Meubelmuren in een hal in moderne stijl

De gang wordt beschouwd als de gastpoort van het huis, dus het ontwerp moet mooi en praktisch zijn. Als u het interieur van deze kamer uitzet, moet u niet alleen rekening houden met de afwerking van de kamer zelf, maar ook de juiste meubels selecteren. Omdat de gangen vaak klein zijn, is de beste optie om de muur te installeren, een moderne en multifunctionele module. Dankzij de stijlvolle modellen kunt u met dit meubel de ruimte efficiënt gebruiken en creëert u een gezellige sfeer in de kamer.

types

Tot op heden wordt de muur in de gang gepresenteerd in een enorm assortiment. Al zijn ontwerpen zijn uniek op hun eigen manier, verbazen met de rijke kleuren van het materiaal en decoratieve elementen. Maar ondanks zo'n chique variëteit, moet het meubilair worden geselecteerd in overeenstemming met de parameters van de kamer en het functionele doel.Gebruik in de regel drie hoofdtypen muren voor gangen.

  • Modules met scharnierende deuren. Besta uit een aantal van de meest noodzakelijke meubelstukken. De belangrijkste componenten van dit model zijn een kledingkast, een spiegel, een schoenenhouder en laden voor het opbergen van kleine spullen. Soms zijn er ook decoratieve planken voor souvenirs en decoraties. Dergelijke wanden zijn goed geschikt voor kleine, smalle kamers, ze nemen weinig ruimte in en zijn comfortabel in gebruik.
  • Hoekconstructies. Traditioneel zijn meubels gemaakt van rechthoekige vormen, maar dergelijke opties zijn altijd geschikt voor gangen, die een kleine en asymmetrische ruimte hebben. Om de nuttige verdeling van vierkante meters te maximaliseren, worden de wanden in de hoek van de kamer geplaatst. Zo worden de "dode zones" van de kamer gevuld en wordt extra opslagruimte verkregen. Vergelijkbare modellen passen ook in de gang met een niet-standaard lay-out.
  • Muren met garderobe. Zelfs als de gang is ingericht in een moderne stijl, zullen de smalle muren nergens heen gaan. Binnen creëren belemmeringen voor beweging en de kamer zelf wordt krap en donker. Gangen waarin modules met een schuifkast zijn geplaatst zijn totaal verschillend. De eigenaars hebben volledige toegang tot de interne compartimenten en de ruimte wordt visueel groter.

De muren in de "Chroesjtsjov"

Niet iedereen kan luxe appartementen aanbieden, en zo velen moeten tevreden zijn met mini-gangen in oude gebouwen. Maar als je de ontwerpvaardigheden toepast en de planning correct uitvoert, zal zelfs de kleinste gang veranderen in een mooie en spectaculaire kamer. De belangrijkste punten in dit interieur zijn de meubelkeuze.

Voor kleinere ruimtes is het het beste om muren met open structuren te selecteren. Op het eerste gezicht lijken dergelijke modellen misschien goedkoop en eenvoudig, maar ze kunnen origineel worden gedecoreerd met het algehele ontwerp van een kamer. Bovendien is er een alternatieve oplossing voor dit probleem - om de modules en kasten binnen de muren te plaatsen. Visueel neemt het niet veel ruimte in beslag, en de hal zal stijlvol en multifunctioneel zijn.

Hoekgangen

De rechthoekige ruimte wordt beschouwd als ideaal voor het interieur, maar vaak heb je te maken met kleine hoekkamers. Het is vermeldenswaard dat dit type gang meestal te vinden is in appartementen en huizen. Zodat de hoeken in dergelijke ruimtes niet leeg zijn, plaatsen ze er muren in. Dit creëert de mogelijkheid van een ergonomische lay-out.

Modulair meubilair kan ook in het entreegebied worden geplaatst, en aan de zijkanten zien een hanger en een spiegel er geweldig uit, terwijl de hoofdwandstructuur een contrasterende kleur moet hebben en harmonieus moet afsteken ten opzichte van het algemene plan.

De hoofdtaak van het ontwerp in de hoekgangen is de juiste verdeling van de geometrie van de ruimte, dus het is wenselijk meubelwanden te selecteren in overeenstemming met de vorm van de ruimte, de schaduwen van de muren en de vloerbedekking.

In dergelijke modellen is het handig om niet alleen de basic kledingstukken op te bergen, maar u kunt ook tassen, schoenen, sleutels en sleutelhangers plaatsen. Wat betreft het materiaal van het meubilair, voor voorbijgangers van dit type is het het beste om producten uit natuurlijk hout met natuurlijke kleuren te kiezen.

Ontwerpideeën

In de moderne stijl moet de hal er niet alleen mooi uitzien, maar ook functioneel zijn. Daarom moet u, om een ​​respectabele ruimte te creëren uit een kleine ingang, het ontwerp op de juiste manier ontwerpen, met als belangrijkste focus het meubilair. Recent zijn modulaire wanden gebruikt voor het inrichten van gangen: ze zijn ruim, ze sparen ruimte en worden oorspronkelijk gecombineerd met elk interieur.Er zijn veel opties voor mooie plaatsing van dergelijke structuren, de meest populaire zijn

Smalle gang

Voor plaatsing in deze optie wordt aangeraden om wanden te kopen, waaronder een smalle kast. In omstandigheden met beperkte ruimte, zal het nuttig en praktisch zijn. Wat betreft de knappe garderobe, in dit geval zal het niet werken, aangezien de minimale breedte 45 cm zou moeten zijn. Bovendien zou je ook rekening moeten houden met de deuren en schuifmechanismen van meubels, ze kunnen veel ruimte in beslag nemen. Daarom is een kleine muur met open hangers de beste optie in het ontwerp.

Bovenkleding past gemakkelijk op haken en een ruimere kledingkast, zoals een jas en bontjassen, is het best verborgen in een andere kamer, waar opslagruimte is georganiseerd. De muur in de gang moet overeenkomen met de hoogte van de deur. Om het interieur van de kamer modern en origineel te maken, moet u de muren in lichte kleuren rangschikken en de vloer donker maken. Dit zal helpen om de gang visueel uit te breiden. Wat betreft het modulaire ontwerp, het moet netjes zijn in omvang, ingericht in de kleur van het gemiddelde tussen de tinten van de muren en vloerbedekking.

Kleine hal

Om de ontbrekende ruimte rationeel te plannen, raden ontwerpers aan muren te installeren met schuifdeuren in de kamer. Kasten erin is het wenselijk om te kiezen met parallelle compartimenten. Hierdoor zal het ontwerp smal zijn en is het mogelijk om schoenen en andere huishoudelijke artikelen op te bergen in de uittrekkasten. Bovendien moet het meubilair worden aangevuld met een grote spiegel die op het buitenste wandpaneel of op de draaideur is gemonteerd. De lichte tint van de module maakt het mogelijk om het op een originele manier te combineren met elke ontwerpstijl.

Grote hal

Dit type kamer, hoewel het wordt beschouwd als een zeldzaamheid, maar vaak wordt aangetroffen in moderne nieuwe gebouwen. Voor ruime kamers kunt u een muur gebruiken bestaande uit een koptelefoon, ladekast, spiegels, planken voor schoenen en hoeden. Maar als in een dergelijk model open rekken worden aangeboden, is het onmogelijk om ze in bulk te vullen en ze in een prullenbak te veranderen. Het bekleden van meubels voor dergelijke passanten is het beste om een ​​spiegel te kiezen of versierd met elementen van de schilderkunst. Dit zal helpen om een ​​gevoel van gewichtloosheid te creëren en zal de modernistische stijl gunstig benadrukken.

Prachtig lijkt ook ingebouwd meubilair met spiegeldeuren van het plafond naar de vloer.Externe wandplanken kunnen worden ingericht met ongebruikelijke decoratieve elementen, standbeelden. Om een ​​dergelijk ensemble in het interieur een indruk van degelijkheid te geven, in plaats van een kleedkamer, is het de moeite waard uniforme kleuren in de decoratie te gebruiken. Aangezien de moderne stijl geen excessen tolereert, moeten de meubels daarin geschikt zijn: comfortabel, modieus en streng.

Ongeacht de grootte van de gang zal niet overbodig zijn om zijn nis te gebruiken. Om dit te doen, kunt u een muur maken om te bestellen, volgens individuele formaten. Hiermee kunt u de hoogte en breedte van de kamer op de juiste manier afvoeren en de leidingen, draden en andere communicaties verbergen. Om het uiterlijk van de module te benadrukken, wordt het bovendien aanbevolen om deze in afzonderlijke objecten op te delen en op harmonische wijze over het gebied te schikken.

Over wat je nog meer kunt kiezen voor het ontwerp voor je gang, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer