Plafonds met twee niveaus in het interieur

Plafonds met twee niveaus in het interieur - dit is een moderne oplossing die uw kamer uniek zal maken. Voordat u gaat werken, moet u bekend zijn met de principes van de ontwerpkeuze, het juiste kleurenschema en de verlichting kiezen.

Speciale functies

Een plafond op twee niveaus is een constructie gemaakt van populaire grondstoffen die worden gebruikt voor constructiedoeleinden. Met deze producten kunt u twee of meer niveaus van hoogte verkrijgen. Het belangrijkste kenmerk van dergelijke doeken is een uitgesproken stap op het oppervlak.

Deze stappen zien er niet alleen aantrekkelijk uit, maar hebben ook praktische waarde. Tweevoudige producten kunnen bijvoorbeeld het draaien van draden, ventilatie en andere communicaties verbergen, evenals defecten in vloeren. Ommanteling, die wordt gebruikt voor plafonds, kan op plaatsen worden geïnstalleerd.

Tot de kenmerken van plafonds met twee niveaus behoren:

 • ontwerp van bulkproducten;
 • extravagante decoroplossing;
 • producten zien er het beste uit in appartementen met hoge plafonds;
 • bij installatie in kamers met meer bescheiden parameters, zal het noodzakelijk zijn om zorgvuldige metingen en virtueel ontwerp van het nieuwe interieur uit te voeren, zodat de plafonds er passend uitzien;
 • Naast het experimenteren met kleuren, kunnen films met verschillende texturen in dergelijke plafonds worden gecombineerd.

Voors en tegens

Tweeledig plafond - een moderne oplossing voor de decoratie van de kamer. Spanplafonds, die uit twee of meer niveaus bestaan, zijn nu populair. Hiermee kunt u een kamer in een nieuwe stijl rangschikken.

De voordelen van dit ontwerp zijn onder meer:

 • eenvoudige installatie;
 • na het werk is er geen afval;
 • gelaagd plafond heeft een laag gewicht;
 • indien nodig kunt u vrijelijk het plafondoppervlak bereiken;
 • plafond met twee niveaus stelt u in staat hoogwaardige verlichting te creëren.

Dit ontwerp heeft nadelen, waarvan de belangrijkste is dat het plafond de werkelijke hoogte van het plafond vermindert. De minimumwaarde is 3-5 cm. Als u een lage kamer heeft, kunt u het kleine formaat compenseren met een spiegelfilm. Zelfs zwarte producten kunnen het oppervlak boven het hoofd visueel vergroten.In combinatie met gipsplaatranden kunt u een aanzienlijke toename van het effect krijgen.

Je moet ook begrijpen dat plafonds op twee niveaus hoge kosten hebben, als we een vergelijking maken met een eenvoudige schilderij. Deze oplossing garandeert echter een lange levensduur en een hoge kwaliteit van de constructie, waardoor alle kosten gerechtvaardigd zijn.

Types en vormen

Twee-niveau plafondconstructies kunnen verschillende vormen hebben en verschillen in het fabricagemateriaal. Voordat u koopt moet bekend zijn met de belangrijkste soorten die populair zijn.

De installatie van dergelijke plafonds omvat de scheiding van de ruwe basis. In de meeste gevallen nemen gebruikers hun toevlucht tot het gebruik van plastic panelen. Ze hechten een profiel van een speciaal type, dat in productie wordt gegoten. In de toekomst is het het spannen van het canvas.

Als u de stretchstof niet wilt gebruiken, kunt u ontwerpen op meerdere niveaus maken met andere materialen. Gipsplaten, PVC, beplating met behulp van dakspanen of een combinatie van producten zijn zeer gewild.Op het houten plafond, met twee lagen, kunt u een spot gebruiken, omdat dit de ruimte een speciale sfeer en originaliteit geeft.

Bunk uitgerekt canvas zijn onderverdeeld in verschillende typen:

 • producten met rechtlijnige lagen;
 • structuren met kromlijnige niveaus;
 • plafonds, voorzien van verlichting;
 • producten gemaakt op basis van individuele projecten.

Rechte lijnniveaus

Dit zijn de eenvoudigste opties die een bepaalde finesse hebben. Elke laag van de constructie volgt rechte lijnen, overlappend met projecties op een ander niveau. Een andere naam voor een dergelijk plafond is rechthoekig.

Dergelijke ontwerpen hebben de voorkeur van gebruikers die het beu zijn om naar de plafondbalken in hun huis te kijken. Ook zullen deze plafonds geschikt zijn voor liefhebbers van strikte stijl en duidelijke rechte lijnen. Rechtlijnig ontwerp kan een lichte afronding bevatten, die aanwezig is op de hoeken van het canvas. Gladde lijnen helpen om de kamer comfortabeler en huiselijker te maken.

Curvilineaire niveaus

Twee niveaus, op deze manier gedecoreerd, worden als het populairst beschouwd.De grote vraag is te wijten aan de mogelijkheid om enig idee van de auteur te realiseren. Met behulp van kromlijnigheid is het mogelijk om verschillende vormen te creëren, het plafond uit te rusten met geïsoleerde inzetstukken, lijnen van elk type te produceren. U kunt een rond plafond maken of het oppervlak op een vierkante laag decoreren met vloeiende lijnen. Op dergelijke plafonds zijn er vaak druppels, harten en andere figuren.

backlit

Met behulp van bekwame verlichting kunt u de ruimte vakkundig indelen en individueel en gezellig maken. Vaak worden in deze plafonds spots gebruikt, die zich rond de omtrek van de structuur bevinden. Ten koste van kleine lampen krijg je een zachte en diffuse verlichting.

Plafonds met contourverlichting, die zich op de randen van elk niveau bevindt, helpt bij het verdelen van de ruimte in verschillende functionele gebieden. In de regel wordt hiervoor een ledstrip gebruikt. Hiermee kunt u originele tekeningen en figuren maken. U kunt de verlichting in verschillende kleuren gebruiken.

Individuele projecten

In dit geval zijn er geen beperkingen. U kunt elk idee gebruiken door curvilineaire niveaus te combineren met verschillende manieren van belichting.

ontwerp

De meest gebruikelijke optie is een gecombineerd plafond.Een doek of PVC wordt op de hoofdperimeter geplaatst en er wordt een gipsplaat op de zijkanten geplaatst. Veel ontwerpers adviseren om dergelijke ontwerpen uit te rusten met foto's.

Als je een plafondontwerp in een studio plant, heb je een plafond nodig met een overgang die de kamer zal afbuigen. De overgang wordt gemarkeerd met verschillende niveaus en kleuren.

Plafonds die worden gecombineerd met verschillende planken en nissen zijn ook populair. Als u een fan bent van niet-standaard oplossingen, let dan op de optie waarbij het ontwerp wordt geassocieerd met een decoratieve trap.

Twee-niveau plafonds gemaakt van gipsplaat, kunnen elke vorm hebben. Met behulp van dit materiaal kunt u alle ideeën realiseren: verdeel de ruimte in verschillende zones, benadruk een apart gedeelte in de kamer, versier de ruimte met originele vormen.

De keuze van de vorm voor de plafondconstructie is volledig afhankelijk van uw ideeën en het interieur van de ruimte zelf. Je kunt verschillende stijlen combineren of kiezen uit je favorieten.

Empire

In deze stijl zien de plafonds er goed uit, met ronde en vloeiende vormen in combinatie met heldere en gelijkmatige lijnen.Kies voor hoeken een eenvoudig ontwerp. Om de afbeelding te voltooien, kunt u stucwerk gebruiken, dat op de muur wordt geplaatst.

In de ampire is er altijd orde, symmetrie en balans in de componenten. Pasteltinten kunnen de vorm benadrukken.

barok

Deze stijl houdt van excessen met ritmische en rusteloze vormen. Barok werd vroeger gebruikt om paleizen te versieren. Gesneden details die kenmerkend zijn voor een dergelijk interieur, kunnen zich onderdompelen in de vroegere sfeer en koninklijke elegantie en weelde aan de kamer presenteren.

klassiek

Als u besluit om het plafond in een klassieke stijl te regelen, let dan op de gipsplaat. In de klassiekers moet aanwezig zijn symmetrie, beknoptheid, strengheid en verfijning. Het plafond kan fungeren als de belangrijkste schakel van de compositie, die alle aandacht naar zich toe trekt. Verlichting moet praktisch onzichtbaar zijn en alleen de algemene contouren van de lagen benadrukken. Optimaal gebruik van kleine schijnwerpers, die de buitenste hoek van het canvas zullen benadrukken.

Veel ontwerpers bieden aan om de eerste laag te schilderen en de tweede monotoon te laten.Het kan worden versierd met ingewikkelde vormen door het hele gebied van het canvas. Ook kan het tweede niveau in het midden een ovale of cirkelvormige vorm hebben. De lampen bevinden zich tussen de niveaus en in het midden bevindt zich een elegante kroonluchter in een klassiek ontwerp.

minimalisme

Past goed in dit binnenplafond van de GCR. De stijl moet een minimale hoeveelheid sierstrips bevatten. Plafondstructuren kunnen asymmetrisch zijn, wat het kenmerk van het idee benadrukt. De achtergrondverlichting moet zich tussen de niveaus bevinden. Een dergelijke oplossing zal het product fluweelzamer maken en zal fungeren als een verdunningsmiddel van algemene striktheid.

High-tech

Hi-tech is een moderne trend in design die aan populariteit wint. De plafonds ingericht in deze stijl lijken op minimalisme, maar met strengere en strengere eisen. Extreme stijfheid wordt waargenomen bij de keuze van de kleuroplossing. Gladde vormen zijn niet toegestaan, dus kies voor harde en vloeiende lijnen met heldere achtergrondverlichting.

kleur

Voor de kleuroplossing van de plafondconstructie is het ontwerp altijd wit in contrast met de heldere kleur. U kunt elke verzadigde toon gebruiken.De combinatie van een wit palet met violet of turquoise ziet er harmonieus uit.

Plafonds met twee niveaus zijn op basis van kleuroplossing verdeeld in verschillende categorieën:

 • Classic. Deze producten omvatten eenvoudige doeken die witte, beige, melkachtige en andere kleuren gebruiken.
 • Gekleurde. Met hun hulp kunt u een origineel ontwerp met verschillende effecten maken. U kunt elke schakering en combinaties gebruiken. Velen houden van tweekleurig canvas. Een wijdverspreid zwart en wit plafond, dat er ongebruikelijk uitziet in de kamer. Heldere kleuren vinden zeker hun plaats in de kamer van uw kind.
 • Producten met een fotoprint. Dit is een originele en stijlvolle oplossing. Elke afbeelding kan op het canvas worden toegepast, maar de luchtruimte, het beeld van groen gebladerte, prachtige bloemen, marmer en natuurlijke scènes zijn erg populair. Sommige gebruikers versieren het plafond met hun familiefoto's. Fotoprinten liggen niet alleen op het oppervlak van het materiaal, maar dringen ook door in de producten. Hiermee kunt u een afbeelding van hoge kwaliteit verkrijgen.

backlight

Ontwerp met twee niveaus aan het plafond biedt ontwerpers een breed scala aan verlichting.Dit is te wijten aan het feit dat de ophangelementen goed verborgen draden zijn, waardoor reparatie-activiteiten mogelijk zijn. Je kunt ook gaten maken in de gipsplaat voor armaturen. Door verschillende factoren krijgt het oppervlak een interessante diepte, die verandert wanneer verschillende gloeilampen worden ingeschakeld.

LED-strips bevinden zich aan de binnenrand en benadrukken de vorm van de elementen. Een soortgelijk effect wordt bereikt door een flexibele neonbuis. Te koop zijn er linten van verschillende kleuren, die worden gekenmerkt door een zuinig stroomverbruik. Origineel uitziend LED-patroon, dat zich onder de spanningsfilm bevindt.

Spotverlichting kan worden geïnstalleerd in het PVC-canvas of gipsplaat. In de meeste gevallen bevinden lampen zich op dezelfde afstand van elkaar. Dergelijke verlichting fungeert als een extra lichtbron, die helpt om de helderheid van de randen van het canvas te verbeteren.

Kroonluchter wordt beschouwd als een centraal element van de compositie. Houd bij het kiezen van een belangrijke link rekening met krachtige apparaten die de hele kamer kunnen verlichten. Houd in gedachtendat kristallen kroonluchters, wanneer ze visueel worden weerspiegeld in het spancanvas, groter worden. Kies zorgvuldig het juiste formaat voor de armaturen, als u een kleine ruimte wilt uitrusten.

Veel mensen houden van de sterrenhemel. Een dergelijke verlichting geeft de ruimte een ongewone gewichtloze atmosfeer om te dromen. Om een ​​vergelijkbaar effect te krijgen, kunt u een kant-en-klare film kopen met kleine LED's en glasvezeldraden, een halogeenlichtgenerator gebruiken of een gewone nachtlampprojector installeren.

Plaatsingstips

Houd rekening met het doel van de kamer wanneer u een plafond voor uw kamer kiest. Voor elke zone moet voldoen aan hun vereisten voor registratie.

hal

De hal is de hoofdruimte in het huis. Het gaat communiceren en gasten ontmoeten. Om deze reden moet voor deze kamer een luxueus en origineel plafond worden gekozen. Plafonds met twee niveaus met rijke kleuren, een diep contrast en origineel reliëf zullen er in de woonkamer goed uitzien. Houd in gedachten dat u in een groot gebied een interessant plafond kunt creëren dat de aandacht trekt.Denk er bij het implementeren van ideeën aan dat plafondstructuren de algehele stijl van de ruimte moeten aanvullen.

keuken

Gebouwen met twee niveaus worden vaak gebruikt in open keukens. GCR-bladen moeten zo worden geplaatst dat de scheiding van de ruimte merkbaar is. In de regel is dit de scheiding van de kookzone en de eethoek. Als je in een studio woont, zou een dergelijk plafond de beste optie zijn voor zonering. U kunt gebruik maken van de optie waarbij het plafond is verbonden met een nis of planken.

slaapkamer

Deze kamer is ontworpen voor ontspanning en slaap, dus u moet niet experimenteren met grootschalige geometrische vormen en felle kleuren. In de slaapkamer moeten pastel kleuren de voorkeur hebben, afgeronde lijnen.

Veel mensen kiezen plafonds met twee niveaus voor zo'n kamer met een imitatie van de sterrenhemel. Je kunt niet alleen donkerblauwe tinten kiezen, maar ook lichte kleuren proberen die harmonieus zijn met de flitsende diodesterren.

De gang

De meeste appartementen zijn uitgerust met een saaie hal, die aanzienlijk kan veranderen als u plafondconstructies op twee niveaus installeert.Dergelijke elementen fungeren als een hoogtepunt van het interieur en maken de kamer ongebruikelijk.

Lichte doeken, geplaatst in een smal kader van HL, zullen helpen bij het creëren van het effect van een open raamvan waaruit je de lucht met wolken kunt zien. Afhankelijk van het kleurenschema kunt u een andere look kiezen: zonlicht, een bewolkte dag of een andere oplossing. Als u zwart gebruikt met een glad oppervlak, helpt dit om de hoogte van de kamer visueel te vergroten en het decor te verdunnen met chique elementen. Voeg een paar spiegels toe aan de kamer, en dan zal het interieur als geheel er heel harmonieus uitzien, omdat het meubilair en het plafond elkaar zullen overlappen. In plaats van spiegels kunt u ook een kledingkast met een glanzende gevel gebruiken, die ook perfect aansluit bij het ontwerp van de kamer.

Kinderkamer

Voor de kinderkamer kunt u krullende ontwerpen kiezen. De plafonds met balken geven het kind een fantastische sfeer en dompelen hem onder in een wereld van fantasie en games. Besteed aandacht aan de opties met prints, felle kleuren en 'sterrenhemel'.

Mooie voorbeelden in het interieur

Voor ontwerpers zijn er geen grenzen. Elk jaar verschijnen er op het gebied van interieurontwerp nieuwe oplossingen die de gebruikelijke ideeën over het ontwerp van het huis veranderen.Plafonds op twee niveaus verbazen zich over hun ideeën en kunnen in verschillende variaties voorkomen. Dergelijke ontwerpen hebben geen beperkingen op de vormen, kleuren en ideeën. Maak uzelf vertrouwd met enkele mooie voorbeelden die u kunnen helpen bij het creëren van uw eigen stijl.

Ondanks het feit dat het "sterrenhemel" -effect al lang bekend is, verliest het zijn positie niet. Competente verlichting in combinatie met ontwerpen op meerdere niveaus kan de illusie van wolken of sterren boven uw hoofd geven. Zelfs als uw plafondbasis geen perfecte gelijkmatigheid heeft, verbergt deze optie alle fouten en worden deze voordelen. Zo'n plafond verandert het concept van 'ongelijk' in 'meerdere niveaus'.

Het plafond dat naar de vloer gaat is de meest originele oplossing. Het hoofdidee bestaat uit één stuk, dat de ruimte tussen de vloeren en het plafond met elkaar verbindt. U kunt voor deze doeleinden een blok gebruiken dat de ruimte in twee zones plaatst. Gebruik een element dat zich in het midden van de kamer bevindt en naar het oppervlak van de vloer valt. U kunt de naddvernoy-boog gebruiken, een nis voor de tv.De laatste optie zou het plafond moeten bereiken en erin "oplossen". Vlotte lijnen en asymmetrie zijn toegestaan.

Gekleurde plafonds zien er gunstig uit in gebieden met veel licht en witte bloemen. U kunt alleen kleurelementen in de zijkanten van de structuur gebruiken om geen licht te krijgen van het hoofdinterieur. Original ziet eruit als combinaties van verschillende tinten met wit-, goud- en pasteltinten.

Gebogen vormen zijn altijd in de mode en zullen fans van het ongewone passen. Gladde lijnen zien er aantrekkelijk en veel gevraagd uit. Als u deze optie gebruikt, zorg dan voor de juiste verlichting van het canvas om een ​​dynamische en soepele omgeving te krijgen. Als u dergelijke plafonds kiest, moet u ervoor zorgen dat het ontwerp niet alle aandacht naar uzelf trekt en er niet uitzinnig uitziet.

Actueel gebruik van verschillende niveaus om een ​​bepaald object in de kamer te markeren. Deze oplossing ziet er harmonieus uit en stelt u in staat de ruimte op te delen in verschillende functionele gebieden. U kunt het slaapgedeelte markeren of op een bepaald gedeelte van de kamer scherpstellen.

     Schijnwerpers, gelegen rond de omtrek van elke laag, kunnen de compositie compleet maken en helpen bij het creëren van de contouren van de elementen. Het spel van verlichtingsapparaten helpt bij het creëren van unieke producten die uit slechts twee niveaus bestaan. Elke gast zal genieten van de imitatie van een ruimtevaartuig in de woonkamer, waar hij zich kan onderdompelen in een speciale atmosfeer.

     In deze video ziet u prachtige voorbeelden van plafondontwerp op twee niveaus.

     Comments
      auteur
     Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

     Inkomhal

     Woonkamer

     slaapkamer