Schoenenwinkel in de gang

 Schoenenwinkel in de gang

De hal is een visitekaartje van elk huis, of het nu een chalet of het appartement is. De algemene indruk van de eigenaars van het huis hangt af van hoe goed de ruimte zal worden georganiseerd. En om te helpen bij het regelen van het gebied waar de gast of de eigenaar van het huis valt, de drempel oversteken, helpt zo'n meubelstuk als een winkel.

De galoshnitsa, of het wordt ook wel de obuvnitsa genoemd, vertegenwoordigt de open of gesloten kast voor opslag van straat- en huisschoenen. Hoe de galoshnitsa er ook uitziet, men kan het karakter van de eigenaar, zijn smaak en welvaart beoordelen.

Functies en voordelen

Aanvankelijk was de schoen ontworpen om alleen dergelijke schoenen op te slaan als overschoenen. Volgens één versie zijn ze door Indiërs uitgevonden om bij nat weer in te wandelen. Ze hebben ze gemaakt van rubber.

Volgens een andere versie verschenen galoshes in Engeland. Ze zijn uitgevonden om dure schoenen aan te trekken in nat en modderig weer. Toen deze producten wijdverspreid werden, was er behoefte aan een meubelstuk voor hun opslag - een galoshnitse of galoshnitse. Omdat bijna niemand tegenwoordig overschoenen draagt, wordt de schoen nu gebruikt voor het opslaan van elke soort schoenen.

Het al dan niet plaatsen van een slip-on schoen in de gang is afhankelijk van de huiseigenaar zelf.

Een aantal feiten spreekt voor dit meubel:

 • Met dit meubelaccessoire voor opslag kunt u een meer esthetische uitstraling in de kamer creëren. Talloze paar schoenen die in rijen staan, vallen niet in het oog en als er kinderen in de familie zijn, kunnen de schoenen ook in de war raken.
 • Met een speciale plank voor schoenen kunt u ruimte besparen in de gang, omdat het lijkt te versmelten met de muur ten koste van een kleine diepte. En als het ingangsgebied nog steeds kleine afmetingen heeft, zal de galoshnitsa eenvoudigweg een "toverstaf" voor zo'n kamer zijn.
 • Dergelijke meubels voor het opbergen van outdoor- en huisschoenen zijn erg handig in gebruik. Afhankelijk van de configuratie kunnen schoenen erin zowel horizontaal als verticaal worden opgeborgen en op speciale houders worden opgehangen.
 • Omdat het in een galoshnitse is, wordt het schoeisel beschermd tegen de invloed van stof, vocht. Bovendien is het hier niet beschikbaar voor huisdieren die het kunnen scheuren of krassen.

Het belangrijkste kenmerk van de galoshnitsya is dat het een interieurartikel is, uitgerust met verschillende planken (laden, houders), staande boven elkaar, waardoor een grote hoeveelheid schoenen in een dergelijke kast kan worden geplaatst.

types

Tegenwoordig bieden meubelfabrikanten een breed assortiment schoenen - van eenvoudige goedkope modellen tot zeer verfijnd en duur. Alle soorten lockers voor schoenen kunnen in verschillende groepen worden verdeeld.

De vorm van dergelijke producten verschilt in verschillende uitvoeringen:

 • Kasten kledingkast. Deze kast wordt ook wel cabinet-bona genoemd. Dit is een vrij massief meubel waarin je schoenen kunt monteren voor alle seizoenen van alle gezinsleden. Dit schoenenopslagsysteem is meer geschikt voor ruime gangen en kleedkamers.De hoogte van de planken in de kasten kan naar wens worden aangepast. Het is mogelijk voor elk gezinslid om een ​​apart deel van een dergelijke kast toe te wijzen. De deuren hier kunnen scharnierend of schuivend, massief of met glas zijn. De nadelen van een kombuis zijn dat het soms moeilijk is om de benodigde schoenen uit de bovenste planken te halen, evenals het gebrek aan ventilatie.
 • Kaloshnitsa-boekenkast is een middelhoog stelling met open planken. Vanwege zijn bescheiden afmetingen is deze kast perfect voor een kleine gang. Het is gemakkelijk om alle seizoensschoenen erin te plaatsen.
 • Bowl Commode of de slanke schoenmaker is uitgerust met kantelbare te openen laden, een lade met zijkanten, waar schoenen verticaal worden opgeborgen. De laden kunnen worden uitgerust met dwarsbalken voor het opbergen van schoenen met hakken en zijn gerangschikt in een of twee rijen, afhankelijk van de breedte van de kast. Dergelijke dressoirs hebben een geringe diepte, terwijl de laden 45 of 90 graden open kunnen, de Obuvnitsa Slim is een ideale oplossing voor kleine toegangszones (ze kunnen zelfs achter de deur worden geplaatst). Het nadeel van dergelijke galoshnits is de onmogelijkheid om grote hoeveelheden schoenen op te bergen en het gebrek aan ventilatie.
 • Caloshenny zaak - Dit is een smal verticaal ontwerp, waarin u seizoensschoenen in de schappen kunt bewaren.
 • Hanger galerijkist. Dit is een handig smal ontwerp dat rechtstreeks aan de muur kan worden bevestigd. Hierdoor blijft er vrije ruimte over, die ook rationeel gebruikt kan worden (zo kunnen gasten die naar het huis komen hier hun schoenen neerleggen).
 • Kaloshnitsa-shelf - open ontwerp, tussen de palen waarvan één of meerdere planken zijn geplaatst, die massief of in de vorm van een rooster kunnen zijn. Dergelijke meubels zijn geschikt voor de opslag van alledaagse schoenen, maar lossen tegelijkertijd niet de esthetische en functionele taken op waarmee ze worden geconfronteerd. Ten eerste zijn alle schoenen niet verborgen voor de ogen en ten tweede verzamelt het stof op de plank en kan het een "prooi" voor huisdieren worden.
 • Hoekpoeder - Schoenenopslag, die in de hoek van de gang kan worden geplaatst. Natuurlijk is het in dit ontwerp onwaarschijnlijk dat een groot aantal paren kan worden geplaatst, maar voor vrijetijdsschoenen zou dit een geschikte oplossing zijn.
 • Caloshenica bank Het is een soort bank met een zitplaats, waaronder open of gesloten planken voor het opbergen van schoenen of speciale schoenendozen.Een andere variant van dit ontwerp is een sandbox-kist wanneer de stoel omhoog gaat en eronder een lade voor het opslaan van seizoensschoenen. Een couch bag met een stoel is erg handig omdat je erop kunt zitten door schoenen te dragen (dit geldt vooral voor gezinnen met kinderen en ouderen). Het ontbreken van dergelijke meubels voor opslag is zijn kleine hoogte, waardoor het mogelijk is om niet te veel schoenensets erin te plaatsen.
 • Schoenenrek kunt u schoenen in de open vorm in dezelfde rij opslaan. Ze zijn gemaakt van verschillende materialen en kunnen in elk ontwerp worden gemaakt, zodat ze harmonieus in elk interieur passen.

Volgens de mate van openheid kunnen galoshnits worden onderverdeeld in gesloten en open producten.

 • Open constructies. Deze omvatten overschoenen in de vorm van planken, planken, onderzetters. Het onbetwiste voordeel van dergelijke opslagsystemen is dat hun schoenen goed geventileerd zijn, droog zijn in natuurlijke omstandigheden en geen geuren verzamelen. Schoenen op de planken vervuilen de vloer niet, de planken zelf zijn eenvoudig schoon te maken. Het nadeel van open schoenenkasten is dat de schoenen zichtbaar zijn, waardoor soms een gevoel van verwarring ontstaat.
 • Gesloten constructies. Deze omvatten kasten, dressoirs, potloodkoffers, dat wil zeggen, al die galoshnits, schoenen waarin de deuren van nieuwsgierige ogen, laden en andere apparaten zijn gesloten. Het belangrijkste nadeel van gesloten systemen is het gebrek aan ventilatie, wat ertoe leidt dat schoenen niet volledig uitdrogen en als gevolg daarvan stinken.

toevoeging

Moderne fabrikanten van meubelmeubilair bieden hun klanten niet alleen galoshnitsya in zijn pure vorm, maar ook gecombineerde ontwerpen, bijvoorbeeld met een hanger. Dus in het onderste gedeelte kan een kastje zijn voor het opbergen van schoenen en schoenaccessoires, en in het bovenste gedeelte - een open kleerhanger of een gesloten compartiment met een hengels en haken voor bovenkleding. De ballenbak kan een spiegel hebben, die zich ook bovenin de structuur bevindt.

afmeting

De afmetingen van overschoenen kunnen heel verschillend zijn: van hoge en grote garderobekasten tot schoenen met een minimale afmeting. Het hangt allemaal af van de grootte van de kamer waar de schoenendoos is geselecteerd en het aantal paar schoenen dat moet passen. Als je alle seizoenen alle schoenen van de familie moet houden, is de garderobe behoorlijk indrukwekkend.Als u meubels nodig heeft voor het opslaan van dagelijkse schoenen, kunt u langskomen met een kleine galoshnitsa, waarbij u de diepte en hoogte kiest, afhankelijk van de grootte van de kamer.

De standaard (optimale) diepte van de schoenendoos is 60-80 cm. Als de afmetingen van de gang dit toelaten, kunt u een optie kiezen met een grotere diepte, bijvoorbeeld 120 cm. Voor de gebruikelijke middelgrote gangen zijn kombuisschoenen geschikt met een diepte van 40-50 cm en voor zeer kleine toegangszones Je kunt modellen vinden met een minimale diepte van 13-18 cm.

Een voordeel kan zijn: laag - 1-2 planken, gemiddeld, met 2-4 planken en hoog, inclusief meer dan 4 planken.

De breedte van de schoen is afhankelijk van de beschikbaarheid van vrije ruimte in het entreegebied. In sommige gevallen kan een grote hoeveelheid schoenen in vrij smalle en lage kluisjes worden geplaatst door de breedte ervan te vergroten.

materialen

De levensduur van een galite en het gemak van het gebruik ervan zijn meer afhankelijk van het materiaal waaruit het is gemaakt. Nu kunt u de overschoenen van de volgende materialen vinden:

 • Massief hout. Producten van dit materiaal onderscheiden zich door goede kwaliteit en schoonheid. Het beste van alles is dat ze kijken in klassieke en ethische interieurs en ruime gangen. Voor dergelijke meubels is meer zorgvuldige zorg vereist.Om het goede uiterlijk van de houten schoenendoos te behouden, moet u deze regelmatig behandelen met speciale bestanddelen. Bovendien kunnen alleen schone schoenen in een dergelijke schoenendoos worden gedaan;
 • Metal. Gesmede metalen galoshnits sterk en duurzaam. Ze zijn geschikt voor interieurs in de stijl van minimalisme of hightech. Gesmede schoenendozen zien er stijlvol en interessant uit. Soms moet je ze schilderen om de ijzeren elementen te beschermen tegen corrosie. Bij het kiezen van dergelijke producten moet u op de dikte van het metaal letten. Als de planken te dun zijn, kunnen ze buigen onder het gewicht van de schoen;
 • Plastic. De goedkoopste dingen. Kunststof schoenen zijn gemakkelijk te reinigen, maar niet erg duurzaam - plastic onderdelen kunnen afbreken of bekrast raken. Dit meubel is niet geschikt voor elk interieur;
 • spaanplaat - het meest gebruikelijke materiaal voor de vervaardiging van meubels. Handtassen van een spaanplaat zijn eenvoudig te verlaten, zijn gemaakt in verschillende kleuren en modellen. Het nadeel van Chisinau-schoenen is hun kwetsbaarheid - onder invloed van vocht kunnen ze worden vervormd.
 • Rattan. Geweven galoshnits geschikt voor interieurs in landelijke stijl.Het voordeel van een dergelijk opbergvak voor schoenen is de aanwezigheid van ventilatie daarin, die wordt verschaft door de structuur van het materiaal dat wordt gebruikt voor de vervaardiging ervan. Schoenen in zo'n nepschoen zullen altijd droog zijn.
 • Glass. Glasontwerpen zien er origineel uit, maar zijn erg moeilijk schoon te maken, omdat vuil, stof en handafdrukken duidelijk zichtbaar zijn op glazen oppervlakken.

Kleuropties

Kleuroplossingen voor galoshnits zijn erg divers. Afhankelijk van de stijloriëntatie en kleuroplossing, kunt u altijd het gewenste model kiezen.

Producten van spaanplaat gaan uit van de breedste keuze aan kleuroplossingen - van verschillende tinten hout tot felle kleuren (rood, blauw, groen en andere). Plastic kasten hebben ook een breed scala aan kleuren (van wit tot zwart). Een smeedijzeren schoen is meestal van metaal in kleur (zilver, goud, platina), wit of zwart.

merken

Obuvnitsa produceerde als grote meubelfabrikanten, zoals "Furniture Black Earth", "Dyatkovo", "Vesta", "Glazov furniture factory", "Shatura-furniture", "Tria", "Lazurit", "Soyuzmebel" en anderen, en kleine bedrijven, maar ook op maat gemaakt in meubelwerkplaatsen.

Heel veel opties voor lockers voor de opslag van schoenen gepresenteerd in de lijn van het Zweedse bedrijf Ikea.

Hoe meubels kiezen en waar te plaatsen?

Meestal wordt een keuken gekocht wanneer de algehele interieurdecoratie van een kamer al is voltooid. En daarom moet dit meubel organisch passen in de stijl, kleur en functionele kenmerken van de kamer.

Als u een of andere versie van het kluisje kiest, moet u rekening houden met de volgende factoren:

 • Afmetingen van het entreegebied;
 • De toegewezen ruimte voor kalenders (breedte, hoogte, diepte);
 • Familiegrootte, de aanwezigheid van kinderen;
 • Komen gasten vaak;
 • Gezinsleden gewoonten;
 • De aanwezigheid van huisdieren;
 • Schoenmaat.

Het moeilijkste is om een ​​galoshnitsy voor een kleine kamer te vinden. Het zal tenslotte het maximaal mogelijke paar paar schoenen moeten herbergen, maar tegelijkertijd moet de plaats ervan minimaal zijn. Voor zo'n gang passen smalle, maar hoge kluisjes (met bevestiging aan de muur) of staat voor schoenen. Een goede optie zou een plank op wielen zijn, die, indien nodig, gemakkelijk kan worden verplaatst.

Bij het kiezen van een systeem voor het opbergen van schoenen, moet u ook letten op de aanwezigheid van planken voor verschillende soorten schoenen: voor hoge laarzen, voor schoenen met hakken.

De traditionele plaatsing van het etui is langs de muur dichter bij de voordeur, om schoenen te verwijderen en onmiddellijk in de kast te doen, zonder de gang overvol te raken, vooral als deze klein is. Maar het is ook mogelijk om over te plaatsen om de gang te scheiden van de rest van de ruimte.

In particuliere huizen met twee of meer verdiepingen, soms galoshnitsu rusten in de ruimte onder de trap.

Ongebruikelijke interieuroplossingen

De houten schudder is ook een stoel en een ladekast. Het ontwerp is uitgerust met rieten laden voor kleine items en past perfect in het moderne interieur.

De originele oplossing voor compacte opslag. In een klassiek ontwerp waren de galoshnit, de stoel, de kleerhanger en de planken met elkaar verbonden.

Open plank voor schoenen in de beste tradities van minimalisme. Ze fungeert ook als een poef voor het comfortabel aantrekken van schoenen.

Het is moeilijk te begrijpen dat dit een systeem is voor het opbergen van schoenen. Als je eenmaal in deze kamer bent, lijkt het alsof je al in het vrouwenboudoir bent en niet in de gang.

Een smalle dure schoen ingebouwd in de muur maakt een al smalle gang niet overbodig, maar bevat tegelijkertijd alles wat je nodig hebt.

Het ruime opbergsysteem, dat ook als zitplaats dient, is bijna onzichtbaar in de entree, dankzij de witte kleur die het algehele kleurenschema van de kamer ondersteunt.

Dankzij het gebruik van compacte zwarte plastic schoenmodules van Ikea werden de schoenen van alle gezinsleden in een kleine gang geplaatst. Onder de kombuis van de kombuis paste de kruk met succes voor de kinderen om de schoenen comfortabel aan te doen, en extra planken vormden zich tussen de modules en daarboven.

In de volgende video wacht je op veel ideeën Obuvnits in de gang.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer