Het plafond schilderen: schilderen op de oude verf

Bij het schilderen van het plafond is het oude schilderwerk inderdaad verwijderd, maar soms wordt deze fase overgeslagen. Als je alles goed doet, is het resultaat in deze situatie verrassend goed. Na het lezen van het artikel, leert u hoe u op de oude verf kunt schilderen.

Proces functies

Verf het plafond is niet zo moeilijk als het lijkt op het eerste gezicht. In de regel verwijderen werknemers vóór dit proces de oude afwerkingslaag. Het is een feit dat een dikke laag oude verf er doorheen kan schijnen en het uiterlijk van het oppervlak kan bederven. Als er barsten in het plafond zijn ontstaan, is de behuizing helemaal hopeloos - hoe je ze ook schildert, ze blijven zichtbaar. Als de reparatie niet lang is uitgevoerd, kunt u onder een laagje oude verf schimmel ontdekken, waardoor al uw pogingen om het oppervlak te updaten teniet worden gedaan.

Als er geen ernstige problemen zijn, kunt u veilig een nieuwe laag watergedragen emulsie, acryl, op de oude verf aanbrengen. Inspecteer je plafond zorgvuldig. Als het uiterlijk bij je past, maar de stukjes verf er niet af vallen, kun je alles laten zoals het is.

Professionals adviseren om op het volgende te letten: als je het plafond schilderde met verf op waterbasis, dan heb je geluk. Ze kan beter witwassen. Zelfs als de verf van dit type begint af te pellen en eraf valt, kan deze niet volledig worden verwijderd. U kunt de oppervlaktereiniging veilig beperken, afbladderende stukken verwijderen en het gebied eromheen schoonmaken. Na dit korte werk kunt u veilig een nieuwe laag verf aanbrengen.

Verf selectie

Als je besluit om het plafond met verf te bedekken op de oude laag materiaal, dan zul je worden geconfronteerd met de vraag om een ​​geschikte optie te kiezen. Voor dergelijke werken worden verschillende verven gebruikt. Elk type heeft zijn eigen voordelen en een aantal nadelen.

acryl

Misschien is dit type verf het populairst. Het is goed omdat het wordt gekenmerkt door een verhoogde weerstand tegen allerlei soorten vervuiling en snel droogt.U kunt dit materiaal dus veilig gebruiken, bijvoorbeeld in de keuken, waar werken met voedsel niet altijd soepel verloopt.

Deze verf is ook bestand tegen hoge luchtvochtigheid. Als er een verontreiniging op het geverfde oppervlak is, kan deze veilig worden verwijderd met een vochtige doek of een servet, zonder de angst dat de verf zal barsten.

Acrylverf kan eenvoudig op verschillende oppervlakken worden aangebracht. Het past goed op metaal, en hout, en plastic, en zelfs op de reeds bepleisterde bases.

Het verven met acrylverf is ook goed omdat het kleine oneffenheden aan het oppervlak perfect verbergt. Getextureerde verf kan kleine scheurtjes of plaatsen camoufleren waar de stukjes coating al zijn afgevallen.

Het is aangenaam tevreden dat een dergelijke coating snel droogt en permanent zijn kleur behoudt. Zelfs als je het plafond schildert in een kamer waar de zonnestralen er constant op zullen vallen, zal de verf onmiddellijk vervagen en uitbranden. Er is echter één voorbehoud: kies dit type verf, onthoud dat de kleur van de coating die op het plafond wordt aangebracht enigszins zal verschillen van de kleur die u op de verpakking ziet, omdat het materiaal onmiddellijk donkerder wordt.Dit kan niet zo'n groot nadeel worden genoemd, omdat er zoveel bloemen zijn en je altijd precies de schaduw kunt vinden die je uiteindelijk wel zal passen.

Met al deze positieve punten vermeldenswaard dat de verf niet zo duur is. Je kunt een kilo verf kopen voor ongeveer duizend roebel. Ja, en het zal vrij traag worden besteed - om het plafond in een kamer van gemiddelde grootte te beschilderen, hebt u minder verpakkingsmateriaal nodig. Ongeveer 100 g verf wordt per vierkante meter verbruikt.

latex

Er zijn verschillende andere soorten verven die geschikt zijn voor het plafond. Een van de duurste opties is latex. Deze verf is ideaal om het plafond bovenop de oude laag te schilderen. Het is een feit dat het perfect defecten, microscheuren op alle oppervlakken maskeert. Beschilderd plafond met dit materiaal dat u rustig kunt wassen of afnemen met een borstel.

Silikantnaya

Barsten (tot twee millimeter) kunnen de verf maskeren en siliceren. Het is echter duurder dan de meeste analogen.

Daarnaast is het belangrijk om te onthouden dat silicaatverf over het algemeen niet wordt gebruikt in woonwijken.

Dit is een coating die wordt gebruikt voor profiel wanddecoratie. en plafonds in industriële panden - bijvoorbeeld in magazijnen. In het hart van zo'n verf - vloeibaar glas. Het beste van alles is dat deze coating rust op een betonnen of stenen oppervlak.

Water emulsie

Waterdispersie verf ook vaak geschilderd plafonds. Het moet echter in droge ruimtes worden gebruikt, bijvoorbeeld in woonkamers of slaapkamers. Dit type coating verdraagt ​​geen hoge luchtvochtigheid en wordt snel bedekt met scheuren, donkere vlekken (in de badkamer of zelfs in de keuken). De kosten van waterdispersieverf zijn laag, wat het gewoon populair maakt. Bovendien kan het zowel mat als glanzend zijn, wat handig is voor diegenen die hun pand in een bepaalde stijl decoreren en de harmonie in de kamer niet willen verstoren.

U kunt elk van deze basistypes van verf kiezen om het plafond opnieuw te schilderen. Het kan dicht en structureel zijn, olie, heel licht - het hangt allemaal af van wat je plafond is, wat zijn je financiële mogelijkheden.

instrumenten

De volgende stap is de selectie van geschikte gereedschappen. Meestal voor het schilderen van het plafond met behulp van een roller of een brede borstel.

borstel

Borstels van verschillende grootte kunnen worden gebruikt voor het verven van de basis, evenals voor gewrichten, decoratie-elementen. Bij het schilderen van het grootste deel van het plafond zijn ze niet erg effectief.

Als u besluit een dergelijk groot oppervlak met penselen te schilderen, kiest u het breedste. Plaatst gewrichten met muren, stucwerk en andere decoratieve details, gewoon handiger om met penselen te schilderen.

kraal

Het is veel handiger om het plafond met een roller te beschilderen. Voor het verven van het plafond met schuimgereedschap. De tweede meest populaire optie is een roller met een stoffen basis. De lengte van deze tool voor het schilderen van het plafond kan variëren van vijf tot dertig centimeter.

Spuitpistool

Het meest effectieve gebruik van het spuitpistool. Deze optie heeft echter niet de voorkeur van iedereen. Het feit is dat de airbrush niet alleen duurder is dan alle andere apparaten, maar ook moeilijker te gebruiken. Als u geen professional bent, moet u zich aanpassen aan het spuitpistool.

Hoe te verdunnen en het bedrag te berekenen?

Nadat u het type verf en gereedschappen heeft bepaald, kunt u doorgaan met de voorbereidende werkzaamheden. Eerst moet je de benodigde hoeveelheid materiaal verdunnen.

De verfconsumptie hangt af van hoe groot je kamer is., het plafond is erg belangrijk. In de regel staat alle benodigde informatie die u zal helpen bij het uitvoeren van de berekening van de verf op de verpakking. Bekijk deze informatie.

Als u kiest voor verf op waterbasis, ziet u op de verpakking dat deze niet mag worden verdund. Als het product dat u hebt gekocht al is verdikt, kunt u het met water verdunnen. Anders, meng gewoon de verf, rol het met een roller op de pallet en begin met schilderen.

De voorbereiding van andere plafondverven is niet anders. In het acrylmengsel moet ook wat water worden toegevoegd. Het is het beste om het product te gebruiken onmiddellijk nadat u het hebt geroerd. Laat het niet bevriezen.

Applicatiegegevens

Het schilderen van het plafond zonder eerst de oude verflaag te verwijderen is iets anders dan de gebruikelijke reparatiewerkzaamheden. U zult wat tijd besparen, omdat u de oude laag en plamuur niet volledig hoeft te verwijderen of het plafond opnieuw hoeft in te voegen. Het volstaat om de zones met scheuren uit te werken en het afvallende stuk verfmateriaal te verwijderen.Als de verf loslaat, moet deze worden gefixeerd, anders zal het oppervlak van het plafond onregelmatig en slordig lijken.

Wanneer je de meest opvallende fouten te verwerken krijgt, moet je verder gaan met het hoofdwerk. Gescheiden verf moet in de bak worden gegoten - het moet niet te veel zijn zodat de restanten niet opdrogen of worden weggegooid.

Het kleuren van het plafond begint met de meest ontoegankelijke plaatsen. Loop erop met een smal penseel zodat er geen openingen zijn. Daarna kun je het hele oppervlak schilderen. Werk beste roller. Je kunt dus snel het plafond over de oude laag schilderen en over de scheuren, vlekken heen schilderen.

Het wordt aanbevolen om het plafond in verschillende fasen te beschilderen. De eerste laag kan niet heel voorzichtig worden aangebracht, maar het zal nodig zijn om heel goed te werken op de tweede laag. Het is de moeite waard om pas met de tweede laag te beginnen nadat de eerste volledig droog is.

Verf het plafond met je eigen handen is niet erg moeilijk, zelfs als je het voor de eerste keer doet. Volg de eenvoudige richtlijnen, wees voorzichtig - en je zult slagen.

Ontwerpideeën

Het plafond is een zeer belangrijk onderdeel van het interieur.Hoe de kamer zal worden waargenomen, hangt grotendeels af van hoe je het ontwerp.

Als je van minimalisme of Finse stijl houdt, moet het plafond niet worden verlicht en gevuld met een verscheidenheid aan patronen. Een monotone afwerking is het beste. Kies een kleur die je leuk vindt en werk er alleen mee. Het wordt aanbevolen om de voorkeur te geven aan lichte tonen, omdat deze helpen om de ruimte visueel groter te maken.

Kijk meer interessante plafonds, versierd met allerlei tekeningen. Het kunnen abstracte patronen zijn die zijn gemaakt met dunne penselen of volwaardige tekeningen. Het is echter moeilijker om aan hun creatie te werken.

Het plafond op een oude laag verf schilderen is niet zo'n moeilijke klus. U kunt het uiterlijk van de kamer gemakkelijk en snel met uw eigen handen veranderen en het ontwerp van uw dromen creëren.

Hoe je een plafond schildert, kijk in de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer