Spiegelplafond in interieur

 Spiegelplafond in interieur

In de moderne wereld van design verschijnen voortdurend innovaties, die de aandacht trekken van mensen die zich bezighouden met interieurontwerp. Spiegelplafond is de meest moderne manier om de plafondruimte op een originele en prachtige manier te versieren. Tegenwoordig is deze afwerkingsmethode niet alleen stijlvol, maar ook een praktische ontwerpoplossing. Het vereist geen speciale zorg, het is relatief onpretentieus in gebruik. Het is voldoende om het af en toe af te nemen met een droge doek en speciale middelen om ramen en spiegels te reinigen.

Kortom, zo'n kardinale beslissing wordt gekozen door liefhebbers van exclusieve technieken in interieurontwerp. Dit is een vrij duur onderdeel van de reparatie, die zorgvuldige studie vereist van de details van de installatie, de oppervlaktebehandeling, indien nodig, en eventueel een extra bevestiging van het gipsplaatoppervlak, evenals de selectie van de benodigde verlichtingsarmaturen.

Speciale functies

De keuze van het materiaal hangt af van de installatieomstandigheden en de hoeveelheid geldmiddelen van de klant, aangezien het spiegelplafond niet altijd de installatie van de spiegel zelf betekent. De kosten van dergelijke plafonds zullen variëren afhankelijk van de prijs en kwaliteit van de materialen die worden gebruikt in hun productie.

De kenmerken van de installatie omvatten de afwezigheid van de noodzaak voor installatie op een absoluut vlak oppervlak. Sommige kleine gebreken aan het oppervlak met behulp van dergelijke ontwerptechnieken kunnen worden verborgen en maskeren vooral de gebreken van de PVC-film zorgvuldig. Spiegelende glasplaten vereisen een meer grondige oppervlaktebehandeling en soms is het zelfs mogelijk de gipsplaatconstructie vooraf te monteren.

Met behulp van zo'n origineel idee, kun je al je meest ingewikkelde en op het eerste gezicht onuitvoerbare ideeën realiseren.Dergelijke plafonds kunnen een enkel canvas zijn of afzonderlijke kleine tegels met kaderafkantingen. Het hangt allemaal af van uw verbeelding of van de ervaring en professionaliteit van de gespecialiseerde ontwerper die betrokken is bij de reparatie.

De kleur van het canvas of de tegel kan variëren afhankelijk van de voorkeuren van de klant en in overeenstemming met het ontwerpproject. Tinten kunnen heel verschillend zijn: van grijsblauw tot brons of salade. Het hangt ook af van de geletterdheid van de ontwerper en de voorkeuren van de klant.

Een ander kenmerk kan worden beschouwd als een vrij eenvoudige verzorging van dergelijke oppervlakken. Het lijkt erop dat dit oppervlak met speciale zorg moet worden gereinigd, maar in dit geval is het voldoende om het af en toe af te geven met een droge doek of het schoon te maken met behulp van een speciale glasreiniger. Om dit te doen, kunt u een ladder of dweil gebruiken. Over het algemeen is zorg niet moeilijker dan rekstructuren gemaakt van PVC-folie.

Een positief kenmerk van deze ontwerpoplossing is het vermogen van dit oppervlak om de verlichting van de kamer te vergroten. Zelfs met een klein vermogen van verlichtingsapparaten kunnen dergelijke reflecterende oppervlakken de ruimte transformeren in een redelijk lichte ruimte,het verbeteren van de reflectie van stralen en het zoveel mogelijk doorlaten van licht naar de kamer.

Ondanks de complexiteit van dergelijke installatiewerkzaamheden biedt een glastegel met een reflecterend oppervlak de mogelijkheid om inbouwspots te installeren. In dit geval moeten de tegels op een gipsplaatconstructie worden gemonteerd om de meegeleverde elektra en armaturen voor armaturen te verbergen. Lampen zien er geweldig uit in dergelijke spiegeltegels, ingebouwde spoeling. Installatie in kunststof, aluminium, latten of spanplafonds is veel eenvoudiger.

Een vrij eenvoudige installatiemethode en de afwezigheid van vuile werk bij het installeren van deze structuren maakt ze aantrekkelijk zelfs voor degenen die reparaties op hun eigen, zonder de betrokkenheid van specialisten.

De negatieve kenmerken van gespiegelde plafonds moeten worden toegeschreven aan hun relatief hoge kosten en relatief hoge kwetsbaarheid. Dit geldt natuurlijk voor de klassieke glassoorten, maar voor een spanplafond van PVC-folie bestaat dit probleem niet. Maar de laatstgenoemden zouden enkele andere onaangename eigenschappen moeten opmerken, bijvoorbeeld, een vrij lage milieuvriendelijkheid van dit materiaal.

Een ander onaangenaam kenmerk is het feit dat niet alle spiegelende plafonds worden aanbevolen om in de badkamer te worden geïnstalleerd vanwege de incompatibiliteit van het microklimaat en de hoge luchtvochtigheid in deze kamer. Er kan zich condensatie vormen op het spiegeloppervlak zonder het uiterlijk van dergelijke plafonds te verbeteren.

types

Classificatie van spiegelplafonds wordt uitgevoerd volgens het type materiaal waaruit ze zijn gemaakt. Sommige varianten worden geïnstalleerd met een volledig canvas, andere met fragmenten, bijvoorbeeld 600x600 mm.

Spanplafonds gemaakt van PVC-films zijn een compleet paneel ter grootte van de hele kamer. Deze weergave kan niet een volledig gespiegeld plafond worden genoemd, maar het is nog steeds in staat om sommige objecten te weerspiegelen. Kortom, de weerspiegeling in zo'n plafond is wazig en wazig. Dit is misschien het enige type gespiegelde plafonds dat in de badkamer kan worden geplaatst. Dit materiaal is niet bang voor vocht in de kamer en er is bijna geen spoor van condens en kalkaanslag op.

Spiegelende polystyreenplaten op een lijmbasis worden als het volgende type beschouwd. Ze worden op rollen gemaakt en verkocht.Voor de installatie moeten ze recht worden gezet en mogen ze rusten. Onder hen bevinden zich ook soorten die bedoeld zijn voor installatie in vochtige gebieden. Bevestig ze aan de oppervlakte zonder de deelname van professionals op hun eigen. Tegelijkertijd lijkt er in de kamer niet veel vuil of bouwstof te zijn, meestal leidt het aanbrengen van dergelijke plafonds niet tot speciale problemen.

Een ander type spiegelende plafonds kan worden beschouwd als aluminium of latten. Ze zijn bevestigd met een speciaal frame gemaakt van profielen. Ze zien er behoorlijk esthetisch, maar iets goedkoper uit dan klassieke typen.

Het klassieke spiegelplafond is gemaakt van een enkel stuk glas. Dit is een vrij zware constructie waarvoor speciale kennis en ervaring vereist is tijdens de installatie. Daarom is het beter om de installatie aan professionals toe te vertrouwen. Zonder speciale ervaring en kennis is het behoorlijk moeilijk om dergelijke structuren te monteren, vooral voor beginners. Zo'n plafond lijkt het duurst, spectaculair, origineel en stijlvol.

Voor zelfinstallatie van een glazen plafond is een plafond van spiegelpolystyreenplaten op een lijmbasis het meest geschikt.Aan de achterkant van dergelijke platen bevindt zich een lijmbasis, die direct op het plafondoppervlak of op gipsplaat wordt bevestigd. Ze zijn vrij eenvoudig, dus de installatie is niet bijzonder moeilijk. De installatie kan door een leek of zelfs een beginner worden afgehandeld.

U kunt het plafond van acryl maken - met deze oplossing kunt u niet alleen een monochroom oppervlak creëren, maar ook de "spiegel" decoreren met een patroon. De muren moeten neutraal zijn.

Ontwerpopties

Ontwerpopties met een gespiegeld plafond kunnen zeer divers zijn. Het is niet nodig om het hele oppervlak boven het hoofd met platen te bedekken, je kunt ze afzonderlijke eilanden of voetstukken maken, waarbij je de armatuur van de kroonluchter inlijsten. Deze oplossing ziet er erg aantrekkelijk uit, zelfs in een kleine ruimte. Eilanden spiegelplaten kunnen geometrische vormen zijn, zoals rechthoeken, vierkanten, cirkels of zeshoeken.

Op acryl gebaseerde plafonds maken ook de creatie van een patroon op het plafond mogelijk. In de meeste gevallen zou het spiegeleffect interfereren met de waarneming van het beeld, maar de sterrenhemel of een aangepaste horoscoop met zwarte inzetstukken ziet er zeer stijlvol uit, zelfs in glans.

toepassingsgebied

De reikwijdte is vooral te danken aan praktische bruikbaarheid.Spiegeloppervlakken zijn geschikt in elke kamer van het appartement of huis, om maar te zwijgen over de gangen en gangen. Vooral goed kijken ze in de keuken en in de slaapkamer. Tegenwoordig zijn ze behoorlijk relevant, en de mode voor hen komt alleen maar in een stroomversnelling. Heel toepasselijk kijken ze in het pand van kappers en schoonheidssalons, enkele winkels en winkelcentra, cafés en restaurants.

Tegelijkertijd zijn er situaties waarbij spiegelplafonds niet relevant zijn vanwege de kans op bederf van het ontwerp. Allereerst gebeurt dit in grote kamers - de reflectie op het plafond zal de ruimte verder vergroten, waardoor het oncomfortabel wordt. Integendeel: in te krappe ruimtes lijken spiegelende plafonds niet alleen geschikt, maar zijn ze ook letterlijk noodzakelijk voor een visuele toename van de ruimte.

Handige tips

Voordat u structuren van afzonderlijke polystyreen- of glasplaten aanbrengt, moet u het oppervlak van het plafond van verf- en lakresten verwijderen. Hierdoor kunnen reflecterende tegels goed aan een dergelijk plafond hechten. Verfresten kunnen bijdragen aan slechte hechting van plafondspiegelplaten.

Bij het plaatsen van armaturen in plafonds op een PVC-basis, moet er rekening mee worden gehouden dat dergelijke armaturen niet te veel opwarmen.

Als polystyreen of glasplaten geen eigen kleefbasis hebben, moeten ze worden verlijmd met speciale kleefmiddelen. Het is noodzakelijk om de lijmoplossing te geven, zodat de meester de tegel tegen het plafond drukt en deze een tijdje in die positie houdt, zonder deze los te laten. Na de installatie van dergelijke platen is het noodzakelijk om eroverheen te lopen met een roller voor de uiteindelijke uitlijning en grondiger lijmen.

Als het plafond te hard is om uit te lijnen, kunt u gipsplaat gebruiken. Het moet worden gemonteerd voordat de spiegeltegels worden geplakt. Op een dergelijk oppervlak is de tegel heel eenvoudig verlijmd, meestal komt dit niet meer voor. Er is geen extra egalisatie-gipsplaat vereist.

De keuze van de kleur van de spiegeltegels voor plafonds moet ook worden uitgevoerd met goedkeuring van het ontwerpproject, zodat u tijdens de reparatie niet de kans krijgt om fouten in tinten te maken.

Rack-spiegelplafonds zijn veel eenvoudiger te installeren, op aluminium profielen,maar het resultaat ziet er veel goedkoper uit dan klassieke spiegelende plafonds. In dergelijke plafonds kunnen echter eenvoudig inbouwarmaturen worden geïnstalleerd.

Mooie voorbeelden in het interieur

Een van de meest relevante en mooie voorbeelden van de uitbreiding van de ruimte met het gebruik van spiegelende plafonds is hun gebruik in appartementen, "Chroesjtsjov". Zelfs een kleine, onopvallende, pretentieloze kamer of keuken kan tot leven worden gebracht met een ontwerptechniek zoals een reflecterend oppervlak. Hij vergroot visueel en trekt de ruimte in hoogte. Het is niet nodig om het hele plafond op deze manier af te werken - een kleine rozet om de kroonluchter aan het plafond te bevestigen, gemaakt van spiegeltegels in de vorm van honingraten of zeshoeken, oogt niet minder origineel en trekt de aandacht van gasten en gastheren. Deze techniek is goedkoop vanwege het kleine aantal betrokken tegels.

Het spiegelplafond decoreert elke keuken, vooral - als deze klein is en een laag plafond heeft. Dit effect vergroot de ruimte en trekt de hoogte van de kamer. Het belangrijkste is - vergeet niet om een ​​spiegelend plafond in de keuken te installeren om een ​​andere kap te installeren,die vette verontreiniging op het plafond minimaliseert.

Bij gebruik van een gespiegeld plafond wordt vaak gebruik gemaakt van multi-level ontwerp. Deze techniek maakt het ontwerp ingewikkeld, maakt het interessant en origineel. Bijzonder relevant is nu het hoogtepunt van het plafond met LED-tape van het tweede niveau. Het ziet er gewoon geweldig en ongewoon uit, bovendien kan een dergelijke achtergrondverlichting de functie van nachtverlichting vervullen.

Beoordeling van spiegelplafond met LED-tape, zie je in de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer