Gewatteerde ontlasting in een hal: gemak en functionaliteit

De gang is de eerste kamer die we zien als hij thuiskomt. Daarom is het erg belangrijk dat het precies zo wordt ingericht als we willen, zodat een goed humeur onmiddellijk na thuiskomst verschijnt. Dit helpt u Ottomanen in de gang: het is gemak en functionaliteit, evenals slechts een meubel dat authentiek is en elk interieur waardig is.

types

Om niet verkeerd te zijn in het kiezen van een poef in de gang, moet je elk van zijn ondersoorten zorgvuldig onderzoeken, het materiaal bepalen waaruit je poef moet worden gemaakt en, natuurlijk, vertrouwd raken met de opties die je in de winkel kunt krijgen.

gesmeed

Een van de meest populaire types nu, die echter veel werd gebruikt in de oudheid, waardoor het geschikt is voor interieurs in de stijl van de oudheid - barok, classicisme, rococo of gotiek.In de regel is het qua uiterlijk aanzienlijk anders dan bij zijn "broers", omdat het een zachte zitting is op gesmede poten. Het belangrijkste hoogtepunt van deze ontwerpen is natuurlijk smeden.

Deze verbluffend elegante patronen en metalen krullen trekken tot nu toe de aandacht van kopers, en zachte "buikkussens" aan de zitting bieden slechts een aanvulling op het beeld. Natuurlijk zal een dergelijk object niet in elk interieur passen, dus kijk voordat je zo'n luxe poef koopt nog een paar keer naar je hal. Met betrekking tot vervalste Ottomanen kunt u verschillende van de meest gebruikte ontwerpen benadrukken.

  • Gesmede poef met rond kussen. In de regel zijn dergelijke trekjes volumineus en trekken onmiddellijk het oog. Ze zijn comfortabel om op te zitten en worden geassocieerd met het meubilair van de Franse aristocraten van de XIXe eeuw.
  • Gesmede poef met een plat hoofdkussen in elke vorm. Het lijkt op een stoel, ziet er veel minder zielig uit van zijn eerste "broer", maar niet minder elegant. Vanwege zijn externe en fysieke lichtheid geschikt voor minimalistische gebouwen. In de regel heeft dunne benen, "slank" silhouet.

houten

In de regel, in het geval van poefs, dozen, poefs, kisten of andere voetenbankjes met compartimenten voor het opslaan van iets, is het hout dat wordt gebruikt. Het fungeert op de een of andere manier als een basis, een skelet en kan worden bekleed met stof of leer.

Conventioneel zijn er verschillende soorten van dergelijke poefs:

  • Van hard en heel hard hout: lariks, berken, eiken, iepen, essen en haagbeuken, walnoten, taxus en buxus.
  • Van zachte houtsoorten: vuren, ceder, den, espen.
  • Functionele poefs, dat wil zeggen, het combineren van verschillende functies, zoals het opbergen van meubels en stoelen.

Rotan poefs

Rotan is een soort klimplant - rotan. Het belangrijkste verschil tussen dit materiaal en het klassieke hout is zijn "vulling": de bovenste laag is een sterke schors, de middelste laag is zacht en poreus, de harde kern bevindt zich binnenin. Het moet ook worden begrepen dat rotanmeubelen rieten meubels zijn, en hiermee moet rekening worden gehouden bij het kopen van een poef, omdat niet alle gangen geschikt zijn voor deze stijl. Het kan kunstmatig en natuurlijk zijn.

Dus, kunstmatige rotan heeft de naam "politrotang" en is zeer goed bestand tegen vervaging en vocht,het is gemakkelijk in onderhoud en wordt geleverd in een breed scala aan kleuren (terwijl natuurlijke rotan, hoewel het een witte kleur heeft in de natuur, alleen in vier klassieke kleuren is geverfd - honing, cognac, koffie en olijfolie) als voorbereiding op de introductie. De polyotang is echter niet zo duurzaam als natuurlijk, dus wordt hij vaak samen met een metalen of houten basis gebruikt - het frame. Poefen, gemaakt van natuurlijke rotan, zijn voornamelijk milieuvriendelijk. Ze gaan langer mee dan gewoon houten meubilair, zijn duurzaam en hygroscopisch, gemakkelijk te onderhouden en houden ongeveer 20-25 jaar aan. Er moet ook worden gewezen op het kleine gewicht van de hele constructie.

leer

Leer Ottomanen zijn niet minder populair in de afgelopen decennia. Gemaakt van echt leer, eco-leer of kunstleer, kijken Ottomanen presentabel en stijlvol zowel in de gang en in een ander deel van het appartement. Dankzij de groeiende ontwerpsfeer begonnen ze te decoreren met verschillende patronen (geverfd of in reliëf gemaakt) om de huid in verschillende, zelfs de meest flitsende kleuren te schilderen, en zo echt geweldige meubels te creëren.

Kopers kunnen kiezen - het bereik is enorm.Lederen poefs worden nu beschouwd als de meest populaire en populaire, dus ze worden in grote hoeveelheden geproduceerd. Bij het kiezen van het is het erg belangrijk om aandacht te schenken aan het materiaal waaruit ze zijn gemaakt, zodat je leerpoefjes in dergelijke categorieën kunt onderverdelen.

Anilineleer

Misschien is dit een van de duurste opties. Leer ziet er elegant, natuurlijk en zeer presentabel uit - heeft een zachte glans, elastische textuur. Het veroorzaakt geen allergieën, aangezien het bruiningsproces plaatsvindt met het gebruik van natuurlijke plantenimpregnaties. Dit materiaal is noodzakelijkerwijs onderhevig aan verven met aniline kleurstoffen, dus let bij het kiezen van meubels uit aniline goed op de kwaliteit van de coating: als deze op de juiste manier wordt geverfd, zal de huid snel vervagen.

Dit type huid wordt gekenmerkt door een oud design - zowel kunstmatig als direct veroorzaakt door de ouderdom van het materiaal, omdat het erg mooi ouder wordt. Het heeft een goede relatie met water, maar het is best lang om aniline niet mee te laten: als vuil of iets anders wordt vermengd met water, kan de huid er per ongeluk in doordringen, wat ongetwijfeld van invloed zal zijn op het reinigingsproces.Zorg is trouwens niet bijzonder moeilijk, maar u moet een speciaal product kopen met een vochtinbrengende werking, waardoor het product bovendien wordt gereinigd van vuil en stof dat met water binnen kan komen. Gemakkelijk krassen en andere mechanische schade. Het is de moeite waard volgens zijn uiterlijk - vrij duur.

Van semi-anilineleer

Het is goedkoper dan zijn "kerel", het ziet er iets minder natuurlijk uit, maar het heeft meer kracht gekregen. Over het algemeen wordt het zeer goed weerstaan ​​door externe invloeden. Perfect voor gangen in drukbezochte appartementen of voor ontvangstruimtes in kantoren.

Suede leer

Een van de beste materialen is gemaakt van hertenhoutsnijwerk, de huid van kortstaartige schapen, volwassen herten. Het is buitengewoon moeilijk om voor haar te zorgen, en als je dieren in huis hebt, is het niet aan te raden om producten van dit materiaal te kopen. Suède trekt heel gemakkelijk vervuiling aan, of het nu stof of wol is, en het moet bijna elke dag worden gereinigd. Natuurlijk, dankzij de moderne productie, is dit proces nu veel eenvoudiger geworden - zelfs in de productie wordt het materiaal verwerktspeciale oplossingen, en in het dagelijks leven kun je hun kleine tegenhangers kopen voor de verzorging van poefs. Suede ziet er erg toonbaar uit en als je begrijpt hoe je ervoor moet zorgen, is het een goede reden voor de prijs.

Van eco-leer

Misschien een van de meest goedkope en tegelijkertijd duurzame opties. Het is echt sterk en duurzaam materiaal, niet gevoelig voor slijtage en temperatuurschommelingen. De compositie bestaat uit katoen met vinyl, dat overeenkomsten vertoont met de lederstructuur. Eco-lederen trekjes absorberen geen vloeistoffen, water, laten lucht, verhitten niet en creëren een broeikaseffect. Houdt het warm in koud en koel - in hitte. Het wordt als een milieuvriendelijk materiaal beschouwd, het is handig om er voor te zorgen en het kleurengamma is verbazingwekkend.

Van kunstleer

Het is heel belangrijk om onderscheid te maken tussen eco-leer en kunstleer - dit zijn twee volledig verschillende materialen met totaal verschillende kenmerken. Dus, kunstleer is gemaakt van PVC en is een film die wordt aangebracht op een stof of gebreide basis. Kozham heeft vrij goede eigenschappen, het is duurzaam en bestand tegen omgevingsinvloeden, maar het kan niet milieuvriendelijk en ademend worden genoemd.Bestand tegen vervorming, maar vatbaar voor krassen, bleekwater, schimmel, zonlicht en schuren.

Rookwolken van kunstleer gaan lang mee. Dit, om zo te zeggen, "eiken versie." Er zijn echter enkele nadelen. Na een aantal jaar dienst begint kunstleer water te lekken. Weinig mensen weten het, maar rookwolken uit dit materiaal kunnen niet naast verwarmingsapparaten, batterijen of kachels worden geplaatst - wanneer PVC wordt verwarmd, begint de uitstoot van vluchtige dioxines, waarvan de aanwezigheid in huiskamers zeer ongewenst is. Lederen poefs zijn te vinden in de vorm van kubussen of vierkanten, minder vaak - cilinders of asymmetrische structuren.

ontwerp

De poef in de vorm van een doos is anders, omdat deze een zachte zachte bovenkant heeft en van binnen een lege ruimte is die met alles kan worden opgevuld. In de regel heeft een dergelijke constructie de vorm van een kubus of een rechthoek en lijkt deze enigszins op een kast of kist. Rookwolken-kisten hebben ook een deksel erop.

Puff-Knegt kan met recht een van de meest functionele genoemd worden - het combineert, in tegenstelling tot de andere, maar liefst drie eigenschappen: het kan worden gebruikt als een tafel ten koste van een plat oppervlak, als een plaats om te zitten en, verrassend genoeg, als een volledig nachtkastje.Onder de stoel van een dergelijke poef bevinden zich planken op een rij waarop boeken en allerlei dingen kunnen worden geplaatst, en deze worden vaak gecombineerd met een ander extra compartiment met een deur. Deze poef is waarschijnlijk de meest complete van de "broers".

Over het algemeen krijgen bladerdeegs vaak een extra rol en zijn ze niet beperkt tot het opslaan van dingen. Er zijn bijvoorbeeld ontwerpen die een poef en een hanger combineren. Ze worden verkocht als een enkel product, meestal gesmeed en onafscheidelijk van elkaar. Ze hoeven alleen maar manden (rieten of van dezelfde rotan), kussens en op de hanger toe te voegen om de juiste kleding te bepalen, en dan zullen ze spelen met al hun schoonheid.

Hoekpoef heeft een driehoekig ontwerp. Het is erg handig als er een beetje ruimte in de gang is, maar de stoel is beslist nodig en wordt vaak in de buurt van de muur geplaatst, waardoor het mogelijk is om alle vrije ruimte zo handig mogelijk te gebruiken. De stoel zit trouwens vaak achterover en je kunt in de poef een aantal dingen bewaren.

Langwerpige trekjes, banken laten meerdere mensen toe om zich op hen te vestigen, wat vooral belangrijk is voor gezinnen met kinderen of gezinnen die vaak kinderen meenemen.In de regel hebben dergelijke banken lades of glijdende planken binnen, wat ook handig is voor het opbergen van schoenen. Er zijn ook gevoerde krukken - stoelen, in de regel vertegenwoordigen ze een rechthoekige of vierkante zachte basis met een rug waarop u kunt liggen. Ze zijn echt handig, vooral als je een paar minuten op een poef moet zitten. In de regel is een dergelijk ontwerp bekleed met leer en lijkt het op echt kleine stoelen zonder armleuningen. Rookwolken-fauteuils met een halfronde rug zien er erg origineel uit. Hetzelfde geldt voor miniatuurpoefs op hoge benen - ze lijken op barkrukken, maar ze zijn niet zo hoog en vrij universeel voor zichzelf, ze zijn ook geschikt voor een gang.

Speciale vermelding zijn bank-trekjes. Ze lijken erg op gewone langwerpige trekjes, maar hebben in de regel geen verborgen compartiment - ze zijn een lange zachte zitting op middellange poten. Maximaal - onder de stoel kan een extra plank voor schoenen of andere items zijn. Bladerdeeg kan worden gesmeed of hout of leer. Ze winnen echter vaak vanwege de bekleding: het kan het meest divers zijn, van gewone gebreide composities tot complexe fluwelen of suede stoffen met kleurrijke patronen.

Maten en vormen

De meest klassieke vorm van de poef wordt beschouwd als een kubus - een vierkant met dezelfde zijkanten. Productie en design staan ​​echter niet stil, dus nu kun je een enorm aantal geometrische poefs vinden. Hiervan is een cilinder of halve cilinder, een afgeknotte kegel (een kegel zonder een top, met een ronde basis, "in het midden gesneden"), een trapezium, een cirkel in de zin van een poef met ronde basissen en afgeronde zijden, en een bal een vormeloos product.

De poef kan lang en langwerpig, smal en breed zijn, "dikbuikig", in de vorm van een toren, een ongebruikelijke driehoekige of originele halfronde. Moderne productie geeft ons een enorme keuzemogelijkheden. Ook bij het kiezen van de vorm van de poef, is het belangrijk om te overwegen dat het op de benen of met een stevige bodem kan zijn. Plots is er zoiets - wolkjes in de vorm van voorwerpen of dieren, bijvoorbeeld een rozenbloem of een nijlpaard. Ze worden nog steeds populairder en kinderen kijken er natuurlijk eerst naar.

30x30 cm of 25x25 cm kan worden beschouwd als de klassieke maat voor een gevoerde zitting. In de regel is dat genoeg voor één persoon - om zijn schoenen uit te doen of 'op de baan' te zitten.Natuurlijk, om dingen binnen of boven op te bergen, heb je een grotere poef nodig, en hier moet je rekening houden met niet het zitgedeelte, maar de hoogte en breedte van het product zelf. Kleine voetenbankjes die geschikt zijn voor het opbergen van een of twee paar schoenen in hoogte en breedte moeten vanaf 50 cm zijn. Grote kisten ontworpen voor het opslaan van meer omvangrijke items of dienen als een doos voor zelden gebruikte gadgets, meestal ongeveer 70x70 cm. hangt af van de vorm van de opgevulde kruk.

functies

Sterker nog, de poef - het meest veelzijdige meubelstuk. Afhankelijk van je wensen, kan vrijwel elke poof op verschillende manieren worden gebruikt in verschillende tijdsperioden en soms volledig tegelijkertijd. De variant met het gebruik van de poef als extra zitplaats is bijvoorbeeld wijdverbreid, wat vooral belangrijk is in de gangen, omdat er niet genoeg ruimte is.

Je kunt erop gaan zitten om je schoenen uit te doen, of tijdelijk een dop te gooien - wat trouwens perfect een voorbeeld illustreert van de veelzijdigheid van het gebruik van dit meubelstuk. Rookwolken kunnen ook dienen als een lade of plank voor het opslaan van iets blijvends, zoals schoenen of sjaals, wat even belangrijk is in omstandigheden met beperkte ruimte in de hal.Als extra plank is de poef niet langer een goede plaats om te zitten.

Vaak worden opgevulde krukken gebruikt als nachtkastje. Bijzonder populair was de installatie in de buurt van de spiegel, zodat u tijdens de aanpassing niet van kamer naar kamer hoefde te rennen. Dit geldt vooral voor vrouwen die cosmetica gebruiken. Vouw voorzichtig alles op wat nodig is op de poef, je kunt jezelf veilig naar boven brengen.

Kleur oplossingen

In feite hangt de kleur van de poef die u zelf thuis koopt alleen af ​​van uw kleurvoorkeuren en van het kleurenschema en de temperatuur van de hal. Kleurtemperatuur is over het algemeen een heel belangrijk ding, waardoor het mogelijk is schijnbaar volledig incompatibele kleuren correct te combineren. Zwart en wit zijn standaard neutrale kleuren en kunnen worden gecombineerd met andere kleuren.

Het wordt klassiek beschouwd als koude tinten van blauw, groen, paars, maar dit is niet helemaal waar. Als warme rode tonen zichtbaar zijn in violet, is het al warm; maar als het ijs geeft, dan is het koud. Hetzelfde met typische, schijnbaar warme tinten - rood en geel.Geel, dat dichter bij lichtgroen is, kan volledig worden toegeschreven aan vertegenwoordigers van het koude bereik, maar rood met vurige tonen kan worden toegeschreven aan warm. Het is dus niet moeilijk om te raden dat violet warm er beter zal uitzien met rood-vurig dan met koud geel, en omgekeerd. Dit is erg belangrijk, omdat onlangs het ontwerp van kamers in vrij ongebruikelijke kleuren of de aanwezigheid van een helder accent in de kamer populair is geworden.

Twijfelachtige optie voor de gang wordt beschouwd als soezen en meubels in het algemeen, lichte tinten. Dit is gedeeltelijk te wijten aan de hoge vervuiling van deze kamer en het frequente contact van meubels met schoenen, maar als je een grote behoefte hebt om een ​​witte of pasteltint van de poef te kopen, moet je het idee niet laten varen. Het belangrijkste is - wees van tevoren voorbereid op wat speciaal voor hem zal moeten zorgen. De meest populaire zijn beige en lichtgrijze tinten.

Selectieregels

De keuze van de poef voor de gang verschilt in feite niet van de eigen keuze in de kinderkamer of een andere kamer - de patronen zijn hetzelfde. Bepaal allereerst de grootte van de poef: deze moet niet veel ruimte innemen en past perfect in uw nis in de gang.Om dit te doen, meet van te voren met een meetlint of centimeter deze hele nis en ga met uw metingen naar de winkel. Bedenk of je een reizende poef wilt of niet. De voordelen van de eerste, natuurlijk, in de mogelijkheid van het gemakkelijk veranderen van de "woonplaats", maar misschien heb je het gewoon niet nodig. Dit meubel kan met behulp van zwenkwielen of rollen worden verplaatst.

Let op de naden - meubels van hoge kwaliteit moeten niet alleen met een speciaal gereedschap worden verlijmd, maar de naden moeten niet zichtbaar zijn. Opvallende onregelmatigheden, schrammen, inclusief gescheurde naden en grove draden, stoten meubilair van slechte kwaliteit uit tegen de achtergrond van een ander.

Kies een voetenbank in verhouding tot de dekking die je in de gang hebt. Het is bijvoorbeeld onmogelijk om gewichten op het laminaat te plaatsen, daarom zijn rotan lichte trekjes of alle trekjes met een vlakke bodem een ​​ideale optie, zodat de poten geen deuken achterlaten. Voor tegels, vanwege het nogal gladde oppervlak, zijn trekjes met zware metalen poten of rollers die kunnen krassen niet aanbevolen. Voor tapijt en vloerbedekking is in principe elk ontwerp van de poef geschikt, maar harde metalen rollen moeten ook worden vermeden. Maar voor linoleum en boards is de keuze niet beperkt.

7 foto

Als de keuze van een poef te moeilijk voor u lijkt, vergeet dan niet dat u het altijd met uw eigen handen kunt maken, bijvoorbeeld uit hout, en het kunt bekleden met schuimrubber en een doek. Het zal toch niet slechter worden dan in het geval van een gekocht designerproduct.

Geen geweldige video-recensie in een klassieke stijl.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer