Plafonds in "Chroesjtsjov": hoe de tekortkomingen van de standaardhoogte te elimineren?

Huisvestingskwesties in ons land staan ​​op de eerste plaats in hun relevantie. Appartementen in gebouwen met vijf verdiepingen worden niet meer gezien als iets vreselijks en zonder pretentie, eerder als betaalbare woningen op de secundaire markt. Herontwikkeling, moderne renovatie en een uniek ontwerp kunnen dergelijke nieuwigheden en charisma van de behuizing bieden.

Chroesjtsjov: verkrampt, maar niet boos

Chroesjtsjov in 5 verdiepingen is een kleine, vijf verdiepingen tellende bakstenen en paneelwoningen met lage plafonds. Architectonische betekenis in de Sovjettijd hadden dergelijke gebouwen niet: ze waren gebouwd met slechts één doel: het wegwerken van woningnood. Er zijn veel klachten over Sovjetgebouwen, maar je moet het begrijpen en er rekening mee houden dat met de hulp van maximale goedkoopheid en snelle bouw veel gezinnen in staat waren om hun eigen pleinen van huisvesting te krijgen.

Het begin van een strakke Chroesjtsjov neemt al in het trappenhuis: de site is smaller dan de norm vereist, de problematische beweging van grote meubels en andere goederen.

Onder het aantal problemen waarmee de eigenaar van een dergelijke behuizing wordt geconfronteerd, is de imperfectie van plafondbedekkingen, oneffenheden, convexiteit, de naden tussen de platen en, uiteraard, een kleine standaardhoogte, die gemiddeld 2,48 tot 2,6 m is. Daarom is de kwestie van visuele toename ruimte is bijzonder acuut. En met onprofessionele installatie, wordt huisvesting oncomfortabel om te leven.

Het repareren van dergelijke huizen is een uiterst moeilijk probleem. Vanwege het kleine gebied en de lage plafonds zijn luxueuze kroonluchters hier niet geschikt, ultramoderne technologieën in de vorm van spanningsvlakken met een prachtige volumetrische inrichting zijn ook niet altijd geschikt. In een dergelijk appartement is het vrij moeilijk om de plafonds te repareren en om ervoor te zorgen dat het met succes doorgaat, moet u rekening houden met alle kenmerken van typische gebouwen.

Voordat u begint met het repareren van het plafond, moet u het doel van dergelijk werk weten: u hoeft alleen het oppervlak op te frissen of het radicaal te wijzigen zodat het deel wordt van het interieur van het appartement.

Plafondtypes

Moderne plafondontwerpen zijn:

  • gipsplaten opgeschort;
  • spanplafond.

Gipsplaten vals plafond

Vanwege de stabiliteit van mechanische schade en het gemak van ontwerp is veranderingen erg populair. Plafonds kunnen uit meerdere lagen bestaan ​​of idealiter zelfs, kunnen in verschillende kleuren worden geverfd. Om te installeren, moet u een etiket aanbrengen, het frame repareren en het werk aan het leggen van gipsplaat uitvoeren, waarbij de verbindingen worden verwijderd. Het is ook de moeite waard om aandacht te besteden aan het ruwe werk aan de voorbereiding en egalisatie van het oppervlak.

Dan kun je gaan werken met verlichting: het plafond moet worden verlaagd als een geïntegreerd systeem van licht is gepland, of speciale gaten moeten worden gemaakt, bijvoorbeeld voor een lamp. De ontwerpen van verlaagde plafonds gemaakt van gipsplaat kunt u meerdere-tiered systemen met verschillende gebogen vormen en een uniek ontwerp ontwerpen. Het belangrijkste is om het niet te overdrijven met volumetrische texturen, anders zal de top "verpletteren" op de hoofden van zijn eigenaars, en alle delicatesse zal geen betekenis hebben.

Opgeschorte constructie is best mogelijk om hun eigen handen te installeren:

  1. Dit is een aanzienlijke kostenbesparing, omdat de meeste kosten van het installeren van een hangende structuur worden bezet door de diensten van installateurs.
  2. Hiermee kunt u precies het ontwerpconcept dat u wenst in de realiteit vertalen, zonder uw verbeeldingskracht te beperken.

gips

Voor deze werken, ideaal gips, waardoor je de gewenste vorm aan het plafond kunt geven, om een ​​ongewone textuur te maken. Afstemming kan op twee manieren worden uitgevoerd: spreiden en spuiten.

De pleister wordt in twee lagen aangebracht, terwijl de eerste niet wordt gecorrigeerd, de tweede na enige tijd wordt uitgevoerd en de laatste laag, die waterpas wordt gezet, gaat, wordt geproduceerd met behulp van een speciaal gereedschap - halve pennen.

spanning

Spanplafonds vormen een perfect vlak oppervlak zonder extra werk. Gemaakt van polymeerweefsel of PVC-folie, bestand tegen vervorming. Bovendien zijn ze erg weinigeisend in de zorg.

In Sovjetwoningen is er vaak behoefte aan renovatie van elektrische kabels.Ook in de oude residentiële sector met vervallen technologieën is er een grote kans op lekkage van water- en verwarmingsbuizen.

Het canvas creëert een speciale bescherming tegen overstroming van bovenaf. Installatie van de plafondstructuur zorgt voor extra geluidsisolatie, wat belangrijk is voor het typische type gebouwen, en ultramoderne doeken verzamelen geen stof en zijn niet moeilijk schoon te maken. De vorm kan zowel vlak als origineel zijn: conisch, golf, multi-level. Er zijn zoveel opties dat de keuze alleen afhangt van het interieurontwerp en uw smaakvoorkeuren.

Het is niet mogelijk om spanplafonds met uw eigen handen te plaatsen, hiervoor moet u specialisten inhuren. Voor dit type plafond zijn speciale apparatuur, ervaring en installatie van vaardigheden vereist. Het installatieproces zelf is helaas geassocieerd met een grote hoeveelheid puin en stof, dus je moet geduld hebben en je voorbereiden op nat reinigen.

Assemblage snelheid

Het plafond van gipsplaat maken duurt ongeveer 2 tot 4 dagen, misschien langer, het hangt af van de complexiteit van het ontwerp. Het plafond van het rektype is zeer snel gemonteerd, letterlijk in 3-4 uur.

Afgerond plafond

Tot op heden zijn moderne materialen voor het ontwerpen van elk type pand zo divers dat ze het mogelijk maken om creatieve oplossingen te realiseren. Afgeronde plafonds winnen aan populariteit, ze zullen vooral interessant zijn voor eigenaren van typisch Sovjet-huizen, omdat ze de ruimte visueel uitbreiden, waardoor een interessant ontwerp ontstaat.

Akoestische spanplafonds

Problemen met geluidsdistributie kunnen een echte ramp zijn. Elk, zelfs het meest onbeduidende geluid kan in een echo veranderen in een crash en stemmen.

Meestal is Chroesjtsjov niet erg onderscheiden voor geluidsisolatie., en om overtollige externe ruis te elimineren, kunt u overwegen akoestische spanplafonds te installeren. Bij het gebruik van gespecialiseerde materialen is het mogelijk om een ​​perfecte rust en comfort te bereiken. Dit type constructie is gemaakt van speciaal microporeus doek of polyesterweefsel geïmpregneerd met polyurethaan. Het oppervlak is ruw, zonder een enkele glanzende glans.

Zijn karakteristieken maken het mogelijk om elk willekeurig aantal verzonken armaturen en complexe structuren met meerdere niveaus te gebruiken.Indien gewenst, is het mogelijk om fotoprint op de basis van de stof aan te brengen, dit zal een vleugje van het interieur toevoegen.

Hoe visueel de hoogte van het plafond "verhogen"?

Het is geen geheim dat donkere tonen de hoogte van elke kamer kunnen vergroten. Daarom is het kleurenschema beter om een ​​koel en helder palet te kiezen. Het gebruik van gewoon behang zal dit probleem bijvoorbeeld oplossen voor eigenaars van lage plafonds en kleine gebieden. De bovenkant van de muren kan donker zijn en de bodem is licht, het is wenselijk om het behang dicht te lijmen en plinten kunnen beter worden verwijderd.

Het gebruik van verticale lijnen is ook een populaire oplossing voor het vergroten van de ruimte, waardoor een ruimte over het algemeen groter wordt.

Het gebruik van spiegeloppervlakken zal volume toevoegen aan de kamer en de kamer als geheel vergroten.

Het gebruik van lange gordijnen in het interieur en meubels in de stijl van minimalisme, klassiek of modern, zal ook het probleem met de uitbreiding van de ruimte oplossen. Zoals ze zeggen, niets overbodigs.

Met behulp van witte plafonds kunt u de ruimte van de ruimte visueel breder maken. Witte verf in dit geval zou perfect zijn.

En voor kenners van experimenten en originele ideeën zullen het leuk vinden om blauw in de plafondoppervlakken te gebruiken.Idealiter wordt het hemelse palet geassocieerd met de lucht en kan het plafond worden 'opgeheven'. Met andere tinten kan dit resultaat niet worden bereikt.

Voor lage plafonds is er een basisregel. Welk palet en welke kleur u ook kiest - u kunt in geen geval de muren lichter maken. Als het plafond veel donkerder is dan de muren, wordt de hoogte visueel "verwijderd". Ideaal als - muren en plafonds in hetzelfde palet.

Als de gipsplaatversie van het plafond wordt ontworpen, dan zal de LED-verlichting in het midden een interessant ontwerp naar het interieur van de ruimte brengen zonder volumes te stelen.

Hoe kun je anders het plafond visueel verhogen, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer