Planken voor schoenen in de gang

Kennismaking met het huis begint altijd met een gang, en daarom probeert elke hostess waar mogelijk orde in haar te hebben. Een verscheidenheid aan interieurobjecten helpen om alle dingen op hun plaats te zetten: kasten, kasten, dressoirs en planken. Maar helaas is het niet altijd mogelijk om alle meubels die je leuk vindt te regelen en moet je tevreden zijn met één kast, waarin het niet mogelijk is om alle dingen te regelen.

In de regel moeten schoenen bij de deur worden achtergelaten, die ongewild de toestand ervan beïnvloedt, en natuurlijk niet op de beste manier de uitstraling van de gang beïnvloedt. K, gelukkig is er een uitweg - een plank kopen voor schoenen.

voordelen

Het schoenenrek ziet eruit als een kleine kledingkast, maar in tegenstelling tot het heeft het geen deuren en sommige modellen hebben geen zijwanden. Het is uitgerust met planken die zich op een bepaalde hoogte van elkaar bevinden.Het aantal planken in verschillende modellen varieert van 3 tot 5, en in sommige producten en meer hangt het af van de afmetingen van de boekenkast en zijn ontwerpkenmerken.

De boekenkast als meubel heeft veel voordelen:

 • Voor kleine gangen is plank voor schoenen een echte vondst. Het is niet altijd mogelijk om objecten met grote afmetingen in ruimtes met beperkte ruimte te plaatsen en er is niet veel ruimte nodig voor een compacte boekenkast, enkele centimeters zijn voldoende.
 • Door de aanwezigheid van planken zullen schoenen altijd netjes op hen staan. Bovendien bevinden de planken zich op sommige modellen op verschillende hoogtes en daarom kunnen niet alleen lage schoenen, laarzen en sandalen, maar ook hoge laarzen in de boekenkast worden geplaatst.
 • Alle schoenen die in de schappen worden bewaard, zijn altijd in het publieke domein. Het is niet nodig om lang naar het juiste paar te zoeken, wat vooral belangrijk is wanneer je ergens haast hebt. De open manier van opbergen heeft een gunstige invloed op de schoenen. In gesloten kasten is het niet mogelijk om natte schoenen te drogen en als ze voor de deur worden gelegd om te drogen, betekent dit dat ze ruimte nodig hebben, dus in dit geval is het handig om een ​​plank te hebben.
 • Veel schappenmodellen zijn, naast het opbergen van schoenen, uitgerust met speciale houders voor kleine voorwerpen: borstels, lepels en andere schoenaccessoires zijn altijd bij de hand.

model

Alle planken zijn verdeeld in vorm, materiaal van productie en aantal planken in verschillende groepen:

 • Traditionele modellen Dit meubel heeft een rechthoekige vorm, vergelijkbaar met iets met een ladekast. Maar er zijn modellen die een compleet andere configuratie hebben. Ze kunnen rond, vierkant en zelfs niet-standaard langwerpig zijn aan de bovenkant van het formulier. Er zijn modellen die in bijna elke hal passen - dit zijn hoekige opties.
 • Hoekplank vanwege zijn vorm staat hij onder elke hoek, het voordeel van de keuze van deze modellen van vandaag is erg groot en je kunt een maat kiezen die precies in de beoogde ruimte past. Dankzij deze vorm is het niet alleen mogelijk om de hoekige ruimte te gebruiken, maar ook om deze te transformeren.

Zowel hoekige als traditionele rechthoekige planken zijn tegenwoordig multifunctionele items en kunnen naast het opslaan van schoenen ook voor andere doeleinden worden gebruikt.

 • Onlangs veel modellen met een stoel. Zonder twijfel is het ding handig, waardoor je niet alleen ruimte kunt besparen, maar ook geld om een ​​poef te kopen.
 • Een andere interessante optie voor de boekenkast is model op wielen. De aanwezigheid van wielen, in tegenstelling tot stationaire producten, stelt u in staat om dit meubel naar elke vrije ruimte te verplaatsen. Deze eigenschap is vooral belangrijk tijdens het schoonmaken.
 • Gecombineerde opties planken in de afgelopen jaren steeds meer erkenning van kopers. Hier en opties met een tafel in het bovenste gedeelte, en modellen met speciale apparaten voor kleine dingen, en vele andere producten met verschillende afmetingen en gemaakt van verschillende materialen:
 • De meest betaalbare zijn plastic modellen. Het plastic model past perfect in het interieur in een minimalistische stijl. Een eenvoudig en handig model van dit materiaal is niet bang voor vocht en daarom kun je er veilig natte schoenen op doen.
 • De soorten modellen van kunststof zijn ontwerpen die gebaseerd zijn op metalen buizen. Het frame van dergelijke modellen is gemaakt van buizen, waartussen een speciale dichte stof wordt uitgerekt, die planken vormt.De zijkanten zijn ook bedekt met deze doek. Qua uiterlijk lijkt de boekenkast op een organisator.
 • Naast kunststof produceren ook planken van metaal. Je moet niet bang zijn dat met de tijd de stapel van dit materiaal kan roesten, vandaag wordt een dergelijk oppervlak behandeld met speciale middelen. Metalen modellen kunnen verschillende vormen hebben. Gesmede producten zijn erg mooi, waarbij de elegante vorm en doordachte functionaliteit perfect gecombineerd zijn.
 • Modellen met eenvoudiger vormen passen perfect in elk modern interieur. Sommige opties roestvrij staal zijn telescopisch. Hun ontwerp biedt de mogelijkheid om extra modules te installeren. Een zeer handige functie: u kunt op elk gewenst moment planken verwijderen of toevoegen. Te koop zijn er zowel smalle als brede configuratie.
 • De meest traditionele modellen zijn de planken die zijn gemaakt van hout. Houten constructie is betrouwbaar, duurzaam en bestendig. Ze zien er geweldig uit in elk interieur, of het nu in eco-stijl, Scandinavische stijl, Provence of klassiek is.Indien gewenst kan de kleur van het model worden gewijzigd, want voor het schilderen van een houten oppervlak zijn geen speciale vaardigheden vereist, en het veranderen van de schaduw kan helpen om het interieur van de hal merkbaar te doen herleven.

Hoe maak je je eigen handen?

Alles wat met de hand is gemaakt, beweert het exclusieve en originele model te zijn.

Het whatnot is geen uitzondering, vooral om het vrij eenvoudig te maken:

 • Als basis kun je elk materiaal nemen dat je leuk vindt. De gemakkelijkste manier om met hout te werken, en van de gereedschappen die u nodig heeft een hamer en nagels van de juiste grootte. Het is niet nodig om nieuwe boards te kopen, de oude zullen het doen, het belangrijkste is om ze correct te verwerken.
 • Voor de vervaardiging van de boekenkast kunt u bouwpallets of verouderde items (kast, commode) gebruiken.
 • De basis van zo'n boekenkast is een doos die van elke breedte en hoogte kan worden gemaakt. De keuze van de afmetingen van het model hangt af van de initiële afmetingen van het materiaal en de beschikbaarheid van vrije ruimte in de gang. Het aantal planken kan worden gemaakt, zolang het u uitkomt. Het ontwerp kan stationair zijn met zowel de locatie op de vloer als aan de muur en misschien mobiel met twee of vier wielen.

Hoe te kiezen?

Elk meubelstuk, inclusief een boekenkast, moet geselecteerd worden rekening houdend met een verscheidenheid aan functies:

 • Allereerst moet u beslissen over de afmetingen van het product. Om dit te doen, meet de locatie van de voorgestelde installatie, namelijk de breedte, en bereken de hoogte van de voorgestelde optie. Als de installatielocatie zich direct onder de kleerhanger bevindt, is het beter om op lage modellen te blijven, omdat de kans bestaat dat de hoge constructie in contact komt met dingen op de kleerhanger.
 • Met een zeer beperkte ruimte is het beter om hoekige of smalle multifunctionele modellen te gebruiken. Bij het kiezen van een model moet rekening worden gehouden met het aantal schappen. Hoe meer mensen in een appartement of huis wonen, hoe meer planken u nodig zult hebben.
 • Bij de keuze van het model is het de moeite waard ook productiemateriaal te overwegen. De boekenkast heeft betrekking op meubels die dagelijks intensief worden gebruikt en daarom is het de moeite waard om te stoppen op houten of metalen constructies. Ze zijn betrouwbaarder en duurzamer vergeleken met plastic modellen.
 • En niet minder belangrijk aspect bij het kiezen van een boekenkast is de compatibiliteit met alle interieurartikelen.

Hoe kun je anders schoenen thuis houden, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden.Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer