Stijlvol meubilair voor de gang

De inkomhal is de eerste plek om onze gasten te ontmoeten. Als we een goede indruk willen maken, moet u zorgen voor de aantrekkelijkheid en de aanwezigheid van comfortabel meubilair erin. De hal moet er niet alleen goed uitzien, maar ook functioneel zijn, daarom moet speciale aandacht worden besteed aan de selectie van meubels.

types

De keuze van het meubilair hangt af van de grootte van de hal en uw voorkeuren. Een heel typische optie is om te installeren in de garderobe. Het zal handig zijn voor uw gasten om kleding, schoenen en hoeden erin te laten.

Bijkomende kenmerken van een dergelijke kast zijn bijvoorbeeld de mogelijkheid om kleding en schoenen buiten het seizoen te bewaren. Sommige noodzakelijke apparatuur, zoals een alarmpaneel of een toonbank, kan ook in de kast worden verborgen.

Als u een kleine gang heeft, kies dan een smalle kast (etui) met extra laden voor opslag eronder. Als er geen ruimte is voor de kast, kunt u eenvoudig een pierglas, een boekenkast en een poef of een stoel ernaast plaatsen.

De pierum helpt de ruimte visueel te vergroten en biedt tegelijkertijd een vrij oppervlak waarop u de nodige dingen kunt plaatsen: sleutels, mobiele telefoon, notebook. Met een stoel of voetenbank kunt u comfortabel en netjes van schoen wisselen.

Meubels voor de gang kunnen op bestelling worden gemaakt.

De voordelen van deze optie:

  • Er zijn geen beperkingen aan de grootte en het ontwerp;
  • De keuze van materialen en accessoires gebeurt van tevoren. De koper bepaalt zelf de uiteindelijke kwaliteit van het product met behulp van professionals;
  • De mogelijkheid om een ​​exclusief interieur te creëren.

Als je een niet erg kleine gang hebt, kun je, als je dat wilt, op een harmonieuze manier een bank en stoelen erin plaatsen. Hun bekleding moet gemakkelijk van vuil worden gereinigd, het kunstleder dat eenvoudig kan worden gewassen met warm zeepsop is optimaal geschikt.

materialen

Meestal gebruikt voor de vervaardiging van meubels hout. Dit is een gebruikelijk materiaal dat gemakkelijk geschikt is voor verschillende soorten verwerking, bijvoorbeeld kleuring. De verwarmde boom kan worden gebogen en na afkoeling behoudt deze de gewenste vorm.

De textuur van het hout zelf zorgt voor een natuurlijk decoratief oppervlak. Houtkleuren variëren van wit, geel, rood tot bruin en zwart. Als houten meubels in gunstige omstandigheden worden bewaard, is het duurzaam. Ten slotte hebben de meeste houtsoorten een aangenaam aroma.

Ben je een liefhebber van klassiek design, dan ben je waarschijnlijk een fan van eiken meubels en ben je niet de enige. Eikenhout is een van de meest populaire houtsoorten die worden gebruikt om vrijwel alle soorten meubels te maken - van bedden tot boekenkasten. De ongelooflijke populariteit van eiken meubelen is te danken aan het feit dat het is gemaakt van duurzaam, zwaar hout met een prachtig patroon.

Als u op zoek bent naar meubels die naar uw wens kunnen worden bijgesneden, kies dan voor grenen meubelen. Ze neemt gemakkelijk verf waar, ze kan vaak opnieuw worden geverfd als je smaak verandert. Daarnaast is grenen ideaal voor vernissen. Het natuurlijke ontwerp van de ruwe dennenboom maakt het meubilair er echt uniek uitzien.

Ontwikkelingen op het gebied van meubelproductie in de afgelopen 200 jaar hebben het goedkoper en gemakkelijker te produceren gemaakt.Nieuwe methoden voor houtverwerking omvatten slijpen, verhitten en lijmen om dergelijke halffabrikaten als fineer, multiplex, gelamineerd karton of MDF. De kosten van dergelijke meubels zijn lager dan massief houten meubels. Het is niet onderhevig aan uitzetting en krimp als gevolg van hoge temperaturen en vochtigheid, zoals massief hout.

Dit meubilair heeft echter nadelen. Het kan een kleine hoeveelheid formaldehyde afgeven, hoewel dit geen groot gevaar voor de gezondheid oplevert. Meubels gemaakt van MDF moeten zeer zorgvuldig worden onderhouden. Als het beschadigd is, zal het niet zo gemakkelijk te repareren zijn als in het geval van massief hout.

Gecombineerde methoden worden veel gebruikt bij de vervaardiging van meubels, waaronder het gecombineerde gebruik van massief hout en halffabrikaten. Meestal gebeurt dit met fineer, dat een houten frame omhult. Veneer is een zeer dunne laag van hoogwaardig hout, dat wordt verkregen door zagen, machinaal snijden en slijpen.

Rieten rotan meubels zijn een andere optie voor het ontwerpen van de gang. Dit is een druivensoort die groeit in de jungle van de regio Zuidoost.Rotan wijnstok is een van de sterkste wijnstokken en heeft het vermogen om te groeien tot 30 m hoog. Het is zeer duurzaam, dus het is moeilijk om te breken. Stengels van rotan kunnen worden gebruikt voor het weven, ze worden meestal met stoom behandeld.

functies

Een goed uitgeruste hal bepaalt de toon voor het hele appartement en helpt gasten zich thuis te voelen. Het is misschien klein, maar dit betekent niet dat het een opslagplaats moet zijn voor schoenen, post, sleutels en kleding.

Gebruik multifunctioneel meubilair dat de opslag van dingen helpt organiseren zonder al te veel ruimte in beslag te nemen.

Als de ruimte het toelaat, probeer dan smalle kasten - vaten of kasten te plaatsen die de rommel verbergen. In de gang kunt u een transformerende kist of een bank met zachte stoelen installeren, waar u gemakkelijk kunt opstappen of schoenen kunt aandoen. Zo'n bank kan vooral handig zijn als er een plek is waar schoenen onder kunnen worden opgeborgen.

Geen enkele leefruimte zal te krap zijn als je meubilair hebt dat van het plafond valt, uit de muur wordt getrokken of zelfs in een kast hangt die als kleding is opgevouwen.Met deze slimme transformatoren kunt u comfortabel wonen, zelfs in de studio of op zolder. Dit kunnen Ottomanen zijn die in stoelen veranderen, koffietafels die in grote tafels veranderen en nog veel meer.

headsets

Het meest voor de hand liggende voordeel van het kopen van een kit is gemak. Als je meubels in delen koopt, besteed je veel meer tijd aan het kiezen van elk afzonderlijk item dan aan het kopen van een kant-en-klare set. U kunt eenvoudig een kamer voor een dag of zelfs een uur inrichten als u online winkelt, terwijl u dagen en weken aan individuele aankopen besteedt. In dit geval worden alle items in de set in dezelfde stijl gemaakt.

Wat betreft het ontwerp, wanneer u een set koopt, zijn uw opties veel beperkter. Als je hotelmeubels koopt, krijg je een echt stijlvolle hal, als je maar genoeg geduld en uithoudingsvermogen hebt voor de selectie. Bovendien kunt u met de aanschaf van individuele meubels uw kamer decoreren met meubels die meestal moeilijk te vinden zijn in commerciële netwerken, bijvoorbeeld met een elegante kledingkast met ongebruikelijke kwaliteitsfittingen.

Lichtgewicht kits hebben ook hun voor- en nadelen.

De meest voorkomende reden waarom mensen dit soort meubels kopen komt neer op hun lagere kosten. Dergelijke meubels zijn gemakkelijk te demonteren, waardoor het transport minder gecompliceerd wordt. Bovendien veranderen velen van ons vaak van woonplaats, dus de aanwezigheid van gemakkelijk verplaatsbare meubels is erg handig.

Lichtgewicht sets nemen minder ruimte in beslag vanwege hun compacte ontwerp en de aanwezigheid van schuifelementen (bijvoorbeeld deuren).

Het voor de hand liggende nadeel van dergelijke kits, volgens de meeste consumenten, is de moeilijkheid bij het samenstellen. Meestal klagen mensen over verwarde instructies en 'extra' schroeven. Wanneer alle onderdelen zijn gemonteerd, eindelijk samen, lijkt het erop dat de laden niet goed sluiten of dat de deuren van de kast instabiel zijn. In dit geval moet je helemaal opnieuw beginnen.

Er is dus geen definitief antwoord op de vraag of headsets of individuele items beter zijn. Kies wat het belangrijkst voor u is. Een van de uitstekende opties, die zowel handig als economisch is, is om een ​​standaardset meubels van 2-4 items aan te schaffen, die vervolgens naar eigen smaak kunnen worden toegevoegd.

Radius meubilair wordt nu beschouwd als een noviteit op het gebied van de meubelindustrie en een geweldige ontwerpoplossing voor bijna elk interieur.

Gebogen oppervlakken kunnen de harde meubels van de kast verzachten en voor gezinnen met kleine kinderen betekent het ontbreken van scherpe hoeken het risico van verwondingen. Mooie, functionele en hoogwaardige radiusmeubels passen in bijna elk ontwerp, ongeacht of u de voorkeur geeft aan traditionele stijl of modern.

kleur

De kleur van het meubilair hangt af van de grootte van je gang. Donkere gepolijste houten oppervlakken of diep rode terracotta tinten maken een kleine ruimte nog kleiner, terwijl lichte of neutrale kleuren de ruimte vergroten.

Voor de decoratie van witte of lichte kast is het beter om donkere fittingen te gebruiken, en voor donkere meubels - licht. Zwart glanzend meubilair in combinatie met lampen die de vlam van kaarsen nabootsen, zal een vleugje glamour geven aan de traditionele gang.

afmeting

Het grootste deel van het meubilair is gemaakt in standaardmaten. Als u deze afmetingen en dimensies van de gang kent, kunt u de indeling van de kamer ontwikkelen om een ​​duidelijk idee te krijgen van wat voor soort meubels en in welke hoeveelheid daar past.

Standaardkasten hebben een diepte van 60 cm, maar kasten ontworpen voor het opslaan van winterjassen kunnen tot 72 cm diep zijn. De diepte van de kast kan variëren van 30 tot 80 cm, hier is de doorslaggevende factor ergonomie. Te platte modellen (diepte minder dan 30 cm) bieden weinig opbergruimte, te diep (meer dan 80 cm) zijn ongemakkelijk omdat de armlengte niet voldoende is om de verste inhoud van de plank te bereiken.

De breedte is meestal 100 - 150 cm. De maximale breedte van de kast wordt bepaald door de breedte van de deur en de breedte van de plank. De aanbevolen maat van de draaideur is 75 cm. Dit is een technische limiet gerelateerd aan het gewicht van de deur dat de scharnieren kunnen weerstaan. Een bredere deur vereist een grotere ruimte aan de voorkant om volledig te openen. In de praktijk is de deurbreedte 35 tot 55 cm.

De hoogte is meestal tussen de 200 en 220 cm. De ruimte tussen het bovenste gedeelte en het plafond kan het best worden gebruikt als opslagplaats voor items die niet vaak nodig zijn. In dit geval, in termen van ontwerp, zal deze plek worden beschouwd als onderdeel van de garderobe.

Voor een kleine hal kunt u compact minigemeubilair bestellen op basis van individuele tekeningen.Er moet echter rekening mee worden gehouden dat er vóór het meubilair een vrije doorgang moet zijn met een breedte van ten minste 70-75 cm. Het is het beste om ingebouwde meubels te gebruiken.

Plaatsingsopties

Een goede inrichting van meubels maakt uw huis comfortabel, gezellig en gastvrij. Plaats het meubilair echter op de juiste manier - de op een na moeilijkste taak na de installatie.

Een van de moeilijkste problemen bij het regelen van meubels in lange, smalle kamers is dat je een manier moet vinden waarop mensen kunnen lopen zonder over voorwerpen te rennen. Plaats het meubel indien mogelijk op één kant en laat de andere kant vrij voor doorgang. Groepeer niet alle grote meubels in de buurt. Dit zal een gevoel van ongelijke ruimte creëren. Probeer ook de vorm van het meubilair te variëren. Als u rechthoekige banken of banken heeft, maakt u deze af met een ronde salontafel of omgekeerd.

Het inrichten van meubels in een vierkante kamer kan moeilijk zijn, omdat de vierkante kamers zelf uitgebalanceerd en symmetrisch zijn. Het doel is dat bij het plaatsen van meubels de kamer er niet zwaar of eenzijdig uitziet.Bij het oplossen van dit probleem moet rekening worden gehouden met het gedeelte van de kamer en de locatie van deuropeningen en ramen.

Objecten die aan de muur hangen, of het nu schilderijen, spiegels of decoraties zijn, moeten in harmonie zijn met meubels. Hang geen miniatuurfoto boven grote meubels. Gebruik een grote foto die ongeveer tweederde van de lengte van het meubilair is, of groepeer kleine foto's bij elkaar.

Als je gang erg lang en smal is, probeer dan een meubel in een hoek te plaatsen, om de ruimte te verdelen.

stijlen

Om de hal een gezellige en aangename plek te maken, is een combinatie van functionaliteit met decorativiteit vereist. Denk na over welke ontwerpstijl u zou willen weerspiegelen, houd rekening met de originele en ongewone ideeën van interieurs.

Als uw interieur glamoureus is, kan een spiegelconsole in de gang u helpen om dit gebied aan te vullen. Zo'n console heeft misschien een lagere plank voor extra plaatsing van dingen, maar misschien heeft deze er geen. Onder de console kun je een paar stoelen plaatsen, zodat je indien nodig op ze kunt gaan zitten en je schoenen uit kunt doen.In elk geval is het plaatsen van een stoel onder de console een goede optie.

Als u comfort nodig heeft, zijn een mooie gestoffeerde bank en stijlvolle rieten manden meer geschikt. De pakkende kussens zorgen voor een vleugje feestelijkheid in het interieur.

Als u de Art Nouveau-stijl te sluiten, hangen aan de muur een paar items van de hedendaagse kunst, met inbegrip van lichte beha en zet een bronzen sculptuur. Moderne stijl gaat meestal gepaard met strakke, duidelijke lijnen en een eenvoudig kleurenpalet. Deze stijl gebruikt een gevoel van eenvoud in elk element, inclusief meubels.

Stopzetting van de klassieke vormen, die inherent zijn aan high-tech stijl, als een jonge energieke mensen die niet achter de tijden en volg wetenschappelijke vooruitgang. Maar meer volwassen mensen waarderen ook het comfort en de ergonomie. Huisvesting in high-tech stijl kan worden vergeleken met een ruimteschip uit een science fiction film: een overvloed van de meest moderne apparatuur en een futuristische meubels.

Er is ook een veel accessoires: het zou exotisch zijn op zoek plant design keramische vaas of sculptuur.Desalniettemin komt dit niet overeen met de hightech-stijl in het interieur voor iedereen, want een dergelijk ontwerp lijkt misschien strak, rechte lijnen en hoeken geven het gedeeltelijk agressiviteit.

Hier vindt u geen felle decoraties, veel kleine details en decoratieve elementen. Minimalisme, beknoptheid en focus op functionaliteit - dit zijn de belangrijkste punten die deze interessante stijl kenmerken.

fabrikanten

"Made in Italy" - deze term betekent een opwindend ontwerp, uitstekende kwaliteit en geavanceerde technologie. De chique stijl en afwerking van luxe Italiaanse meubels weerspiegelen een nauwe relatie met de geschiedenis en het erfgoed van Italië.

De voordelen van moderne Duitse meubels zijn dat het echt uniek en stijlvol is, en combineert de duurzaamheid die vereist is voor de meeste soorten meubels met verbazingwekkende schoonheid. Als het op luxe goederen aankomt, is meubels gemaakt in Duitsland ongeëvenaard. Elk item ziet er geweldig uit, maar het kan ook worden toegevoegd aan bijna elk eigentijds ingericht interieur.

China is vandaag de grootste exporteur van meubels ter wereld.Dit werd mogelijk gemaakt dankzij het succes van Chinese fabrikanten op het gebied van nieuwe technologieën, de opleiding van geschoolde werknemers en de ontwikkeling en het onderhoud van infrastructuur. Dit alles maakte het mogelijk om producten van hoge kwaliteit te vervaardigen die zijn ontworpen om het gebruik van spijkers, schroeven en lijm te vermijden. Dergelijke meubels kunnen eeuwenlang dienen.

In Roemenië is de meubelproductie een traditionele sector van de economie. Volgens de Roemeense vereniging van meubelfabrikanten levert Roemenië ongeveer 60% van de meubelproductie op buitenlandse markten, waarbij Europa de belangrijkste markt is. De belangrijkste kenmerken van Roemeens meubilair zijn uitstekende materialen, originaliteit, comfort, modulariteit en veiligheid.

In Wit-Rusland is de meubelproductie goed voor 1,2% van de totale industriële productie. Het niveau en de kwaliteit van de Wit-Russische meubels zijn de afgelopen jaren toegenomen, ondanks het feit dat de prijzen democratisch bleven. Ongeveer 45-60% van het meubilair dat in Wit-Rusland wordt geproduceerd, wordt jaarlijks geëxporteerd. De belangrijkste markten zijn Rusland (76%) en Kazachstan (11%).

Hieronder kunt u kennismaken met de vele ideeën van moderne meubels voor de gang.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer