Gekozen hangers kiezen in de gang

 Gekozen hangers kiezen in de gang

Elke persoon die zichzelf en zijn woning respecteert, is bezig met het regelen van de gang, omdat dit gebied met recht wordt beschouwd als het gezicht van het huis. Het interieur kan hier anders zijn, maar gesmede hangers in de gang hebben geen concurrentie voor verfijning.

Ontwerpkenmerken

Ondanks het feit dat de hangers aan de muur of de vloer kunnen worden bevestigd, hebben ze altijd een enkele functie, namelijk esthetisch en compact plaatsen van bovenkleding en accessoires. Deze taak is erg belangrijk, omdat bijna niemand blij is met de rommelige gangen die sterven aan hun eigen slechte smaak.

De voordelen van valse hangers:

 • compactheid;
 • een organische combinatie met verschillende stijlen;
 • bouwgemak;
 • lange levensduur;
 • hygiëne;
 • milieuvriendelijkheid;
 • mogelijkheid van gebruik in onverwarmde kamers;
 • kracht.

Gesmede modellen zijn echt compact, omdat ze die massieve panelen missen die beroemd zijn om producten van spaanplaat. Dunne gebogen staven vertegenwoordigen geen visuele zwaartekracht, zelfs als ze zijn uitgerust met ontlasting.

Bovendien worden lichte en elegante bochten in bijna elke stijl gebruikt. De enige uitzondering is de hightech-stijl met de nadruk op strikte naleving van de geometrie. Het is moeilijk om klassiek, barok, minimalisme, Provence of country muziek voor te stellen zonder te smeden. Verschillende tonen in verven en patronen gemaakt door masters voldoen aan alle eisen van stijl en verschijnen organisch samen met andere materialen, of het nu hout, ijzer of andere grondstoffen zijn.

Naast de esthetische eigenschappen, is het vermeldenswaard praktische voordelen. Gebogen staven zijn bijvoorbeeld grotendeels hol en daarom zijn hangers licht. Ze kunnen eenvoudig van plaats naar plaats worden verplaatst zonder gebruik te maken van mannelijke kracht. Het is verbazingwekkend hoe deze luchtigheid wordt gecombineerd met ongelooflijke kracht en het vermogen om maximale belastingen te weerstaan. Hierin echter de verdienste van de grondstof zelf.

Voor- en nadelen

Gesmeed metaal is een van de meest hygiënische materialen, omdat het met de juiste verwerking niet wordt blootgesteld aan corrosie en verlies van uiterlijk. Duurzaamheid is de belangrijkste kwaliteit van deze grondstof.

Het gebrek aan metaal in het meubilair wordt beschouwd als de koude die daarvan afkomstig is. Misschien is dit het geval bij het kopen van een bed. De hanger heeft echter niet zo'n nadeel, en zelfs in de aanwezigheid van metalen krukken, wordt het gemakkelijk aangevuld met lichte en warme kussens. Eigenaren van dergelijke producten beweren juist warmte en comfort, omdat het exclusieve model handmatig wordt uitgevoerd, met hun vaardigheden, gedachten en ziel.

Over handwerk gesproken, het is onmogelijk om niets te zeggen over de kosten van dit product. Een kwaliteitsproduct kan niet goedkoop zijn en daarom niet voor iedereen beschikbaar.

Desondanks vinden degenen die van dergelijke meubels willen genieten, een uitweg door kant-en-klare patronen en krullen aan de hanger te lassen.

types

Moderne, gesmede hangers kunnen op de vloer staan ​​en kunnen aan de muur worden bevestigd, waardoor er vrije ruimte in nauwe ruimtes overblijft.

Wandmontage

Muurhangers worden met deuvels en schroeven aan de muur bevestigd.De kwaliteit van bevestigingsmiddelen hangt rechtstreeks af van de sterkte van de hele constructie en de mate van belasting.

Rassen van muurmodellen:

 • haak haak - een van de eenvoudigste en meest compacte modellen met patronen, meestal gelegen op de top van de haken;
 • haken + hoed opbergplank - een functioneel model waarmee je niet alleen bovenkleding, maar ook mutsen, handschoenen en andere accessoires op orde kunt houden;
 • de hanger aangevuld met een spiegel is een meer gecompliceerd model en daarom verfijnder. Een spiegel die zich onder of aan de zijkant van de haken bevindt, wordt omlijst door smeden;
 • decoratieve hanger - een soort meubels, voornamelijk gebaseerd op esthetische kwaliteiten. Gesmede beelden van vogels, dieren, sakura-takken, uitgestrekte eik worden aangevuld met verschillende haken. Voor een gang wordt een dergelijk model aanbevolen om te worden gebruikt als extra aan een meer ruime hanger. Een decoratief product mag niet worden bezaaid.

Het moet gezegd worden dat elk van de gepresenteerde rassen kan worden aangevuld met andere materialen dan ijzer. Dus, de planken kunnen gemaakt zijn van massief hout of meubelplaat, evenals duurzaam plastic met imitatie van natuurlijke texturen.

vloer

Vloerhangers nemen een grotere hoeveelheid ruimte in beslag, maar hun ruimtelijkheid ligt op een hoog niveau. Daarnaast zijn vloermodellen gemakkelijk door de kamer te bewegen, omdat sommigen geen bevestiging aan de muur vereisen.

soort:

 • model op het been - een van de kleinste en mobiele kleerhangers;
 • vloermodel met een stoel, spiegel of planken - praktisch en omvangrijk meubilair.

Modellen op één poot zijn bij iedereen bekend, omdat ze het meest worden gebruikt in cafés en andere openbare plaatsen. Hun geheim ligt in de mobiliteit en een groot aantal haken, gelegen in een cirkel. Tegenwoordig worden modellen uitgevoerd in de vorm van staande lampen, straatlantaarns en bomen.

Ondanks de stabiliteit van de constructie, is het aan te bevelen deze in de buurt van de muur te installeren, waardoor een val als gevolg van het voordeel wordt vermeden.

Als een interessant detail op de bodem van de hangerpoot kan er een container voor paraplu's of tijdschriften en kranten zijn.

Een plank met een zitting op kleine poten ziet er zeer statig en aristocratisch uit. Om volledige veiligheid te garanderen, moet een dergelijk model nog steeds tegen de muur worden bevestigd. Aan de onderkant van de stoel zijn er in de regel planken die gemakkelijk kunnen worden uitgerust met decoratieve laden en opbergdozen.De stoel zelf zonder heldere patronen en details kan worden aangevuld met een zachte matras of kussens.

Hoe te kiezen?

Voordat u een smeedijzeren hanger in de gang bestelt of koopt, is het de moeite waard om de grootte van de kamer sober in te schatten.

En hier zijn een paar regels:

 • een smalle rechthoekige gang kan harmonieus het muurmodel huisvesten;
 • een vierkante kleine gang wordt goed aangevuld door een kleine vloerhanger aan de poot;
 • een brede vloerhanger met een zitplaats en planken aan de onderkant zijn uitstekende toevoegingen voor een ruime hal.

Na een nauwkeurige bepaling van de grootte en de soorten moet overgaan tot het criterium van ruimtelijkheid van de hanger. Dus, in een grote familie, zou het aantal haken en extra planken voldoende moeten zijn om een ​​ordelijk uiterlijk van kleding te handhaven. Een gezin van twee mensen in een klein appartement zal een kleine kapstok hebben met verschillende haken en een hangplek.

Er moet aandacht worden besteed aan de kwaliteit van de schilderkunst. Een goed model dat decennialang nieuw kan blijven, moet niet alleen worden geverfd, maar ook worden geprimed. In het ideale scenario moeten er verschillende lagen email zijn.Helaas is het bijna onmogelijk om dit te verifiëren in de aankoopfase, en daarom is het belangrijk om een ​​model alleen bij gerenommeerde vakmensen te kopen en te bestellen.

De goede trouw van een vakman of een bedrijf dat vervalste modellen produceert, is een van de belangrijkste aspecten van een goede keuze. Vertrouw geen twijfelachtige leveranciers op een verleidelijke prijs, want smeden van hoge kwaliteit kan niet goedkoop zijn.

Voorbeelden in het interieur

Een luxe muur gesmeed hanger in de vorm van ingewikkelde bochten vertegenwoordigt een decoratieve variëteit waarop u verschillende accessoires kunt plaatsen. Het belangrijkste model is de vloerhanger op de poot.

Een eenvoudig en luchtig model zonder extra decor en planken wordt aangevuld met plantmotieven in de vorm van bloemknoppen van wilde bloemen. De haken zijn gemaakt in de vorm van dauwdruppels en vormen een aanvulling op het laconieke model.

Samenstelling van verbazingwekkende schoonheid van een muurhanger met de bovenste plank voor hoeden en krukken. De hoekige opstelling van de elementen maakt de gang ruim, ondanks het kleine formaat.

Vloerhanger met een zitplaats is een gecombineerde versie van het metaal en massief hout.Een tafel gemaakt van hout vloeit soepel in metalen takken.

Stijlvol vloermodel voor een hal met waardige afmetingen. Smeden, alleen gelegen aan de zijkanten, maakt het model toepasbaar op moderne stijlen en minimalisme.

Soepele patronen van luchtige en zachte hangers voor de gang in Provençaalse stijl worden gekenmerkt door rustieke eenvoud met een vleugje Franse aristocratie. Witte kleur identificeert de stijl van de dorpen van de Provence.

Hoekvloerhanger met gedraaide staven terwijl ruimte wordt bespaard heeft goede ruimtelijkheid en gemak. Vanwege de hoekige locatie heeft de stoel een comfortabele diepte.

Hoe maak je een smeedijzeren hanger voor de gang, zie hieronder.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer