Smal meubilair in de hal - een oplossing voor kleine appartementen

In kleine appartementen voor de gang is zeer weinig ruimte gegeven. De lengte van een dergelijke gang kan 2 meter zijn en de breedte (met een kleine) komt niet altijd overeen met de wensen van de eigenaars. In deze ruimte moet je bovenkleding, verwijderbare schoenen, tassen, paraplu's en niet alleen voor huishoudens, maar ook voor bezoekers plaatsen. Hier moet je een plek vinden om te zitten voor pereobuvaniya, kijk rond je uiterlijk in de spiegel.

Het installeren van standaardmeubilair zal helpen om alle noodzakelijke dingen te plaatsen, maar er is mogelijk geen ruimte over voor een gemakkelijke toegang in de kamer. In dit geval is het de moeite waard om nauwere meubels tot 40 cm breed van naderbij te bekijken. Het laadvermogen van dergelijke meubels is standaard en neemt veel minder ruimte in beslag.

Speciale functies

Verlaat het meubilair in de gang - niet het beste idee, want ongeorganiseerde dingen zullen de ruimte vervuilen. Kasten worden een plaats voor opslag, helpen om huishoudelijk spul voor nieuwsgierige ogen te verstoppen, voegen orde en een gevoel van ruimte toe aan de kamer. Moderne dingen vereisen geen kasten met diepe bulk.

Meubelontwerpers hebben de optimale diepte van smalle kasten berekend, deze is gelijk aan 30 cm.

Dit is genoeg om kledingitems te plaatsen. Dergelijke meubels kunnen van elke hoogte zijn, de capaciteit zal des te groter zijn, hoe hoger de kasten.

Hoe te kiezen?

Het meubilair in de kleine hal moet aan de volgende eisen voldoen:

 • Wees behoorlijk ruim en functioneel comfortabel.
 • Neem een ​​minimum aan ruimte om ruimte vrij te maken voor doorgang naar andere kamers.
 • Om te voldoen aan de eisen van modern design en in het winnende licht om de ingangsgroep te vertegenwoordigen.
 • Wees gemakkelijk in de zorg en veilig voor jongere familieleden.

In een kleine, smalle ruimte is het noodzakelijk om ongehinderde toegang te bieden tot spullen en huishoudelijke artikelen, vanwege de grote slijtage van oppervlakken in een smalle gang, de meubelfazen moeten worden gereinigd voor hygiënische doeleinden, daarom moet het afwerkingsmateriaal het meest functioneel worden gekozen.

Aan al deze eisen wordt voldaan door meubelstukken smaller te maken dan we gewend zijn.

Belangrijkste elementen

Overweeg wat zijn de karakteristieke verschillen in het ontwerp van smalle meubels.

Het benodigde meubilair in de gang bestaat uit de volgende items:

 • garderobe;
 • schoenenrek;
 • element voor paraplu's en tassen;
 • voetstuk voor accessoires;
 • bank of poef voor pereobuvaniya.

De kledingkast voor de gang bevat meestal een gedeelte met een bar om kleding op de hangers te plaatsen. In smalle versies van de kast wordt de bar op verschillende plaatsen over de kast geplaatst of op de lengtebalk om inkepingen te maken voor de hoekige locatie van de hangers. Het onderste deel is uitgerust met planken voor schoenen en sportuitrusting, om ruimte te besparen, kunt u metalen structuren gebruiken die gemaakt zijn van netten in plaats van traditionele planken.

Mezzanines bezetten zelden gebruikte items. Standaard voor schoenen vereist niet de gebruikelijke breedte van 50 cm, omdat de planken daarin meestal vouwen en schoenen niet horizontaal maar verticaal staan.

Curbstone voor accessoires, zoals handschoenen, sjaals, sjaals, sleutels en anderen kunnen als een afzonderlijk meubelstuk zijn,dus geplaatst op een of meer planken van de kast.

De bank kan worden gemaakt in de vorm van een zachte zitting op de onderste plank van de kast of onder een open kleerhanger. Dit is geen slaapplaats, dus de breedte kan overeenkomen met de breedte van de kruk of poef, dit is voldoende om te gaan zitten en van schoen te wisselen.

afmeting

De grootte van het meubilair in de gang is afhankelijk van het aantal mensen dat in het huis woont. Voor een of twee mensen is het genoeg om een ​​ladekast te installeren en er een spiegel overheen te hangen. Met een zeer klein gedeelte van de gang is het beter om de breedte van het dressoir 40 cm te beperken, hoogte van 100 cm tot 130 cm, in het bovenste gedeelte om het compartiment te plaatsen voor handschoenen en accessoires, hieronder - voor schoenen.

Voor bovenkleding om een ​​muur open hanger van dezelfde breedte te bieden en gemaakt van hetzelfde materiaal. De bovenkant heeft een compartiment voor doppen van 20 cm diep, in plaats van een muurhanger kunt u een ronde verticale structuur plaatsen.

Voor grote gezinnen zal dergelijk minimalisme ongemakkelijk zijn. In dit geval zou het het beste zijn om de ingebouwde smalle kasten in de hele muur uit te rusten, tot aan het plafond, terwijl het beter is om het ontwerp van schuifdeuren te gebruiken, omdat de klapdeuren extra ruimte vereisen.Bij hoge belastingen kunnen de scharnieren doorhangen en sluiten de deuren niet goed, wat er slordig uitziet, dus het ontwerp van de kast is de beste optie.

In de kast voor het opbergen van bovenkleding worden de staven loodrecht in twee of drie lagen geïnstalleerd. Hangers bevinden zich niet over de kast, maar langs. Kinderkleding kan worden opgeslagen op de onderste laag, op de middelste - loopwerk voor oudere familieleden, op de bovenste rij - seizoenskleding.

In zo'n kast kun je een hoog smal compartiment bieden voor ski's of sleeën, verborgen achter de deur, ze zullen de beweging niet hinderen.

Voor dit compartiment is een breedte van 25 cm voldoende.Het is beter om de spiegel in de kastdeuren te monteren, het vergroot visueel de ruimte. Het installeren van een kist is hier optioneel, planken voor schoenen en accessoires zijn in de kast gemonteerd.

Plaats indien nodig in de gang iets groots, het is beter om een ​​hoekkast te installeren. Visueel neemt het niet zo veel ruimte in beslag, maar vanwege de hoekige locatie wordt een vrij ruime nis gevormd, vooral als de deur diagonaal wordt geplaatst. Deze deur zal een geschikte plaats zijn voor een passpiegel, een dergelijke spiegel zal onmiddellijk de grootte van de gang visueel vergroten.

In zeer kleine gangen gebruiken zij opgeschorte smalle kabinetten (diepte 20-25 cm). Kasten hangen op een hoogte van 20-30 cm van de vloer. Plaats onder de kasten blijft gratis. Een ladekast en een kast voor schoenen zijn ook op dezelfde afstand van de vloer aan de muur bevestigd.

Het vloeroppervlak blijft volledig leeg, waardoor de ruimte hoger en luchtiger wordt. De nuance van het gebruik van dergelijke kasten: ze kunnen geen zware voorwerpen opslaan. Anders verschilt een wandkast in zijn functies niet van de vloer.

Het is erg handig om modulair meubilair te kopen, verschillende artikelen in dezelfde stijl en van hetzelfde materiaal zullen de entree versieren, als u het interieur wilt veranderen, kunt u de elementen eenvoudig anders rangschikken.

materialen

Meubilair in de gang wordt blootgesteld aan nadelige effecten van vocht en stof. Omdat de gang een plaats is met een groot kruis, is een duurzame afwerking vereist. Het meubilair van het massief van een boom is milieuvriendelijk, het ziet er nobel en duurzaam uit.

Meubilair bedekt met natuurlijk fineer, kwetsbaarder, vatbaar voor afbreken en kan zwellen van vocht.

Lichtheid en gewichtloosheid van de kast geven de gevels van getint glas, maar het kan onveilig zijn in gezinnen met kinderen. De beste optie hier is gelamineerde MDF.Ze zijn gemakkelijk af te vegen, ze zijn redelijk bestand tegen mechanische schade, hebben een rijk palet aan kleuren.

kleur

Als u de kleur van het meubilair in de gang kiest, moet u zich laten leiden door de algemene interieurstyling, omdat het in een kleine hal moeilijk is om een ​​afzonderlijke ontwerpstijl te creëren:

 • De donkere kleur van het meubilair vernauwt visueel de grootte van de kamer, een hoge donkere kast kan zelfs een drukkend gevoel creëren. Als je nog steeds de aanwezigheid van een donker element nodig hebt, kan de kast of het frame van de spiegel zwart of wengé van kleur worden gemaakt en moeten de kasten worden geconfronteerd met witte of vanillekleur.
 • Lichte tinten vergroten visueel de ruimte, voegen licht toe, vooral in de gangen, waar geen natuurlijk licht is.
 • Moderne interieurs laten artistieke vrijheden toe in het interieurontwerp. U kunt verschillende kleuren in de headset combineren. Elke module kan in zijn eigen kleur worden geverfd, het is beter om contrasterende kleuren te gebruiken, bijvoorbeeld bruin en turkoois, oranje en olijfgroen. Een genuanceerde kleurencombinatie ziet er beter uit in grote kamers.
 • Heldere accessoires geven de sfeer aan het interieur - een tapijt, een schilderij, stoffering of gekleurde manden voor opslag in de cellen van het rek.Heldere verlichtingsarmaturen, ingebouwde kledingkast en modulair meubilair, voegen esthetiek en een ceremoniële inkomzone toe.

fabrikanten

Voldoen aan de eisen van de vraag naar niet-standaard meubilair, begonnen veel fabrikanten meubels te produceren met een diepte van 30 cm of minder.

Zweeds bedrijf Ikea biedt een ruime keuze aan modulaire kasten met een diepte van 17-20 cm, wat handig is voor het opbergen van boeken of keukengerei. Kasten met een diepte van 25 of meer kunnen voor elke behoefte worden gebruikt. Compleet met op maat gemaakte kasten, je kunt metalen kledingkastsystemen kopen die houten planken vervangen en die niet veel ruimte innemen in de kast.

Meubels van individuele afmetingen kunnen vandaag besteld worden bij elk meubelbedrijf. Ze bieden een ruime keuze aan afwerkingsmaterialen, terwijl de kwaliteit van de prestaties op een hoog niveau zal zijn. Dit zijn zulke Russische meubelfabrieken als "ThreeYa", "Lazurit", "Shatura".

Als je enige ervaring hebt met afwerkingsmaterialen, kun je met je eigen handen een muur in de gang maken. Meet hiervoor zorgvuldig de afmetingen van de muur waarop de kast zal worden geplaatst.Maak voor deze formaten een schets van het toekomstige kastje, maak een lijst van de benodigde componenten. Je kunt ze kopen in de meubelgroothandelspakhuizen of uitschrijven in de online winkel.

Het ontwerp van moderne interieurs geeft de voorkeur aan minimalisme, smalle meubels zorgen voor een comfortabele en mooie omgeving bij het betreden van het appartement.

Interessante ideeën

Een open opslagsysteem in de gang in de stijl van minimalisme zal fans van beknopte oplossingen aanspreken.

De klassieke combinatie van wenge-schaduw met witte kleur maakt de entree modern en stijlvol.

Functionele en ruime hal met witte glazen gevels en felrode accenten (poef en decor), die de dynamiek en sensualiteit van het interieur geven.

Hangende witte modules bevatten voldoende opslagruimte en geven de charme van het interieur.

Hoe je een kleine gang kunt uitrusten, zie de volgende video.

Comments
auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer