Houten plafond in het appartement: mooie ideeën in het interieur

Producten gemaakt van hout, zoals meubels, decoratieve artikelen en andere ontwerpen zijn zeer gewild, ongeacht modetrends en trends. Natuurlijk materiaal heeft speciale eigenschappen. Hout wordt al vele eeuwen gebruikt in decoratie en constructie. Zelfs nu verdwijnt de belangstelling voor dit materiaal niet. In bepaalde stijlen onderscheiden ontwerpers een houten plafond in het appartement.

Ontwerpkenmerken

Het plafond, omhuld met hout, geeft de atmosfeer in de kamer natuurlijk en natuurlijk. Dit is een spectaculaire manier om het interieur te verheffen en het een vleugje verfijning en verfijning te geven. Deze methode is perfect voor het versieren van land en privé huizen.

Het houten plafond met de juiste houtkeuze en textuurtinten past harmonieus in de inrichting van elke kamer, of het nu een slaapkamer, woonkamer of keuken is. Op basis van appartementsgebouwen worden dergelijke constructies zelden gebruikt, maar ze hebben ook een plek om te zijn.

Decorateurs gebruiken verschillende soorten hout. Bijzonder gewaardeerd dure en zeldzame rassen, gekenmerkt door ongebruikelijke kleur en textuur. Meestal wordt hout gebruikt in zijn natuurlijke vorm. Ter bescherming is het bedekt met blanke lak. De prijs van het product is afhankelijk van het type array.

Sterke en zwakke punten

De voordelen van houten plafondconstructies:

 • schoonheidsleer. Natuurlijk hout heeft een speciale charme. De schoonheid van natuurlijk materiaal is niet te vergelijken met kunstmatige analogen, zelfs de hoogste kwaliteit.
 • veiligheid. Hout is een volledig milieuvriendelijk materiaal dat veilig is voor de gezondheid.
 • factuur. Het materiaal ademt en voorkomt stagnatie van de luchtstroom. De boom zal helpen de vochtigheid in de kamer te normaliseren.
 • Verwerkingscapaciteit. De boom kan worden geverfd, gevernist of geverfd, waardoor het materiaal elke gewenste kleur krijgt.
 • Eenvoudige installatie. Het installeren van houten plafonds is eenvoudig. Voor het werken van een flink aantal schroeven of spijkers.
 • Geluidsbescherming. Houten constructie dient als een uitstekende geluidsisolatie.
 • hitte. Houten bekleding helpt de kamer warm te houden.

Ondanks verschillende voordelen hebben houten plafonds nadelen.De eerste is de hoge kosten, vooral als u zeldzame houtconstructies wilt installeren. Ook vereist de array speciale zorg. De boom moet periodiek worden bewerkt om hem tegen vocht en schimmelvorming te beschermen.

stijlen

Houten plafonds zien er geweldig uit in de volgende interieurstijlen:

 • Country muziek. Voor de registratie van gebouwen in het land wordt natuurlijk hout in grote hoeveelheden gebruikt. Hout is niet bedekt met verf en heeft een natuurlijke uitstraling. Voor bescherming wordt alleen transparante lak gebruikt.
 • Provence. Dit is de Franse versie van de bovenstaande richting. Dit is het ideale plafond van de witte borden. Het interieur ziet er geweldig uit met het effect van veroudering.
 • etno. Op basis van etnische stilistiek wordt vaak een boom van verschillende variëteiten gebruikt. De kamer is ingericht met extra elementen van dit materiaal.
 • klassiek. Het houten plafond zal perfect in harmonie zijn met het gebeeldhouwde meubilair in de traditionele stijl.
 • zolder. Industriële moderne stijl. De houten lambrisering is in harmonie met de bakstenen muur en andere elementen die kenmerkend zijn voor de loftstijl.
 • Japans. In deze richting wordt hout niet alleen gebruikt voor de decoratie van het plafond, maar ook voor de vloer en wanden.

types

Er zijn veel soorten afwerkingsmaterialen die worden gebruikt om een ​​stijlvol en duurzaam houten plafond te creëren. Laten we stilstaan ​​bij de meest populaire.

gegoten

Dit zijn geschaafde en messing-en-groef (met doorn-groefgemonteerde) randen. Alle items hebben dezelfde afmetingen. Het installatieproces van dergelijke elementen is ruim en eenvoudig. Het resultaat is een betrouwbaar en duurzaam ontwerp.

Voering is gemaakt van verschillende soorten hout. Eiken, mahonie, den, lariks worden het meest gebruikt..

panelen

Houten panelen - een soort afwerkingsmateriaal, verschillende esthetische uitstraling. Ze maken ze waardevolle en zeldzame rassen. Om geld te besparen, gebruiken sommige fabrikanten alleen dure soorten voor de buitenkant van het paneel en de overige lagen zijn gemaakt van goedkoper en goedkoper zachthout.

De structurele elementen zijn veilig onderling verbonden met een speciale kleefstof en onder invloed van druk en hoge temperaturen. Al deze procedures, die gelijktijdig worden uitgevoerd, bieden een sterke grip.Houten panelen bieden schoonheid, duurzaamheid en betrouwbaarheid.

platen

Om een ​​stijlvol plafond te creëren uit natuurlijke materialen die zijn gebruikt als houten platen. Ze worden geproduceerd door hun zeldzame rassen. Dit is een populaire manier om het plafond te ontwerpen. Bijzonder populair zijn de platen behandeld met speciale was. Compositie beschermt de boom tegen de negatieve effecten van overtollig vocht. Ook na impregnatie zijn ze gemakkelijk schoon te maken, ze barsten niet.

Vanwege dit kenmerk kunnen ze veilig worden gebruikt op basis van badkamers, badkamers en keukens.

Valse balken

Elementen van dit type nemen een speciale plaats in in het segment van houten materialen voor het afwerken van plafonds. Balken verschillen in duurzaamheid en duurzaamheid. Door de speciale structuur aan de binnenkant kunnen draden worden geplaatst of een verlichtingsapparaat worden geïnstalleerd.

Valse bundels worden gebruikt om het volume van een ruimte visueel uit te breiden.

Tekenen van ontwerp

Net en stijlvol plafond van de lambrisering. Ontwerpers gebruikten borden in beige kleur. De elementen passen precies op elkaar, waardoor een stevig canvas ontstaat.

Het plafond is gemaakt van houten eiken panelen. De dikke kleur van hout geeft het interieur een verfijnde en chique uitstraling.

Hulplafond van naar elkaar gerichte platen. De foto toont de harmonie in geconfronteerd met het plafond en de muren.

Je vindt meer mooie ideeën in de volgende video.

Comments
auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden.Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer