Plafondstickers: variaties en specificaties

Ongeacht de stijl van het interieur van uw huis - verfijnd of minimalistisch, met veel meubels en textiel of helemaal niet - de belangrijkste "ankers" van het ontwerp van de kamer blijven de muren, de vloer en het plafond. De algemene indruk van de kamer hangt af van hun inrichting en ontwerp.

Moderne ontwerpers bieden een groot aantal variaties op de decoratie van het plafond van elke kamer. Het meest interessante van hen is het gebruik van stickers (stickers, stylers) op het plafond. Deze eenvoudige maar effectieve manier om het interieur te updaten wint aan populariteit.

Wat is het?

De stickers op het plafond zijn moderne decoratieve elementen van de nieuwe generatie. Door ze te gebruiken, zal zelfs de meest gewone en saaie kamer eruit zien als een werk van ontwerpkunst.

Met een dergelijke niet-standaard inrichting kunt u uw appartement of huis een unieke stijl en een eigen karakter geven, zonder toevlucht te nemen tot de diensten van professionele specialisten.

Bovendien kunt u met behulp van deze elementen het interieur van de gebruikelijke gebouwen bijwerken zonder grote reparaties en hoge financiële kosten.

De manier om het plafond te versieren met behulp van plafondstickers wordt "vinylstyling" genoemd.

Om een ​​soortgelijke sticker te maken, gebruiken experts dun plastic of film, waarbij een speciale kleefbasis wordt toegepast. Soms gebruiken fabrikanten in plaats van een dergelijke basis dubbelzijdige tape. Daarna wordt het gewenste beeld (gewoon of licht in het donker) aangebracht op het plastic of de film.

Afbeeldingen van fluorescerende stickers worden aangebracht met een speciaal ontworpen verf, die is gemaakt op basis van een speciaal pigment - fosfor. De fosfor, het zich overdag ophopende zonlicht, schijnt 's nachts.

types

Ondanks de enorme verscheidenheid aan plafondstickers op de markt, is het algemeen aanvaard om verschillende grote decorgroepen te onderscheiden.

vinyl

Dergelijke stickers worden afgedrukt op een polyvinylchloridefilm (waarvan ze de naam hebben) en vertegenwoordigen een verscheidenheid aan vormen, tekeningen en figuren. Vinylstickers op het plafond kunnen een gladde, gebosseleerde of zelfs volumineuze textuur hebben. Soms (voor een speciaal effect) wordt een 3D-printer gebruikt om ze te maken. Vervolgens krijgt het beeld op het plafond diepte en expressiviteit.

fluorescerende

Deze gloeiende in de donkere elementen van het plafonddecor worden een echte decoratie van het interieur van een slaapkamer of een kinderkamer. Fosfor-, neon- of zelfs spiegelstickers zullen de ruimte een speciale mysterieuze sfeer geven. De meest populaire fluorescerende stickers zijn sterren of planeten die in elke kamer een echt sprookje creëren.

Voors en tegens

Laten we de functies en specifieke kenmerken van plafondstylers in meer detail proberen te begrijpen. Overweeg de voordelen van inrichting, die een groot aantal kopers aantrekken, en zijn afstotelijke nadelen.

De voordelen van stickers op het plafond:

 • Een eenvoudige manier om het interieur te updaten. Zelfs de modernste en duurste reparaties in de tijd beginnen vertrouwd te raken en een beetjevervelen. Gebruik stickers op het plafond om de binnenruimte van uw kamer snel en goedkoop bij te werken.
 • Breed bereik. Plafondstickers kunnen worden gelijmd aan een verlaagd of geschilderd plafond. Ook stickers kunnen aan het plafond worden bevestigd, bedekt met behang.

Het is belangrijk! Het is niet nodig om de plafondstylers op het pleisterwerk (normaal of decoratief), evenals een reliëfoppervlak te bevestigen.

 • Betaalbare en betaalbare prijzen. Stickers op het plafond van elke vorm en type kunnen tegen een vrij lage prijs worden gekocht, wat niet te vergelijken is met de kosten van een nieuw spanplafond of een nieuw schilderij.
 • Duurzaamheid. Dit eenvoudige, maar spectaculaire decor verdwijnt niet in de zon, het zal u lang van dienst zijn en de ogen van alle huishoudens behagen.
 • Eenvoudig te gebruiken. Zelfklevende plafondelementen zijn vrij eenvoudig te monteren en te verwijderen. Als je wilt, kun je het decor van de kamer minstens elk seizoen met je handen verwisselen. De hulp van experts is niet vereist.
 • Depositie snelheid Plakplafond-stylers nemen niet langer dan 30 minuten in beslag en het effect van hun actie zal minstens enkele jaren aanhouden.
 • Helpt eventuele gebreken verbergen.Vlekken, stoten of slijtage - alle imperfecties van uw plafond verdwijnen onder de nieuwe en heldere plafondstyler.
 • Helpt het appartement in zones te verdelen. Dit geldt vooral voor kleine appartementen en kamers. Met behulp van decoratieve stickers op het plafond, kunt u elke kamer eenvoudig opsplitsen in functionele gebieden. Dus, in de kleine keuken kan er een eethoek zijn, en in de kleine kinderkamer - een speelkamer.
 • Gemak van zorg. Om de plafondstickers schoon te houden, is het voldoende om ze eenmaal per week met een spons af te vegen.
 • Ecologische veiligheid. Stickers zijn gemaakt van milieuvriendelijke materialen. Vertrouw daarom niet op de mythe dat plafondstylers schadelijk zijn.

Nadelen van het gebruik van stickers op het plafond:

 • Gemak van vuur. Phosphor-type fluorescente stylers zijn vrij gemakkelijk te ontsteken. Om veiligheidsredenen mogen ze daarom niet in de keuken worden gemonteerd.
 • Onverenigbaarheid met vocht. Plafondstickers van sommige merken verdragen geen stoom of vocht en zijn niet bedoeld om in de badkamer te plakken. Dit kenmerk van het decor moet vooraf worden geraadpleegd bij een specialist in de winkel.

Zo zijn stickers op het plafond een van de meest populaire, goedkope en eenvoudige soorten decoratie. Ondanks de aanwezigheid van een paar negatieve kenmerken, veranderen hun positieve eigenschappen plafondstickers in een van de meest interessante en toegankelijke interieuroplossingen.

ontwerp

Het ontwerp van stickers op het plafond zal de verbeelding verbazen van zelfs de meest geavanceerde visionair. U kunt stickers kiezen die bij elk interieurontwerp passen en in verschillende stijlen passen: hightech, loft, country of pop art.

Vlinderstickers zijn geweldig in de kinderkamer., spinnenwebben of wolken, in de slaapkamer - sterren, maan of planeten, in de woonkamer - bloemen of een mysterieus ornament.

Speciale joysticks aan het plafond brengen je kinderen. Met behulp van zo'n eenvoudige inrichting in de kinderkamer, kun je een echte "oase" van geluk creëren.

Hoe te lijmen?

De technologie om plastickstickers op PVC te plakken is vrij eenvoudig en is zelfs beschikbaar voor een onervaren bouwer. Ze zijn eenvoudig te monteren op het nu populaire scharnierende plafond.

Om vergissingen te voorkomen, is het de moeite waard om een ​​eenvoudige instructie te gebruiken en de nodige aanbevelingen te doen:

 • Eerst moet je het oppervlak voorbereiden, zorgvuldig wassen en afvegen. Wacht tot het plafond volledig droog is. Werk niet op natte of natte oppervlakken.
 • Voer de nodige metingen uit en bepaal de plaats waar u de styler gaat plakken (vergeet niet dat de sticker de opnieuw plakken niet overdraagt). Pas de markering toe (het is het beste om meerdere controlepunten met een potlood te markeren), en schat de sticker opnieuw in op de beoogde locatie. Vraag, indien mogelijk, een van de leden van het huishouden om "de situatie te beoordelen" en verifieer de juistheid van uw werk.
 • Verwijder een deel van de beschermende film (niet alles). Bevestig een deel van de sticker op de geselecteerde locatie, trek langzaam en voorzichtig het resterende deel van de beschermfilm weg, druk de sticker stevig tegen het plafond en lijm hem langzaam vast. Gebruik voor het gladmaken van het patroon een roller of een niet-metalen spatel om ongewenste luchtbellen te verwijderen en het oppervlak te egaliseren.

Belangrijke opmerking: als de plafondsticker groot is of een onregelmatige vorm heeft, moet u de hulp van een partner gebruiken.

 • Nu de sticker volledig is geplakt, trekt u de bovenste beschermlaag los en veegt u de sticker af met een spons. Is klaar.

Voorbeelden in het interieur

Er is een grote verscheidenheid aan interessante interieurs te creëren door het gebruik van stickers op het plafond. De vlucht van je verbeelding is onbegrensd.

De meest voorkomende optie - de sterrenhemel. Om dit soort magie te creëren, heb je sterstickers nodig, stickers in de vorm van de maan en planeten. Deze stylers worden meestal in fosforfosforvorm verkocht en verschijnen 's nachts en verlichten de hele ruimte met een aangename gloed. Het is prettig om van een droom te dromen die naar zo'n sterrenhemel kijkt.

Een andere veel voorkomende vorm van plafonddecoratie zijn kleurrijke, elegante vlinders. Kies je voor meer karikaturale afbeeldingen, dan kun je de kwekerij ermee versieren, en meer ingewikkelde insecten worden een interessant decor voor de woonkamer.

Voor kinderkamers gebruiken ze meestal het beeld van hun favoriete strip- en sprookjesfiguren. Huiswolf en hazen, drie varkens of Little Red Riding Hood zullen je baby verrassen, en moderne helden van Disney-cartoons zullen een ondeugende stemming in de kamer creëren.

Voor subtiele karakters en mysterieuze personages zijn stylers in de vorm van oneindige ornamenten geschikt als plafonddecoraties. Sierlijke krullen geven de kamer een lichte en onopvallende sfeer.

Over het algemeen kun je voor het versieren van het plafond kiezen uit een reeks kleine nette stickers of een spectaculair en helder ornament. Zo kun je in de kamer een rustige en soulvolle sfeer creëren of een energieke en opgewekte sfeer.

Wanneer u het kleurenschema van het plafondontwerp kiest, moet u een van de volgende twee manieren volgen:

 • De stylers op het plafond komen volledig overeen met het algemene palet van de kamer, zonder uit het geheel te verdwijnen.
 • Stickers kunnen worden omgezet in een helder, ongebruikelijk accent in het ontwerp van uw kamer door een niet-standaard kleur te kiezen die volledig verschilt van het kleurenschema van de kamer.

Hoe de sticker op het plafond te lijmen, zie hieronder.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer