Planken met een zitplaats in de gang: moderne ideeën

Het theater begint met een hanger en de hal met een schoenmaker. Zij is het eerste dat gasten zien wanneer ze het appartement binnenkomen. Als het meubilair slecht is ingericht, zien de schoenen er achteloos uit. Een ruime, goed ontworpen schoenmaker helpt bij het organiseren en verbergen van alle schoenen in huis.

Voor kleine gangen zou de beste oplossing zijn om functionele planken te combineren met een comfortabele stoel. Verander de schoenen is gemakkelijk, en er is waar de schoenen te zetten.

Voor- en nadelen

Bank-obuvnitsa - handig en compact ontwerp. Het is goed voor zowel kleine als grote gangen. Licht geopende planken met een zachte schuimlaag kunnen in een smalle gang worden geplaatst. Voor een grote hal staan ​​kast met een stoel, veranderen in een kast.

Dit meubilair heeft veel voordelen:

 • Het is functioneel.De schoenen worden op de planken geplaatst en creëren geen rommel in de gang;
 • Compact, combineert twee soorten meubels tegelijk;
 • Handig, zodat u schoenen kunt dragen onder comfortabele omstandigheden;
 • Duurzaam en betrouwbaar;
 • Grote selectie van dergelijke meubels zal voldoen aan elke koper.

Wat de gebreken betreft, de schoen in dit ontwerp past een beetje. Extra opslag is vereist. Maar als je bedenkt dat ze het aan de deur zetten, en het dient voor seizoensschoenen, vervult het zijn functies volledig.

types

Obuvnitsu met een zitplaats wordt niet altijd als een afzonderlijk meubel beschouwd. Ze is goed in het complex: met een spiegel, een hanger, een ladekast, planken of met een kledingkast. Soms maakt het deel uit van de voltooide headset. Het is gemakkelijk om voor jezelf een geschikte optie te kiezen, er is een grote verscheidenheid van deze structuren op de meubelmarkt.

Typen schoenopslagsystemen worden ingedeeld naar grootte, kleur, ontwerp, materiaal, modelbereik.

Tegenwoordig wordt de markt vertegenwoordigd door verschillende configuraties van soortgelijke meubels:

 • gesloten - opties met een deur;
 • open - in de vorm van planken of rekken;
 • rekken met roterende planken;
 • Slank - smal, met verticale opslag van schoenen, voor nauwe gangen;
 • cabinet-bona - gesloten opslagsysteem, gevuld met roosterplanken en laden, wat de ventilatie verbetert;
 • schoenen met zitjes;
 • hoek opslagsystemen.

Er zijn weergaven met een spiegel, een kleine tafel, planken voor kleinigheden en verschillen in andere ontwerpoplossingen.

De meest voorkomende zijn:

 • Open - de meest populaire. Dit opslagsysteem heeft geen deuren, de schoenen worden geventileerd, de geur blijft hangen. Maar het ziet er goed uit in de open versie alleen nieuwe schoenen. De oude, hoe netjes gerangschikt, geeft de hal een slordig uiterlijk.
 • Gesloten schoenmakers gepresenteerd nachtkastjes, kasten, comfortabele banken in de vorm van sokkels met zachte stoelen. Grote kasten bieden plaats aan opslagsystemen voor schoenen, kleding, hoeden, sjaals, handschoenen. In de gesloten meubels schoenen verzamel geen stof. De gang ziet er overzichtelijker en opgeruimder uit. Het voordeel van gesloten schoenen kan worden gewaardeerd door gezinnen met huisdieren.

Het nadeel van dergelijke modellen is het gebrek aan ventilatie en de behoefte aan constante zorg voor schoenen, het moet schoon en gedroogd zijn voordat het in de kast komt.

 • Planken met stoelen kom in de vorm van sokkels met deuren en laden voor kleine voorwerpen, in de vorm van banken met een harde bovenkant (opslagsysteem onder de stoelen van het open type), in de vorm van kisten uitgerust met een speciale plaats. Dit kunnen gestoffeerde banken zijn. De hele structuur is sterk genoeg, ontworpen voor veel gewicht. Het is handig voor kleine gangen, waarin zelfs een poef overbodig is.
 • slank gemaakt voor zeer bescheiden gangen, wanneer u rekening moet houden met elke centimeter. Waar een kast met planken in schoenmaat groot lijkt, is een slank ontwerp met hellende opslagruimtes voldoende. Schoenen erin worden opgeslagen op laden, bijna rechtopstaand, in een hoek van 30-90 graden. Slim is slechts twintig-dertig centimeter breed, dus hij wint in de ruimte, maar verliest stabiliteit;
 • stands Geschikt voor veel schoenen. Deze zijn hoog (soms tot aan het plafond), roterende structuren. Ze zijn open en gesloten. Ruim, maar met stabiliteit hebben ze ook een probleem. Lage modellen van dit type schoenendozen ontmoeten elkaar ook. Vaak treden ze in de gang op als opgevulde kruk.

afmeting

Een groot aantal soorten schoenendozen betreft niet alleen henontwerpen, maar ook maten. Bij het kiezen van een opslagsysteem voor schoenen, moet je uitgaan van de mogelijkheden van je gang.

Obuvnitsa met stoelen passend in de gangen met elk grondgebied. Het is gebruikelijk om ze in standaardmaten te zien met een zitplaats voor twee personen. Maar ze zijn alleenstaand en lang, overal in de gang. Ze zijn te zien als gebundeld met andere opslagsystemen of als onderdeel van een headset.

Wat betreft de kleine gangen, het meubilair in hen moet functioneel, elegant en licht zijn, anders zal er een dringende ruimte zijn waarin zelfs één persoon krap zal zijn. Voor dergelijke gebouwen zijn het genoeg slanke, schoenmakersbanken, uitgerust met een paneel met een hanger.

Slims kunnen veel schoenen bevatten, het hangt allemaal af van de hoogte van het systeem. Ze zijn 18 centimeter breed en kunnen eigenaars van smalle gangen behagen. Maar er is een nuance: je kunt geen laarzen aantrekken. In deze situatie kan een benchschoen met een hoge sectie helpen, deze kan ook smal zijn, 20-30 centimeter diep. U moet een open versie zonder scharnierende deuren kiezen, dit zal het bruikbare gebied vergroten.

Voor een klein front is een obuvnitsa in de vorm van een metalen frame geschikt, het is duurzaam en stabiel, maar tegelijkertijd behoudt het lichtheid en ruimtelijkheid.De hoogte van de constructie kan variëren van meerdere planken tot enkele meters (als het een plank is).

Veel meer functies in de ruime hallen. Je kunt het hele opslagsysteem verbergen in ruime kledingkasten, vermomd als muren. Of gebruik zowel open als gesloten soorten meubilair. Het is niet nodig om multifunctionele structuren te gebruiken in de vorm van een schoenendoos en een bank op hetzelfde moment. Met deze ruimte kunt u zelfs een bank plaatsen. Maar is het echt nodig in de gang, waar de stoel alleen wordt gebruikt voor het verwisselen van schoenen.

In een grote ruimte past u een lange zachte bank met rugleuning en opbergsysteem onder de stoel.

Ook geschikt zijn brede kasten met veel planken en laden. Door hun breedte (van 60 tot 120 centimeter) kan de schoen vrij worden gepositioneerd zonder te vervormen. Het bovenste deel van dergelijke kasten kan worden gebruikt in de vorm van werkbladen.

In de gangen met redelijke afmetingen passen traditionele meubels. Het standaardrek van 40 centimeter ziet er natuurlijk uit. Deze diepte is voldoende voor een schoenenwinkel, 40-60 centimeter hoog. Onder de zachte zitting verbergt zich twee of drie planken.

Meubilair wordt geselecteerd rekening houdend met de gemiddelde lengte van de persoon.

materialen

Gebruik bij de vervaardiging van Obuvnitsa verschillende soorten materialen, maar voor modellen met stoelen zijn niet alle geschikt, alleen sterk, berekend op het gewicht van een persoon. Deze omvatten structuren gemaakt van metaal, hout, MDF, vlechtwerk, rotan.

Beschouw ze als:

 • Metalen schoenplaten Stoelen met gesloten en open type, chroom, gesmeed, gecombineerd met hout. Modellen zonder deuren zien er compacter, lichter en verfijnder uit en hun schoenen zijn goed geventileerd. Metaal is sterk, duurzaam, gemakkelijk te reinigen. Gesmede producten zien eruit als kunstwerken, maar ze zijn duur. Van de tekortkomingen - verzamel stof. Vuil uit de bovenste planken valt op de schoenen van de onderste rij.
 • Natuurlijk hout goed voor klassieke gangen. De producten gebruiken dergelijke boomsoorten als appel, eik, berk, ceder, els, den, kers en vele anderen. Obuvnitsa van een boom zijn milieuvriendelijk en mooi. Ze kunnen worden versierd met houtsnijwerk. Stoepranden met gesloten deuren vullen de stoelen aan en krijgen mooi multifunctioneel meubilair. Ze kunnen niet alleen schoenen plaatsen, maar ook een plaats vinden voor haar verzorgingsproducten (crèmes, penselen).

Er moet aan worden herinnerd dat de boom bang is voor vocht, schoenen in zo'n kast moeten schoon en gedroogd worden.

 • MDF Vandaag het meest budgetmateriaal.Het wordt veel gebruikt in de meubelindustrie. Obuvnitsy-winkels van MDF lijken minder op hout, maar ze zijn ook best goed en vervullen hun werkfunctie. Dergelijke producten zijn bang voor vocht en vuil. Schoenen zullen moeten oppassen;
 • Wat betreft wijnstokken en rotan, ze mogen niet met hout worden gemengd. Als de bank van vlechtwerk is gemaakt, moet de rest van het meubilair in de gang dit thema ondersteunen. Zorg voor hen moet hetzelfde zijn als voor producten gemaakt van hout en MDF.

kleur

Als je een schoenendoos kiest met een zitplaats, moet je de toon zetten voor de rest van het meubilair. Ideaal - als de textuur ook overeenkomt. Het kleurenschema is breed vertegenwoordigd in de meubelmarkt, vooral als het gaat om hout of MDF. Een breed palet van tinten van licht tot zwart stelt u in staat om elke smaak te bevredigen.

Vaak is de entreehal de donkerste kamer in het huis. Als het gevuld is met meubels van sombere tonen, zal het krap en ongemakkelijk lijken. De witte hal ziet er geweldig uit, er is een gevoel van licht en ruimte in gecreëerd, zelfs zonder ramen. Er moet aan worden herinnerd: witte kleur vereist constante zorg.

Kies meubelkleuren van een favoriete kleur voor elke kracht. Het belangrijkste is om geen kleurrijke "cocktail" te maken.

Als u "anders" wilt, kunt u aandacht besteden aan de gecombineerde meubels. Ziet er heel mooi uit, bijvoorbeeld, kers met els of een andere optie, geslagen op het contrast van donkere en lichte kleuren.

stijlen

Meubelproductie is geëvolueerd gedurende de millennia. Veranderde mode, ideeën over schoonheid, stijl. Moderne ontwerpers om meubels te maken, haalden het beste uit het verleden, verbonden met het heden en kregen veel interessante aanwijzingen. Zelfs zo'n eenvoudig meubelstuk als een schoenendoos moet het interieur van de hal als geheel ondersteunen.

Hal kan worden gemaakt in de stijl van modern, high-tech, Provence, fusion, klassiek of modern.

Natuurlijk hout is geschikt voor de klassieke stijl: esdoorn, ceder, eik, kers - elke optie.

Barok houdt ook van hout, in extreme gevallen - MDF. Zo ziet de schoenmodule van Els in moderne stijl er goed uit. Het bestaat uit een gesloten kast en een kast voor schoenen die erop zijn aangesloten met een harde zitting.

Voor een schoenendoos in de stijl van loft, hi-tech, gothic, meer geschikt metaal. Gemaakt van een stevig rooster met chaotisch verspreide planken en een enkel zitkussen, het kan worden gecombineerd met een hal in de stijl van een loft.

Fusion houdt van glas, rieten of houten meubels, de Provence - een combinatie met textiel.

Hoe te kiezen?

De keuze hangt af van de kenmerken van de kamer en de gezinssamenstelling. Voor kleine kamers zijn slanke en frameschoenen met een zitting geschikt, niet meer dan 30 centimeter diep. In een grote gang kunt u modulaire meubels plaatsen, bijvoorbeeld een kast die is verbonden met een bank en een spiegel of een kledingkast.

Voor één persoon zijn een kleine stijlvolle kledingkast en schoenendoos voldoende. Een groot gezin met kinderen, u kunt kiezen voor een opslagsysteem in de vorm van rekken, onder het plafond. En als de plaats het toelaat, is elk gezinslid een individuele schoenmaker. Voor een groot aantal schoenen staan ​​geschikt.

Er zijn veel opties, maar uiteindelijk maakt iedereen zelf de keuze.

Mooi interieur

Mooi interieur gaat uit van meubilair van hoge kwaliteit, duurzame stijl en niet meer dan drie kleuren. Voor het dagelijks leven kun je nog toevoegen: functionaliteit en comfort.

Meubelen moeten alle dingen systematisch en correct bevatten, zodat ze er niet lang naar hoeven te zoeken.

Bij binnenkomst in het appartement, kun je de bovenkleding op de kapstok hangen, die daar zit, op de schoenendoos zitten, slippers aantrekken, een tas op de plank leggen, in de spiegel kijken, een kam in de lade vinden en niet van je stoel af gaan.Dus een comfortabele gang moet worden uitgerust.

Mooi interieur is geen tentoonstelling van stijlvol meubilair, maar een comfortabel en goed georganiseerd complex.

Obuvnitsu met een stoel kan ook met de hand worden gemaakt. En hoe dit te doen, zie onderstaande video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer