Hoe kies en plaats je een kast met een stoel in de gang?

 Hoe kies en plaats je een kast met een stoel in de gang?

Heel vaak in de meubelmarkt kan worden gevonden kabinet met een stoel voor de gang. Dit is een handig en functioneel kenmerk van meubels. Hoe dit product te kiezen en waar te zetten, zullen we in dit artikel vertellen.

Speciale functies

De stoeprand met een zitting voor een gang vertegenwoordigt een ontwerp op de bodem waarvan planken neerstrijken, en de bank wordt van bovenaf aangelegd.

Dit kenmerk is erg populair en het is niet alleen.

Hij heeft veel voordelen:

 • Het uiterlijk van dergelijke bolders is vrij esthetisch.
 • Ze laten je toe om zachtjes schoenen te vouwen, ze rolt niet op de grond.
 • Tijdens de schoen kun je gaan zitten en een comfortabele houding aannemen. Dit is vooral belangrijk voor oudere mensen en dames die schoenen met hoge hakken dragen.
 • Het ontwerp is tamelijk betrouwbaar en behoudt aanzienlijk gewicht, zonder te worden vervormd.
 • Het neemt niet veel ruimte in, dus het is zelfs geschikt voor kleine appartementen.

types

Moderne kasten met een zitplaats voor de ganguitrusting kunnen worden onderverdeeld in verschillende types:

 • Open. Hier worden de plaatsen waar de schoenen worden opgeslagen niet door de gevels bedekt, alles wat op de planken ligt is zichtbaar. Dit ontwerp maakt het mogelijk om de dingen goed te ventileren, zelfs als ze een beetje nat zijn.

Het nadeel van dit type voetstuk is dat alle schoenen die op de planken liggen zichtbaar blijven en netjes moeten worden gevouwen, waarbij de stijl en kleur moeten worden geselecteerd zodat het ontwerp een representabel uiterlijk heeft.

 • Gesloten. Calorie gemaakt in de vorm van een dressoir. Alle planken zijn gesloten, schoenen zijn uit de ogen verwijderd. Alleen goed gedroogde schoenen kunnen in een dergelijk nachtkastje worden gelegd, anders kan een onaangename geur verschijnen.
 • Met een zachte zitting. Van boven heeft de schoenendoos een pad met een opvulling, waardoor het comfortabeler zit.
 • Met een bank. In dergelijke modellen, bovenop de planken voor schoenen, bevindt zich een gewone plaat van hetzelfde materiaal als het hele ontwerp van de kast.
Met zachte zitting
Met bank
 • Met een nachtkastje voor meer informatie. Vaak is een schoenendoos met een zitplaats bovendien uitgerust met een kleine kast waarop u de telefoon kunt zetten, de sleutels kunt plaatsen en schoenverzorgingsproducten en andere kleine voorwerpen kunt vouwen.
 • Met een kleerhanger. Dit ontwerp wordt aangevuld door een kapstok die langs de muur loopt.
Met nachtkastje voor meer informatie
Met hanger
 • Integrated. Vaak is de kast met een stoel gemonteerd in de koptelefoon voor de gang, die alle benodigde meubels bevat - van de kast tot de paraplu.

materialen

Curbstones met een zitting voor een hal zijn gemaakt van verschillende materialen.

 • Massief hout - het materiaal is vrij duurzaam, dat niet bang is voor vocht of temperatuurdalingen. Het vervormt niet of zwelt niet. Bovendien kan hout vrij hoge belastingen verdragen. De stoeprand met een zitplaats voor een gang van dit materiaal zal u niet een jaar van dienst zijn. Maar de kosten van producten uit massief hout zijn vrij hoog.
 • MDF is een vervanging voor hout. Het is gemaakt van fijn verdeeld zaagsel door te drukken. Ook vrij duurzaam materiaal dat vochtdruppels verdraagt. Je kunt niet bang zijn om natte schoenen te doen of een paraplu te plaatsen, dat het oppervlak van meubels gemaakt van dit materiaal zal opzwellen en het voetstuk zijn uiterlijk zal verliezen. MDF-producten zijn veel goedkoper dan massief hout.
Massief hout
MDF
 • spaanplaat - nog een analogon van natuurlijk hout. Maar het is niet aan te raden om sokkels voor de hal van dit materiaal te kopen. Dit is te wijten aan het feit dat wanneer het wordt geraakt op het oppervlak van spaanplaatvocht, het vervormt en opzwelt. Keer terug naar dit product, het originele formulier zal onmogelijk zijn. En in onze weersomstandigheden is het bijna onmogelijk om het effect van water op dergelijke producten te vermijden.
 • gesmeed kasten worden ook veel gebruikt in de binnengangen. Dit komt niet alleen door de sterkte en betrouwbaarheid van dergelijke structuren - ze zijn niet bang voor water- of temperatuurveranderingen, maar ook voor hun uiterlijk. Dergelijke producten zien er nogal esthetisch uit. Handmatig kunstsmeden, dat meestal wordt versierd met kasten, geeft niet alleen een representatieve uitstraling aan de producten, maar maakt ook de visuele perceptie van dergelijke meubels licht en luchtig.
spaanplaat

Voor het afwerken van stoelen worden de volgende soorten materialen gebruikt:

 • Leer en zijn vervangers. Materiaal dat goed bestand is tegen slijtage, geen vocht en vuil absorbeert en gemakkelijk schoon te maken is. Als u per ongeluk een dergelijke stoel beplakt, kunt u deze eenvoudig met een vochtige doek afvegen.
 • Doek. Voor de bekleding van de stoel gebruikt dergelijke materie, die ook slecht geabsorbeerd vocht en vuil, terwijl goed gewassen. Hier is koppel een onmisbare stof. Dit is een kunstmatige stof die lijkt op velours, maar duurzamer is. Het uitzicht op de bankjes, bedekt met dergelijk materiaal, is vrij esthetisch.
leer
doek

afmeting

Moderne fabrikanten produceren kasten met een stoel voor gangen met volledig verschillende afmetingen.

Hier kunnen we twee soorten onderscheiden:

 • smal;
 • diep.

De diepte van de smalle pony is slechts 30 cm, meestal worden de schoenen verticaal geplaatst en in deze positie gehouden dankzij speciale fittingen. Dit is ideaal voor smalle gangen, waar de gebruikelijke schoenendoos niet past.

Diepe sokkels maken het mogelijk schoenen horizontaal te markeren. De diepte is 45 cm. Zittend op zo'n attribuut zal natuurlijk handiger zijn dan op smalle modellen, maar het vereist ook veel meer ruimte.

De breedte van dit meubel kan elk zijn en hangt alleen af ​​van de indeling van je gang. De minimale afmeting kan hier slechts ongeveer 50 cm zijn.

De hoogte van de kast met een stoel mag niet meer dan 50 cm bedragen, anders is het onhandig om voorover te buigen om schoenen aan te trekken.

Maar ondanks de afmetingen van dit meubel, moet worden opgemerkt dat er standaardmaten zijn voor planken waar schoenen worden opgeslagen. Dus voor slippers en modellen zonder hakken, moet de hoogte van het compartiment ongeveer 10 cm zijn.Voor schoenen met hakken is deze parameter niet meer dan 20 cm, voor laarzen - ongeveer 40 cm.

Hoe te kiezen?

De selectie van kasten met een stoel voor de gang hangt van verschillende factoren af.

Grootte van de kamer

Als u een kleine gang heeft, moet u de voorkeur geven aan smalle of hoekmodellen die de ruimte niet te ruim zullen maken. Dit zal helpen om geen extra ruimte in beslag te nemen met een kast of vloerkleedhanger.

Als je gang vrij ruim is, kun je niet worden beperkt tot kleine afmetingen van zo'n attribuut van meubels.

Noodzakelijke functionaliteit en apparaat

Hier kunt u verschillende opties kiezen. Geef de voorkeur aan een eenvoudige kruk met een kombuis of vul deze aan met een kleerhanger voorbovenkleding en een plank voor hoeden, een spiegel met een kast voor kleinigheden, een parasol en andere meubels.

Let op: gesloten schoenendozen hebben kleine openingen. Hierdoor kan de lucht vrij circuleren, waardoor onaangename geur van schoenen wordt geëlimineerd.

Sommige modellen duimen voor schoenen met een stoel kunnen worden uitgerust met UV-lampen die in de opbergvakken van de schoenen worden geplaatst. Dergelijke apparaten zullen helpen om uw schoenen te desinfecteren, wat u in hygiënische doeleinden moet doen.

Ook zijn sommige planken voor schoenen uitgerust met elektrische drogers. Hiermee droogt u uw schoenen snel, zonder haar schade te berokkenen.

De hoogte van de planken en hun aantal

Kies een kast met een stoel om deze in de gang te installeren, let op de hoogte van de planken voor schoenen. Het is goed, als verschillende afdelingen het toelaten om er laarzen in te doen, zonder de bovenkant te knielen. Dit verlengt de levensduur van de schoen, houdt het presentabel.

Het aantal planken is afhankelijk van het aantal mensen dat in het huis woont. Voor elk moet u ten minste één compartiment bieden waar de meest gebruikte paar schoenen worden bewaard.

Stijl van de kamer

Het is noodzakelijk om een ​​schoenendoos met een stoel in één stijl op te nemen in een andere situatie van de kamer. Een massief houten dressoir versierd met monogrammen en vergulding in het minimalistische interieur van de gang, of een plank gemaakt van houten kisten in classicisme zal belachelijk lijken.

budget

Niet alleen het uiterlijk van het product, maar ook het gebruikte materiaal is afhankelijk van het bedrag dat u aan dit meubelkenmerk wilt uitgeven. Het duurste product is dus een kast gemaakt van natuurlijk hout met artistiek beeldhouwwerk op een individueel project, afgezet met leer. De meest kosteneffectieve optie wordt beschouwd als een aszak met een zitting van gelamineerd spaanplaat.

Persoonlijke voorkeur

De behuizing moet niet alleen van buitenaf, maar ook qua functionaliteit bij u passen.

Als het je niet lukt om een ​​kast te kiezen voor schoenen met een stoel, dan kun je het zelf met je eigen handen afwerken. Met deze afwerking worden houten producten bijzonder goed uitgeleend. Met behulp van verf kunt u de kleur van uw meubelattribuut veranderen en decoupage-technieken gebruiken om interessante ornamenten toe te passen. Een andere manier om het uiterlijk van een item te veranderen, is door de stof op het zitkussen te verwisselen.Als u deze methoden toepast, ontvangt u een exclusief model van kasten, dat het hoogtepunt van uw huis zal zijn.

Waar te zetten?

Bowler met ontlasting moet zo dicht mogelijk bij de toegangsdeur worden geplaatst. Dit komt door het feit dat je bij het betreden van het huis je schoenen meteen moet uittrekken, zodat er zo min mogelijk vuil rond de woning verspreidt.

Als er in een dergelijke gang een nis is, is het beter om een ​​banquette met daarin een kombuis te plaatsen, deze in de juiste maat te kiezen of te bestellen volgens een individueel project.

Je kunt het ook langs de muur hangen. Kies hiervoor een rechte constructie of in een hoek, maar hiervoor hebt u een hoekige vorm van het voetstuk nodig.

De tweede optie helpt om ruimte te besparen in een kleine hal.

Interessante modellen in het interieur

In de winkels vindt u een vrij breed scala van sokkels met een stoel voor de gang. Hier zijn enkele interessante modellen.

Een open schoenendoos met een bank van eenvoudige geometrische vorm in donkere kleur is geschikt, zowel in moderne interieurs zoals minimalisme, hi-tech, als in de klassiekers.

Met Obuvnitsa in de vorm van de koninklijke troon kunt u gaan zitten en ontspannen na een dag hard werken en het hoogtepunt van het interieur van de gang worden, met nadruk op de zeer artistieke smaak van de meester.

Hoekbank, gecombineerd met een kledingkast, kapstok en schoenendoos, zal een vrij origineel meubelstuk in de gang zijn. En de dure massief houten en lederen bekleding van de gevels, de zitting en de achterwand van de structuur zullen chique en hoge prijzen toevoegen aan de hele atmosfeer.

Hoe maak je een kast met een stoel met je eigen handen, kijk dan in de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer