Subtiliteiten van het proces van isolatie van het plafond

Met een slechte thermische isolatie van een privéwoning, heeft het budget en de gezondheid van het gezin in de eerste plaats te lijden. Het komt ook voor dat huisisolatiewerken onafhankelijk en onprofessioneel worden uitgevoerd. In dit geval verliest de eigenaar van het onroerend goed vaak tweemaal het geld. Materialen worden verspild en functioneren niet naar behoren.

Om het plafond vandaag te verwarmen, kunnen zeer hoogwaardige, goedkope en verschillende materialen zijn. De belangrijkste vereiste voor hen is milieuvriendelijkheid en goede warmteoverdrachtsnelheden. Isolatie zou het huis moeten laten "ademen" en het beschermen tegen het verlies van kostbare warmte in de strenge Russische winters. De filister, zoals de praktijk aantoont, richt zich echter meer op het prijsbeleid van producenten.

Als u dit gebied goed begrijpt, kunt u elk materiaal tegen een betaalbare prijs en met goede warmtebesparende prestaties vinden.

Speciale functies

Als u de kwestie in detail bekijkt, kunt u uw eigen plafond isoleren in een appartement zonder speciale apparatuur te kopen, wat vrij duur is. Het belangrijkste is om te weten hoe het goed moet. De belangrijkste hulpmiddelen hiervoor in het privé-huis, de eigenaar zal er altijd zijn.

Er zijn ook tal van opties voor het isoleren van het plafond op de bovenste verdieping van een appartementencomplex. Alle werkzaamheden aan de isolatie van het plafond worden uitgevoerd op de zolder, dus geen vuilnis in de kamers kan dat niet zijn. Het is erg handig en leidt niet af van het werk.

Types en materialen

Een van de opties voor isolatie is een technologie die geëxtrudeerd polystyreenschuim, izospan of schuim gebruikt. Deze optie is erg populair. Schuimplastic verlaagt de kosten van het budget. Het gebruik van geëxtrudeerde materialen garandeert een lange levensduur en goede isolatie. Het is gemakkelijk om met polyfoam te werken, het is licht en handig. Meestal is het huis ook geïsoleerd met penoplex, penofol of polystyreenschuim.

Materiaal dat je moet kopen:

 • schuim kunststof;
 • asfalt of dampschermmembraan;
 • polyurethaanschuim.

Nu ongeveer schuimplastic. Het beste is om het plafond geschikte schuimplaten met een dikte van 100 mm te isoleren. Wat de dichtheid betreft, is 15 kg per kubieke meter voldoende.Als er een dergelijke mogelijkheid is, kan een dergelijk schuim zelfs in twee lagen worden gelegd. Maar er moet aan worden herinnerd dat in dit geval elke koppelnaad niet mag samenvallen (het principe van de steenlegging wordt gebruikt) om te voorkomen dat koude lucht binnendringt. Alle spleten en verbindingen worden ook "dichtgenaaid" met schuimplastic.

Ideaal "fit" -schuim is eenvoudigweg onmogelijk.

Speciaal afdichtingsschuim wordt gebruikt voor het afdichten van openingen. Voor de installatie wordt aanbevolen om geen geld te besparen, beter om een ​​professioneel pistool te kopen. Het zal het mogelijk maken om het schuim zelfs in de smalste gleuven te plaatsen, bovendien is het veel handiger om het te gebruiken. Wat de dampschermen betreft, eisen veel dakdekkers niet dat ze worden gebruikt. Hout heeft geen extra isolatie nodig. Maar zelfs als u het gaat bewaren, gebruik dan membraanmaterialen. In dit geval is de film ten strengste verboden om het hout te beschermen tegen rotting en verspreiding van de schimmel. Het is heel moeilijk om met hem te vechten.

De volgorde van de werkzaamheden aan de isolatie van het plafond kan worden afgeleid in het volgende algoritme:

 1. we leggen schuim;
 2. bereid het oppervlak voor;
 3. we stapelen het warmte-isolerende materiaal;
 4. plaats de dampbarrière;
 5. we leggen schuim;
 6. vul alle verbindingen met schuim.

De volledige technologische workflow verloopt volgens het volgende principe:

 • Het gehele werkoppervlak moet worden gereinigd van allerlei soorten afval en onnodige items. De tussenruimte moet niet nat zijn. Het moet eerst goed worden gedroogd (u kunt krachtige luchtverhitters gebruiken).
 • Na het reinigen, moet u vellen schuim voorbereiden. Snijd ze zodanig dat hun afmetingen ongeveer 10 mm groter zijn dan de grootte van het element waarin ze worden gemount. Het schuim past dus goed in alle structuren. Voor het trimmen adviseren experts om een ​​speciale ijzerzaag te kopen. Het zal je toelaten om het sneller en beter te knippen.
 • De volgende fase is de installatie van de dampscherm. Het moet worden gemonteerd met een overlapping op een verticaal oppervlak. De dampremmende laag wordt gefixeerd met behulp van een constructiet nietmachine.
 • Meet het frame van de constructie nauwkeurig (het is beter om het dure materiaal dubbel te controleren dan te verwoesten). Het schuim moet heel strak worden gelegd. In dat geval, als u besluit om het in twee lagen te leggen, moet het bovenste vel schuim met een offset (ongeveer een half vel) worden geplaatst, zodat er geen openingen zijn.Tijdens de installatie moet eraan worden herinnerd dat het schuim - het materiaal is vrij kwetsbaar en kan per ongeluk worden gebroken. In dit stadium, haast je niet en wees uiterst voorzichtig om geen extra materiaal te kopen.
 • Nadat alle structuren zijn gevuld met schuim, gaat u verder met het "blazen" van de voegen en spleten met schuim. Wanneer het uithardt, kan de uitstekende massa worden afgesneden met een administratief mes. Om geen extra werk te doen, vult u de gleuven zorgvuldig in zodat het schuim niet uitsteekt. Als de zolder verder wordt gebruikt als zolder, is de extra bescherming van het schuim niet nodig. Hij heeft het eenvoudigweg niet nodig en zal de isolerende functie perfect uitvoeren.

Gekorreld polystyreen zeer vergelijkbaar met het bovenstaande schuim. Alleen het is niet gemaakt in de vorm van vellen, maar als kleine ballen. Maar gegranuleerd polystyreen wordt zeer zelden gebruikt voor thermische isolatie van het plafond, hoewel het zeer eenvoudig te gebruiken is. De ballen branden niet, snel en goed vullen de hele structuur, perfect uitvoeren van de functie van warmte-isolatie.

Het eerste wat u moet doen als u het plafond isoleert met polystyreen, is een ruwe voorbereiding, waarbij de delen van verschillende soorten vuil worden gereinigd.Vervolgens wordt polystyreen in alle structuren gegoten en gelijkmatig verdeeld. Hij ramt niet. Experts raden aan om het te vullen met een laag tot 20 cm. Het materiaal weegt de constructie niet af, omdat het erg licht is.

Gegoten polystyreen wordt afgesloten met een dampdoorlatend membraan. U kunt elk ander materiaal gebruiken dat in staat is om lucht door te laten.

Dit is een noodzakelijke voorwaarde, omdat de ballen weg kunnen vliegen met de vleug van de geringste wind.

Deze technologie is vrij effectief en geeft een redelijk hoge mate van isolatie in een privé-huis. Een ander argument ten gunste van korrelig polystyreen is de prijs ervan. Je kunt het kopen voor een prijs van 5500 roebel per kubieke meter. Het is gemakkelijk om te berekenen dat als je het plafond verwarmt met een laag van ongeveer 20 centimeter, dan 1 kubieke meter polystyreen 5 vierkanten van het plafond zal bedekken.

Een andere optie voor plafondisolatie penoizol. Dit is het nieuwste materiaal. Het wordt geproduceerd in vloeibare vorm. Als je de structuur vult, kun je alle scheuren en leegtes opvullen. De levensduur van het materiaal - tot 30 jaar. Het enige negatieve - u hebt speciale apparatuur, speciale kennis en vaardigheden nodig voor de installatie ervan. Als u voor dit materiaal kiest, moet u specialisten aantrekken en betalen voor hun werk.

Maar experts zullen alles voor u doen, uw functie is alleen om hun werk te beheersen. U hoeft alleen maar het voorbereidende werk te doen - om het geïsoleerde gebied van de verschillende brokstukken schoon te maken, om storende objecten, dingen te verwijderen.

De volgende stap is de voorbereiding en installatie van het dampschermmembraan zelf. Het beschermt houten constructies tegen vocht, dat vrijkomt bij het vullen van het plafond met penoizol. Het membraan zal een barrière vormen en alle verdamping naar buiten toe vrijgeven.

Nu kunnen experts aan de slag. Ze zullen de nodige laag penoizol aanbrengen over het hele gebied. Dit werk is behoorlijk snel gedaan. Wat betreft het drogen van het materiaal, dan vereist dit een bepaalde tijd.

Het is niet nodig om het met penoizol opgewarmde oppervlak te bedekken (isoleren). Als zelfs penoizol op sommige plaatsen hierboven 'werkt', dan kan dit, indien nodig, worden opgelost met behulp van een gewoon bouwmes.

Nu moet u omgaan met de kosten van het materiaal zelf. Een kubieke meter penoizol kost je 1700-1800 roebel. Dit is een redelijk redelijke prijs. Het resultaat is een minimale hoofdpijn en uitstekende resultaten.

Een andere optie - plafondisolatie minerale wol. Opgemerkt kan worden dat dit de meest populaire technologie van isolatie niet alleen van het plafond, maar ook van de muren en de vloer is. Het werk kan in verschillende fasen worden verdeeld.

Evenals in alle voorgaande versies van thermische isolatiewerken, wordt het gebied gereinigd, alle puin wordt gereinigd. Vervolgens wordt een materiaal gelegd dat stoom en water doorlaat. De slagboom is gemonteerd met behulp van een nietmachine. Om ervoor te zorgen dat alles op betrouwbare wijze wordt uitgevoerd, is het noodzakelijk om overlappingen tot 15 cm te maken. Gebruik voor het verstevigen plakband.

Bedenk dat een goed gemaakte dampremmende laag een belangrijke werkfase is met deze technologie.

Wanneer de dampremmende laag is gemaakt, kunt u beginnen met het opvullen van de ruimte in de tussenbalans met minerale wol. Het wordt zowel op rol als in kleine vellen geleverd. Het materiaal is comfortabel en licht. Als u minerale wol op rol hebt gekocht, kunt u deze gemakkelijk in de stukken snijden die u nodig hebt, tussen de balken aanbrengen. Vul de ruimte tussen de greppels zodat er geen gaten zijn. Materialen moeten precies op elkaar passen. Om ervoor te zorgen dat minerale wol zijn doel goed kan bereiken, moet het worden gelegd met een dikte van ten minste 10 cm. Alleen onder deze voorwaarde kan het zijn doel op de juiste manier vervullen.

Let bij het plaatsen van harde platen op het feit dat de kist stevig moet zijn. Het is erg belangrijk om het hele oppervlak waterdicht te maken. Pas daarna worden de platen gelegd. Onthoud ook dat harde minerale wol uw haard veel beter zal beschermen tegen warmteverlies.

Wanneer u met minerale wol werkt, moet u voorzichtig zijn om uzelf te beschermen. Neem van te voren een gasmasker en handschoenen. Na al het isolatiewerk is minerale wol geen gevaar voor u en uw gezinsleden. Maar tijdens het leggen, wanneer het materiaal met de hand moet worden gesneden en opgepakt, zullen kleine deeltjes watten in de longen komen en het slijmvlies irriteren, en als het op de huid van de handen terechtkomt, veroorzaakt het jeuk en roodheid.

Ondanks zo'n klein minpuntje is minerale wol geweldig als je de zolder alleen moet verwarmen, zonder specialisten in te huren.

Technology werkt met het verwarmen van minerale wol

Het gehele warmte-geïsoleerde oppervlak moet worden afgedekt met een speciaal winddicht membraan. Het bedekt ook het vocht van buitenaf, waardoor overtollig vocht van binnenuit wordt verwijderd. Installatie is standaard - met behulp van een speciale nietmachine.Alle verbindingen worden veilig bevestigd met een speciale tape.

Dan vult katoenwol de ruimte tussen de stroppen. De beste optie voor de dikte van het materiaal - tot 20 centimeter. Vata moet strak worden gelegd om scheuren te voorkomen. Vanwege het feit dat de zolder alleen door het dak wordt beschermd, moet deze goed geïsoleerd zijn. Bespaar niet op de dikte van minerale wol. Om de vellen minerale wol stevig vast te houden, moeten ze goed worden vastgezet. Voor deze procedure kunt u een van de volgende methoden gebruiken.

In het eerste geval moet u de lamellen over de isolerende laag vullen. In de andere - om de draad aan het oppervlak te trekken. Het zal geweldig zijn om minerale wol te behouden, het zal nergens heen gaan.

Dan komt de dampscherm. De keuze voor dit materiaal is aan u. Nadat het is bevestigd, kunt u beginnen met afwerken. Er worden multiplexplaten gebruikt, het is goed om gipsplaat te gebruiken voor zolder of wandbekleding.

De volgende technologie voor het isoleren van het plafond van een privéwoning is thermische isolatie. zaagsel. Heel vaak wordt dergelijk materiaal gebruikt in buitenhuizen.

Als u geen grote sommen geld wilt uitgeven om dergelijke gebouwen te isoleren, zijn budgetopties heel geschikt.

Wat je nodig hebt om het plafond van een landhuis te isoleren:

 • Zaagsel van elke houtsoort. Het is belangrijk dat ze droog en niet verrot zijn. Dergelijk materiaal is te vinden op de zagerij. Je verkoopt ze graag voor penny's.
 • Zorg ervoor dat je kalk nodig hebt. Het wordt gebruikt om het materiaal te beschermen tegen schimmel en diverse plagen. Het wordt toegevoegd in de verhouding van 1: 10. Koop fijn verdeelde limoen (limoen-pluisjes).
 • Om de samenstelling sterk te maken, bevelen veel deskundigen aan om cement toe te voegen (één deel cement en 10 delen zaagsel).
 • Kopersulfaat wordt aanbevolen als antisepticum.

Het algoritme werkt ongeveer als volgt:

 • Neem een ​​handige mengcontainer die u op uw zomerhuisje hebt staan. Het mengt 10 delen zaagsel, een deel van cement en kalk. Het is noodzakelijk om alles te mixen zodat de massa homogeen is.
 • Voeg na deze procedure water toe. Water moet al met kopersulfaat zijn. Het moet voorzichtig worden gegoten, de gehele isolatiemassa mag niet vochtig of nat zijn, maar slechts een beetje vochtig.
 • Dan is het noodzakelijk om door te gaan naar de volgende fase - de voorbereiding van het plafond.Het volledige oppervlak van het plafond moet worden bedekt met een laagje gaffel. Plaats dit materiaal overlappend, zodat de volgende met 15 cm naar de vorige gaat. Glassine zal een waterdichtmakende functie uitvoeren en zal niet toestaan ​​dat vocht in houten structuren binnendringt. Voor het verlijmen van asfalt gebruikt de reeds genoemde nietmachine.
 • Vervolgens moet de voorbereide isolatiemassa gelijkmatig over het hele gebied worden verdeeld. De dikte van de isolatielaag wordt aanbevolen vanaf 10 cm. Het materiaal hoeft niet te worden gestampt.
 • Om een ​​laag zaagsel volledig droog te leggen, heb je een bepaalde tijd nodig. In de regel (het hangt allemaal af van het weer), het duurt maximaal twee weken om te drogen. Maar je kunt het proces versnellen met beschikbare middelen. Zorg er tijdens de droogperiode van zaagsel voor dat de zolder goed geventileerd is. Lopen op een dergelijke isolatie is onmogelijk. Als u van plan bent om de zolder te gebruiken voor huishoudelijke doeleinden, moet u geld uitgeven aan een plank of multiplex, die het isolatiemateriaal zal beschermen.

Een ander beschikbaar materiaal voor isolatie - een mengsel van klei en zaagsel. Deze massa beschermt het huis perfect tegen het verlies van kostbare warmte.Een andere bonus is de absolute milieuvriendelijkheid van deze optie.

Om aan de isolatie te werken heeft u nodig:

 1. klei zelf, die je zelf kunt mijnen met een schop;
 2. zaagsel (gebruik de diensten van een zagerij);
 3. wat cement. Koop het voor 1:10.

Bereid zaagsel-klei massa voor als volgt:

Als er een betonmixer is, moet je er enkele emmers klei in gieten, geleidelijk water toevoegen, zodat de uitvoer een vloeistofmassa is. Vervolgens wordt zaagsel toegevoegd. Het is nodig om te tanken totdat de oplossing relatief dicht is. Zorg ervoor dat de massa niet erg nat is. Dit is een belangrijk punt. Wanneer aan deze voorwaarden is voldaan, kunt u cement toevoegen. Hij droogt de compositie grondig droog.

Gebruik zelfs in plaats van zaagsel vaak stro. In dit geval krijg je Adobe.

Het volgende materiaal geschikt voor dakisolatie - geëxpandeerde klei. Het heeft vrij goede thermische isolatieprestaties, is vrij licht en weegt het geïsoleerde oppervlak niet. Het is gemakkelijk te bevestigen. Het is ook een vuurvast materiaal.Om ervoor te zorgen dat geëxpandeerde klei voor thermische isolatie effectief is, moet u een laag van ongeveer 20 cm maken, anders zullen er grote warmteverliezen zijn. Dakbalken moeten ook dezelfde hoogte hebben.

Uitgebreide klei wordt zeer veel gebruikt voor thermische isolatie. De technologie om ze privé te verwarmen is vrij eenvoudig. Het oppervlak onder de opvulling is vrijgemaakt van vreemd vuil, het dampdoorlatende membraan is gemonteerd. Het materiaal is bedekt over het hele oppervlak en bedekt de balken. Om het te versterken, heeft u een nietmachine nodig. Zulk werk zal elke host uitvoeren met een minimum aantal gereedschappen.

Ecowool - Een andere veelgebruikte methode om het plafond van een privéwoning te isoleren. Begon het nog niet zo lang geleden te gebruiken. Dit is een relatief nieuw materiaal voor thermische isolatie. De ecowool bevat cellulose. Brandvertragers en antiseptica zijn eraan toegevoegd. Ze zijn nodig om ervoor te zorgen dat het materiaal ontvlambaar en veilig is. Vanwege het feit dat ecowool een capillaire structuur heeft, verdampt vocht perfect van het oppervlak. Antiseptische additieven voorkomen schimmel en schimmels.

Het wordt niet aanbevolen om zelfstandig met eco-wol te werken. Dit is haar enige belangrijke nadeel.De laag moet worden gelegd door specialisten met behulp van speciale apparatuur. Zonder dergelijke apparatuur zal het zijn functies slecht uitvoeren.

Vertrouw de experts als u besluit om deze optie van isolatie te gebruiken.

Algoritme van het werk:

Er is geen speciale voorbereiding van het oppervlak nodig. Pulp is "vriendelijk" met hout. Het is noodzakelijk om het puinoppervlak schoon te maken, om de kamer te redden van onnodige items.

Plafondisolatiewerken kunnen zowel droog als nat worden uitgevoerd. Voor de droge methode wordt het materiaal onder druk aangebracht op het warmte-geïsoleerde oppervlak. Met de natte methode wordt natte massa geleverd. Nadat het is opgedroogd, is de materiaalkoppeling van zeer hoge kwaliteit. De natte methode wordt vaak gebruikt vanwege het feit dat het de geluidsisolatiesnelheid verhoogt.

beoordelingen

Volgens beoordelingen van de eigenaars van privéhuishoudens die isolatiewerk hebben uitgevoerd van verschillende materialen in de gebouwen, is de isolatie van het plafond en het dak een belangrijke stap in de isolatie van de kamer, zonder welke het onmogelijk is om het wooncomfort te bereiken. De meesten prijzen polystyreenschuim en minerale wol, opmerkend hun onbetwiste voordelen. Deze materialen zijn gemakkelijk te gebruiken, vereisen geen speciale vaardigheden en dure apparatuur voor isolatie. Al het werk kan worden gedaan met uw eigen handen en geïmproviseerde gereedschappen.

Het belangrijkste is om alles volgens een bepaalde technologie en netjes te doen.

Als de isolatie van het plafond in het land wordt uitgevoerd, verwarmen de meeste eigenaren van dergelijke gebouwen de huizen perfect met zaagsel en klei. Het resultaat van dergelijke werken als regels, zeer gelukkige eigenaars. Maar wanneer u met deze materialen werkt, moet u zeer voorzichtig zijn met betrekking tot de brandveiligheid, aangezien de warmte-isolatoren van dit type gemakkelijk kunnen worden ontstoken.

Het belangrijkste ding om te beseffen dat de isolatie van het plafond - een zeer verantwoordelijke zaak. Door het dak kun je ongeveer 25% van de warmte verliezen. Daarom is het erg belangrijk om alles kwalitatief en correct te doen, en de kosten van materialen en gereedschappen, als ze zijn gekocht, zullen snel terugverdiend worden, vooral als goedkope en gemeenschappelijke isolatietechnologieën worden gebruikt.

Videolessen, advies en aanbevelingen van dakspecialisten zullen in elk geval de eigenaar van een privéwoning altijd helpen. Er zou een verlangen zijn. Bij het verwarmen van een huis, is het noodzakelijk om zorgvuldig de dikte van het materiaal te berekenen en rekening te houden met de klimatologische kenmerken van de regio,waarin het gebouw zich bevindt. Veel materialen kunnen ook worden gebruikt om de wanden van de loggia in de winter te isoleren. Je hebt een montageschema en een beetje inspanning van jouw kant nodig. Veel professionals in de reconstructie van balkons en loggia's raden noodzakelijkerwijs aan om de loggia van onderen onder de vloerbedekking te verwarmen. Hiermee kunt u een comfortabel verblijf maken tot de kou. Natuurlijk, op voorwaarde dat het geglazuurd is.

Zie hieronder voor meer informatie over hoe u het plafond van een mineraalhuis in een woonhuis goed kunt opwarmen.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer