Plafondreparatie: details en kenmerken van het proces

Het plafond is een van de belangrijkste functionele ruimtes in elke kamer, wat betekent dat het, net als de muren en de vloer, periodiek moet worden gerepareerd. De frequentie ervan zal in de eerste plaats afhangen van de tijdigheid van het schoonmaken en van de wens van de eigenaren van het pand zelf. Het plafond repareren is een eenvoudige taak, u kunt het zelf doen, u hoeft alleen maar de juiste kleur en soort afwerking te kiezen en dan is het gemakkelijk.

Speciale functies

Kenmerken van de reparatie van het plafond zullen voornamelijk te wijten zijn aan de keuze van het materiaal voor decoratie.

Als u materiaal kiest, moet u zich laten leiden door de belangrijkste aspecten.

 • Type huis waarin de reparatie zal plaatsvinden. De keuze van materiaal en aspecten van reparatie zal variëren in het privé-huis en in het paneel met negen verdiepingen, een studio-appartement in het nieuwe huis en in de kamer in de "Chroesjtsjov".
 • De materiaalkeuze hangt ook direct af van het bedrag dat gepland is voor reparatiewerkzaamheden, omdat alle materialen andere kosten hebben en verschillende investeringen vereisen.
 • Bovendien zal het verloop van de reparatie worden beïnvloed door de oorspronkelijke staat van de plafondbasis. Als er veel scheuren en onregelmatigheden zijn, zal het eerst nodig zijn om het oppervlak vlak te maken voor het aanbrengen van verf of behang.
 • Daarnaast is het belangrijk om ook te beslissen wie precies zal worden betrokken bij reparatie. Als de reparatie op zichzelf is gepland, kunt u rekenen op een vrij beperkt aantal materialen en soorten afwerkingen. Met de betrokkenheid van meesters breidt deze cirkel zich enigszins uit.

Typen plafondconstructies kunnen worden onderverdeeld in twee grote groepen. De eerste hiervan zijn de zogenaamde hoofdplafonds, wanneer de afwerking direct op conceptbasis wordt uitgevoerd. In dit geval wordt verf, behang of getextureerde pleister meestal gebruikt voor reparaties en kunnen witgekalkte werken ook worden uitgevoerd. Onderscheid ook een grote groep opgehangen structuren. Dit omvat alle spanplafonds, ongeacht materiaal en kleur, alle hangende en paneelstructuren, evenals alle gipsplaatplafonds, die op enige afstand van de ruwe basis zijn gemonteerd.

De materiaalkeuze die zal worden gebruikt om het plafond af te werken, wordt bepaald door het doel van de ruimte, de grootte en functionaliteit. Dus, voor de badkamer is de meest voorkomende optie lattenplafonds, ze kunnen gemaakt zijn van verschillende vochtbestendige materialen en ook volledig verschillende kleuren hebben. Bovendien kunnen vellen waterdicht karton die later kunnen worden gepleisterd, geverfd of bekleed met plastic panelen van elke geschikte kleur een uitstekende oplossing zijn voor de badkamer. Dit ontwerp is niet alleen erg handig en praktisch, maar ziet er ook heel esthetisch en mooi uit. Bovendien is dit soort reparatiewerk heel goed mogelijk om het zelf te doen zonder de betrokkenheid van specialisten.

Verlaagde plafonds worden meestal gebruikt voor kantoor of andere openbare gebouwen. Ze zijn erg handig omdat ze een lange levensduur hebben en niet vervuild zijn. Aangezien dit type reparatie bovendien bestaat uit het gebruik van afzonderlijke tegels in verschillende kleuren, kunnen individuele elementen indien nodig op elk moment worden vervangen,en binnen de structuur is het heel goed mogelijk om de overvloed aan kantoordraden te verbergen.

In de kamers van residentiële appartementen wordt steeds meer gebruikt systeem van spanplafonds. Dit is een zeer handige optie die helemaal geen inspanningen vereist om de basis waterpas te zetten, omdat het web zich op enige afstand bevindt. De stof wordt gebruikt als mat en glanzend in elke kleur en textuur. Het voordeel van dit type plafondbekleding is dat, als het van bovenaf wordt overstroomd, een dergelijk plafond geen water in het appartement kan laten komen, het zich op de stof zal verzamelen en als een speciale klep is geïnstalleerd, kan het water gemakkelijk worden afgetapt. Het is echter beter om de installatie van een dergelijke coating aan specialisten over te dragen, anders is een schending van het technologische proces mogelijk, wat zou leiden tot een onjuiste installatie en vervolgens tot een verkorte levensduur.

De totale tijd besteed aan reparaties zal ook afhangen van de keuze van de dekking. Het witten of kleuren kan bijvoorbeeld meerdere keren langer duren dan het spanplafond, maar de kosten zullen ook opvallend anders zijn. Dus, om een ​​vierkant af te maken. oppervlakte meter gemiddeld kan worden besteed van 200 tot 4000 roebel.

materialen

Een verscheidenheid aan materialen voor decoratie vandaag biedt vele opties. Elk materiaal heeft zijn eigen kosten, geschikt voor verschillende gebouwen van het doel, evenals een andere levensduur en verschillende complexiteit bij de installatie.

Een van de goedkoopste en gemakkelijkst toe te passen opties is verf. en verschillende mengsels voor witwassen. Het schilderen verandert de hoogte van het plafond niet, in tegenstelling tot de spanning of de gemonteerde structuren. Bovendien kunt u, afhankelijk van het type verf, in verschillende kamers schilderen, waaronder de badkamer en de keuken.

De levensduur van dergelijke afwerkingen hangt ook af van het type verf, omdat verschillende typen verschillende graden van gevoeligheid voor zonlicht kunnen hebben. Kamervochtigheid kan ook de levensduur van sommige coatings verkorten, en lichtgekleurde versies van verschillende verven kunnen eenvoudig vies worden. Aldus kan een juist gekozen mengsel voor het verven tot 10 jaar zonder enige klachten dienen, voordat het moet worden bijgewerkt.

De meest populaire hedendaagse verf op waterbasis, evenals kalk of kalkwit.De populariteit van deze coatings is te danken aan hun milieuvriendelijkheid, gemakkelijke toepassing, de afwezigheid van een onaangename chemische geur, evenals een korte droogtijd. Bovendien kunnen deze materialen in elke gewenste kleur worden getint. U kunt het zelf doen door een speciale kleurpasta aan te schaffen en contact op te nemen met een specialist in een grote hardwarewinkel. Als u echter kiest tussen witwassen en op water gebaseerde kleuring, is het de moeite waard eraan te denken dat de verf nog steeds een duurzamer en duurzamer materiaal is en loslaten en vergelen elimineert, wat tijdens gebruik niet kan worden vermeden bij het gebruik van kalk en gecoate oplossingen.

Bij het kiezen van een dergelijke manier van afwerken als schilderen, is het beter om vooraf te zorgen voor de egalisatie van het oppervlak, kunt u gips gebruiken, gipsplaat aan het plafond bevestigen of glasvezel plakken.

Je kunt het plafond decoreren met behulp van verschillende soorten behang. Dergelijke opties zijn natuurlijk meer geschikt voor kamers met weinig verkeer en normale temperatuursomstandigheden met een normale luchtvochtigheid. Wallpapers kunnen een ideale optie zijn voor een slaapkamer of woonkamer.

Er zijn verschillende soorten behang die geschikt zijn voor decoratie.

 • papier - de goedkoopste optie om te dekken. Bij het kiezen van papier moet er rekening mee worden gehouden dat ze volledig ongeschikt zijn voor natte ruimtes, een korte levensduur hebben, snel vervuilen en vervagen.
 • Vinyl. Dergelijke achtergronden kunnen op papier of niet-geweven basis zijn, ze zijn duurzamer, maar gezien hun gewicht kan het correct plakken van het plafond behoorlijk serieuze inspanningen vergen. Vanwege de vochtbestendige structuur kan dergelijk behang worden afgeveegd met een vochtige doek, waardoor de levensduur van de coating kan worden verlengd en gedurende een langere periode in de oorspronkelijke vorm kan worden gehouden.
 • Vlies. Deze wallpapers hebben een dichte structuur en een voldoende groot gewicht. U moet de juiste lijm kiezen en zorgvuldig het canvas en plafond coaten. Vliesbehang kan in verschillende kleuren worden gemaakt, maar ook gewoon wit. Indien gewenst kunnen ze in elke gewenste kleur worden geverfd.

Een andere vrij gebruikelijke optie waarvoor geen speciale uitrusting en speciale vaardigheden voor zelfinstallatie vereist zijn, is het gebruik van plafondpanelen.Dergelijke panelen zijn gemaakt van lichtgewicht schuim of polystyreenschuim. Deze optie helpt een ongewoon effect van stucwerk te creëren. Naast de panelen kunt u caissons gebruiken. Meestal zijn ze gemaakt van hout. Er is ook een plastic analoog van dit materiaal voor de decoratie van de plafondgroep. Deze optie is echter meer acceptabel voor kamers met voldoende plafonds.

Alle spanplafonds - een stof met speciale impregnatie of PVC-folie met verschillende diktes en kleuren. Het bevestigen van een dergelijk plafond gebeurt altijd met een metalen frame. Het profiel, dat meestal wordt gemaakt van een aluminiumlegering, wordt rond de omtrek van de kamer geplaatst, waarna het plafondmateriaal erop wordt gespannen.

Een andere afwerkingsoptie is het bevestigen van MDF- of kunststofpanelen over het volledige oppervlak van de plafondruimte. Deze panelen zijn gemakkelijk schoon te maken, ze zijn niet bang voor vocht en temperatuurschommelingen, wat betekent dat ze in de badkamer kunnen worden gebruikt, naast vandaag kun je een enorm scala aan kleuren van dit type coating vinden. Het kan verschillende materialen imiteren, bijvoorbeeld steen, hout, tegels.

ontwerp

De keuze van het ontwerp van de plafondruimte is een van de belangrijkste aspecten voor het creëren van een ideale kamer. Een goede materiaalkeuze en, het belangrijkste, het ontwerp van het plafond zal helpen om de meest harmonieuze en comfortabele ruimte te krijgen.

De keuze van het ontwerp hangt echter niet alleen af ​​van de persoonlijke voorkeuren van de eigenaren, maar in de eerste plaats van het doel van de ruimte zelf. Hoe het zal worden gebruikt, dicteert de keuze van materialen en, natuurlijk, ontwerp.

Bij het kiezen van opties voor het afwerken van de keuken, moet u altijd onthouden dat deze kamer altijd hoge luchtvochtigheid, temperatuurveranderingen en een verhoogde kans op vuur heeft. Spatten, vuile plekken zijn hier mogelijk en stof en vet kunnen niet worden vermeden. Daarom wordt de afwerkingskeuze beïnvloed door de mogelijkheid om deze af te wassen. Het gemakkelijk te wassen oppervlak van het plafond en de muren zijn de beste optie voor de keuken. De meest geschikte coatingopties voor de keuken zijn waterdichte gipsplaat, kunststof panelen, spanplafonds en roostervloeren.

Bovendien moet de keuken het overvloedige decor verlaten, omdat het meestal de moeilijkste is om de vervuiling te verwijderen.De beste optie zou een glad decoratief plafond van een lichte kleur zijn, terwijl het beter zou zijn als het een matte versie van de coating is, omdat op de glans alle vervuiling beter zichtbaar zal zijn. Als u wilt, kunt u deze toevoegen met ingebouwde verlichting. Interessante plaatsing van spots kan de belangrijkste decoratie van de keuken zijn, een uniek ontwerp creëren en volume en luchtruimte toevoegen.

Bij het plannen van het ontwerp van het plafond in de slaapkamer moet rekening worden gehouden met het hoofddoel van deze kamer. De slaapkamer is ontworpen om te ontspannen, dus gebruik bij het ontwerp geen te felle, agressieve kleuren. Het is beter om de voorkeur te geven aan iets pastel of omgekeerd, dieper en donkerder. Daarnaast is de slaapkamer - dit is de kamer waar u elk materiaal kunt gebruiken voor decoratie. Het is passend en verlaagde plafonds en behang, en zelfs verf of witkalk past harmonieus in het algehele interieur. Het is echter beter om zonder prints op de matte coatings te blijven. Ook zou een uitstekende optie zijn textuur gips of behang met convexe texturen.

Als er veel licht uit de ramen de slaapkamer binnendringt, kunt u de voorkeur geven aan donkere tinten: zwart, diepblauw, kastanjebruin, smaragdgroen.Maar donkere en te kleine kamers uit donkere kleuren kunnen visueel nog kleiner worden, dus het is beter om rekening te houden met de lichtere pasteltinten en een interieur te creëren, ertegen duwen.

Indien nodig, kan zonering ruimte aandacht besteden aan de coating met foto's. Grote bloemafdrukken zien er bij het openen van het raam bijvoorbeeld goed uit, terwijl het in een lichte monochrome omslag moet gaan. Ook kan de afdruk boven het bed worden geplaatst. Hiermee kunt u het visueel markeren en een zeer interessant effect creëren.

Een perfecte oplossing voor een slaapkamer kan ook een plafond zijn dat een sterrenhemel imiteert. Om dit effect te creëren, zijn er een groot aantal opties - van het tekenen van sterren met luminescente verf tot het installeren van kleine LED's direct in het plafondoppervlak.

Voor het plafond in de woonkamer zijn opties op meerdere niveaus met inbouwspots en een algehele kroonluchter in het midden van de kamer het meest relevant. Echter, met alle liefde voor meertraps plafonds, wordt de coating nog steeds het meest gekozen om eenkleurig te zijn, een die gemakkelijk kan worden gereinigd indien nodig en die de ruimte visueel zal vergroten.Of er worden 2 kleuren gebruikt die zo veel mogelijk in harmonie zijn met elkaar.

Daarnaast, als in de slaapkamer en keuken meer geschikte opties met matte plafonds, voor de woonkamer geschikt glas of glanzende oppervlakken is. Als u de juiste algemene decoratie van de kamer kiest, ziet zo'n plafond er heel passend en harmonieus uit.

Er is nog een ander type pand waar de juiste materiaalkeuze en het ontwerp van de plafondbekleding buitengewoon belangrijk zijn. - Het is een hal en een badkamer. Hier is het absoluut noodzakelijk om te stoppen met de keuze voor vochtbestendige coatings die niet bang zijn voor nat reinigen. Panelen, tegels, roostervloeren of verlaagde plafonds zijn de meest geschikte optie. Wat de kleurkeuze betreft, deze hangt rechtstreeks af van de afmetingen van de kamer en de wens van de consument. Het oppervlak is echter ook beter om matte en spiegel-opties te gebruiken in recente tijden - niet ongebruikelijk.

project

Alvorens verder te gaan met het ontwerp van het plafond, is het aan te bevelen een ontwerpproject te maken. Vooral deze procedure is relevant bij het maken van opties op meerdere niveaus. En dit betekent dat voordat een project wordt gemaakt, het type en materiaal van de coating moet worden bepaald om de geschatte locatie van de lichtelementen te plannen.Met behulp van een dergelijk plan kunt u niet alleen het toekomstige plafond visualiseren, maar ook de hoeveelheid benodigde materialen voor de reparatie correct berekenen.

Alvorens een plan te maken, is het noodzakelijk om de afmetingen van het pand te bepalen en de totale oppervlakte van het plafond te berekenen. Hiervoor moet je de lengte vermenigvuldigen met de breedte. Vanuit dit gebied is het nodig om een ​​plan van het toekomstige plafond op de juiste schaal te maken. Dit zal de tekeningsbasis zijn waaruit verder ontwerp zal worden geboren.

Nadat het geschaalde basisplan is gemaakt, kunt u doorgaan naar de ontwerpopmaak om de toekomst van de echte optie opnieuw te maken. Dus, indien nodig, worden stappen getrokken, als we het hebben over een meertrapsstructuur, of de opstelling van tekeningen en verschillende kleurovergangen wordt genoteerd. Op basis van dit plan zal de totale hoeveelheid materiaal die nodig is om dit of dat project te implementeren in de toekomst worden berekend.

De volgende stap is een plan voor het plaatsen van belichtingselementen, hun exacte aantal en lay-out, als er schijnwerpers worden gebruikt, of gewoon plaatsingspunten als afzonderlijke lichtbronnen worden gebruikt die niet in een tekening kunnen worden omgezet.Bij plaatsing in meerdere stadia is het beter om voor elke fase een verlichtingsplan te maken, dus het zal handiger zijn om ze in de toekomst te monteren.

Wat verlichting betreft, is het raadzaam om een ​​apart project voor de plaatsing van alle bedrading te creëren, omdat de interne structuur en installatie ook een vrij belangrijk aspect is bij het uitvoeren van reparatiewerkzaamheden.

Bij het maken van plannen is het beter om te vertrouwen op specialisten in interieurontwerp, maar u kunt zelf het meest complete en handige plan maken dat reparaties mogelijk maakt.

Aantal niveaus

Als tijdens de reparatie de entourage van de ruimte moet worden gediversifieerd, wordt er geen betere oplossing gevonden dan een plafond met meerdere niveaus.

Bovendien, als u gipsplaat als het belangrijkste materiaal kiest, dan kan de installatie van een plafond op twee niveaus met uw eigen handen en met minimale kosten worden uitgevoerd, waardoor u een hoogtepunt voor de ruimte kunt krijgen.

De basis van het ontwerp met meerdere niveaus, hoe klein ook, is het gebruikelijke kaderHij is stevig op het plafond bevestigd, evenals op de muren op de gewenste hoogte. Meestal wordt een metalen profiel gebruikt als basis, het is het meest duurzame en gemakkelijk te gebruiken materiaal. Bovendien kunt u een houten basis gebruiken.Het is iets goedkoper, maar het is inferieur qua sterkte en qua levensduur.

Het eerste niveau van het plafond wordt gevormd door het frame te bedekken met gipsplaten. Een goede installatie van het eerste niveau is de belangrijkste stap in de installatie, want als u van plan bent schijnwerpers in de stappen te plaatsen, moet alle bedrading op dit allereerste niveau verdwijnen. Tot de volgende niveaus worden alleen draden geleid waar de verlichtingselementen zelf rechtstreeks aan worden bevestigd.

Als een plafond met twee niveaus is gepland, wordt het al vertrouwde frame voor de tweede fase vastgezet op het volledig omhulde eerste niveau, het gipskarton van het tweede niveau wordt op dezelfde manier als het eerste verdeeld.

Plafonds met twee niveaus kunnen volledig verschillende arrangementen hebben en halfronde stappen of treden met rechte hoeken nabootsen, verschillende geometrische vormen en patronen creëren en aangevuld met spotlights voegen ze nog meer charme toe en spreken ze de ruimte aan. Meestal nemen de tweede en derde stap niet de hele omtrek van het plafond in beslag, maar vullen ze slechts een bepaald deel ervan in, dus een vooraf gecreëerde plan-layout van stappen zal hier te hulp komen.

De bijzonderheid van de galvanisering van de tweede laag en, indien nodig, de latere is dat, naast de basis, het noodzakelijk is om de gipsplaat en de zijruimte van de tafel te schutsen. Deze techniek wordt gebruikt om de bedrading en andere interne componenten van het plafond te verbergen.

Meerlaags plafonds worden meestal in de slaapkamer, eetkamer of woonkamer gemonteerd.omdat deze ruimtes meestal de meest indrukwekkende afmetingen hebben en meerlaagse constructies er het best uitzien en zich ontvouwen in ruime kamers met een voldoende hoogte van het diepgangplafond.

Voor verschillende kamers

Het ontwerp van het plafondproject kan zijn eigen speciale regels hebben, afhankelijk van het doel van de kamer en het type huis. Het slaapkamerproject in de "Chroesjtsjov" kan dus behoorlijk verschillen van hetzelfde project in een paneelhuis. Het verbruik van materialen zal anders zijn, metingen van typische kamers zullen ook variëren, de aanwezigheid of afwezigheid van dragende muren zal ook de mogelijkheid van het installeren van een bepaalde coating dicteren.

De gang is bijvoorbeeld meestal vrij klein qua totale afmetingen, wat belangrijk is om te overwegen bij het maken van tekeningen en het selecteren van materialen.Als er een plafondoptie met meerdere niveaus is gekozen, kan deze worden gebruikt om de ruimte in twee zones te verdelen - de ene zal dichter bij de deur staan, de tweede zal de ruimte van de gang verlengen. En als een dergelijke indeling in zones wordt aangevuld met bestemmingsplannen bij het verfraaien van muren, kunt u een nogal interessant eindresultaat krijgen. Bij het kiezen van geschikte kleuren is het beter om te stoppen bij wit of andere lichte verf, wat niet alleen zal helpen om af te leiden van de interessante constructie, maar ook om de gang visueel uit te breiden.

Een badkamer met kleine afmetingen is extreem grillig voor materialen en voor het verlichtingsapparaat. Alle draden moeten perfect geïsoleerd zijn van contact met water en het plafondmateriaal moet worden geselecteerd met een hoge mate van waterdichtheid. Hij moet niet bang zijn voor water-, condensatie- en temperatuurveranderingen. Anders kunnen zich schimmels en schimmels vormen, die vervolgens zeer moeilijk te verwijderen zijn. Ideale opties hier zijn een verscheidenheid aan tegels en plastic panelen. Bij het kiezen van een kleur moet je letten op wit, alle tinten blauw, blauw, groen, zand en zachte perzikkleur zijn ook populair.

Zonder overdrijving, is het noodzakelijk om de meeste aandacht te besteden aan de keuze voor een plafondproject in de slaapkamer, omdat dit plafond het meest wordt gezien door een persoon,dus de meeste tijd in de slaapkamer ligt een persoon op het bed. Een van de meest voorkomende en eenvoudige oplossingen was en blijft de "sterrenhemel". Met behulp van LED's in de kamer is de indeling van de lucht met sterren belichaamd. Deze optie ziet er niet alleen erg mooi uit, maar vormt ook een natuurlijk nachtlampje direct aan het plafond.

Een belangrijk advies bij het selecteren van projecten voor meerdere kamers tegelijk is dat het noodzakelijk is om voor elke kamer een individueel ontwerpproject te maken, en alleen dan kan een werkelijk uniek en interessant eindresultaat worden verkregen bij het maken van het interieur.

Technologie werkt

De technologie voor plafondafwerking kan variëren, afhankelijk van de oorspronkelijke dekking van het oppervlak. Bovendien hangt de initiële oppervlakteafwerking onder de afwerking af van hoe lang het is gepland om de reparatie te behouden. Als een lange levensduur niet vereist is, kan het voorbereidende werk worden ingekort.

De technologie van plafondafwerking omvat verschillende fasen.

 • Ontwikkeling van een plan voor het type plafond, vorm, kleur, plaatsing van bedrading en lampen.
 • De basis voorbereiden voor directe montage op de plafondafwerking. Deze fase kan bestaan ​​uit het demonteren van de oude coating, het egaliseren van de oppervlakken, villen, primen en andere manipulaties om de basis voor te bereiden voor de coating. Als olieverf op het plafond is aangebracht, is de secundaire coating het moeilijkst. Een andere verf zal niet op zo'n ondergrond liggen, dus om het oppervlak te veranderen, moet je een nieuwe laag van dezelfde olieverf aanbrengen of de bestaande laag volledig verwijderen. Bovendien moet een volledige demontage worden uitgevoerd op basis van behangpapier. Deskundigen raden niet aan om meerdere lagen behang te plakken, omdat een te zware constructie ze eenvoudig van het plafond wegtrekt.
 • Het geselecteerde ontwerp direct monteren.

Het is de moeite waard om de belangrijkste stadia van afwerking in meer detail te bekijken.

De belangrijkste stap in de reparatie is oppervlaktevoorbereiding. Het is noodzakelijk om deze fase uiterst voorzichtig te benaderen, aangezien het bij de eerste voorbereiding is dat de daaropvolgende afwerking en levensduur van de coating grotendeels zal afhangen.

Voorbereiding vindt meestal plaats in verschillende fasen. De allereerste actie is om de muren en de vloer te isoleren van bouwmaterialen als ze niet zijn gepland om te worden bijgewerkt. Dit wordt gevolgd door de moeilijkste fase.Het omvat het verwijderen van de oude hoes, als dat zo was. Het is noodzakelijk om oud behang te verwijderen, coatings op basis van olie, bijvoorbeeld olieverf, witkalklagen. Om de verf te verwijderen, kunt u speciale removers gebruiken, die u in hardwarewinkels kunt kopen. Hun kosten zijn laag, maar ze helpen u tijd en moeite te besparen op andere reparaties.

Als de reparatie wordt uitgevoerd in een ruimte met een hoge luchtvochtigheid, is het mogelijk dat er een schimmel op het plafond en de wanden wordt aangetroffen. Als na een zorgvuldige inspectie van het oppervlak zwartbruine vlekken worden aangetroffen, is het dringend nodig om ze te verwijderen met behulp van speciale antischimmelmiddelen, die ook in bouwmarkten kunnen worden gekocht. U kunt uzelf tegen dit probleem beschermen als u een speciaal middel tegen de schimmel aan het gebruikte materiaal toevoegt, wat een uitstekende preventie is van het secundaire uiterlijk en de verspreiding van het virus. Als de laesies te groot zijn en diep geworteld in beton, dan kunt u het verwijderen met een perforator of met een speciaal gereedschap uithollen en dan door het pleister lopen en de gaten sluiten.

Een andere belangrijke stap in het voorbereidingsproces is om het oppervlak te controleren op gelijkmatigheid. Dit kan gedaan worden met behulp van een gebouwniveau, dat de mate van reliëf van het plafond zal laten zien. Voor grillige coatings zoals plafondpanelen of, indien nodig, om dunne papieren achtergronden te lijmen, is het noodzakelijk om het oppervlak waterpas te maken met een speciale afwerkingspleister. Afstemming kan het gebruik van extra stukken pleistergaas vereisen, dit zal helpen om losraken van het gipsmengsel te voorkomen.

Na het nivelleren van het plafond, is het noodzakelijk om het oppervlak te fixeren met een andere dunne laag afwerkplamuur en vervolgens rond de omtrek van het plafond te lopen met een primer die zal helpen om onnodig stof te verwijderen en de hechting van de afwerking en het diepgangplafond te verbeteren.

In hetzelfde stadium en in het geval van het kiezen van een plafond met meerdere niveaus, kunt u het frame of de doos bevestigen, wat de basis zal vormen voor bevestigingsmiddelen.

montage

Nadat de voorbereidende fase is voltooid, is het mogelijk om rechtstreeks door te gaan naar de installatie van het plafond. Repareer het plafond kan volledig verschillende manieren zijn. De installatiemethoden zijn afhankelijk van het geselecteerde materiaal.Het behang blijft dus eenvoudig op het gegronde oppervlak plakken met een lijm die geschikt is voor hun type. Om het behang te lijmen, heb je geen superkrachten nodig, dus dit type installatie zal ook geen problemen opleveren. Er wordt ook verf aangebracht over de primer. Elk van haar woorden moet zo veel mogelijk uitdrogen voordat er een nieuwe laag bovenop ligt.

Het is beter om de installatie van hangende en verlaagde plafonds toe te vertrouwen aan specialisten, maar de plafonds van gipsplaat kunnen met hun eigen handen worden gedaan. Gefaseerde installatie zal als volgt zijn. Alles zal beginnen met het voorbereidende werk. Het oppervlak moet waterpas en stofvrij zijn. Malen kan helpen. Vervolgens is het oppervlak belangrijk om zorgvuldig te worden geprepareerd, markeringen te maken op die punten waar het in de toekomst mogelijk zal zijn om de geleiders voor het frame te monteren. Vervolgens komt de mounts-fase. In dit geval, de installatie van het frame voor het plafond. Het ontwerp zal anders zijn en zal afhangen van het type van het geselecteerde plafond - het zal meervoudig of normaal zijn.

Nadat het bevestigen van het frame met succes is voltooid, is het belangrijk om langzaam, langzaam, stap voor stap, de bladen van gipsplaat over de basis te monteren.De eerste laag is nodig om het volledige plafond te omhullen. Vervolgens kunt u desgewenst een ander frame bevestigen en een structuur met meerdere niveaus maken. Je kunt het decoreren met schijnwerpers en de draden in het eerste bouwniveau gemakkelijk verbergen.

Tips en trucs

 • Voor verschillende kamers is het noodzakelijk om het meest geschikte materiaal en type plafondbekleding te kiezen. Voor kamers met een hoge luchtvochtigheid, zoals baden en toiletten, zijn bijvoorbeeld materialen met waterdichting op de eerste plaats.
 • De eerste fase van installatiewerkzaamheden moet noodzakelijkerwijs het maken van een ontwerpproject zijn dat niet alleen helpt om alle hulplijnen en het gekozen materiaaltype correct te plaatsen, maar ook om de benodigde hoeveelheid correct te berekenen.
 • Als u een spanplafond wilt maken, is het beter om gebruik te maken van de diensten van specialisten. Het installatieprogramma zal helpen bij het uitvoeren en voorbereiden en direct het gewenste oppervlak realiseren.
 • De goedkoopste versie van de reparatie - het is witbehang en het plakken van papierbehang.
 • Bij het kiezen van kleuren is het noodzakelijk om te focussen op de grootte en het doel van de kamer.Dus voor kleine kamers is het beter om geen donkere tinten te kiezen, maar om grote slaapkamers af te maken, kunnen ze heel geschikt zijn.
 • Textuur van licht behang en licht getextureerd gips zal helpen om licht aan de ruimte toe te voegen.
 • Om te werken, moet u beschikken over de volgende gereedschappen: perforator en pluggen met schroeven, niveau, trapladder, ijzerzaag, spatel, hoeken voor het meten van hoeken.
 • Installatie van een spanplafond wordt niet aanbevolen als de binnentemperatuur minder dan 40 graden is.
 • Installatie van het frame voor alle soorten hangende structuren is beter om te beginnen vanuit de hoek, die dichter bij de deuropening ligt.
 • Onder het bereik van spanplafonds, zijn er drie soorten oppervlak: mat, satijn en glanzend. Het type oppervlak is beter om te kiezen uit persoonlijke voorkeuren en het doel van de kamer. Dus voor de woonkamer en slaapkamer kunt u glanzende oppervlakken oppikken, maar in de keuken is het beter om een ​​mat of satijn plafond te kiezen.
 • Het installeren van elk type verlaagde plafonds helpt kleine bultjes of krassen op het plafondoppervlak te verbergen.
 • De levensduur van het plafond hangt af van het type kamer en van het geselecteerde materiaal. Gemiddeld kan tussen reparatiewerkzaamheden tot 10 jaar duren.
 • Een uitstekende aanvulling op verlaagde plafonds is het gebruik van ingebouwde schijnwerpers. Ook zonder dergelijke lichten kan het niet wanneer een populaire design-sterrenhemel wordt gemaakt.

Mooie voorbeelden in het interieur

Voorbeelden van prachtige plafonds in de slaapkamer.

Meerdere niveaus plafonds.

Rackplafonds.

Raadpleeg de onderstaande video over de installatie van het plafond van kunststof wandpaneel.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer