Hoe maak je de gang met je eigen handen?

Ze proberen geld te besparen of hun plan te realiseren, zonder zich tot ontwerpers en ontwerpers te wenden. Veel mensen denken erover na om een ​​gang met hun eigen handen te maken. Dit is een vrij toegankelijke kwestie, maar het is belangrijk om rekening te houden met enkele principes en alle details te kennen.

types

In de "inkom" kamer zullen al uw gasten en zelfs willekeurige bezoekers de indruk wekken van de woning als geheel. Denk goed na over het concept, het basisidee van de hele kamer. En ga dan gewoon aan de slag als u ervoor zorgt dat het plan praktisch is en de belichaming ervan zal leiden tot een optimaal resultaat.

De met de hand gemaakte hal, in ieder geval unieker op bestelling gemaakt. Maar bevrijd van de "zorg" van ontwerpers en ingenieurs van de meubelindustrie, zal zelfstandig alle nuances moeten begrijpen.De belangrijkste types van deze kamers - hoek, open, compartiment en scharnierend, afhankelijk van het specifieke type verschillen en de vereisten voor meubilair.

In de hoekkamer is absoluut alles ondergeschikt aan het idee van het maximaliseren van het gebruik van de ruimte, of liever, de lege hoek. Aan de zijkanten van de kast kunnen planken worden geopend, op andere plaatsen zijn duimen en hangers geplaatst met een klassieke uitstraling. Bovendien kunt u het ganggebied opslaan als de kastdeuren worden gespiegeld.

Een open scala aan gangen bevat het minimum aan meubels - er zal geen zachte ruimte zijn en soms wordt er geen kast gevonden. Als dat zo is, is het relatief klein, want hangende kleding gebruikt haken en hangers, zichtbaar voor iedereen. Het tegenovergestelde is een kamer in het compartimentformaat, waarin ze altijd kasten met dezelfde naam zijn. Het huisvest gemakkelijk de persoonlijke bezittingen van iedereen die in een appartement woont, soms is het zelfs niet nodig om een ​​plaats te zoeken om te dragen voor verschillende seizoenen.

materiaal

Van alle materialen is het raadzaam om de voorkeur te geven aan meubelpanelen - deze zijn superieur aan eenvoudige planken gemaakt van grenen en andere houtsoorten, bevatten geen synthetische hars of andere kunstmatige componenten. Ze hebben maar één min - dit is een solide prijs.

Het gebruik van spaanplaat, multiplex, gipsplaat is aantrekkelijk in die gevallen, wanneer de eerste plaats voor u om te besparen. Wees echter niet bang om een ​​fout toe te geven aan de canons van stijl, de mogelijkheden voor het ontwerpen van moderne materialen zijn behoorlijk groot.

Als u MDF in plaats van spaanplaat kunt gebruiken of kant-en-klare onderdelen van oude meubels kunt maken, is dat precies wat u moet doen. Dit zal toelaten om het werk met een hogere kwaliteit te doen, om een ​​esthetisch volledig resultaat te krijgen, en het meubilair zal beter zijn in termen van omgevingsparameters. Het gebruik van afvalmateriaal is veel handiger en eenvoudiger dan het proberen om stalen of aluminium buizen te gebruiken, omdat metaalverwerking thuis behoorlijk gecompliceerd is.

Het afwerken van het fineer is niet te zwaar, maar dit materiaal is duur; kiezen tussen melamine en laminaat, moet u zeker de voorkeur geven aan de tweede, zo sterker en langdurig.

afmeting

Wanneer het materiaal is geselecteerd, moet u beslissen over de afmetingen van het toekomstige ontwerp (of meerdere meubelontwerpen).

Zelfs als de grootte van de gang "mini" is, probeer het dan te plaatsen:

 • Plaats voor het opbergen van kleding;
 • Schoenenkast;
 • Stoel voor comfortabel wisselen;
 • Verschillende planken voor verschillende dingen;
 • Opslagsysteem van doppen, paraplu's en pakketten.

Al deze functies kunnen worden uitgevoerd door gecombineerde meubels die ruimte helpen besparen. Als er een acuut ruimtegebrek is, moet u zich beperken tot een compacte vloer- of wandhoekhanger verbonden met een schoenendoos en een kleine zachte zitting. Als een kast wordt geïnstalleerd, moet de minimale diepte 40 centimeter zijn (het is niet minder logisch om minder te doen). Voor de hoekkast zijn de optimale parameters de lengte en breedte van 0,9 meter, hoogte - 2,5 meter, maar op voorwaarde dat de hoogte van het plafond dit toelaat.

kleur

Het kleuren van meubels in de gang is een heel belangrijk moment in het ontwerp; Volgens ontwerpers is het noodzakelijk om het te selecteren in overeenstemming met:

 • De kleur van de muren;
 • Kleureigenschappen van andere kamers;
 • De totale oppervlakte van de gang.

Lichte kleuren voegen niet alleen ruimte, maar ook een gevoel van frisheid toe, de ruimte ziet er moderner uit. Voor smalle langgerekte gangen zijn bruine en andere zware verven categorisch onaanvaardbaar. Ze zullen de indruk wekken in een vreemde donkere tunnel te zijn.Als het gebied groot genoeg is, veroorzaken de witte muren associaties met de polikliniek of het laboratorium.

Conclusie: het meubilair mag niet in dezelfde kleuren worden geverfd als de wanden.

bevindingen

Scharnieren en dekvloeren, handgrepen, mechaniek voor kanteldeuren worden gebruikt. Er zijn ook stangen voor opknoping hangers, plank en ladehouders, schoencassettes en dozen gemaakt van metalen gaas.

Zwaaideuren worden meestal opgehangen aan scharnieren met vier scharnieren en als een compactere deureenheid vereist is, worden meubelzonneschermen in Duitsland en Italië gebruikt. Het wordt afgeraden om hoekbeugels te nemen, hun uiterlijk past niet in een fatsoenlijk interieur.

Vereiste hulpmiddelen

Zorg ervoor dat je nodig hebt:

 • Zaag- of elektrische decoupeerzaag;
 • Bouwmes;
 • Meetlint;
 • emery;
 • Schroevendraaier.

Verbruiksartikelen hebben schroeven nodig voor meubels, hoeken en deurscharnieren.

We maken tekeningen en diagrammen

Het is logisch dat zowel beginnende als ervaren huisbewerkers tekeningen en diagrammen opstellen, omdat zelfs de meest getrainde mensen een fout kunnen maken, iets verkeerd kunnen doen of een belangrijke omstandigheid missen.Bepaal onmiddellijk de afmetingen en geometrische configuratie, met welk soort meubilair zal worden gebruikt. In een ruime kamer kun je een kledingkast plaatsen, en als er niet genoeg ruimte is, moet je een hoekhal trekken.

Kenmerken van het vullen

Op een niveau onder de 70 centimeter is het wenselijk om niet-rollende laden en manden in de vorm van een rooster te bevestigen (ze zijn handiger en verzamelen niet zoveel bij het opbergen van schoenen). Met behulp van moderne beugels kun je zo'n mand in de kast leggen, veel breder dan zijzelf. Rekening houdend met, nogmaals, de relatief kleine afmetingen van de gangen, moeten alle componenten voor meubels daarin kleiner zijn dan die gebruikt in andere kamers.

stijl

formaat country muziek Het trekt om goede redenen de aandacht van ontwerpers, omdat het een gevoel van gezelligheid en comfort in de kamer brengt.

Scandinavische stijl - een combinatie van warme natuurlijke tinten als accenten en een algemene lichte achtergrond. De modernistische stijl, ook wel bekend als Art Nouveau, onderscheidt zich door gebogen lijnen vergelijkbaar met de stengels van planten. De moderne inkomhal heeft geen bepaald kader, het kan het beste uit alle andere stijlen halen en tegelijkertijd kan het ontwerp niet tot een van deze worden herleid.

Provence stijl winstgevend gespeeld en emotioneel versterkt, juist vanwege het decor van het oude. Maar in de "Scandinavische" gang zijn onnodige decoratieve elementen ongepast, er zou niets moeten zijn dat niet absoluut noodzakelijk zou zijn. In het interieur in de geest van de Art Nouveau, integendeel, is het zeer nuttig om luxueuze vergulde details te introduceren. Als verfijnde spiegels worden geplaatst, worden felle kleuraccenten gemaakt, het zal alleen maar een voordeel zijn.

7 foto

ontwerp

In de hal van het appartement "Chroesjtsjov" is het wenselijk om het meubilair van minimalistisch design te gebruiken. Gooi onnodig kleine details weg, probeer zeker te stellen dat alle elementen van de headset gelijkmatig zijn gemaakt. Gesloten opslagsystemen hebben de voorkeur boven open systemen, ze creëren geen gevoel van overbevolking en gebrek aan smaak. Alleen in de smalste kamers is het zinvol om een ​​open hanger in plaats van een kast of lade te plaatsen. Visuele verzachting van de hoeken en maximale gladheid van de lijnen zijn belangrijke vereisten voor het ontwerp van meubilair voor de gang.

Met alle schoonheid van natuursteen, reliëfpanelen en andere soortgelijke volumetrische oplossingen, gooit u ze weg - de absorptie van de ruimte is te slecht voor de sensatie ervan.Belangrijk: gebruik geen grote patronen, ze bederven alleen de indruk. Gebruik bij het knippen van zowel meubels als muren alleen materialen en structuren van hoge kwaliteit die gedurende lange tijd geen aantrekkelijk uiterlijk zullen verliezen.

Hoe te doen?

Als wordt besloten om de meubels van hout te maken, hebt u meubelpanelen nodig, planken met afmetingen van 200x12x1.6 centimeter, een plaat gegolfde 200x24x1.8 centimeter, drie meter latten, multiplex, scharnieren en handgrepen. Afhankelijk van het specifieke idee kunnen andere componenten vereist zijn. Het wordt aanbevolen om te beginnen met de montage van de lade (afmetingen, bijvoorbeeld 82x40x4 cm); de bovenkanten van de zijwanden in de hoeken worden gesneden om het deksel te versmallen in vergelijking met het grootste deel. Zelftappende schroeven worden gebruikt om de onderdelen aan te sluiten, hieronder moeten de hoeken van de plinten worden uitgesneden. De gezichtsbeugel moet met deuvels worden bevestigd.

Vervolgens moet u een eenvoudige deur maken (afmetingen 40 tot 40), gaten boren voor de scharnieren en het onderdeel installeren. Lopers zijn gemaakt voor een uitrollade in het bovenste gedeelte van het nachtkastje, ze zijn uit multiplex gesneden en aan de zijkant bevestigd.

Daarna komt het deksel van de kast (bevestigd aan de deuvels), het is vereist om korte meubelspijkers ongeveer tweederde in de bovenste uiteinden van de zijwanden te drijven. Bevestig de klep en druk erop, zodat de gaten worden gemarkeerd.Ze worden op de deuvels geboord en de lijm wordt afgedekt. Om de lijmlaag beter vast te pakken, legt u een zware lading bovenop.

De volgende stap is de vervaardiging van de tafel, die anders zou moeten zijn dan de vorige, de afmetingen zijn 82x49x40 centimeter. Interne planken zijn of niet, en hoe, is aan jou. Vanaf de zijkanten is de structuur bevestigd aan de schroeven en het bovenste segment van de middelste scheidingswand zal worden vastgehouden door deuvels. U moet de deuren opensnijden, de scharnieren repareren, de frontplaat voorbereiden en slijpen voor de plinten.

Het is niet moeilijk thuis om de behuizing zelf te maken met afmetingen van 200x40x40 cm. Lateraal, bovenste en onderste elementen worden consequent gevormd, elk van hen, met uitzondering van de voorste lamellen, wordt vastgehouden door zelftappende schroeven. Breng in de hoeken multiplexhoeken aan, waardoor de structuur een extra veiligheidsmarge krijgt. In de behuizing geplaatste schappen vallen op de houders gemaakt van klinknagels met een gedeeltelijk afgesneden punt. Elke deur moet drie scharnieren bevatten.

Een traliewand bestaat uit planken, het is raadzaam om de dwarsrail zodanig te installeren dat deze later aan de haken wordt bevestigd. Zag de ruimte voor het nachtkastje en de bovenkant van de kratten zou een plank moeten nemen.Om er houders voor te maken, neem je gewoon de planken die overblijven van vorige werken. Alle oppervlakken, zelfs de binnenste, evenals de uiteinden, moeten grondig gepolijst zijn.

Zoals u kunt zien, zal er niets moeilijk zijn in dit werk voor iedereen die op het minimumniveau over timmermanshulpmiddelen beschikt.

Voor- en nadelen

Het duidelijke voordeel van zelfproducerende hal is geldbesparing. Als er kinderen in de familie zijn, is het erg handig om ze ook op te nemen, zodat ze niet als witgras zullen opgroeien. Het enige nadeel is het risico op fouten.

Succesvolle voorbeelden en opties

Het is niet moeilijk om meubels gemaakt van hout te maken en het in de gang te zetten. In een grote gang kun je het rond de omtrek plaatsen en als er niet genoeg ruimte is, moet je de hoekige locatie gebruiken. Opties met spiegels en verlichting in het huisje zijn nauwelijks geschikt, dergelijke oplossingen zijn meer geschikt om te gebruiken in een volwaardige stedelijke woning.

Onze video-evaluatie zal u helpen om de gang met uw eigen handen te maken.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer