Hoe de plafondplint in de hoeken te snijden?

Een goed ontwerp van het plafond maakt bijna elke reparatie mooi en netjes. Hoekplanken dragen een grote lading in de decoratie van elke kamer en creëren een algemene indruk van het interieur.

Speciale functies

De eerste sokkels die mensen hebben uitgevonden waren gemaakt van gips. Om ze te maken, werd gips in speciale vormen gegoten. Toen werden ze aan het plafond bevestigd. Dergelijke sieraden hadden de naam van filet. Momenteel zijn ze niet populair, niet zo gemakkelijk te produceren, ze zijn geen budget. Momenteel verschijnt deze naam bijna niet.

Wat te snijden?

Om te begrijpen welk gereedschap moet worden gesneden, moet u begrijpen wat de plint heeft gemaakt.

 • Plint van PVC-plafond. Het is een van de goedkoopste.De nadelen van dergelijke plinten zijn vele, een daarvan is dat deze producten tamelijk kwetsbaar zijn, na beschadiging herstellen ze bijna niet. Dit komt door het gebrek aan plasticiteit van deze structuur. PVC-producten zijn elektrostatisch, wat betekent dat ze vuil en stof aantrekken. Snij dergelijke plinten kan een metaalzaag zijn voor hout, constructie of een scherp keukenmes.
 • Plint voor het plafond, gemaakt van geëxpandeerd polystyreen. Deze optie wordt ook als goedkoop beschouwd. Het nadeel is hoge broosheid, als het verkeerd wordt afgehandeld, begint het af te brokkelen. Het is beter om te snijden met een geslepen mes of een ijzerzaag voor metaal, en je moet er niet veel moeite voor doen.
 • Plint voor geëxtrudeerd polystyreen plafond. Het is duurder dan conventionele plinten van polystyreenschuim. Het heeft een meer rigide structuur, die enerzijds minder verkruimelt, maar anderzijds harder wordt gesneden. Het is beter om dit materiaal te snijden met een mes van het constructietype of een ijzerzaag.
 • Sokkel voor het plafond van polyurethaan. Dit type plint wordt op dit moment als een van de duurste beschouwd, ze hebben een grote veiligheidsmarge,heeft elastische eigenschappen en is stabiel tegen vocht. Het nadeel van dergelijke plinten is dat ze gevoelig zijn voor temperatuurveranderingen. Op plaatsen waar de temperatuur vaak verandert, is het beter om ze niet te installeren, anders kan vervorming optreden.
 • Plint gemaakt van hout. Handig om te gebruiken vanwege zijn uitvoerbaarheid en weerstand tegen de externe omgeving. Deze plinten zijn vrij duur. Je kunt ze zagen met een zaag of een ijzerzaag, omdat hout een zwaar materiaal is.

Binnenhoek

Een van de gemakkelijkste manieren om de binnenhoek goed te krijgen, is door een puinhoop te gebruiken.

 • Voorbereiding van sokkel moet worden bevestigd aan het plafond en meet de vereiste lengte. Het is beter om een ​​plaats met een marge te verlaten.
 • De plint moet in de kofferbak worden geïnstalleerd, zodat deze erin blijft staan, net zoals hij in de toekomst op het plafond zal worden gemonteerd.
 • De plint zelf moet voorzichtig tegen de tegenoverliggende wand van het apparaat worden geplaatst.
 • U moet de plint met uw linkerhand vasthouden voor eenvoudig trimmen.
 • Om soepel en met de juiste hoek te snijden, moet u een hoek van 45 graden kiezen. De houder van het uitrustingsstuk moet zo dicht mogelijk bij de linkerhand liggen.
 • Het uitsnijden van de bar zou zonder extra inspanning moeten zijn om het niet te beschadigen.
 • Dan moet je dezelfde manipulaties uitvoeren met een andere riem.
 • De balk moet zo dicht mogelijk bij de rechterhand liggen.
 • De staaf zelf moet contact maken met de verste wand van het apparaat.
 • De plint moet zonder veel druk worden bijgesneden, waarna de twee delen moeten worden samengevoegd. Als ze niet perfect passen, is het gemakkelijk om de defecten met een mes af te werken.
 • De hoek is zonder lijm aan de muur bevestigd en als alles er goed uitziet, wordt het aan de mortel bevestigd.

Als er kleine fouten blijven, kunnen ze eenvoudig worden afgesloten met een speciale oplossing.

Buitenhoek

Vaak is er in de gebouwen, naast de binnenhoek, een buitenhoek, die ook wordt onderworpen aan een speciale behandeling.

Om niet door de bepaling van de grootte heen te schieten, moet je eerst de binnenhoek voorbereiden en vervolgens aan de buitenkant beginnen te werken.

 • De plafondbalk wordt tegen het plafond gedrukt en de afmetingen zijn gemarkeerd met gash.
 • De balk wordt in het apparaat geplaatst en tegen de dichtstbijzijnde muur gedrukt.
 • Zonder sterke druk wordt het werkstuk afgesneden, het belangrijkste is om extra ruimte over te houden.
 • De andere strip wordt op precies dezelfde manier verwerkt.
 • In dit geval moet de balk dichter bij de rechterhand worden geplaatst.
 • Ze is verplicht om in contact te komen met de muur van het apparaat, dat zich verder bevindt.
 • De plint wordt gesneden zonder veel druk, waarna de twee delen moeten worden samengevoegd. Ze moeten perfect aanmeren, als dat niet zo is, kun je de lamellen met een mes afstellen.
 • Als, als je het zonder lijm probeert, alles goed gaat, kun je het aan lijm of mortel hechten,
 • Kleine bugs kunnen eenvoudig worden opgelost met een speciale oplossing.

U kunt de plint met behulp van het vel alleen in een situatie inkorten, als de hoek 90 graden is, als deze groter of kleiner is, moet u deze handmatig inkorten.

Manieren van besnijdenis

Er zijn andere opties om plinten te snijden zonder het gebruik van het lichaam.

Als het niet mogelijk is om een ​​blok handmatig te maken, kunt u de methode gebruiken om de plaats te markeren en de hoekplint ziet er perfect uit.

 • Het eerste wat u moet doen is het werkstuk goed afsnijden.
 • Eerst moet je een balk aan de muur van de andere kant bevestigen en vervolgens een markering op het oppervlak maken. Om dit te doen, schetst u de hele plint.
 • Waar de lijnen elkaar kruisen - er zal een plaats zijn waar planken met elkaar zijn verbonden.
 • In de toekomst moet u het bord overbrengen naar de sokkel.
 • Het is noodzakelijk om een ​​lijn te tekenen vanaf het punt tot het einde van de plint.
 • Het snijden vindt strikt op de beoogde lijnen plaats. U hoeft tijdens deze procedure niet veel druk uit te oefenen. Daarna, zonder het gebruik van lijm, is het de moeite waard om strips te vergelijken, zodat ze perfect bij elkaar passen.

Hoe maak je een blok met je eigen handen?

Om een ​​blok onafhankelijk te maken, heb je twee kaarten nodig. De blanco's moeten met elkaar worden verbonden in de vorm van de letter P. In de toekomst worden er markeringen op gemaakt, waarmee wordt gesneden en de plinten worden ingevoegd om te worden gesneden. De markeringen zelf zijn gemaakt in een hoek, waaronder de plint zal worden bijgesneden. Het is belangrijk om te begrijpen dat de sneden zelf klein moeten zijn, omdat het belangrijkste ding dat uit de verstekbak nodig is, het bord repareert.

Een andere manier om een ​​blok te maken is om het blok en de sjabloon van het blok te verbinden. Om de plint af te snijden was handig, je moet een blanco maken die gemakkelijk te gebruiken is en geen werk op gewicht vereist. Je kunt een hoek van twee onnodige borden maken. Pak een vel papier en teken er een hoek van 45 graden op. Plint moet aan de hoek worden bevestigd, waarbij de zijde moet worden gezaagd.De opmaak die op papier is gemaakt, moet naar de snijplaats worden verplaatst en een stuk ervan moet overeenkomstig worden afgesneden.

Hoe te trimmen met behulp van een sjabloon?

Als het niet mogelijk is om een ​​volledig blok te maken, kunt u een sjabloon gebruiken die op papier is gemaakt.

Trek hiervoor en snijd door kleine gaatjes in karton of zwaar papier. Eerst worden de hoeken op het papier getekend, waaronder de plint moet worden bijgesneden. Na dit punt verbinden. Vervolgens worden gaten gemaakt op het punt. Het sleufpapier wordt aangebracht op de plint en overgebracht naar de notatie erop. Plinten moeten worden geknipt door opmaak. In het geval dat de perfecte sokkel niet werkte, is het gemakkelijk om hem met een mes aan te passen.

Tips en trucs

Er is een situatie waarin u heel snel reparaties moet uitvoeren, maar helaas is er niet veel tijd. In een dergelijke situatie kunt u de oriëntatiemethode op het terrein gebruiken, maar het moet ook geletterd zijn om het gewricht ideaal te maken.

Er wordt een hoekmeter genomen en de hoeken in de kamer worden gemeten. Het is een goede situatie als blijkt dat de hoek 90 graden of 45 is. Helaas is dit niet altijd het geval. Als de hoek correct is, wordt het blok gebruikt.Zo niet, dan gaat de opmaak ter plaatse. Bij het markeren gebeurt het vaak dat zelfs na de behandeling met een mes de hoek niet perfect past.

In een dergelijke situatie is het noodzakelijk om een ​​stuk uit de eerste sokkel te snijden, dat in staat is om de gevormde opening te sluiten, zodat de hoek perfect is. Deze strip wordt in de sleuf gestoken en sluit deze voorzichtig. En ook deze methode helpt de hoek van de plint af te ronden, wat vaak nodig is voor reparaties.

Plint installatie

Het afsnijden van de plint is voorbij, tenslotte het moment van installatie. Dit proces is niet minder belangrijk dan alleen het trimmen van plinten. Om de sokkel aan het plafond te lijmen, is het de moeite waard om lijm of kit te gebruiken.

Voor plinten die zijn gemaakt van polyester en vergelijkbare materialen, is het best geschikte speciale lijm. Voor hout en semi-synthetische materialen is het beter om een ​​kit te gebruiken.

Als dat moment is verstreken, wanneer de latten worden geplaatst, begint hun definitieve pasvorm. Het is de moeite waard eraan te denken dat voordat ze op plinten worden gelegd, ze eerst moeten worden uitgeprobeerd op de plaats waar het plafond de muren verbindt.

Last but not least, cosmetisch werk.Met behulp van speciale stopverf worden de gaten, kleine beschadigingen en onregelmatigheden hersteld. Dankzij de stopverf is het mogelijk om de hoek te egaliseren en uiteindelijk in te stellen.

Het is beter om acrylverf te gebruiken in plaats van pleister. Acrylverf in tegenstelling tot gips is gemakkelijk bestand tegen vocht. Als je gips gebruikt, kun je op een gegeven moment in de badkamer zien dat haar stukken direct op de vloer beginnen af ​​te brokkelen. Om de stopverf aan te brengen, moet je eerst alles malen, maar dergelijke manipulaties kunnen de plint beschadigen.

Een ander opmerkelijk verschil is dat de gipspleister afzonderlijk moet worden verdund, acryl kan in afgewerkte vorm worden gekocht. Iemand kan zeggen dat het geen probleem is om op te lossen, maar dit is niet helemaal waar, want om het putty-resultaat van hoge kwaliteit te maken, moet de stopverf in de juiste verhoudingen worden gemaakt. Anders begint het af te brokkelen. Acrylverf is een beetje duurder, maar heeft verschillende voordelen, dus de prijs is redelijk gerechtvaardigd. Het nadeel van acrylplamuur is dat in de situatie. wanneer de laag groter dan 10 mm moet zijn, zal deze niet worden gebruikt, maar in de situatie met plinten zouden dergelijke problemen niet moeten zijn.

Na de vraag wat voor soort stopverf beter te gebruiken is, besloten, kun je aan de slag. Putty moet over de gehele plint en aangrenzende wanden worden aangebracht, in een dunne, gelijkmatige laag. Nadat de eerste laag is opgedroogd, is meestal een tweede nodig om het resultaat te beveiligen. Het is noodzakelijk om voorzichtig te gebruiken om de muren en het plafond niet te bevlekken.

Gebruik van afgewerkte hoeken

Voor mensen die geen zin hebben om te snijden, zich bij hoeken te voegen, is er een alternatieve oplossing voor het probleem. Je kunt naar de winkel komen en kant-en-klare hoeken kopen. Er zijn voor- en nadelen van een dergelijke beslissing.

Plus, natuurlijk, meer:

 • Bij het kopen van kant-en-klare hoeken, kan de plint eenvoudig worden gemeten en op de gebruikelijke manier worden afgesneden, zonder na te denken of deze al dan niet in een bepaalde hoek past;
 • varianten van hoeken in grote hoeveelheden, ze zijn van bijna elk materiaal, vele zijn prachtig gedecoreerd, verschillen in grote variëteit.

Het belangrijkste nadeel van deze beslissing is dat ze, aangezien ze niet specifiek zijn afgestemd op een bepaald appartement, hoogstwaarschijnlijk prominent zullen optreden, wat ook geen voldoende voordeel zal zijn. Niet alle appartementen kunnen dergelijke reparaties bedenken.

Een ander nadeel kan zijn dat een hoek met een hoge luchtvochtigheid eenvoudig kan afvallen of breken. Maar dergelijke verschijnselen zijn zeldzaam.

Niet-standaard hoeken, hun oorzaken

In een ideale situatie moeten de hoeken in de kamer recht zijn, maar dit is niet altijd het geval. Meestal gebeurt dit door de schuld van de bouwers, die het huis onterecht hebben gebouwd. Een andere reden kan zijn dat het huis is gebouwd op een terrein dat onderhevig is aan uitval.

Meestal zijn de verkeerde hoeken te vinden in landhuizen en dorpen. Veel huizen worden immers gebouwd volgens individuele projecten en niet alle proporties worden professioneel gemaakt.

  Een andere optie, en misschien wel de meest onaangename, kan zijn dat het huis kan beginnen te krullen. Zorg ervoor dit aspect te controleren, want in zo'n kamer leven is gevaarlijk. Als een dergelijk probleem zich voordoet, moet u niet wanhopen, de hoek kan worden gemaakt op een van de manieren om ter plaatse te markeren, zoals hierboven beschreven.

  Samenvattend kunnen we stellen dat het maken van mooie hoeken in de kamer geen probleem is. Er zijn verschillende manieren. De procedure zelf vereist niet een groot aantal hulpmiddelen of speciale vaardigheden, het belangrijkste is om de instructies strikt te volgen.

  Zie de volgende video om te leren hoe u de plint van het plafond in de hoeken snijdt.

  Comments
   auteur
  Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

  Inkomhal

  Woonkamer

  slaapkamer