Wat zou de plank in de gang kunnen zijn?

 Wat zou de plank in de gang kunnen zijn?

Onder de verschillende meubelelementen die in de gangen worden gebruikt, is het onmogelijk om de schappen niet te noemen. Hiermee kunt u een positieve indruk maken en veel ontwerpmogelijkheden openen. Maar de keuze van dergelijke structuren moet serieus en verantwoord worden aangepakt.

types

Schuif in de gang in de gang voor hoeden met haken - niet de enige optie. Als het paneel met dezelfde haken wordt aangevuld met een horizontaal oppervlak voor de indeling van paraplu's en tassen, kunnen alle gasten zich op één plaats kleden en uitkleden, zonder ergens naar toe te gaan en hun tijd niet te verliezen. De plank voor het ophangen van de toetsen wordt meestal dichter bij de deur geplaatst en is over het algemeen vrij klein, soms in een hoekig formaat.

Naast deze opties kun je in de gang de volgende structuren plaatsen.

 • Hoed plank;
 • Meubilair organizer Cubby (zwart);
 • Schoenenplank.

Wintermutsopslag bevindt zich vaak boven de kapstok, hoewel niets u ervan weerhoudt om het op een comfortabele plaats te installeren. In de meeste gevallen is het ontwerp gemaakt van hout, spaanplaat of MDF, maar als u dat wenst, kunt u een metalen product bestellen.

Organisatoren zijn goed in hun veelzijdigheid, wat vooral belangrijk is als er niet genoeg ruimte is.

Plaatsen voor schoenen hangen niet aan de muur en worden op de grond gelegd; in dergelijke producten is de gevel niet altijd beschikbaar. Vaker hebben ontwerpers systemen geleverd die schoenen in de juiste positie houden en voorkomen dat ze naar de zijkant glijden. De waarde is afhankelijk van het aantal paar schoenen dat je moet opslaan.

Sommige van de schoenenplanken zijn vrij hoog en lijken meer op open dressoirs. Hun geometrische vorm is rechthoekig, rond of vierkant.

Hoe dan ook, het meubilair in de gang kan niet als een onbelangrijke zaak worden beschouwd, het moet duurzaam zijn, anders zal het uiterlijk snel verslechteren en gaat de functionaliteit verloren.

Stijlvolle openstaande wandplanken laten iedereen die het huis betreedt zakken en tassen, tassen van bovenkleding en accessoires vrijmaken om dezelfde tassen en tassen op te vouwen. Als er geen speciale plek voor hen is, moet je alles op de grond stapelen of overal dragen, wat erg onhandig, onhygiënisch en onpraktisch is.

Het is heel handig om een ​​scharnierend schap met een hanger in de gang te gebruiken. Met deze oplossing kunt u veel ruimte besparen, wat altijd ontbreekt. Als we de zaak creatief en op een originele manier benaderen, dan zal het blijken het meest complexe, controversiële interieur te versieren.

Merk op dat de hanger onmiddellijk permanent wordt geïnstalleerd, en u kunt zich niet vergissen bij het kiezen van een plaats ervoor. Installatie is mogelijk op elke hoogte en de plank of schoenkist aan de onderkant is waarschijnlijk ook niet leeg.

Welke schoenen er ook in de familie worden gebruikt (op stijl, vorm, maat), het past harmonieus en comfortabel in zo'n winkel.

De voordelen van de plank gemonteerd met een hanger en obuvnitsy voor de hand liggende.

 • Zelfs een krappe ruimte wordt visueel en fysiek gelost;
 • Ruimte wordt efficiënter gebruikt;
 • Huisdieren komen niet naar de schoenen, ze worden niet stoffig en kreuken, zullen onderweg zijn;
 • Krijg wat je nodig hebt, veel gemakkelijker dan met een mezzanine;
 • Het product is best aardig en met een verscheidenheid aan modellen kun je de optimale oplossing kiezen voor elke smaak en portemonnee.

De hoekplank voor de telefoon is ook erg in trek, omdat het nog steeds onmogelijk is om de stadstelefoonsets volledig te verlaten, en pogingen om ze met schroeven te monteren, zelfs als de basis het toestaat, zijn geen goed idee.

Installatie op een gewone plank of tafel is ook onwaarschijnlijk om te helpen: in de gang is het onwaarschijnlijk dat dit meubilair wordt geplaatst en in sommige gevallen is het gemakkelijk om de telefoon uit te borstelen.

U kunt het zelf doen met een boekenplank in hoekopstelling, gewoon uitsnijden met een decoupeerzaag van een stuk spaanplaat, en om een ​​halve cirkel van de gewenste afmeting te ontmoedigen, neemt u gewoon een geschikte plaat. Puzzel bij het verwerken van spaanplaat kan spaanders achterlaten, ze moeten worden gemaskeerd met PVC-rand gelijmd aan de uiteinden. Voor het plakken past het elke superlijm uit de winkel. Een Shtrobit-wand is niet nodig, als u voorzichtig de gebruikelijke zaagbladgroeven in de plank snijdt voor het verbinden van draden.

materialen

Lakens van gipsplaat en hout zijn niet de enige materialen die kunnen worden gebruikt bij de vervaardiging van planken in de gang.

Glasproducten met metaaladditieven zijn consequent stijlvol en elegant. Naast de "pure" boom is het ook mogelijk om opties op te nemen met de toevoeging van andere structurele materialen, maar zelfs van een enkele plank is het mogelijk om een ​​aantrekkelijk ogende en functionele samenstelling te creëren.

Elk materiaal heeft zijn sterke en zwakke punten die moeten worden overwogen.

 • Hout is dus milieuvriendelijk, het verschilt door een nobele textuur en plasticiteit van zijn vormen, maar het is tegelijkertijd vrij duur en de verwerking ervan is ingewikkelder dan het lijkt. Door intensieve vochtopname kunt u alleen schone en droge dingen opslaan: als u schoenen gaat gebruiken, moet u een laag beschermende primer aanbrengen.
 • Multiplexproducten zijn goedkoper dan houten, maar ze zijn zwaarder en absorberen ook water.
 • Spaanplaten worden aanvankelijk vervaardigd met een coating die het binnendringen van water voorkomt, en zelfs in de productie kunnen ze verschillende kleuren krijgen. Maar het is noodzakelijk om de beschermende film te vervormen en het losse materiaal zal snel instorten.
 • Metalen constructies zijn duurzaam en bestendig, maar vrij zwaar.
 • Plastic (PVC en andere opties) is gemakkelijk te reinigen, het verdraagt ​​gemakkelijk vocht en is goedkoop.

Houd er rekening mee dat de planken open moeten zijn, anders leidt het gebrek aan ventilatie tot vochtophoping binnenin.

afmeting

Afmetingen planken voor schoenen zijn meestal 60-80 cm breed. Als de ruimte groot is of als u heel verschillende schoenen wilt bewaren, is het beter om producten van 100-120 cm breed te kiezen. Bijzonder smalle versies (tot 18 cm) kunnen zelfs achter de deur worden geplaatst, maar sta niet toe om winterlaarzen met hoge topjes te plaatsen. Sommige fabrieken hebben in hun assortiment modificaties met een kleine breedte, maar met een grote hoogte, die 15-20 cm diep zijn.

kleur

Witte kleur en de verschillende tinten zijn het meest vereist. Dit is niet alleen verbonden met frisheid en visueel gemak, met de mogelijkheid om de ruimte uit te breiden, om het zo te maken dat het niet krap lijkt. Feit is dat er in de hal zelden genoeg licht is en dat het nodig is om zelfs de magere natuurlijke verlichting die er nog is rationeel te gebruiken, en de witte kleur van meubels gaat perfect met deze taak om.

Fans van experimenten kunnen kalm zijn: kleurrijke en pakkende planken in de gang zijn ook heel toepasselijk. Als ze open zijn, zal dit alleen maar de waardigheid van je schoenen benadrukken.

Vrij populair natuurlijk houtpatroon kan in bijna elk interieur worden aanbevolen.

types

 • Plank voor schoenen en tassen wordt vaak een stijlvol interieur. Het is vrij eenvoudig om het te gebruiken, je hoeft alleen maar de tassen op de bovenklep van de schoenenopslag te plaatsen. Als een meer esthetische optie, worden bijlagen gebruikt voor het ophangen van de zak, de zak over de onderste plank.

Er is een andere manier om onderscheid te maken tussen de opslag van verschillende dingen - het gebruik van compartimenten gescheiden door partities voor hen.

 • Kledingplanken het is raadzaam om in de gangen te gebruiken, omdat ze je in staat stellen om de omvangrijke kastcoupé te vervangen, wat niet overal is en naar blijkt. Vaak worden ze aan elkaar bevestigd (het is handig, er komt niets op de grond en tegelijkertijd wordt er maximaal gebruik gemaakt van de ruimte).
 • Legplank aan de muur met laden voor kleinigheden - niet hetzelfde als "voor sleutels"; zelfs degenen die ze thuis professioneel vervaardigen of voortdurend openen, veel sloten vergrendelen, bijna altijd sleutels elders bewaren. Als een speciale plank voor sleutels en opvallen, dan is het eerder decoratief van aard dan praktisch, daarom moet het uiterlijk zo zorgvuldig mogelijk worden benaderd.
 • En hier telefoonschappen moet noodzakelijkerwijs breed, ruim en stabiel zijn; het is ook nodig om ze te versieren, maar slechts één vlak oppervlak, geen andere ontwerpelementen zijn nodig en zelfs schadelijk.

stijl

In de Provençaalse gang komt u harmonieus alleen die planken binnen die van natuurlijke materialen zijn gemaakt. De beste onder hen zal een boom zijn, vooral versierd met thematische patronen. In deze stijl, evenals in de gang, gedecoreerd in landelijke stijl, ziet het deksel er goed uit, wat verder gaat dan de afmetingen van de plank zelf.

In een minimalistische setting, in hi-tech of in een modernistische gang, zijn de ontwerpen in rood-zwart-wit ideaal, maar als je dat wilt, kun je met andere kleuren experimenteren.

decoratie

Als decoratieve elementen hebben decoratieve lamellen in veel huizen goed gepresteerd; ze kunnen zowel met hun eigen handen als met gekochte roosters worden gemaakt. Terwijl u het ontwerp zelf voorbereidt, is het de moeite waard om de methoden van decoupage of kunstmatige veroudering in het ontwerp te gebruiken, het resultaat zal al uw verwachtingen overtreffen. Wanneer er een acuut gebrek aan een "schil" in het interieur is, kan een heldere plank deze rol vervullen.

ontwerp

Compacte metalen hangers hebben de voorkeur als het ingangsgebied klein is. Dergelijke producten zijn misschien niet zo opvallend, alsof ze verloren zijn gegaan en zijn opgelost tegen de algemene achtergrond. Maar er zijn andere opties die een helder accent worden of op een ongebruikelijke manier worden gedecoreerd.

Belangrijk: overbelast de ruimte niet met meubels, inclusief planken, als het al een beetje is. Multifunctioneel meubilair - buiten competitie.

In plaats van een hangplank, een schoenendoos en een bank naast deze te kopen, kiest u een ontwerp waarbij al deze elementen worden gecombineerd. Verplichte eis: het materiaal van de planken moet voldoen aan de rest van het meubilair, evenals aan de uitvoering ervan. Als alles open en luchtig is of massief en zwaar in uiterlijk, dan zou er niets buiten dit bereik moeten zijn.

Hoe te kiezen?

Het lijkt misschien dat de hangende plank in de gang een eenvoudig en ongecompliceerd ding is, je moet gewoon kopen wat je wilt van buitenaf, en het probleem is opgelost. Maar dit is natuurlijk allesbehalve waar: zorg ervoor dat er een plaats is om hoofddeksels in dit meubel op te bergen. De diepte van het bijbehorende rek, zowel in de fabriek als thuis gefabriceerd, mag niet minder zijn dan 24 cm.

Van tralies voorzien of gemaakt van duurzame glasproducten beter dan normaal, omdat ze u toelaten om de ontbonden objecten hieronder te zien.

Open schoenen opslagsystemen worden constant geventileerd en het zal gemakkelijker en gemakkelijker zijn voor iedereen die zijn laarzen, schoenen of lage schoenen op zo'n plank wil plaatsen dan om ze achter de deur te zetten. Als er honden in het huis zijn, is er geen keus: je moet gesloten schoenen kopen. Wat de plaatsing van de schoen zelf betreft, wordt de klassieke optie als horizontaal beschouwd, maar er zijn andere schema's: opslag schuin en zelfs verticaal.

Of de huishoudster op de overheadplank nodig is of niet, is aan u. Het is praktisch, maar toch zal het veiliger zijn om alle sleutels op te slaan op een plek die degenen die de woning betreden niet meteen zullen opvallen. Onder de organisatoren zijn de beste die met speciale vakken voor het opbergen van verschillende kleine items (hondenriemen, platen met belangrijke telefoons en handige herinneringen en dergelijke).

Succesvolle en interessante opties

Ongewone planken in het interieur - een veelbelovende oplossing. Het ziet er veel beter uit dan soezen, salontafels of eenvoudige bloempotten, en hun functionaliteit is veel hoger.Hoekschappen zijn relatief smal, maar omdat ze de hele of bijna de hele lengte van een kamer kunnen bedekken, zul je geen ruimtegebrek tegenkomen.

Echt niet-standaard en esthetisch expressieve vervalste producten op bestelling gemaakt volgens individuele vereisten. Naast hangers, rekken voor toetsen en doppen, trekken complexe varianten (de zogenaamde organisatoren) met een magnetische basis de aandacht. Elke sleutelhanger of sleutel kan eenvoudig aan de onderkant worden bevestigd en niet meer verliezen.

Winkelontwerpen voldoen niet iedereen, en zelfs de inspanningen van professionele ontwerpers doen weinig om de situatie te corrigeren. Maar je kunt altijd een geschikt individueel model maken met je eigen handen, zonder tijd en geld te verliezen om voor privé-meesters te betalen. Het wordt aanbevolen om gipsplaat te gebruiken. Zelfs degenen die weinig ervaring hebben met materialen en gereedschappen, zullen het in staat zijn om het kwalitatief te verwerken en vele jaren van het resultaat te genieten.

Het blijft een beetje over de boekmodellen zeggen. Ze zijn nodig om een ​​volwaardige boekenkast niet te vervangen. Het idee is heel anders - om van de gang een miniatuur-woonkamer te maken, op de drempel.

Zie de volgende video voor het maken van meubels voor de gang.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden.Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer