Planken voor schoenen in de gang: stijlvol en functioneel

De orde en netheid in de gang zullen nooit ophouden relevant te zijn voor elke bonafide minnares. Vaak is de belangrijkste "hoofdpijn" het probleem van gemakkelijke opslag van schoenen. In de meeste gevallen is de beste oplossing voor dit probleem het installeren van een speciale plank voor dergelijke dingen in de gang, maar bij de keuze moet rekening worden gehouden met zowel de voordelen als mogelijke nadelen.

Voor- en nadelen

Het belangrijkste en onbetwistbare voordeel van de plank voor schoenen is de volgorde die in de gang verschijnt bij de aankoop van dit product. Het probleem van schoenen en schoenen verspreid op verschillende plaatsen verdwijnt met het uiterlijk van een speciaal voor dingen gereserveerde plaats. Samen met de verwarring is de kwestie van frequente vervuiling van de vloer en muren bijna volledig geëlimineerd, omdat de zolen en hielen nu alleen de plank zelf kunnen bevlekken.

Bovendien bouwt een redelijk georganiseerde plek om schoenen op te bergen harmonieus ruimte op in de gang. Er is een plek voor gemakkelijke toegang en comfortabel uitkleden. Dit geldt met name voor diegenen die vaak gasten ontvangen of een groot gezin hebben.

Voor degenen die genieten van de dagelijkse keuze voor een nieuw beeld en een echte collectie seizoensschoenen bevatten, is de plank voor opslag echt een onmisbaar onderdeel. Maak een goede keuze van schoenen in de chaos in de gang is gewoon onmogelijk.

Het grootste nadeel van dit soort meubels is de reductie van vrije ruimte in de gang. Hoe groter de plank, hoe meer ruimte inneemt. Een ander belangrijk nadeel is de vermindering van de beveiliging in de kamer. Een onsuccesvol gelegen model kan onderweg een obstakel vormen en verwondingen veroorzaken (vooral bij jonge kinderen die veel bewegen en vaak onoplettend zijn). Het is echter de moeite waard om te benadrukken dat met een goed doordachte locatie van de schoenendoos het risico op blessures tot een minimum wordt beperkt.

Onder de nieuwe taken die zullen verschijnen in de gastvrouw met de aanschaf van planken voor schoenen - het handhaven van de reinheid en netheid van het product zelf.Soms is het wassen van een dergelijke plank niet erg handig en vergt het enige herschikking in de gang. Een metalen open plank moet bijvoorbeeld periodiek volledig van de plaats worden verwijderd om de vloer eronder goed te reinigen en soms wordt deze uit de schoen gehaald om de onderdelen ervan af te vegen. Maar om dit een serieuze minpunt van de schoenmaker te noemen is alleen mogelijk met grote overdrijving.

Om klachten te voorkomen die het aangekochte meubilair kan veroorzaken, moet u zorgvuldig de keuze ervan nemen en alle mogelijke aanbiedingen van de moderne markt in detail hebben bestudeerd.

types

Een van de populaire soorten planken voor schoenen kan worden genoemd open model. Dit ontwerp is ideaal voor kleine gangen, ervan uitgaande dat de opslag van kleding en schoeisel op dezelfde muur van de gang wordt geplaatst. Met een kleine hoogte kan een open plank voor schoenen een voldoende groot oppervlak hebben voor opslag, aangezien de afmetingen variëren afhankelijk van het model. Dus, ruimte onder de haken opnemen voor kleding en planken voor accessoires, een open stand, aan de ene kant, zal zorgen voor de opslag van alle dingen in een deel van de gang, en aan de andere - zal niet merkbaar zijn en te veel beslag leggen op de toch al bescheiden woonruimte.

Een andere optie voor het plaatsen van dit type schap is om het direct in de kast te installeren. Het is vermeldenswaard dat een dergelijke oplossing plaatsvindt wanneer bepaalde hygiënenormen worden nageleefd: als de schaplagen niet worden gemaakt als één oppervlak (zoals vaak het geval is bij metalen producten), moet een dienblad of een beschermende film onder de plank worden geplaatst. Op deze manier wordt voorkomen dat vuil van de zolen van de schoenen op het bodemoppervlak van de kast terechtkomt.

Voor degenen die vooral de uniforme stijl van de gang op prijs stellen, de aanschaf hiervan planken met hanger inbegrepen. Opgemerkt moet worden dat, samen met vergelijkbare modellen, waar de standaard voor schoenen open blijft, er ontwerpen zijn met een gesloten schoenendoos.

Een alternatieve optie voor een compacte schoenenopslagmodule is smalle plank. De capaciteit van een dergelijke plank is zeker minder dan de vorige versie, maar de kosten zijn meestal veel lager. Deze optie zou een goede oplossing zijn voor een jong, klein gezin, dat enerzijds geen grote ruimte nodig heeft voor het opslaan van een of twee paar seizoensschoenen, en anderzijds beperkt is in de keuze van meubels met een klein budget.

Voor degenen die een appartement huren of vaak verhuizen, is deze versie van de schoenmaker een terechte aankoop: de boekenkast kan eenvoudig in onderdelen worden gedemonteerd en dankzij het lichte materiaal (meestal plastic) veroorzaakt deze geen problemen tijdens het transport.

Een andere handige manier om schoenen in een kleine hal op te slaan is hangende hoekplank. De belangrijkste voordelen van het ontwerp zijn tastbare ruimtebesparingen en de mogelijkheid om het product op elke gewenste hoogte aan de muur te bevestigen. Bovendien heeft deze hanger-schoenmaker een esthetische uitstraling en veel uitvoeringsmogelijkheden. Vanuit het oogpunt van veiligheid is het hoekschap niet minder goed, omdat het meestal geen uitstekende scherpe delen heeft, wat betekent dat het zonder ongetwijfeld in een appartement kan liggen waar kleine kinderen wonen.

Voor degenen die eerst de ideale volgorde waarderen en niet graag extra huishoudelijke onderdelen tentoonstellen, is de ideale optie voor het opbergen van schoenen gesloten rekken. Dit type schoenendoos kan zowel rechtstreeks in de vrije ruimte van de gang als in de ingebouwde kast worden geplaatst.Het onbetwiste voordeel van dit soort meubels is het vermogen om de schoenen volledig te verbergen door de uittrekplank met een lichte beweging te sluiten.

Er moet echter rekening mee worden gehouden dat het constant ongewild is om schoenen en schoenen in een gesloten rek te houden, aangezien elk schoeisel periodiek moet worden gedroogd en geventileerd.

Als de functie van intrekbare planken niet relevant is, kunt u uw voorkeur aangeven open rekken. Moderne productie biedt veel opties voor de uitvoering van een dergelijk model, zoals in een ander materiaal en kleuren. Zo'n soort plank voor schoenen past harmonieus in het algemene ontwerp van een hal, zonder tegelijkertijd aandacht op zich te vestigen. Bovendien, in tegenstelling tot de gesloten, biedt een open rack de snelst mogelijke toegang tot alle schoenen op hetzelfde moment, wat ook handig is, vooral voor degenen die hun tijd voor honoraria waarderen.

Het maximale gemak van het kiezen van de juiste paar schoenen zal ongetwijfeld zorgen ronde roterende plank (deze worden vaak in winkels geïnstalleerd). Dit type meubel zal een beroep doen op kenners van stijlvolle designoplossingen en eigenaars van een groot aantal schoenen.Zo'n grote ronde plank is ook erg handig voor grote gezinnen: elk gezinslid kan een persoonlijk niveau hebben om zijn schoenen op te bergen en het vinden van het juiste paar duurt niet langer dan een paar seconden (wat vooral belangrijk is wanneer meerdere kinderen tegelijkertijd gekleed gaan).

Met zijn duidelijke voordelen heeft deze schoenmaker enkele nadelen, in het bijzonder een nogal hoge prijs en bulkafmetingen. Deze plank kan niet dicht bij de muren of de hoek worden geïnstalleerd, dus deze is niet geschikt voor kleine gangen.

Een andere interessante oplossing voor het probleem van het opbergen van schoenen is terecht plank met boven zitten (type "bench"). Dit ontwerp is de beste oplossing voor degenen die de hal niet willen overbodig maken met onnodig meubilair en het comfort tijdens het beslaan waarderen. Planken met een stoel worden gekenmerkt door een hoge duurzaamheid en eenvoudige, maar elegante uitstraling, evenals een verscheidenheid aan materialen en opties voor prestaties. Dit type is een goede oplossing voor een kleine hal, maar u moet er rekening mee houden dat de capaciteit van de ontlasting minder is dan die van de meeste van de bovenstaande opties.

De meest ongewone versie van de schoenmaker kan worden genoemd plank met textielbekleding met rits. Dit type meubilair is een ander ontwerp voor jongeren, duurzaam ontwerp en verschillende opties voor vormen en maten. Een hoes ontworpen om schoenen te beschermen tegen stof kan ook in verschillende kleuren worden gemaakt (voornamelijk wit, grijs, zwart en beige). Zo'n plank zal een onmisbare aanwinst zijn voor liefhebbers van suede schoenen, die meer dan de rest van zijn types onderhevig zijn aan snelle afstoffen.

In het geval dat de opslag van schoenen wordt toegewezen aan een ruimte waar niet perfect schone dingen permanent worden opgeslagen (zoals een fiets, trolleytas of kinderwagen), plank met deksel Het is de perfecte oplossing om schoenen tegen mogelijke besmetting te houden. Het deksel kan eenvoudig worden verwijderd en in een wasmachine worden gewassen, en indien nodig of het verlangen naar verandering, kunt u het gewoon opgeven en een dergelijke schoenendoos gebruiken als een open rekken.

Ondanks het feit dat sommige van deze soorten schoenenplanken onafhankelijk kunnen worden ontworpen, is het de moeite waard om er rekening mee te houden dat in de overgrote meerderheid van de gekochte producten er aantrekkelijker en esthetischer uitzien dan handgemaakte producten.

afmeting

Samen met een ruime keuze aan soorten en ondersoorten van schoenenplanken biedt moderne productie veel opties voor hun belangrijkste parameters.

Een open schoenendoos kan de volgende afmetingen hebben:

 • 83,5 x 45 x 33 cm;
 • 90 × 58 × 30 cm;
 • 80 × 61,5 × 26,2 cm.

De parameters van de smalle stapel zijn ongeveer als volgt:

 • 96 x 50 x 31 cm;
 • 50 x 31 x 14,5 cm;
 • 49,7 x 30,7 x 56 cm

Bij benadering de afmetingen van het hoekschap berekenen, kunnen de volgende gegevens worden gebruikt:

 • 30 x 30 x 190 cm;
 • 47 × 47 × 97 cm;
 • 49,7 x 30,7 x 56 cm

Planken voor schoenen van open en gesloten type hebben de volgende afmetingen:

 • 131 x 60 x 30 cm;
 • 158 x 60 x 22 cm;
 • 195 × 60 × 35 cm.

Het kiezen van de ronde draaiende plank is het mogelijk om te worden geleid door dergelijke parameters:

 • 160 × 50 cm (diameter van de laag), 5 secties;
 • 120 x 50 cm, capaciteit 24 paar;
 • 96,5 x 30 cm, capaciteit 18 paar.

Een plank met een stoel kan de volgende kenmerken hebben:

 • 76 x 31 x 49 cm;
 • 74 x 33,5 x 43 cm;
 • 79 × 33 × 36 cm

Dit zijn de afmetingen die kenmerkend zijn voor een schoenendoos met een beschermhoes:

 • 160 x 58 x 29 cm;
 • 110 x 70 x 30 cm;
 • 600 × 35 × 65 cm

materialen

Materiaalproductieplanken voor schoenen verschillen ook in diversiteit.

Meestal wordt bij de productie van dit meubilair gebruikt:

 • een boom;
 • metaal;
 • plastic.

Bovendien kunnen deze materialen op elke mogelijke manier met elkaar worden gecombineerd (bijvoorbeeld metaal en glas).Om geen problemen te ondervinden met de juiste werking van het geselecteerde materiaal, moet u alle sterke en zwakke punten zorgvuldig onderzoeken.

houten

De leiders in het aantal verkopen voor vele decennia zijn houtproducten. Het wordt gepresenteerd in twee hoofdvormen: natuurlijk (heeft een prijs boven het gemiddelde) en MDF, of DSP (waarvan de kosten aanzienlijk lager zijn). De boom dankt zijn populariteit aan de esthetische uitstraling, duurzaamheid en een breed scala aan kleuren en opties. Bovendien passen houten planken voor het opbergen van schoenen perfect in de meeste interieurs van woonappartementen, aangezien het grootste deel van het meubilair meestal van dit "klassieke" materiaal is gemaakt.

Naast de voor de hand liggende voordelen hebben de houders van de houten schoen een aantal nadelen. Onder hen, de hoge kosten van producten, evenals hun relatief grote gewicht. Als u bovendien de voorkeur geeft aan een houtproduct, moet u op de impregnering letten: het moet de meest duurzame vochtbestendigheid bieden. Anders zal de plank snel zijn uiterlijk verliezen, omdat de boom vanwege zijn natuurlijke eigenschappen gemakkelijk vocht absorbeert.

Dit kenmerk van houtproducten is ook de moeite waard om te onthouden voor diegenen die, samen met de aanschaf van het eindproduct, overwegen om een ​​schoenmaker te vervaardigen uit restmateriaal. In dit geval moet de vochtbestendige impregnering voor uzelf zorgen.

metaal

Metalen schoenhouders zijn beter bestand tegen binnendringen van water en nat vuil. Ze worden vaak gekozen door diegenen die praktische bruikbaarheid en gemak van dagelijks gebruik op prijs stellen. Tegelijkertijd is het de moeite waard om hun externe voordelen op te merken: metalen planken voor schoenen worden vaak stijlvol en origineel gemaakt (met name de gesmede open schoenendoos ziet er sierlijk uit in elke gang). Bovendien raakt het metaal nooit uit de mode en in harmonie met bijna het interieur van elke richting.

Een ander voordeel van het metaal is dat het gemaakte meubel niet alleen goed past in de plaats die eraan wordt toegewezen, maar praktisch niet opvalt. Dit komt door de luchtigheid en elegantie van het ontwerp, evenals het kleurenschema: in de regel zijn de "poten" en de lagen zwart.

Op hun kosten kunnen planken voor metalen schoenen net zo superieur zijn aan hout (de duurste zijn vervaardigdproducten), en om veel toegankelijker te zijn (zoals het basismetaalmodel van Ikea).

plastic

De meest toegankelijke planken kunnen plastic worden genoemd (meestal zijn ze gemaakt op basis van polypropyleen). Hun eenvoudige uiterlijk compenseert meer dan alleen de lage prijs, maar ook de gemakkelijke zorg tijdens het gebruik. Plastic schoenhouders zijn bestand tegen vocht, het is handig om ze te wassen, en ook om ze te demonteren, te monteren en te vervoeren.

De pretentieloze esthetiek van de plastic schoenmaker past perfect in het interieur van de jeugd, maar deze variant is nauwelijks geschikt voor liefhebbers van klassiek of modern. Degenen die geneigd zijn om een ​​plank te kiezen die van dit materiaal is gemaakt, moeten rekening houden met de kwetsbaarheid: met een zeer gerichte belasting kan kunststof gemakkelijk breken of barsten.

merken

Niet verdwalen in de talloze aanbiedingen van verschillende fabrikanten zal gemakkelijk zijn als je van tevoren het assortiment van merken bestudeert die het vertrouwen van binnenlandse kopers verdienen.

Deze handelsmerken zijn:

 • "Alternatieve";
 • Meubelfabriek "Master";
 • Sheffilton;
7 foto
 • "Grand Quality";
 • Primanova;
 • mitte;
 • Ikea.

Hoe te kiezen?

Om niet te worden verward met de keuze van een schoenmaker, moet u enkele belangrijke punten onthouden.

 • U moet weten hoeveel ruimte er in de gang beschikbaar is om de plank te installeren (dit geldt met name wanneer u deze in een kleine kamer koopt). Het is het beste om de parameters van de ruimte die is gereserveerd voor het schap te meten met behulp van een meetlint, en let bij het kiezen van een schoenmaker op de lengte, breedte en hoogte.
 • Het is noodzakelijk om vooraf het materiaal van het product te bepalen, rekening houdend met de voordelen, nadelen en de zorgcondities tijdens het gebruik.

De bevestigingsmethode is ook belangrijk, dus denk er ook van tevoren over na. Als u bijvoorbeeld een stijlvolle hoekplank of een ruime schoenenhouder met een hanger kiest, moet u ervoor zorgen dat de plafondhoogte van de gang de installatie van het gekochte product mogelijk maakt.

Let op de esthetiek van het model, vergeet de praktische bruikbaarheid niet: de capaciteit van de schoenendoos moet overeenkomen met de werkelijke behoefte, en de configuratie moet worden gerechtvaardigd en gemakkelijk. Door al deze omstandigheden te observeren, is het gemakkelijk om precies dat schoenenrek te kiezen dat zijn doel zal vervullen en jarenlang plezier in het oog zal hebben.

Stijlvol interieur

Deze foto toont een open schoenendoos die harmonieus is geïntegreerd in de algehele ontwerpoplossing. Ondanks het feit dat deze plank niet is uitgerust met een zachte zitting, kan het gesloten bovenoppervlak niet alleen de zak plaatsen of de verwijderde handschoenen plaatsen, maar ook comfortabel zitten tijdens het beslaan. De witte kleur van de plank is perfect gecombineerd met de rest van de gang, en de locatie van de schoenendoos om de hoek interfereert niet met de vrije doorgang.

12 foto

Hier is een module voor het gezamenlijk opbergen van schoenen en kleding. Verscholen voor nieuwsgierige ogen schoenen, verscholen in glijdende niveaus, kunt u met deze gesloten plank voor schoenen een perfecte volgorde en nauwkeurigheid bereiken in de gang. Een stijlvolle hanger completeert het ontwerp op organische wijze en lost het probleem op van het selecteren van een plaats voor het opbergen van bovenkleding onder een schoenenhouder.

Een elegant schoenenrek wordt gepresenteerd in de volgende foto. In de kast ingebouwd lost hij twee problemen tegelijkertijd op: de juiste schoenen zijn altijd bij de hand en de tijd om ernaar te zoeken is minimaal. Deze optie is goed voor een ruime hal en voor kleine.

In deze video vindt u een overzicht van de plank voor schoenen in de gang.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer