Kleine kasten

 Kleine kasten

Een comfortabele kledingkast is een integraal onderdeel van een comfortabel appartement. Zijn keuze voor een grote kamer is niet moeilijk, maar in het geval van een kleiner gebied is de situatie iets gecompliceerder. Om ervoor te zorgen dat de grootte van de ruimte geen belemmering vormt voor het creëren van goed comfort, werden kleine kasten gecreëerd die perfect in het interieur passen.

Voor- en nadelen

Klein formaat meubilair kan twijfel doen rijzen over de wenselijkheid van een dergelijke aankoop, maar als u verstandig kiest, zullen de eigenaren zeker tevreden zijn.

De belangrijkste voordelen van kleine kasten voor kleding kunnen ze een paar tekortkomingen gladstrijken:

 • het is mogelijk om een ​​klein model correct in een kamer te passen, zelfs met het meest bescheiden gebied;
 • de kosten van kleine meubelen zijn vele malen lager dan die van grote tegenhangers, aangezien er veel minder middelen nodig zijn voor de vervaardiging ervan, daarom zal een dergelijke aankoop veel zuiniger zijn;
 • de verscheidenheid aan kleuren van kleine kasten met allerlei extra elementen is een lust voor het oog, waardoor u de meest relevante en geschikte smaakkeuze kunt kiezen;
 • Een compacte kast is in staat om het comfort te verhogen als u zorgvuldig nadenkt over hoe het wordt gevuld en, op verzoek van de eigenaren, wordt gedecoreerd.

De nadelen van kleine kasten zijn hun grootte.

Je keuze voor zo'n beslissing stoppen moet duidelijk worden begrepen: te veel kledingitems kunnen hier niet passen. Dit nadeel bestaat echter mogelijk niet voor degenen die niet te veel dingen in de kast van het geselecteerde appartement hoeven te stoppen.

types

Het kopen van een kast vereist zorgvuldige aandacht voor detail. Het is noodzakelijk om nog voordat je naar de winkel gaat om te beslissen waar het zal worden geplaatst en alle noodzakelijke metingen te doen.Al op basis van de resultaten moet u de juiste kleine kiezen een van de volgende kasten:

 • classic;
 • garderobe;
 • gebouwd;
 • hoek.

Klassieke kasten - de meest geschikte optie voor een grote kamer. Hun belangrijkste voordeel is een hoge capaciteit, evenals verschillende compartimenten voor verschillende soorten dingen. Voor een kleine kamer kan een dergelijke oplossing echter worden gebruikt als de kast een maximum aan vrije ruimte inneemt.

Schuifkasten - een van de meest gewilde en ze rechtvaardigen het door vele factoren. Zo'n kast heeft comfortabele schuifdeuren met een spiegel, waarachter planken en afdelingen voor verschillende spullen verborgen zijn, zorgen voor een goede ruimtelijkheid. Dit meubilair is te vinden in alle verschillende maten, dus voor een kleine slaapkamer zal het blijken te kiezen voor de mooiste voor een bepaalde koper.

Ingebouwde kasten extreem compact, dus ze kunnen een geweldige, zo niet de enige optie zijn voor de kleinste woonruimtes. Het enige dat hier kan verwarren is dat een dergelijk kabinet niet van de oorspronkelijk gekozen plek kan worden verplaatst. Hoekkasten, in overeenstemming met hun naam, worden in de hoek geïnstalleerd.Dit ontwerp bespaart echt veel ruimte, waardoor de ruimte spectaculairder en interessanter wordt.

Maten en vormen

De rechthoekige vorm is een gevestigde klassieker voor kasten, en hun standaardafmetingen zijn 100x150x60 cm. Zulke parameters zijn slechts eerste, en als er een grote behoefte is, kunt u het formaat afzonderlijk bestellen, een kleine of zelfs minikastje krijgen. Als het model lineair is, wordt het langs de bevrijde muur geïnstalleerd.

De hoogste kasten voor kleine behuizingen zijn een echte redding, omdat ze door hun hoogte het gebruik van kastruimte maximaliseren en zoveel mogelijk kleding herbergen.

Veel kopers, vertrekkende van de klassiekers, kiezen voor een driehoekige vorm, die niet minder populair heeft weten te winnen. Dit ontwerp vereist een vrije hoek waarin het maximaal voordeel biedt voor een oncomfortabele ruimte in termen van grootte.

De ruimtelijkheid van dergelijke kasten is erg hoog, bovendien kan deze in sommige gevallen worden verhoogd. Wanneer de ruimte niet te klein is, zou een rationele oplossing zijn om de deuren van de directe kast te vervangen door radiale. Dus een gebied dat geschikt is om te vullen, breidt zich uithet model vele malen groter maken.

materialen

Typisch, kleine kast kasten zijn gemaakt van spaanplaat, MDF en hout:

 • spaanplaat Het wordt beschouwd als het goedkoopste, maar ook minder slijtvaste materiaal. Kasten die ervan zijn gemaakt, worden gemakkelijk blootgesteld aan vervaging door het sterke zonlicht of door zwelling veroorzaakt door te hoge luchtvochtigheid in de kamer. Deze nadelen maken meubels uit spaanplaat echter niet onbruikbaar. Deze kasten zijn ideaal voor een kinderkamer, waar u na verloop van tijd een vervanging kunt maken zonder speciale schade.
 • MDF heeft een veel hogere kwaliteit, maar de kosten van meubilair uit dit materiaal zullen hoger zijn. Zulke kasten zien er altijd bijzonder esthetisch uit en hebben bovendien veel decoratie-elementen in de vorm van glas en verchroomde onderdelen. Modellen van MDF zullen hun eigenaars een lange en trouwe service kunnen bieden.
 • houten kasten worden beschouwd als elite. De boom wordt gekenmerkt door de grootste slijtvastheid, duurzaamheid en schoonheid. Houten kasten ademen en verliezen het aangename aroma van hout niet gedurende de lange jaren van hun dienst. Al deze voordelen hebben een overeenkomstig hoge prijs, dus niet iedereen kan zich zo'n luxe veroorloven.

kleur

De keuze van de kleur hangt volledig af van de wensen van de toekomstige eigenaar van de kast. U kunt zich richten op de algemene stijl van de kamer, waarvoor meubilair is gekozen, of om een ​​experiment te maken door iets onverwachts en anders dan de bestaande kleuren.

Je hoeft niet te ontkennen zelf het genoegen om een ​​favoriete kleur te kiezen: dankzij de moderne technologie, kunt u helemaal elke kleur kopen kast door het vinden van de geplande of struikelde over degene die toevallig verliefd te worden op het eerste gezicht.

stijlen

In verschillende mate hebben alle appartementen hun eigen individuele stijl. Elk smaakvol interieur vereist een bepaalde selectie van meubels. Het is belangrijk om te zien dat het kabinet gewezen op de situatie correct geplaatst en niet volledig uit de toon:

 • Klassieke stijl heeft een zachte elegantie. De behuizing van een natuurlijke boom past hier perfect. Zo duur materiaal kan worden vervangen door MDF, maar met de aanwezigheid van imitatie hout. De toon is het beste om een ​​kalmte te kiezen.
 • Hi-tech stijl in de moderne wereld is het zeer populair en als je wilt aan de stok met het, moet u uw aandacht besteden aan de kabinetten van MDF in wit of zwarte kleur, die wordt gebruikt als decoratie glanzende film.
 • Voor volgers vintage stijl modellen met de aanwezigheid van verschillende gebeeldhouwde monogrammen en pennen die de oudheid met vergulding imiteren, zullen interessant zijn. Het is niet nodig om de zijkant en vernis te omzeilen, als het niet in tegenspraak is met voorkeuren.

Waar te zetten?

Het type kamertoewijzing waarvoor een kleine kast is gekozen, is ook zeker niet de laatste. Het product moet in harmonie zijn met de ruimte, zonder enig ongemak te veroorzaken in de werking ervan:

 • In de gang het is het beste om een ​​compacte, smalle kast te plaatsen, die het beste dichter bij de voordeur kan worden geplaatst. Aangezien de gang meestal vrij donker is, zullen lichte tinten er goed uitzien, en de aanwezigheid van horizontale planken in de kast kan het een ideale keuze maken.

Ruime modellen in de gang kunnen het leven vereenvoudigen, dus het is daar dat het wenselijk is om zoveel mogelijk ruimte vrij te maken onder de kledingkast.

 • Kleine kasten naar de slaapkamer moet ook een hoge mate van ruimtelijkheid hebben, omdat de meeste dingen hier vaak worden opgeslagen. Het is belangrijk om meubels te kiezen met het grootste aantal verschillende afdelingen. Ook erg handig zou een spiegel op de kastdeur kunnen zijn.
 • Voor de woonkamer de functionaliteit van het kluisje is het minst belangrijk, dus je kunt jezelf beperken tot de meest bescheiden afmetingen. In dit type kamer speelt hij liever de rol van decoratie, zodat in de eerste plaats in dit geval zijn mooie verschijning is.
 • Bij het kiezen van meubels in de kinderkamer Het is noodzakelijk om de begrippen klein formaat en maximale capaciteit correct te combineren. Buiten kan het kluisje kinderachtig zijn, maar alles erin moet net zo serieus zijn als in de kledingkast van een slaapkamer voor volwassenen: zoveel mogelijk ruimte en verscheidenheid aan planken.

Hoe dingen te plaatsen?

Een goede plaatsing van dingen is van groot belang, vooral als het gaat om kleine kasten. Het is noodzakelijk om alles zo te plaatsen dat er voldoende ruimte is, de items comfortabel liggen, en op het moment van verwijdering is de kledingkast op orde gebleven.

Wil je deze bestelling bereiken, dan moet je drie hoofdgebieden kennen:

 • Lower. Ze houdt het dichtst bij de grond en bewaart dingen die hun eigenaar zelden gebruikt. Anders zijn er schoenen of, in de aanwezigheid van laden, ondergoed en dergelijke.
 • Central. De middelste zone is het belangrijksteop dit niveau is het het handigst om essentiële zaken op te slaan. Er is geen betere plek voor vrijetijdskleding en er kunnen zowel planken als laden zijn.
 • Upper. Deze zone wordt meestal een entresol. De belangrijkste functie is de opslag van seizoensgebonden artikelen, waaronder gebreide hoeden, paraplu's, handschoenen en andere items die niet constant worden gebruikt.

Mooie opties in het interieur

Bij het kiezen van een kast, is het belangrijk om niet te vergeten dat het niet alleen rechthoekig, maar ook hoekig kan zijn. De tweede optie kan probleemloos worden besteld, na het bepalen van de exacte parameters, en dit bespaart niet alleen de ruimte in de kamer, maar ook de tijd voor zoeken, zenuwen en kracht. Als u een kast in de slaapkamer nodig heeft, laat deze dan dichter bij het bed liggen, maar van de slaapkamer gescheiden door bijvoorbeeld een nachtkastje.

Het is ook erg belangrijk om ook in de gang een kast te plaatsen - deze moet zo staan ​​dat je zo comfortabel mogelijk kunt komen om het appartement te verlaten en er terug naar toe te gaan.

De kast kan ook dienen als een soort van opdeling van de kamer. Als hij in een studio-appartement is, zal het gemakkelijk een soort 'deur' worden tussen de slaapkamer en de keuken, waardoor ze worden afgebakend.Dit is echter slechts een optie en het hangt allemaal af van de koper en de grootte van zijn eigendom.

Hoe je je eigen garderobe kunt maken, zie in de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden.Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer