Valse plafonds in de badkamer: stijlvolle oplossingen in interieurontwerp

Hangende plafondconstructies hebben een aantrekkelijk uiterlijk en hoge technische parameters. Door de verscheidenheid aan ophangsystemen is de installatie in elke kamer toelaatbaar. Het gebruik van dit ontwerp stelt u in staat om de badkamer opnieuw uit te rusten en een uniek interieur te maken. Voordat u dergelijke plafonds in de badkamer koopt, moet u vertrouwd raken met de kenmerken en typen ophangsystemen.

Speciale functies

Verlaagde plafonds bestaan ​​uit een licht metalen frame en verschillende tegenoverliggende bouwmaterialen. Het frame is een metalen rooster, dat wordt bevestigd door gespecialiseerde hangers die aan het plafond of de wand zijn bevestigd.

Hangende plafondconstructies kunnen gebreken en onregelmatigheden in het plafond verbergen en kunnen ook worden gebruikt om elektrische bedrading en andere communicatiemechanismen te verbergen.

De voordelen van verlaagde plafonds omvatten een aantal belangrijke eigenschappen.

 • Eenvoudige montage en demontage. Het is mogelijk om de structuur zelf te installeren zonder de hulp van specialisten. Als het plafond een stuk beschadigd of gescheurd is, kunt u moeiteloos de structuur repareren. Het belangrijkste is om materialen van dezelfde fabrikant te gebruiken.
 • Lange levensduur.
 • Door een ophangsysteem te installeren, kunt u uitstekende geluidsisolatie creëren.
 • Aantrekkelijk uiterlijk.
 • Het is mogelijk om verschillende verlichtingsarmaturen te installeren.
 • Vanwege het feit dat het veersysteem is gemaakt van vochtbestendig materiaal, is het niet onderhevig aan de vorming van schimmels en schimmel.
 • Hangende systemen kunnen worden uitgevoerd met fluwelen, satijn en suède coating, waardoor u kunt kiezen voor elk interieur in de kamer. Dergelijke coatings zijn stofafstotend, dus er zullen geen problemen zijn met het reinigen.Moderne coatings verzamelen geen condensaat, zodat dergelijke plafonds worden gemonteerd in ruimtes met veel vocht en vocht (bad, sauna, bad).

  Verlaagde plafonds en hebben nadelen in de toepassing.

  • Het monteren van het systeem in een ruimte met lage plafonds is geen erg praktische oplossing. Een dergelijke constructie zal het plafond immers met 5-15 cm laten zakken en tegelijkertijd is het niet mogelijk een omvangrijk elektrisch apparaat te installeren.
  • Het installeren van een verlaagd plafond kan nogal wat tijd en moeite kosten.
  • Hoge productiekosten.

  types

  Om een ​​geschikte badkamerstructuur te kiezen, U moet vertrouwd raken met de variëteiten van dit plafondsysteem:

  • plastic voering;
  • gipsplaten;
  • rack producten;
  • spanningsstructuren.

  Gipsplaat faciliteiten

  Dit type plafond is alleen gemaakt van waterdicht materiaal. Dankzij dit product kunt u plafonds maken van de meest ongewone vormen. De basis van het gipsplafond is een grille van metaal of hout. Bars bevinden zich op een afstand van 60 centimeter van elkaar.Dit systeem heeft gidsprofielen.

   Het gebruik van gipsplaten heeft zijn voordelen:

   • Milieuvriendelijk materiaal.
   • Het product wordt niet onderworpen aan de vorming van schimmel en meeldauw.
   • Eenvoud en gebruiksgemak. Vereist niet veel moeite om de coating te reinigen. Het volstaat om een ​​spons en een zeepoplossing aan te brengen.
   • Het is mogelijk om geïntegreerde verlichting te installeren.

    Gipskartonplaten (GCR) worden gemakkelijk gesneden, waardoor u verschillende kromlijnige vormen van de structuur kunt maken. Gipsplaat-ontwerpen worden perfect gecombineerd met andere soorten plafondoppervlakteafwerkingen. Gipsplatenplafond maakt het gebruik van verschillende lichtbronnen mogelijk.

    De nadelen van het gebruik van een gipsplaatproduct omvatten het gemiddelde niveau van microklimaatresistentie in de badkamer. Na 2-3 jaar kunt u het plafond snel demonteren, zodat de structuur er anders uitziet.

    Rack producten

    Dit soort opgehangen structuur bestaat uit een reeks rails. Ze zijn sterk, omdat ze zijn gemaakt van aluminium of staal. De montage gebeurt met hoeken, breinaalden en vergrendelingsmechanismen.

    Het monteren van het rastersysteem gebeurt op verschillende manieren:

    • De open methode, die bestaat uit het laten van een opening tussen de latten van een bepaalde breedte.
    • De gesloten methode, waarbij de lamellen end-to-end aan elkaar zijn bevestigd.
    • Interval inserts. De installatie wordt zodanig uitgevoerd dat aluminiumprofielen tussen de rekmaterialen worden gestoken.

    Onder de speciale vraag bij klanten zijn rackstructuren gemaakt van aluminium profielen. Rekconstructies gemaakt van houten materialen zien er het meest luxueus uit, maar dergelijk materiaal wordt blootgesteld aan vocht, wat tot verdere vervorming zal leiden.

    Experts adviseren plastic producten te gebruiken die elk materiaal kunnen imiteren. Plastic heeft een hoge weerstand tegen vocht en hoge temperaturen.

    Het gebruik van latconstructie heeft zijn positieve eigenschappen:

    • De lamellen zijn flexibel, waardoor u een complexe vorm van structuren kunt creëren.
    • Lange levensduur.
    • Vereist geen constante actualisering van de dekking.
    • Het oppervlak van de plafondconstructie is gemakkelijk schoon te maken van vuil.

     Rackplafonds, zoals alle soorten verlaagde plafonds, hebben de nadelen van het gebruik van:

     • Deze coating is alleen geschikt voor sommige interieursstijlen.
     • Het uiterlijk van het plafond kan op een kantoorgebouw lijken.

     Kunststof voering

     Verlaagd plafond, gemaakt van kunststof panelen, vereist niet veel financiële kosten en moeite. Montage en trimmen gebeurt met elektrische apparaten. Als u de nodige gereedschappen en kennis inneemt bij de installatie van plafondconstructies, kunt u de ophangingsconstructie zelf monteren zonder de hulp van specialisten.

     Plastic producten hebben verschillende vormen en afmetingen, en ze zijn ook vrij eenvoudig. Het materiaal heeft een enorme selectie kleuren.

     Spanplafonds

     Spanplafonds hebben een aantrekkelijk uiterlijk, omdat ze mat en glanzend kunnen zijn en de coating een verscheidenheid aan kleuren en afbeeldingen heeft. Glanzende variaties hebben een reflecterende coating, waardoor u de ruimte in de ruimte visueel kunt vergroten. Matte versie is het meest praktisch in ruime kamers met hoge plafonds.

     Spanningsstructuren hebben operationele kwaliteiten:

     • hoge weerstand tegen vocht, schimmel, schimmel;
     • eenvoud en gemak van zorg;
     • origineel uiterlijk;
     • redelijke prijs van producten;
     • snelle installatie van spanningsstructuren.

     Nadelen van spanningsstructuren:

     • hoge materiaalkosten;
     • de film wordt gemakkelijk beschadigd door scherpe voorwerpen;
     • als een deel van de constructie is beschadigd, moet de vervanging op de hele constructie worden uitgevoerd;
     • geen toegang tot communicatie- en bedradingselementen;
     • Het monteren van een spanplafond vereist speciale apparatuur en kennis op dit gebied, het is onmogelijk om dit ontwerp zelf te installeren.

     ontwerp

     U kunt plafonds in ruime badkamerruimtes op verschillende manieren versieren, niet beperkt tot standaardoplossingen. Dergelijke faciliteiten maken het gebruik van systemen met meerdere niveaus mogelijk. Om een ​​dergelijk ontwerp te maken, worden gipsplaatproducten gebruikt, waarin u communicatie-elementen kunt verbergen.

     Original ziet er uit als een multi-level ontwerp met licht. Als het afwerkingsmateriaal gebruikt filmmateriaal of gipsplaat.

     Om niet te worden verward met de keuze van dit of dat materiaal, is het noodzakelijk bekend te raken met de belangrijkste coatings van de plafondconstructie.

     • Glanzende afwerking. Optimale variatie voor kleine ruimtes. Reflecterende coating stelt u in staat om de ruimte visueel te vergroten. Het belangrijkste is om de juiste verlichting te kiezen. Voor zo'n plafond geschikte schijnwerpers.
     • Matte afwerking zal een geweldige aanvulling zijn op het klassieke beeld van het interieur, dat beknoptheid en nauwkeurigheid nodig heeft. Voor een dergelijke coating kunt u alle elektrische verlichtingsapparaten gebruiken.
     • Textured canvasdie steen, hout, huid imiteert. Dit canvas moet worden gebruikt in het geval dat het volledige beeld van het interieur in overeenstemming is met de plafondstructuur.

     Kleur oplossingen

     Kortom, de plafonds in de badkamer zijn gemaakt in heldere kleuren, maar moderne ontwerpers bieden het ontwerp van het plafond in heldere schreeuwende kleuren. Heldere kleuren zien er geweldig uit in kleine kamers. Deze tinten omvatten: zand, lichtblauw, beige, lichtroze.Om de lichtheid en luchtigheid van het plafond te bereiken, kunt u lichtroze tinten gebruiken.

     Als we de gecombineerde variatie van kleuren toepassen, is het nodig dat de set een witte kleur heeft die in harmonie is met alle schakeringen van kleuren.

      Gebruikelijke kleuren in de badkamer zijn maritieme kleuren: blauw, turkoois, smaragd, blauwgroene tonen. Deze kleuren kunnen afbeeldingen toevoegen in de vorm van vissen, algen en ander zeeleven. Een praktische oplossing voor het ontwerp van de plafondconstructie zou zijn om een ​​tint toe te passen die identiek is aan de kleur van de tegel. Maar om het hele beeld niet saai te maken, moet je schijnwerpers gebruiken.

      Een unieke afbeelding maken met een driedimensionale afbeelding (3D-afbeelding). Een dergelijk speciaal effect maakt het mogelijk om van het ongewone uiterlijk van de constructie te genieten.

      DIY-montage

      Plafond van gipsplaat

      Scharnierende plafondsystemen voor de badkamer zijn niet gemaakt van het gebruikelijke gipsplaatproduct, hiervoor gebruiken ze vochtbestendige gipsplaatplaten (GCLB), die bestand zijn tegen hoge temperaturen en hoge luchtvochtigheid.

      Om een ​​opgehangen structuur van een dergelijk bouwmateriaal te monteren, moet u dergelijke apparaten inslaan:

      • bouwniveau;
      • schuurpapier;
      • een mes;
      • schroevendraaier;
      • boor;
      • schaafmachine;
      • spatel;
      • meetlint;
      • kroon voor grote gaten;
      • zelftappende schroeven;
      • hulpmiddel voor het verbinden van profielen;
      • profielen;
      • rod-nagels;
      • directe opschorting.

      Voordat u begint met het koppelen van het systeem, moet u het niveau van de locatie van de structuur bepalen. Als schijnwerpers worden gebruikt als verlichtingstoestellen, moet in dit geval de afstand van de overlapping tot de gipskartonplaat minimaal 10 cm zijn. Deze toestand is noodzakelijk zodat de schijnwerpers niet oververhit raken. Voor de markering moet het bouwniveau worden toegepast, dat is ingesteld op 0. Een geleideprofiel wordt ingesteld met behulp van deuvels. De afstand tussen de deuvels moet 0,5 m zijn.

      Nu kunt u het plafondprofiel monteren. Op de geleiderail worden schreven geplaatst op een afstand van 60 cm. Plafondprofielen worden bevestigd door directe ophangingen, de afstand tussen de profielen moet minimaal 40 cm zijn.

      Installatie van plafondniveaus gebeurt alleen met behulp van een gebouwniveau, evenals een voorgerekt kant. Voor een betrouwbare en duurzame bevestiging van het ophangsysteem is het noodzakelijk om dwarsstangen te maken.

      Nadat u het metalen frame hebt geïnstalleerd, kunt u beginnen met het monteren van het belangrijkste bouwmateriaal - vochtbestendige gipsplaat. Pre-sheets van gipsplaat worden gesneden in stukken van de vereiste afmetingen. De snijranden van de vellen worden afgesneden met een vlak. Gipsplaatmateriaal wordt bevestigd door middel van schroeven. Speciale gaten voor verlichtingsarmaturen worden gemaakt door kronen. Er worden bevestigingszones gemaakt, waarna u kunt doorgaan met het uitvoeren van afwerkingswerkzaamheden.

      Installatie van verlichtingsapparatuur moet worden uitgevoerd op het moment dat de ophangingsconstructie wordt gemonteerd. Het is belangrijk om alle apparaten te controleren op prestaties. Als het apparaat niet functioneert en ze losschroeft, moet u het hele plafondsysteem demonteren.

      Gipsplaatplafond met twee niveaus rond ontwerp

      De installatie van een tweedeurs gipsplaatconstructie verschilt van de vorige installatievariant doordat het frame de vorm heeft van een cirkel, niet van een raster.In het midden van het plafond zijn geleideprofielen bevestigd die een cirkel vormen. Om een ​​cirkelvorm te maken, worden profielen gesneden met een schaar voor metaal. De afmeting van elke strip moet ongeveer 7 cm zijn.

      Nadat de cirkel is uitgegaan, moet deze worden bevestigd aan het hoofdoppervlak van het plafond. De overblijvende geleidestrips zijn bevestigd aan de inrichting, die onderling zijn verbonden door middel van een boor. Het buitenste deel van de cirkel is bedekt met een gipsplaat en de binnenkant is geverfd.

      Installatie van spotverlichting

      Kortom, een hangend verlichtingssysteem is geïnstalleerd in het midden van de plafondconstructie in het gebied van 2 meter. Om te beginnen, is het noodzakelijk om het benodigde gebied te selecteren In de bijgevoegde gipsplaatplafondconstructie zijn gaten gemaakt die nodig zijn voor de installatie van gloeilampen.

      De elektrische bedrading wordt door deze gaten getrokken zodat de randen van de draden zichtbaar zijn. Vervolgens wordt het metalen frame van de lamp in de voorbereide uitsparing gestoken. De lamp is verbonden met de draden en in het frame gestoken. Door dergelijke verlichtingsarmaturen te installeren, kunt u uitstekende verlichting bereiken.

      Plafondsysteem van kunststof voering

      Dit ontwerp kan eenvoudig worden gemonteerd en gedemonteerd. Overweeg de variatie van zelfinstallatie van plastic voering. Vóór de installatie moet het niveau worden vastgesteld waarop de structuur zal worden geplaatst. Op de hoogte van de gemaakte markeringen wordt het UD-27-profiel ingesteld en wordt een vislijn op het niveau ervan bevestigd. Vervolgens kunt u de ophanging monteren met een afstand van 50-60 cm. Het CS-profiel is bevestigd op het niveau van de lijn.

      Wanneer het metalen frame klaar is, is het noodzakelijk om het U-vormige startprofiel te monteren, dat langs de drie wanden moet worden geplaatst. Gegoten kunststof met een ijzerzaag in de benodigde onderdelen gesneden. De resulterende materialen worden afwisselend ingevoegd in het profiel. Ook op dit punt is het noodzakelijk om de elektrische draden voor toekomstige verlichting te leggen.

      Het laatste deel van de plastic voering wordt met een mes doorgesneden en vervolgens in het profiel gestoken. Als gevolg hiervan is het U-vormige profiel verdeeld in twee delen. Afwerking Het L-vormige apparaat is verlijmd met witte siliconen.

      Hoe je het plafond in de badkamer kunt installeren, zie de volgende video.

      verlichting

      Verlichtingsarmaturen voor badkamerverlichting kunnen zeer divers zijn, zolang ze maar goed in het interieur van de kamer passen.

      Voornamelijk gebruikt dergelijke verlichting apparaten, die verschillen in ontwerp, uiterlijk en het model van de lamp.

      • Volgens de methode van vaststelling lampen zijn: geschorst, overhead en embedded apparaten. Hangende lichten zijn gemonteerd op een metalen vatting in het hoofdplafond.
      • Op basis van het aantal verlichtingsapparaten: punt, cascade. Er zijn lampen die de mogelijkheid hebben om de lichtstroom te regelen: statische en roterende modellen.
      • Afhankelijk van de lichtbron zijn er: variaties in LED's, mechanismen met halogeenlampen, fluorescerende apparaten. Halogeenlampen hebben een lange levensduur, een redelijke prijs, compacte afmetingen. Variaties in LED-verlichting zijn de meest economische oplossing in termen van energieverbruik, maar de kosten van de mechanismen zijn hoog.
      • LED-strip. Dergelijke verlichting wordt gebruikt om het verlaagde plafond te verlichten. De tape kan zowel wit licht als kleur uitstralen.Aangezien de hoofdbron van een dergelijk apparaat niet wordt gebruikt, hebt u extra verlichting nodig.

      Wanneer u een type verlichting kiest, moet u rekening houden met de grootte van het plafondoppervlak. Hoe groter het plafond, hoe krachtiger de verlichting zou moeten zijn. De belangrijkste gebieden in de badkamer die verlichting vereisen: een spiegel, het centrale deel van de kamer, het gebied boven de douche of het bad. Als dergelijke gebieden voldoende worden verlicht, zal het het meest comfortabel en aangenaam zijn om een ​​dergelijke kamer te gebruiken.

      beoordelingen

       Opgeschorte structuren hebben positieve feedback van consumenten, die gebaseerd zijn op de voordelen van het gebruik van een dergelijk systeem.

       Deze omvatten:

       • aantrekkelijk uiterlijk;
       • eenvoudige installatie; installatie kan ongeveer 2-3 uur duren;
       • het vermogen om elke vorm te creëren;
       • uitstekende operationele kwaliteiten;
       • Door installatie van een verlaagd plafond kunt u alle onregelmatigheden en defecten van het hoofdplafondoppervlak verbergen.

       Sommige consumenten hebben een negatief oordeel over opgeschorte structuren. Dergelijke beoordelingen zijn gebaseerd op het feit dat sommige ontwerpen duur zijn.En ook onjuist uitgevoerde montage leidt tot vervorming van de hele constructie.

       Tips en trucs

        Alle soorten hangende structuren vereisen constant zorgvuldig onderhoud. Na verloop van tijd worden plafondsystemen vuil.

        Voor plafondsystemen geldt een langere periode, u moet de aanbevelingen van specialisten opvolgen.

        • Een keer per maand is het noodzakelijk om nat te reinigen. Gebruik hiervoor een zachte spons gedrenkt in warm water. U kunt het reinigen uitvoeren met een stofzuiger. Het is verboden om harde sponzen en stoffen, schuurmiddelen (poeder) te gebruiken. Gebruik de stofzuiger moet voorzichtig zijn, niet te drukken op de structuur.
        • Om vuil van de rackconstructies te verwijderen, verwijdert u alle lamellen en spoelt u ze af met water en poetst u ze vervolgens op met een zachte doek.
        • Als er van bovenaf een overstroming was, dan is de rekconstructie volledig verwijderd, ontdoe je van de vloeistof en droog je de materialen grondig. Nadat je de structuur kunt monteren.
        • Als het spanplafond is gevuld met vloeistof, is de hulp van een specialist dringend nodig. Onafhankelijk repareren van het probleem zal niet werken.
        • Plafondstructuren van gipsplaat na een bepaalde tijd kunnen veranderen, waardoor de vorige kleur verloren gaat. Om dit probleem op te lossen, volstaat het om de coating in een andere kleur opnieuw te schilderen.

        Mooie voorbeelden in het interieur

        High-tech

        Voor de badkamer, ingericht in de stijl van hi-tech, perfect verlaagde plafonds van verschillende tinten: grijs, blauw, kleur van metaal. Deze stijl vereist een grote hoeveelheid licht, dus u moet een groot aantal elektrische verlichtingsapparaten in voorraad hebben. Bovendien kunt u een plafondstructuur met licht installeren. In deze stijl ziet het er geweldig rackplafonds met spiegelelementen uit, evenals een verlaagd plafond van kunststof panelen.

        minimalisme

        Het plafondontwerp in de stijl van minimalistisch monofonisch ontwerp, zonder franjes. Het plafond mag niet massief zijn en bevat complexe ornamenten (schilderen, stucwerk). Voor een dergelijk beeld passen spanplafondsystemen met duidelijke expressieve functies. Het gebruik van glanzende witte film stelt u in staat om de ruimte visueel uit te breiden. Omdat de verlichting verschillende soorten verlichtingsapparatuur gebruikte. De achtergrondverlichting moet in dit geval wit zijn.

        Moderne stijl

        Voor een dergelijk beeld is een uitstekende oplossing voor het ontwerp van het plafond het gebruik van glanzende spanningsstructuren. Dankzij een groot assortiment aan kleuren, kunt u elke tint kiezen voor het hele beeld van het interieur. Voor kleine ruimtes wordt het niet aanbevolen om zwarte of heldere tinten van glanzend oppervlak te gebruiken, deze kleuren kunnen de ruimte visueel verkleinen.

        Past perfect in de moderne stijl van gipsplaten met meerdere niveaus. Verlichting voor dergelijke plafonds kan zowel plafond als wand zijn.

        Spiegels met origineel uiterlijk met 3D-afbeeldingen.

        Dergelijke cijfers zijn erg populair:

        • sterrenhemel;
        • landschap met wolken;
        • afbeeldingen van dieren en planten;
        • familiefoto's.
        Comments
         auteur
        Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

        Inkomhal

        Woonkamer

        slaapkamer