Plafond van voering in interieurontwerp

Hoe en hoe het plafond te isoleren, zodat het niet alleen mooi, maar ook praktisch en, indien mogelijk, milieuvriendelijk is, veel interesseert. Specialisten van de verscheidenheid aan afwerkingen geven het bekledingsmateriaal van de bekleding af, wat een van de meest gebruikelijke manieren is om het plafond af te werken.

Speciale functies

De oorsprong van de naam van het bouwmateriaal is interessant. Eerder werden transportauto's ommanteld met houten latten, die vervolgens werden gebruikt in interieurdecoratie. Dit is hoe de generieke naam voor houtmateriaal tot stand kwam.

Het belangrijkste kenmerk is natuurlijkheid. De ruimte waarin het plafond is afgezet met houten dakspanen ademt. Een natuurlijk microklimaat wordt daarin gevormd door een eigenschap van een boom als de absorptie van vocht wanneer het overvloedig is en wordt vrijgegeven wanneer het schaars is.

Onderscheidende kenmerken zijn:

 • natuurlijkheid en natuurlijkheid;
 • duurzaamheid en betrouwbaarheid in gebruik;
 • warmte- en geluidsisolatie;
 • veiligheid;
 • weerstand tegen rotprocessen;
 • gemak van zorg;
 • installatiegemak;
 • originaliteit van uiterlijk;
 • volledige gezondheidsveiligheid;
 • Geweldige gelegenheid om communicatie te verbergen.

Houten voering is de voorouder van producten als metalen en plastic voering. Een kenmerk van alle soorten is de vorm en installatie. De klassieker van het genre - houten lambrisering is geschikt voor het decoreren van verschillende oppervlakken, inclusief het plafond. Het bestaande nadeel is de zwakke vocht- en hittebestendigheid van vandaag is gemakkelijk te elimineren. Noodzakelijke impregneringen zullen dit probleem gemakkelijk kunnen opvangen..

De plastic versie van de plafondbekleding is primair een budget. Geproduceerd door naadloze technologie, aantrekkelijk en elegant. Het heeft echter een aantal ernstige nadelen. De belangrijkste is de kwetsbaarheid ervan. Na verloop van tijd verliest het zijn witheid, vervaagt en wordt geel. Onderworpen aan mechanische spanning en temperatuurreacties.

Voering, vervaardigd uit plaatstaal en aluminium, wordt vaker gebruikt in de decoratie van de gevel van het huis, maar het kan worden gebruikt in bijgebouwen, binnenplaats gebouwen. Aluminiumproduct bijna voor altijddat kan niet gezegd worden over de analoog. Goedkoop materiaal - van korte duur. Kleine schade aan de beschermende laag leidt tot een onomkeerbaar proces - de achteruitgang van een dun metaal.

Door de vele soorten voering geschikt voor het afwerken van plafonds in ruimtes met verschillende bedieningsvereisten en esthetische eisen.

Hoe een materiaal te kiezen?

Er zijn veel fabrikanten van dit materiaal, alleen de kwaliteit van producten wil soms het beste achterlaten. Om niet te worden verward met de overname, moet u deze zorgvuldig onderzoeken op het moment van aankoop. Besteed aandacht aan elk klein ding.

Verpakking - u moet op de hoogte worden gebracht als de wandpanelen worden verpakt in plastic. Dit feit spreekt van de lage kwaliteit van de goederen, aangezien het de verkoper niet is toegestaan ​​om de film af te scheuren en het paneel naar buiten te trekken voor inspectie. ook filmomhulde panelen worden blootgesteld aan vocht als gevolg van niet-ventilatie. Dit pakket heeft een negatieve invloed op de kwaliteit van zelfs eersteklas materialen.

Controleer indien mogelijk nauwkeurig de plaat zelf. Een lichte kromming brengt het resultaat van het uitgevoerde werk in gevaar. Het is beter om zo'n product te weigeren.. Ten eerste zullen er problemen zijn tijdens de installatie. Ten tweede, zelfs als het is gemonteerd, is er geen garantie dat het lang zal meegaan.

Als visuele inspectie buiten twijfel staat, inspecteer dan het oppervlak. Er kunnen transversale golven op het bord verschijnen. De meest grondige inspectie vereiste koppelstructuren (groeven en ruggen). In geen geval mogen ze spaanders of scheuren bevatten.

Het is raadzaam voor inspectie om een ​​clip te hebben die de golf kan identificeren. Als er een is gevonden, kan de klyimer niet worden ingesteld zoals nodig. Merk op dat de montage eenvoudig is wanneer u probeert afzonderlijke panelen aan te sluiten.

Gebruik het apparaat, indien beschikbaar in de winkel, om de vochtigheid van het wandpaneel te meten.. Neem de tijd om uw aankoop te controleren - dit zal dienen als een garantie voor het eindresultaat.

Als u een afwerkingsmateriaal kiest, is het noodzakelijk om een ​​idee te hebben van de specificatie. Houten voering is verdeeld in vier categorieën van kwaliteit. Ze hebben aanzienlijke verschillen. Het is onmogelijk om een ​​kwaliteitsmateriaal te kiezen zonder er aandacht aan te schenken.

 • Klasse A-producten Volledig geschikt voor het bekleden van het plafond.Hier zijn fouten mogelijk, zoals teervlekken (niet meer dan twee), niet-doorlopende scheuren (één - twee), één knoop is toegestaan.
 • Klasse "B" - relatief goede dingen. Het gebruik ervan in woongebouwen is ongewenst vanwege esthetische kenmerken. Dit is een verhoogd aantal blinde scheurtjes, knopen en teervlekken.
 • Klasse "C" -producten heeft een lage kwaliteit. Het wordt gebruikt voor het alleen bekleden van bijgebouwen. In deze groep zijn de criteria compleet anders - knopen wegnemen, door scheuren, steekzakken. Dit materiaal is echter geen volledig huwelijk.
 • Productklasse "Extra" gekenmerkt door de volledige afwezigheid van eventuele gebreken. Dit is een ideale optie om de plafonds af te werken.

Deze classificatie is een reizende asterisk bij het kiezen van houten voering. Het houttype beïnvloedt de prestatiekenmerken van het gefabriceerde product.

ontwerp

Ongewoon en oorspronkelijk ziet het witte plafond eruit in combinatie met verschillende materialen. Voering aan het plafond in modern design is populair en gewild, omdat de trend naar economisch materiaal bijdraagt ​​aan het creëren van een unieke stijl.En voering is zo'n product, gekenmerkt door een natuurlijke textuur, voldoende kosten en eenvoudige installatie.

Voor de creatie met verschillende boomsoorten:

 • De eigenaardigheid van dennenproducten van zachte bruine tinten trekt klanten met een betaalbare prijs.
 • Voering gemaakt van vurenhout, een interessant budgetmateriaal. De laatste fase is het schilderen van het oppervlak, omdat de structuur van de boom niet erg uitgesproken is.
 • De belangrijkste voordelen van het product van lariks zijn duurzaamheid, rijke schaduw en expressiviteit van de houtstructuur. Dit ras verdraagt ​​vocht.
 • De linde, van oorsprong plastic, bezit aantrekkelijke gouden tinten.

Naaldachtige voeringen duurzaam, praktisch, bestand tegen vocht. Ongewenst in ruimtes met constant hoge temperaturen. Zoals uitgescheiden teer kan brand veroorzaken. Hardhoutsoorten worden verwerkt en getint.

De witte kleur, die de basis vormt in elke stijl, combineert perfect met andere kleuren en is in staat om de ruimte visueel uit te breiden. De voorkeur gaat uit naar olie- en acrylverf.Nadat een oppervlak is beschermd tegen het binnendringen van vocht en insecten met een oplossing, is het mogelijk om de houdbaarheidsdatum ervan te verlengen.

Voering creëert een elegant beeld met een verscheidenheid aan combinaties van diagonale strepen.

Door de diversiteit in het interieur van de ruimte kunt u individuele elementen aan het plafond creëren, bijvoorbeeld rond de kroonluchter. Een interessante noot in het interieur is het plafond van plastic voering, verschillend van textuur en bedrukt patroon. Met behulp van panelen met contrasterende kleuren is zonering van de ruimte mogelijk.

Ontwerp vindt dat met behulp van dit materiaal de eigenaar een uniek en individueel karakter van zijn huis kan geven.

 • smalle en lange panelen breiden de ruimte uit;
 • ontwerpen uit lijnen harmonieus versmelten tot elke stijl;
 • een roosterstructuur met dwarsrails creëert een afbeelding van een plafond met balken;
 • ziet er geweldig uit met platen van verschillende breedtes van kunststof;
 • stapelen MDF-panelen in verschillende richtingen, ze bereiken een prachtige imitatie van natuurlijk hout;
 • luxe in afwerking wordt bereikt door het toepassen van witte kleur, verdund met goud of zilver toon;
 • trendy interieurs geven de voorkeur aan rekstijl;
 • Ziet er indrukwekkende combinatie van houten en beschilderde plafonds.

Er is een mening over de geschiktheid van dergelijke plafonds alleen op balkons of in landhuizen. Het is verkeerd.

In de woonkamer is het aangewezen om dit materiaal te gebruiken bij het ontwerp van het plafond. Gelakte stroken kunnen het oppervlak transformeren. Het is mogelijk om een ​​afbeelding te maken van liggervloeren in alpenchalets of jachthuizen. Dit effect kan worden bereikt door de kleur van de afwerkingselementen tegenover elkaar te stellen.

Vergeet niet: om een ​​goed imago te krijgen, moet u het hele interieur in één stijl verfraaien. Geschilderde voering creëert een gezellige sfeer om te ontspannen in de populaire Provençaalse stijl, zo nodig in de slaapkamer. Een onopvallend element uit de oudheid en onovertroffen charme zal worden verworven in de combinatie van smeedijzeren meubels en gelakte details van de coating.

Een zorgvuldiger keuze van een dergelijk product zal u in staat stellen om een ​​negatieve impact te vermijden op mensen die lijden aan allergische reacties op uitgescheiden essentiële verbindingen. De keuken wordt een ideale kamer met een dakspaan..

Een uitstekende optie is ook het ontwerp in de bovenstaande stijl.Hier kunt u beige, witte en blauwe tinten gebruiken voor de kleur van de panelen. Beautiful zal het interieur op een bedachte manier veranderen. Een kamer met stijlvolle apparaten en stalen oppervlakken van huishoudelijke artikelen ziet er geweldig uit.

Een plafond van natuurlijk type zou geschikt zijn in een keuken met natuursteendecor of imitatie. Het gebruik van panelen geschilderd in combinatie met andere kleurobjecten, geschikt voor het ontwerp van de gang. Verlies de extra details en het algemene uiterlijk van het interieur niet uit het oog.

Kinderen en kantoor worden naar analogie gemaakt. In de kinderkamer is een zorgvuldige en zorgvuldige aanpak van dergelijke dekking ook nodig. De enige ruimte in het huis waar het niet wordt aanbevolen om het plafond van de wandpanelen te installeren, kan een badkamer zijn. Overmatig vocht kan de coating doen breken.

berekening

Bereken de benodigde hoeveelheid van dit materiaal voor plafonddecoratie is gemakkelijk, maar nauwgezet. En de berekening moet zorgvuldig gebeuren, zodat het eindresultaat geen teleurstellingen oplevert in de vorm van extra kosten (tijd, geld, zenuwen). Het is raadzaam om goederen met een bepaalde marge te kopen.U moet beginnen met een duidelijk uitgewerkt plan voor de richting van bevestigingselementen. Al deze oplossing voor de tekening.

Met behulp van deze records is het eenvoudiger om de kosten van het product te berekenen. Het oppervlak van het plafond wordt elementair berekend: de breedte wordt vermenigvuldigd met het aantal din (bijvoorbeeld, ab is 3x4 = 12). Voor nauwkeurige berekening is het noodzakelijk om de afmetingen van het geselecteerde bekledingsmateriaal te kennen. Deze gegevens moeten op de verpakking van het materiaal worden vermeld en aan de normen van de staat voldoen. Door het plafond te delen op het oppervlak van een bord, leer je hoeveel panelen nodig zijn.

Gewone wiskunde. Maar vergeet de bevestigingsnuance niet, dat is de aanwezigheid van groeven en richels. Hier zal er een vermindering zijn in de breedte van elk bord. Zo'n berekening kan handmatig worden gemaakt. Het dreigt veel tijd en moeite te spenderen.

Online calculatorprogramma's komen te hulp. Alleen kennis van de basisparameters van het paneel is nodig - breedte, lengte, hoogte en dikte. Op basis van de praktijk wordt opgemerkt dat de resultaten van twee vergelijkbare metingen geen significante verschillen hebben. Nauwkeurigheid van metingen houdt het budget voor de reparatie in stand, beschermt het tegen onnodige stekken. echter Vergeet de regel van het afronden van een fractionele waarde niet en voeg er 15% aan toe van de strategische materiële reserve.

U kunt onmiddellijk de kosten van het materiaal berekenen. Bij het kopen, moet u de parameters van de voering en de benodigde hoeveelheid weten. En vergeet niet de factoren die van invloed zijn op de kosten: de prijs is afhankelijk van de grootte van het wandpaneel. Als dit nauwkeurig wordt gemeten, is het mogelijk om het benodigde geld te verzamelen. Nu is het veilig om de installatiewerkzaamheden te starten.

montage

Om enig werk uit te voeren, moet je voorzichtig zijn voorbereid. Alle speciale vaardigheden zouden vereist zijn, er zou een verlangen zijn. Maar om een ​​gereedschap samen te stellen, zonder dat niets precies werkt, is noodzakelijk. Je hebt verschillende soorten gebouwen nodig.. Zonder roulette zal hebben werk, zoals ze zeggen, door zicht, wat absoluut onaanvaardbaar is. Een hamer, ijzerzaag, decoupeerzaag en schroevendraaier nodig.

In dat geval, als de kist van een metalen profiel is, is het beter om een ​​schaar te gebruiken. Gebruik bij het installeren van de behuizing een boor met een slagmechanisme of een hamerboor met een betonnen plafond. De minimale diameter van de boor - minimaal 6-7 mm. Tegen de tijd dat de huid een beetje tijd nodig heeft, als dat gebeurd is, de juiste berekening en duidelijke opmaak. Caracas voor montagepanelen kan van twee soorten zijn: hout en metaal. De eerste optie wordt als optimaler beschouwd. Het is goedkoper en gemakkelijker om mee te werken.

Houten kist vereist:

 • respectievelijk 4 x 4 cm van het plafondoppervlak;
 • beugels;
 • houten of plastic wiggen;
 • zelftappende schroeven.

Voor het benodigde metalen frame:

 • metalen profiel;
 • suspensie;
 • bevestigingselementen;
 • zelftappende schroeven;
 • ankers.

Indien nodig moet de voering voor de installatie worden gedroogd. Reinig het plafond zelf van vuil, stof en oude pleister. Vind belangrijke cuepunten met een niveau. De eerste zal het laagste punt van het plafond zijn, dat wordt overgebracht naar alle wanden en rondom de omtrek wordt verbonden door een enkele lijn. Dit zijn herkenningspunten voor kistbars.

Een kleine nuance: gebruik wiggen op plaatsen waar de hulplijnen niet aan de overlapping hechten.

Plafonds met een dergelijke bekleding tolereren geen hoogteverschillen en kromtrekken. Het krat is op deuvels gemonteerd. De bevestigingsafstand tussen de staven is afhankelijk van het materiaal waaruit de voering is gemaakt.Door het frame te monteren, kunt u aan de trim beginnen. Het is raadzaam om dit werk samen uit te voeren.

 • Het eerste paneel wordt met een spijker aan de muur bevestigd. Borden moeten strikt loodrecht op de kist worden gemonteerd.
 • Stel de positie in voordat u hem met een niveau bevestigt.
 • Het tweede spoor, stevig ingevoegd in de groeven van de eerste, versterkt de plaats van het leggen van het frame.
 • Alle andere panelen zijn naar analogie gemonteerd. Zoals de praktijk suggereert, moet het laatste bord vaak worden gesneden. Om de naad minder zichtbaar te maken, plaatst u hem weg van het openbare zicht. Meet tijdens de installatie onmiddellijk en de gaten voor verlichting en communicatie. Het is noodzakelijk om voorzichtig te hameren.
 • Het afgewerkte plafond is versierd met houten plinten rond de omtrek. Het is wenselijk om houten voering en plinten te vernis. Mogelijke en schilderoptie.

Tips en trucs

Plafonddecoratie met clapboard speelt een belangrijke rol bij het creëren van comfort in het huis.

Om ervoor te zorgen dat het nog lang in onberispelijke staat blijft, onthoud:

 • het wordt niet aanbevolen om het nat te maken;
 • gebruik een stofzuiger of een droge doek om te reinigen;
 • vlekken worden behandeld met een zwak oplosmiddel;
 • meesters adviseren periodiek om het oppervlak te behandelen met antiseptica en vlamvertragers;
 • het moet heel voorzichtig worden vastgemaakt;
 • geef voorkeur aan natuurlijke materialen.

Het plafond van eurolining kan zowel in een bakstenen huis als in een appartement worden gemaakt. Voering ervan is alleen nodig om kwaliteit te nemen en te monteren, volgens de stapsgewijze instructies.

Je kunt een materiaal kiezen met patronen. Deze optie is het meest geschikt voor een zolder of loggia, het zal ook gunstig zijn om naar het huisje te kijken.

Spiegelvoering ziet er stijlvol uit. Je kunt er familiefoto's op zetten. In dit geval moet het zeker breed zijn.

Bij het leggen is het noodzakelijk om in de eerste plaats de richtlijnen correct in te stellen. Dus, de voering van je eigen handen zal gemakkelijker zijn. Het leggen van het materiaal moet strak zijn, zorgvuldig worden vastgezet. Dan is het belangrijk om het wandpaneel te spijkeren, zodat de vijl u vele jaren mee zou kunnen houden.

Mooie voorbeelden in het interieur

Houten balken aan het plafond maken de ruimte visueel breder. Ook een dergelijke plafondbekleding ziet er erg stijlvol en interessant uit.

Deze plafondbekleding past perfect in elke interieurstijl.Voor hem kun je allerlei elementen van een prachtig decor oppikken.

       De plafondbedekking van het wandpaneel belast de ruimte helemaal niet.

       Mooie voorbeelden van het ontwerp van houten plafonds in het interieur, zie je in deze video.

       Comments
        auteur
       Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

       Inkomhal

       Woonkamer

       slaapkamer