Kasten in een kleine hal

 Kasten in een kleine hal

Zoals bekend, begint het theater met een hanger en, in de regel, kleine appartementen, omdat in veel typische huizen ook kleine gangen ermee beginnen. Een groot aantal gezinnen, vooral grote gezinnen, worden gekweld door de vraag hoe ze dingen zo kunnen plaatsen dat ze weten waar en wat liegt. Een oplossing voor deze situatie is om de kast in een kleine hal te installeren.

Speciale functies

In meubelwinkels een breed scala van gangen, verschillend in kleur, design en prijs. Maar vergeet niet dat de meeste standaardkasten in de gang fysiek niet in de gang van een klein appartement kunnen passen.

Ondanks de grootte moet er rekening mee worden gehouden dat het kabinet gemakkelijk plaats biedt aan:

  • kleren alle gezinsleden worden dagelijks gebruikt, daarom moeten er zoveel mogelijk planken zijn.
  • hoofddeksel en andere accessoires, waaronder handschoenen en sjaals. Akkoord dat in de zomerse winter dingen niet gezien mogen worden, wat betekent dat de kast een ruime bovenste plank zou moeten hebben.
  • Schoenen. Selecteer hiervoor modellen van kasten met speciale compartimenten en planken. Vergeet niet dat het wenselijk is om een ​​opbergvak te hebben voor ongebruikte schoenen in de zomer of de winter.
  • Bovenkleding. Het kunnen niet alleen bontjassen, jassen en regenjassen zijn, maar ook jurken, pakken. Dit compartiment in de kast moet zowel in de breedte als in de lengte geschikt zijn.
  • Anderen. Inclusief kussens, dekens, handdoeken, beddengoed. Deze lijst kan eindeloos zijn en variëren, afhankelijk van voorkeuren en de financiële situatie van het gezin.

Zoals te zien is in de lijst, zal elk gezin genoeg dingen hebben die in een kast moeten worden gestopt die zich in een kleine hal bevindt.

Daarom is het, allereerst, bij het kiezen van een bepaald kastmodel in de gang noodzakelijk om op het aantal dingen voort te bouwen en later aandacht te besteden aan de grootte, kleur en ontwerpbeslissingen.

afmeting

Er zijn geen standaardoplossingen bij het kiezen van een kast in de gang, maar er zijn momenten waarop u op moet letten. Vanwege het feit dat de gang kleine afmetingen heeft, moet er rekening mee worden gehouden dat het noodzakelijk is om ruwweg elke vierkante centimeter vrije ruimte te gebruiken.

Als het appartement een smalle gang heeft, moet u hoge modellen kasten selecteren, bij voorkeur naar het plafond zelf. Dankzij deze indeling van schappen en compartimenten kunt u een groot aantal dingen accommoderen.

Deze optie om de gang te plaatsen wordt vaak gecombineerd met een ladekast en een nachtkastje. Gelukkiger bewoners die in appartementen wonen, waar de lange gang is. Ze hebben zo'n probleem niet. Ze kunnen kiezen uit verschillende kasten of een kamer bestellen voor de volledige lengte van de gang.

In sommige appartementen en in families bestaande uit twee personen, zou de juiste beslissing zijn om een ​​hoekkast te installeren. Zo'n kast in een kleine gang zal groter zijn dan het gebruikelijke model.

De standaardoptie is, in de regel, een kleine kledingkast, met een klein aantal planken voor vrijetijdskleding, een compartiment voor schoenen en een plaats om hoeden op te slaan.De tweede helft van deze kast bestaat uit kleerhangers voor bovenkleding.

Als de inkomhal in het appartement erg kleine afmetingen heeft, probeer dan een kast te kiezen of te bestellen waarin je de meest noodzakelijke dingen en schoenen kunt passen. We zullen verbeeldingskracht moeten tonen, het zal goed zijn om een ​​schets te maken van het toekomstige kabinet, om planken voor kleding schematisch te verdelen, een kast voor schoenen en de hoogte van hangers.

Als het mogelijk is om de positie van de deuren te verplaatsen, verwijdert u de binnenwanden en vergroot u zo de ruimte om de kast in de gang te plaatsen. Dan moet deze optie ook worden overwogen.

materialen

Het is voor niemand een geheim dat de prijs van het eindproduct in de eerste plaats afhangt van de materialen waaruit het is gemaakt. Laten we even stilstaan ​​bij deze kwestie.

  • Meestal te koop zijn er producten gemaakt van MDF of hardboard. Dit is te wijten aan het feit dat, ten eerste, de technologie van droogpersen van kleine houtsnippers al decennia bekend is, en ten tweede, de goedkope kosten van grondstoffen, daarom zijn de uiteindelijke kosten van het product zeer democratisch. Maar je moet niet neerbuigend zijn bij de keuze.

Als er allergieën of kleine kinderen in het gezin zijn, onthoud dan dat deze technologie ook zijn nadelen heeft, waarvan de sleutel de afgifte van formaldehyde is.

  • Het op een na populairste materiaal waaruit de kasten in de gang zijn gemaakt, is hout. Het is niet alleen milieuvriendelijk, maar ook gemakkelijk om materiaal te verwerken. Dankzij dit kun je hele kunstwerken maken. Maar deze technologie heeft zijn nadelen: het is heel belangrijk dat het eindproduct wordt behandeld met een antisepticum of in de gewenste kleur wordt geverfd.
  • In het laatste decennium zijn producten gemaakt door van plastic. Dergelijke producten kunnen ongewone maten en kleuren hebben, maar het is moeilijk om ze duurzaam te noemen. Hieruit volgt dat als het plastic barst of breekt, het repareren van de schade problematisch zal zijn. Onthoud dat het plastic enige tijd zal "eroderen".
  • De meest duurzame, massieve en respectievelijk zware producten zijn gemaakt van metaal. Maar vanwege de hoge kosten, de complexiteit van de werking en bescherming tegen de externe omgeving, evenals het onaantrekkelijke uiterlijk, zijn de producten niet in trek op de markt.
  • Onlangs begonnen fabrikanten kabinetten in kleine gangen aan te bieden uit de gecombineerde materialenzoals metaal, MDF en plastic. Kasten van dit type passen in elk interieur, het blijft alleen om een ​​geschikte kleur te kiezen.

Kleur oplossingen

Meer recent, zo'n dertig jaar geleden, werd de keuze voor kasten, dressoirs en wanden gedicteerd door kant-en-klare voorstellen. Het kleurengamma werd gepresenteerd in standaard klassieke kleuren, hetzij lichtbruin of donkerbruin. Tegenwoordig vindt u in meubelzaken producten die niet alleen in klassieke maar ook in exotische kleuren verkrijgbaar zijn.

Als u de keuze van de kast in een kleine hal benadert vanuit een ontwerpstandpunt, is het vermeldenswaard dat producten die in felle kleuren zijn gemaakt, de grootte visueel vergroten. En de duistere - integendeel, "eet" de ruimte op.

Vanuit praktisch oogpunt is stof altijd zichtbaar op een donker oppervlak en op een licht oppervlak - stof kan uiteindelijk binnendringen.

Besteed aandacht aan de combinatie van kleuren. Als de toegangsdeur of binnendeuren in een bepaald kleurbereik zijn gemaakt, moet de kast in de gang in dezelfde kleur worden gemaakt.Dit interieur oogt bedachtzaam en esthetisch.

Ontwerpideeën

Het regelen van een kleine gang, moet u uitgaan van minimalisme. Hoe minder dingen worden weergegeven, hoe beter. Daarom moet je open hangers, onnodige interieuritems en extra voorwerpen bovenop de kast laten hangen. Vergeet niet dat voor een kleine hal een kleinere kast met een diepte tot 50 cm of meer meer geschikt is. Zelfs met deze maten, zal bovenkleding gemakkelijk passen.

Om de ruimte met open deuren niet te "opeten", moet je overwegen om een ​​kast te kopen. De deuren van een dergelijk product openen met eenvoudige handbewegingen langs de muur.

De ingebouwde versie van de kledingkast elimineert de achterwand, wat een winst van enkele centimeters extra ruimte oplevert.

Vergeet de hoekige ruimte niet. Met behulp van een kast met een afgeronde hoek, kunt u extra opslagruimte uitrusten. Opgemerkt moet worden dat het gebruik van de hoek in sommige modellen van kasten niet erg handig is, maar met de juiste vulling van dergelijke plaatsen kun je de dingen op zo'n manier regelen dat deze ruimte nuttig wordt.

Het is niet nodig dat de deuren doof zijn, de kledingkast in de kleine gang ziet er erg mooi uit, waarvan de deuren van glas met een patroon zijn. Dit kunnen ongebruikelijke ornamenten zijn of zelfs fotoprints.

Tegenwoordig is bijna elke kast in de gang uitgerust met een spiegel. Voor de fabrikant maakt het niet uit van welk materiaal het product is gemaakt. Wanneer u spiegels in kledingkasten gebruikt, let dan op de afmetingen. Als de kast groot is, worden hoogwaardige fittingen gebruikt.

Het is ook belangrijk dat de spiegel visueel de ruimte vergroot, en dit is uiterst noodzakelijk in appartementen met een kleine hal.

Bovendien is de spiegel het belangrijkste element van het interieur in de gang. Als hij afwezig is, zullen huishoudens die gaan werken of studeren de hele tijd in het appartement moeten rondlopen om te zien wat er te doen is met vertragingen. Onthoud dit altijd.

Mooie voorbeelden in het interieur

De tweede helft van de vorige eeuw werd gekenmerkt door de constructie van de zogenaamde "Chroesjtsjov". Een groot aantal gezinnen die ooit in gemeenschappelijke appartementen woonden, kreeg plotseling een eigen leefruimte.De architecten van die tijd dachten niet veel na over de grootte van de gang, en het was om deze reden dat de hostessen geen eigen hoek hadden. Moderne ontwerpers waren in staat om dit probleem op te lossen, en nu zijn veel kasten in de gang uitgerust met een kaptafel en een poef.

Veel mensen denken dat het doel van het kabinet in een kleine hal puur praktisch is. En ze beschouwen meubelen niet vanuit een esthetisch oogpunt. Maar met moderne materialen kunnen we de ruimte op de juiste manier verslaan.

Als het appartement een lege nis heeft, kun je er een ruime kleedkamer van maken. Aan de ene kant kan alle bovenkleding worden verwijderd van nieuwsgierige blikken en aan de andere kant alle communicatie, inclusief telefoondraden en kabeltelevisiedraden.

Als er geen nis in het appartement is, kunt u naast de kast altijd een plek voor een nachtkastje of een ladekast vinden. De hanger voor gemakkelijke bovenkleding ziet er ook prachtig uit.

Als er een lange gang is, plaats dan doelbewust een kledingkast met een spiegel op de klapdeuren. Dankzij deze opstelling wordt de ruimte zelfs in een smalle gang visueel twee keer groter.

Geef de voorkeur aan lichte tonen.Vergeet niet dat in de aanwezigheid van een kast gemaakt in donkere kleuren, extra verlichting nodig is, anders lijkt de hal op een kast.

Vergeet niet dat kasten met open opslagsystemen niet alleen zorgvuldig onderhoud van het oppervlak nodig hebben, in de eerste plaats, nat en droog reinigen, maar ook seizoensgebonden actualisering van dingen. Winterkleren die tijdens de zomer op een hanger hangen, zien er absurd uit. Daarom is het wenselijk om extra kledingkasten of kasten te hebben voor het opslaan van ongebruikte bovenkleding.

Als je op de plaats in de gang een standplaats voor paraplu's kunt plaatsen, gebruik die dan in ieder geval. Ten eerste zal dit het ontwerp van de situatie aanvullen en ten tweede zal het de paraplu bij bewolkt weer niet vergeten. Niet te misstaan, en extra opslagruimte voor verschillende kleine dingen - een aantal sleutels, kranten of reclamefolders en visitekaartjes.

In veel appartementen worden vermogensmeters van de overloop naar hun eigen gang verplaatst. Geïnstalleerde pijpintercoms en op sommige plaatsen en beveiligingsapparatuur. Dankzij de kast in de gang kunnen alle draden en sensoren gemakkelijk worden verborgen voor de ogen van de gasten.

Het grootste probleem van kleine gangen is de beperkte ruimte om te accommoderenmeubels. De meeste van de voorgestelde oplossingen die in meubelwinkels worden verkocht, zijn niet geschikt voor kleine gangen. Maar de koper heeft altijd de keuze en het vermogen om zijn eigen gang samen te stellen, waarbij hij zich houdt aan de algemene stijl van de kamer. De sleutel in de kleine gang zal altijd een kledingkast zijn.

Vergeet niet dat naast de functionele component ook een esthetisch uiterlijk een belangrijke rol speelt. Het is niet voor niets dat mensen zeggen dat mensen worden aangetroffen door kleding, waaruit men gemakkelijk kan concluderen dat een mening over de eigenaar van een appartement door zijn gang wordt gemaakt.

In de volgende video leer je meer over hoe je een kast kunt kiezen voor een kleine gang.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer