Cassetteplafond in interieurontwerp

Elke persoon wil een mooi en harmonieus interieur creëren in zijn huis of appartement. Wanneer u een huis bouwt, speelt het plafond een belangrijke rol. Momenteel is er een breed scala aan plafondbedekkingen. Vandaag zullen we het hebben over het inpassen van cassettes van deze fundamenten.

   Speciale functies

   Cassetteplafond is een hangende coating bestaande uit afzonderlijke tegels. Sommige consumenten zijn van mening dat dit type ontwerp alleen geschikt is voor bedrijfskantoren of winkels. Maar dit is verre van het geval. Vaak bieden ontwerpers aan om met vergelijkbare materialen de gebruikelijke woonruimtes in te korten.

   De standaardlengte van elke afzonderlijke cassette is 595-600 mm. De breedte van het onderdeel is in de regel 600 mm. Maar tegelijkertijd kunnen de afmetingen van delen van een plafond variëren.Soms gebruiken consumenten tegels met kleinere parameters. In sommige ontwerpprojecten van kleine ruimtes is het inderdaad het beste om kleinere materialen te gebruiken.

   Cassette plafondbekleding heeft een aantal belangrijke voordelen.

   • ze verbergen communicatie en draden. Onder de tape kun je elke kabel verbergen, maar de toegang tot deze kabel is altijd gratis. Om dit te doen, kunt u eenvoudig een bepaald onderdeel verwijderen;
   • eenvoudige installatie Om een ​​cassetteklepdeksel te installeren, is er geen speciale basisvoorbereiding nodig. Het is ook niet nodig om het product op het profiel te monteren;
   • lage kosten. Veel kopers verwerven dit type materiaal vanwege de lage prijs. Het leggen van een dergelijk kader zal voor iedereen betaalbaar zijn;
   • eenvoudige vervanging. U kunt elk element eenvoudig zelf wijzigen. Er moet ook worden opgemerkt dat de verlichtingsapparaten ook eenvoudig kunnen worden verwijderd of nieuwe worden geïnstalleerd;
   • veiligheid. Cassettereplafonds hebben een hoge brandwerendheid, zodat ze volledig voldoen aan alle noodzakelijke brandveiligheidseisen;
   • niet vatbaar voor schimmel en meeldauw.Deze materialen zijn vrij bestand tegen externe schadelijke effecten (vocht, mechanische schade), zo vaak is het de cassettestructuur die wordt gebruikt bij de afwerking van sauna's, badkamers en zwembaden;
   • duurzaamheid. Cassettedekking zal hun eigenaars lang kunnen dienen. Tegelijkertijd zal het zijn oorspronkelijke uiterlijk niet verliezen.

   Ondanks de grote lijst met positieve eigenschappen hebben clustervlakken nadelen.

   • om dit type coating in de kamer te installeren moet voldoende hoogte van de wanden zijn. Immers, bij het leggen van een cassette raakt het product 15-25 cm kwijt;
   • hoge kosten van de constructie van het frame. Ondanks het feit dat dit materiaal goedkoop genoeg is, kost het frame met de profielcassette veel meer dan het bevestigen voor andere soorten plafonds.

   types

   Tot op heden bieden fabrikanten een groot aantal verschillende cassettecoatings.

   Deze omvatten:

   • houten plafond;
   • coating met een spiegeloppervlak;
   • geperforeerd cassetteplafond;
   • minerale vezel coating;
   • aluminium betegeld plafond;
   • cassette-coating met glazen oppervlak.

   hout

   Veel consumenten geven de voorkeur aan dit materiaal vanwege de mooie esthetische uitstraling. Bij het installeren van dergelijke coatings wordt een bepaalde houtsoort verwerkt en verdeeld in verschillende cassettes. Vaak worden kaderkaders gemaakt rond de randen van elk afzonderlijk element, die het product elegantie en elegantie geven.

   Spiegelend oppervlak

   Een verlaagd cassetteplafond met een spiegelcoating is een populaire optie voor het interieurontwerp. Dit soort decoratie kan de inrichting van uw kamer volledig veranderen. Vaak wordt een dergelijke basis gemaakt in ruimtes van een klein gebied, omdat het in staat is om het woonoppervlak visueel uit te breiden. Maar het is belangrijk op te merken dat merkbare vlekken en vlekken snel verschijnen op de spiegeloppervlakken.

   geperforeerd

   Dit type is een metalen cassette met een specifiek geometrisch patroon. Het patroon op het materiaal kan heel verschillend zijn. Over het algemeen vertrouwen klanten bij het kiezen van deze dekking op hun eigen voorkeuren en wensen. Volgens de meeste ontwerpers is geperforeerd plafond een uitstekend product voor afwerking in woonruimtes.

   Van minerale vezels

   Plafonds van silicaat of minerale vezels zijn ideale opties voor een goede thermische isolatie en geluidsisolatie. Dit materiaal wordt meestal gebruikt bij de inrichting van de binnenhuisinrichting. Heel vaak worden vergelijkbare plafondbedekkingen aangevuld met speciale metalen inzetstukken.

   aluminium

   Heel vaak zijn clusterplafonds gemaakt van gegalvaniseerde metalen (aluminium, staal). Maar het is de moeite waard eraan te denken dat voordat u een dergelijk ontwerp installeert, u een speciale oplossing of poederverf moet aanbrengen. Vaak worden deze onderdelen gepolijst met behulp van moderne technologie. Het is noodzakelijk om het product een mooie spiegelschaduw te geven.

   Met glazen oppervlak

   Plafonds met glazen oppervlakken verschillen in veel opzichten van de spiegelopties. Dergelijke items zijn gemaakt met acrylglas. Het resultaat is een cassette-coating met een mooie esthetische uitstraling. Ook op een vergelijkbaar plafond kun je een prachtig patroon van elke grootte toepassen. Deze techniek maakt de basis helderder en interessanter.

   ontwerp

   Momenteel hebben ontwerpspecialisten verschillende ontwerpopties ontwikkeld voor cassetteplafonds voor woonkamers in een appartement of een privéwoning. Wanneer u een materiaal koopt, moet u rekening houden met de stijl waarin u uw interieur gaat maken en met de grootte van uw huis. Immers, voor elk type arrangement zijn hun eigen decoratieve coatings geschikt.

   Voor kleine ruimtes is een wit glad plafond het meest geschikt. Met deze techniek kunt u de woonruimte eenvoudig visueel vergroten. Op dergelijk materiaal is het goed mogelijk om een ​​klein patroon te hebben, gemaakt in donkere tinten. Maar tegelijkertijd moeten we niet vergeten dat een te groot patroon of te veel kleine elementen van het ornament het interieur kunnen overbelasten.

   Veel ontwerpers bieden matte cassetteplafonds in hun projecten. Soms zijn aluminium of stalen inserts ingebed op het oppervlak van dergelijke coatings, die de basis een mooi uiterlijk geven. Plafondcoatings die op deze manier zijn gemaakt, kunnen bijna onder elk ontwerpproject passen.

   Populaire nieuwigheden op de markt voor bouwmaterialen zijn cassettes. In de regel trimmen ze het buitenste gedeelte van de kamer. Dergelijke producten zijn het meest voordelig om in één kleur te kiezen, of twee tinten in een bepaalde volgorde af te wisselen. Het zijn gewone cassettes zonder reliëfoppervlakken en decoratieve tekeningen. De meest voorkomende kleuren van deze onderdelen zijn geel, beige, blauw, grijs, wit.

   In sommige ontwerpschetsen ziet u houten plafondplafonds met schroefdraad. Deze hoezen moeten worden gebruikt in ruimtes met een groot oppervlak. Ook mogen we niet vergeten dat het meest winstgevende materiaal van deze soort eruit zal zien in interieurs die "semi-antiek" zijn gedecoreerd. Op houten bases is het toegestaan ​​om een ​​groot patroon van een donkerdere kleur aan te brengen.

   Een ander populair type ontwerp zijn coatings met gladde of verchroomde gladde oppervlakken. Meestal worden dergelijke producten gemaakt zonder ornament en verschillende inzetstukken die het plafond kunnen overbelasten en het belachelijk maken. De gronden van dit type zijn ideaal voor interieurs van kamers van kleine schaal.

   Fabrikanten en beoordelingen

   Momenteel zijn er een groot aantal fabrikanten van cassetteplafonds.

   De meest populaire en gewilde bedrijven zijn:

   • Česal.
   • Geipel.
   • Caveen.
   • "Albes".

   Česal

   Veel experts beweren vol vertrouwen dat de producten van dit bedrijf van hoge kwaliteit zijn. De plafonds van dit merk hebben een mooie uitstraling.

   Daarnaast kan Cesal bieden:

   • breed kleurengamma van producten;
   • Verschillende versies van ophangsystemen met verschillende ontwerpen (gesloten, gecombineerd, open).

   De meeste mensen die een cassettekleurenkast Cesal kochten, merken op dat deze duurzaam en sterk zijn. Er moet ook worden opgemerkt dat een dergelijke coating het voor elke eigenaar mogelijk maakt om de installatie- en demontagewerkzaamheden herhaaldelijk uit te voeren, indien nodig. Merkproducten hebben eenvoudige en duidelijke installatie-instructies.

   De panelen van dit plafond zijn gemaakt van aluminium met een speciale bimetaalcoating met behulp van de nieuwste technologieën. Vaak adviseren bouwers om deze materialen te verwerken met aanvullende stoffen (galvanische basis, polymeerkleurstoffen, poedersamenstellingen).Dergelijke oplossingen kunnen het object vochtbestendigheid, brandwerendheid, sterkte, hardheid geven.

   Geipel

   Dit grote bedrijf produceert cassetteplafonds met een spiegeloppervlak. Opgemerkt moet worden dat bij de vervaardiging van dergelijke producten moderne technologieën worden gebruikt waarmee het materiaal water- en brandwerend is gemaakt en daarom voldoet het aan alle veiligheidseisen. Meestal wordt het geplaatst in medische en educatieve instellingen.

   Plafondpanelen vervaardigd door Geipel hebben een vierkante vorm. Ze zijn gemaakt van gegalvaniseerde metalen (staal, aluminium). De cassettes zijn gecoat met speciale kleurende synthetische stoffen die ervoor zorgen dat ze jarenlang intact blijven.

   Caveen

   Producten vervaardigd door deze fabrikant verschillen van alle andere opties met interessante decoratieve en design toevoegingen. Het cassetteplafond wordt onmiddellijk gemaakt met lichtinstallaties, klimaatbeheersingssystemen en een ventilatiemechanisme. De aanwezigheid van verschillende noodzakelijke elementen maakt het ontwerp duur, maar tegelijkertijd beweert de overgrote meerderheid van reparatiespecialisten dat de kwaliteit van het materiaal en extra items de hoge kosten volledig rechtvaardigen.

   Caveen kan klanten een aanzienlijk aantal stijlen aanbieden. ontwerp een verlaagd plafond in de cassette. Het is vermeldenswaard dat de materialen van dit bedrijf in zeer verschillende kleuren kunnen worden gepresenteerd. De tekeningen op de vloer zijn een van de ontwerpelementen. Decoratief patroon kan in verschillende kleuren en op verschillende schalen worden gemaakt.

   "Albes"

   De plafonds van dit bedrijf verschillen in lage prijzen, maar tegelijkertijd hebben ze een hoog kwaliteitsniveau. Dat is de reden waarom de producten van dit bedrijf in staat waren snel het vertrouwen van veel consumenten te winnen. Cassette-plafonds "Albes" zijn een systeem van gegalvaniseerde metalen panelen. Individuele cassettes kunnen geperforeerd of eenvoudig massief zijn.

   Vaak kopen consumenten voor plafonds van Albes extra luidsprekers en afzonderlijke mechanismen die voor hen zijn ontworpen. Bij de vervaardiging van een cassetteplafond zijn speciale apparaten ingebouwd om vochtbestendigheid en brandwerendheid te bieden. Er moet ook worden opgemerkt dat dergelijke metaalstructuren extra worden verwerkt, wat de coating extra sterkte en hardheid geeft.

   Mensen die cassetteplafonds gebruikten in hun huizen en appartementen, laten vaak positieve feedback over hen achter, met vermelding van de hoge kwaliteit, het mooie uiterlijk en het eenvoudige installatieproces. Vooral populair zijn de coatings van de bedrijven Caveen en Geipel. Veel kopers hebben de duurzaamheid en slijtvastheid van deze materialen opgemerkt.

   Mooie voorbeelden in het interieur

   Voor kamers met een groot oppervlak perfect wit glanzend plafond met grote spiegelelementen. In dit geval is de aanwezigheid van een kleine hoeveelheid goud of zilver inserts ook toegestaan. Op de tegel kun je een symmetrisch patroon van een lichte schaduw maken.

   Sommige ontwerpspecialisten bieden ontwerpen waarin cassettes verspringend passen. In dit geval zijn alle elementen gemaakt in verschillende kleuren. Deze ontwerpoptie is vrij interessant en gewaagd. Maar het is niet geschikt voor alle interieurs.

   Veel ontwerpers adviseren om het pand te versieren met een eenkleurige, maar lichte plafondcassette-coating. Tegelijkertijd is het mogelijk om zowel een glanzend als dekkend oppervlak te kiezen. Lichtbronnen zijn het meest voordelig om in hetzelfde kleurenschema te installeren.

   In de volgende video leert u meer over cassetteplafondmontage met het voorbeeld van Cesal.

   Comments
    auteur
   Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

   Inkomhal

   Woonkamer

   slaapkamer