beste om vooraf een schema te maken met perimeter, drager, transversale en longitudinale profielen, communicatie, de locatie van ventilatie, lampen en blindplaten, basis en extra bevestigingsmiddelen. Verschillende elementen geven verschillende kleuren aan. Hierdoor kunt u direct aan de hand van de afbeelding het verbruik van alle materialen en de volgorde van hun installatie berekenen.

     Bij het vervangen en repareren van Armstrong-plafonds zijn de regels voor demontage als volgt: eerst worden blindplaten verwijderd, vervolgens worden ze losgekoppeld van de voeding en worden lampen en andere ingebouwde apparaten verwijderd. Dan is het noodzakelijk om de langs- en dwarsprofielen en tenslotte de lagergeleiders te verwijderen. Hierna worden ophangingen met haken en hoekprofielen verwijderd.

     De breedte van de metalen profielen van Armstrong-plafondframes kan 1,5 of 2,4 cm zijn. Om de minerale platen stevig op hen te bevestigen, is het noodzakelijk om het type van hun randen correct te kiezen.

     Momenteel zijn er 3 soorten:

     1. Borden met een randachtig bord zijn universeel en vallen betrouwbaar op elk profiel.
     2. Tegular variaties met een getrapte rand kunnen alleen worden bevestigd aan geleiders van 2,4 cm breed.
     3. Microlook getrapte platen liggen op dunne profielen van 1,5 cm.

     Armstrong-plafondtegels hebben een standaardformaat van 600x600 mm, 1200x600 soorten werden voorheen geproduceerd, maar ze hebben zichzelf niet bewezen op het gebied van veiligheid en de mogelijkheid van coating ineenstorting, dus worden ze nu niet gebruikt. In de VS wordt de standaard voor platen van 610x610 mm toegepast, deze wordt zelden in Europa gevonden, maar het is nog steeds de moeite waard om de markering met afmetingen zorgvuldig te onderzoeken bij het kopen, om niet de Amerikaanse versie te krijgen die niet overeenkomt met het metalen bevestigingssysteem.

     De Armstrong plafondinstallatieworkshop wordt gepresenteerd in de volgende video.

     Comments
      auteur
     Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden.Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

     Inkomhal

     Woonkamer

     slaapkamer