Waarom is het handig om een ​​schoenendoos in de gang te zetten?

 Waarom is het handig om een ​​schoenendoos in de gang te zetten?

Toen we thuiskwamen, deden we met plezier onze schoenen uit en gingen we ons voorbereiden op het langverwachte thuiscomfort. Het moet echter ook overzichtelijk zijn. Anders, als het gezin uit meerdere personen bestaat, is er eenvoudigweg geen kamer meer in de gang. Verschillende schoenhouders komen te hulp: van eenvoudige plastic galoshnits tot prachtige voorbeelden van moderne designkunst uit glas en metaal.

Welke soorten zijn

Stijlvolle, moderne schoenendoos in de gang lost niet alleen het probleem van het opbergen van schoenen op, maar geeft de kamer ook een extra charme. De hele variëteit aan modellen past in twee soorten: open en gesloten.

De open ervan zijn goed door de aanwezigheid van natuurlijke ventilatie,die onaangename geuren elimineert. In dergelijke meubels drogen schoenen erg snel, het is gemakkelijk om het uit de open planken te halen. Nadelen van open modellen liggen voor de hand:

 • schoenen blijven zichtbaar voor het publiek. Velen geloven dat het niet helemaal esthetisch is.
 • als de schoenen op de planken worden gelegd zonder ze te hebben gewassen, dan zullen vuil en stof op de vloer en op de schoenen op de onderste planken liggen.

Het nadeel van gesloten modellen is het gebrek aan natuurlijke ventilatie, waardoor het noodzakelijk is om speciale ventilatieopeningen of ingebouwde drogers voor schoenen aan te brengen. Een absoluut voordeel is om een ​​stijlvolle uitstraling te krijgen.

De meest pretentieloze modellen zijn galoshnits, hoewel er exemplaren zijn met een ongebruikelijk ontwerp. Meestal zijn het enkele open schoenenplanken in de vorm van plastic of metalen roosters. Planken kunnen horizontaal of schuin zijn. Als ze zich op verschillende hoogtes bevinden, is dit een extra voordeel, omdat ze geschikt zijn voor hoge schoenen, bijvoorbeeld voor dameslaarzen voor de herfst en winter.

Een aantal modellen met horizontale planken is uitgerust met een comfortabele zachte zitting.Het gebied voor het opbergen van schoenen is verminderd, maar er is gelegenheid om tijdens het zitten schoenen te dragen. Rekken met schuine planken zijn iets hoger, dus het is moeilijker om een ​​combinatie van planken voor schoenen en krukken te maken.

7 foto

Rekken met schoppen in plaats van planken zijn zeer ruim. Ze kunnen meer dan drie dozijn paren opslaan, ook in de herfst-winterperiode.

Een klassieke optie voor krappe gangen zijn stalen hangers. Naast de vermelde onderdelen eronder, is de module uitgerust met planken voor het opslaan van allerlei kleine dingen. Om ruimte geproduceerde hoekige modellen te besparen.

Als er voldoende ruimte in de gang is, kun je veilig een schoenenkast kiezen. Er zijn modellen met rechte en hellende planken. In beide gevallen leunen ze op de zool, wat minder vervorming betekent. In dergelijke kasten worden schuifdeuren of scharnierende deuren geplaatst, evenals sjerp-accordeon. Het is interessant om te kijken naar modellen met een spiegel, die de ruimte visueel ruimer maakt en er met speciale verlichting zeer indrukwekkend uitziet.

Eigenaren van appartementen met een nauwe gang passen extreem compacte schoenmaker-slank. Vanwege de geringe diepte nemen ze een minimum aan ruimte in beslag. Schoenen in hen zijn verticaal opgemaakt.Deuren in dergelijke modellen, in de regel, vouwen. Het is moeilijk om volumetrische schoenen in een dergelijk kluisje te plaatsen, hoewel dit probleem in de aanwezigheid van compartimenten van verschillende groottes ook kan worden opgelost.

U kunt ruimte op de vloer besparen met behulp van hangende schoenen. Planken die aan de muur zijn bevestigd, creëren de illusie van uit te breiden ruimte. Als het gebied van de kamer ernstig ontbreekt, is een open of gesloten hangend model een goede uitweg.

Onder de gesloten modellen zijn ook populaire kabinetten-duimen. Ze zijn vrij laag, omdat er een zitje bovenop zit om schoenen aan te doen en uit te zitten. Op verschillende planken kunnen seizoensgebonden schoenen worden geplaatst. Vooral compacte kasten met een verticale opstelling van schoenen.

Er zijn kasten met kleine en uittrekbare laden voor schoenen, waarin altijd gereedschappen voor de verzorging van stelletjes, sleutels en andere kleine voorwerpen aanwezig zijn. In de scharnierdeuren kunnen er speciale vakken zijn waarin verschillende kleine voorwerpen zijn neergelegd. Er zijn open sokkels.

Het probleem van gebrek aan ventilatie in gesloten kasten wordt perfect opgelost door een schoenmaker-droger. Er zijn lampen in geïnstalleerd, die niet alleen drogen, maar ook desinfectie van schoenen mogelijk maken.Houd er rekening mee dat in dit geval het nodig is om te zorgen voor de aanwezigheid van een socket in de buurt van de plaats waar de kast wordt geïnstalleerd. Helaas kunnen niet alle schoenen op deze manier worden gedroogd.

Producten gemaakt van echt leer zoals UV-behandeling is gecontra-indiceerd.

De schoenmaker kan volledig uit de ogen in de kast verdwijnen. Veel verschillende paar schoenen passen op verschillende planken, ook seizoensgebonden, maar alleen absoluut droge dingen worden in zo'n kast gestoken. De ingebouwde diepe schoenendoos kan niet alleen in de kast worden geplaatst, maar ook in de muurnis, als die er is. In de huizen met twee verdiepingen gebruiken ze de ruimte onder de trap naar de tweede verdieping. Dergelijke producten worden meestal op bestelling gemaakt, rekening houdend met de specifieke afmetingen van de vrije ruimte in de kamer.

materialen

Er zijn veel materialen waaruit meubels zijn gemaakt om schoenen op te slaan.

 • Een van de budgetopties valt op plastic en spaanplaat. De lage materiaalkosten zijn aantrekkelijk, maar je moet voorbereid zijn op een aantal ongemakken. Plastic is vrij fragiel. Met onzorgvuldig gebruik kunt u zelfs de schappen doorbreken. Bovendien is het gemakkelijk om krassen achter te laten.De voordelen van dit materiaal zijn waterbestendigheid en lichtheid. De zorg voor plastic rekken voor schoenen is niet moeilijk: verwijder ze met een vochtige doek. Dankzij het gemak van plastic producten kunt u ze naar eigen goeddunken verplaatsen naar elke plek in de gang.
 • Meubels gemaakt van spaanplaat ziet er goed uit, maar in termen van prijs-kwaliteitverhouding is deze optie ook niet perfect. Uit vocht begint dit materiaal te barsten en te delamineren. Meubilair heeft vergelijkbare kenmerken van MDF. De duur van de service hangt af van de netheid en droogte van schoenen en laarzen die erin zijn gevouwen.
 • Een heel praktische optie voor de vervaardiging van meubels - gelamineerd karton. spaanplaat vocht is niet verschrikkelijk en daarom is de zorg voor haar eenvoudig. Een ander aantrekkelijk kenmerk van dit materiaal is een breed scala aan kleuren, waarmee u bijna elk soort hout kunt simuleren. Veel kopers voelen zich aangetrokken tot de gelakte coating van rijke kleuren.
 • Houten meubilair Het ziet er solide uit en benadrukt onopvallend de status van de eigenaar. Zodat de kast zijn uiterlijk niet verliest, kan men niet zonder speciale beschermende impregnaties. Vuile schoenen in een houten schoenendoos zijn ook geen plek, anders wordt de kledingkast al gauw nutteloos.Dus, milieuvriendelijke rotan meubels zijn erg mooi. Producten van het zijn gemakkelijk te wassen, schoon te maken en zijn niet bang voor vocht. Toegegeven, deze schoenen zijn niet geschikt voor alle stijlen van interieur.
 • metaal Planken zien er elegant uit, maar passen niet in alle interieurs. Ze zijn bijna onmogelijk te beschadigen, ze vereisen geen speciale zorg, maar van tijd tot tijd is het niet overbodig om een ​​verflaag te vernieuwen. Iron smeedijzeren schoenendozen zien er erg indrukwekkend uit.
 • Obuvnitsy van glas kijk fragiel en gewichtloos. Ze vergroten visueel het oppervlak van de kamer. Hun schoonheid is echter niet erg praktisch, omdat ze constant hun vingers en schoenen moeten afvegen.

afmeting

De afmetingen van de schoenendoos zijn afhankelijk van twee factoren: het aantal paar schoenen dat moet worden geplaatst en het vrije gedeelte van de gang. Als het niet beperkt is, wordt de keuze alleen bepaald door de smaak van de eigenaar en zijn financiële mogelijkheden. Als de ruimte in de kamer niet genoeg is om een ​​brede schoenmaker te installeren, bieden fabrikanten een breed scala aan smalle schoenmakers (slank).

In kasten van volledige grootte rust de schoen op de hele zool, dat wil zeggen, de vervorming ervan is praktisch uitgesloten.In smalle versies moeten schoenen bijna verticaal of schuin worden gelegd. Hakken met hoge tenen zullen naar een andere plaats moeten zoeken. In Slim zijn ze bijna onmogelijk om te passen.

Er zijn zelfs minikluisjes met een diepte van slechts 13-18 cm, ontworpen om achter de deur te worden geïnstalleerd. De optimale breedte voor standaard stadsappartementen is ongeveer een halve meter. Ze produceren modellen van grote afmetingen, waarvan de diepte tweemaal zo groot is (tot 120 cm).

Verschillende soorten schoenenrekken variëren aanzienlijk in hoogte. Er wordt aangenomen dat het comfortabel zal zijn om op lage trottoirbanden en schoenenbanken te zitten. Middelgrote en hoge modellen zijn ruimer. Om het aantal paar schoenen dat kan worden opgeslagen op lage rekken en planken te vergroten, zijn er lange modellen.

Simpel gezegd, de keuze voor dergelijke producten wordt bepaald door de configuratie van het vrije gedeelte van de gang.

kleur

Tegenwoordig bieden ontwerpers veel kleuren Obuvnits. Heldere, sappige tinten verheffen de stemming van iedereen die de drempel overschrijdt. Als voor klassieke interieurs de rijkdom aan kleuren niet altijd acceptabel is, dan zijn voor veel andere stijlen kleurrijke kasten en rekken eenvoudigweg noodzakelijk.Naast de gebruikelijke zwarte, populaire witte, bordeauxrode, paarse, lila, roze kleuren. In de regel in een vergelijkbaar assortiment schoenen geproduceerd uit gelamineerde spaanplaat en metaal.

De smeedijzeren planken met witte kleur zien er stijlvol en romantisch uit. Hoewel zwarte schoenendozen met mooie metalen patronen op geen enkele manier minderwaardig zijn aan hen in schoonheid. Houten producten zijn ook wit geverfd, evenals modellen uit MDF en gelamineerd karton. Maar hier, luisterend naar het advies van ontwerpers, is het de moeite waard om combinaties van contrasterende tinten te zoeken. Uiteraard moeten schoenenkasten en planken in harmonie zijn met de kleur van het meubilair dat zich al in de gang bevindt.

vorm

Van alle variëteit aan schoenvormen zal er zeker een te vinden zijn die het best geschikt is voor een bepaalde gang, die een minimum aan ruimte in beslag neemt en een groot aantal paar schoenen van verschillende grootten en verschillende hoogten herbergt. Als de voltooide versie nog steeds niet kan worden gevonden, is er altijd de mogelijkheid om een ​​obuvnitsa te maken om te bestellen. De bestelling in de gang zal het geld dat wordt besteed aan het maken van op maat gemaakte bestellingen ruimschoots rechtvaardigen.

Geopende schoenendozen in de vorm van klassieke planken met horizontale of hellende planken, schoenendozenbanken,gesloten en open voetstukken en ronde schoenmaker-poefs, schoenenrekken, rekken in de vorm van planken, schoenmakers die lijken op rekken in een wijnkelder en bijenhoningraten, hangende schoenmakers in de vorm van horizontale stroken hout, metaal - alle bestaande schoenmakers hebben verschillende functionaliteit en ergonomisch, maar elk van hen vindt zijn koper.

bevindingen

Als je geen geschikt model in de winkel kunt vinden en het niet wilt bestellen, kun je een schoenendoos met je eigen handen maken. In dergelijke situaties kunt u niet zonder de aanschaf van extra accessoires. Nodig in het geval van breuk van meubels. De benodigde accessoires zijn onder meer:

 • mechanismen voor obuvnits;
 • glijdende planken voor schoenen;
 • houders;
 • bevestigingselementen;
 • pennen.

stijl

Met een verscheidenheid aan materialen, kleuren, vormen en decoratieve elementen kunt u voor elke stijl veel schoenmakeropties kiezen.

 • edele klassiek of barok vereisen de aanschaf van een schoenenkast gemaakt van natuurlijk hout of een goede imitatie van gelamineerd karton of spaanplaat.
 • Metaalproducten kijken organisch in gangen in stijl hi-tech of minimalisme.
 • De in metaal ingevroren gesmede patronen geven het interieur in stijl een speciale charme Rijk of barok. Nadat een schoenendoos met een opengewerkte gesmede tafel is toegevoegd, evenals een hanger, planken en spiegelraam die in deze techniek zijn gemaakt, krijgen we een exclusief interieur.
 • lovers avant-garde of fusionstijl Een aanzienlijk assortiment duurzame glazen schoenen beschikbaar.
 • Rotan rieten producten zijn perfect voor landelijke stijl, en als je textielinserts toevoegt, versieren ze de hal in de stijl van de Provence. Gebleekte rotan is echter zoals gebruikelijk perfect geschikt voor de modieuze stijl chebbi chic.

ontwerp

Ontwerpers bedenken modellen met verschillende vormen, types en configuraties. Sommigen van hen zijn erg eenvoudig en functioneel, terwijl anderen zo mooi zijn dat je ze kunt bewonderen door hun hoofdfunctie te vergeten. Veel originele producten gemaakt door amateurs om meubels met hun eigen handen te maken, en vaak in de loop gaan dingen die geen plaats hebben om te gaan voor een lange tijd: laden, rieten tassen, trappen en dozen. Sommige modellen zijn zo verbazingwekkend dat je hun doel niet meteen raadt.

Naast de klassieke schoenendozen die op de vloer staan, komen steeds meer modellen letterlijk omhoog.Opgeschorte schoenhouders zijn niet alleen populair omdat ze ruimte besparen, maar ook vanwege hun originaliteit. Het bereik van de gemonteerde modellen is indrukwekkend: van lichte, schijnbaar gewichtloze planken of schoenhouders tot stevige bolders.

Kleuropties worden vetter. Glanzende schoenendozen voegen niet alleen felle kleuren toe, maar ook glans.

Hoe de gang kiezen?

Bij het kiezen van een schoenenmodel zijn twee criteria gebaseerd op:

 • het aantal paren schoenen dat daarin wordt opgeslagen;
 • vrij gebied van de gang of gang.

Als u bijvoorbeeld een handige boekenkast met een zitplaats kiest, moet u bedenken dat dit niet de meest ruime optie is. Aan de andere kant is het niet nodig om een ​​bank in de gang te zetten. Nadat je een schoenendoos met een bank hebt gekocht, kun je figuurlijk twee vogels in één klap doden: niet alleen je schoenen uittrekken en zitten terwijl je schoenen aan het zitten bent, maar ook slanke en niet erg rijen schoenen verwijderen die op de grond staan.

Door een gesloten kast te kopen die past bij de stijl van je interieur, kies je waarschijnlijk de meest esthetische optie voor het opbergen van schoenen, maar hier zal het tijd kosten om de schoenen voor te behandelen voordat je ze in de kast legt.Trouwens, als er huisdieren zijn die niet vies zijn van het kauwen op sneakers en schoenen, zijn gesloten kasten de enige mogelijke optie.

Een mooie toevoeging aan de voordelen van meubels met laden is de mogelijkheid om documenten, sleutelhangers en andere soortgelijke dingen op één plek op te slaan, die vaak niet op het juiste moment beschikbaar zijn. Voor een groot gezin kunt u een heel systeem van schoenenopslag uit verschillende modules samenstellen.

Voor- en nadelen

Meubilair dat aan alle eisen van de gebruiker voldoet, bestaat natuurlijk niet. Elk van de modellen gepresenteerd in winkels, of op maat gemaakt, heeft zijn voor- en nadelen.

Na het analyseren van die en andere partijen, beslist de koper wat hij wil accepteren en wat voor hem is absoluut onaanvaardbaar:

 • Schoenen op open onderzetters verzamelen stof, maar tegelijkertijd wordt het constant geventileerd.
 • Het is onmogelijk om hoge schoenen in smalle, gesloten schuilplaatsen te plaatsen, en gesloten sokkels met horizontale planken nemen te veel ruimte in beslag.
 • Hoge rekken zijn erg ruim, maar uiterst onstabiel.
 • Houten modellen zijn mooi, maar ze kunnen gemakkelijk worden geruïneerd door vuile, natte schoenen in de schappen te leggen.

Na het afwegen van alle voor- en nadelen, kunt u veilig gaan winkelen.

Beroemde fabrikanten en beoordelingen

Degenen die van hun schoenen en bestelling in de gang houden, gaan vaak naar Ikea voor een kant-en-klare oplossing voor het opbergen van schoenen of voor nieuwe ideeën. Compact en ruim meubilair van een bekende fabrikant bevindt zich traditioneel in de middelste prijscategorie.

Degenen die uitstekende kwaliteit van bekende merken kunnen betalen, kiezen voor meubels uit Italië en Spanje. Bijvoorbeeld fabrieken Panamar, Disemobel, Gruppo Dos (Spanje) maak comfortabele en functionele modellen van natuurlijk hout. Ongeacht de vorm, de maat en het ontwerp van het product, het helpt de orde en netheid in het huis te handhaven.

Uitstekende beoordelingen van fans van statusmeubilair zijn gericht aan Italiaanse fabrikanten: Ferro Rafaello, Tarocco Sergio, Morello Gianpaolo.

Elite-voorbeelden en prachtige opties

Elite schoenendozen van Italiaanse en Spaanse ontwerpers staan ​​bekend om hun ongeëvenaarde kwaliteit en elegant design. Met moderne technologieën kunt u stijlvolle, functionele en duurzame meubels maken.

Ontwerpers met een patroon zien er geweldig uit. Door deze optie te kiezen, ontvangt de koper niet alleen een meubelstuk, maar ook een echt kunstwerk.

Zeer elegante look-schoenmaker met poten.

Veel succesvolle modellen voor verschillende interieurs met de hand gemaakt. Elke meester wordt een ontwerper en creëert uniek meubilair, veel beter aangepast aan de stijl van de kamer dan welk model van massaproductie dan ook. De creaties van beroemde ontwerpers zijn verfijnd en mooi, maar in originaliteit, veel zelfgemaakte schoenmakers zijn op geen enkele manier inferieur aan hen.

Zie de volgende video voor enkele ideeën over het opslaan van uw schoenen.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer