We selecteren en rangschikken het meubilair in een kleine gang

Modern design wordt vertegenwoordigd door een verscheidenheid aan ideeën, waardoor huisvesting een gezellige en spectaculaire uitstraling krijgt. Voor verschillende kamers is, afhankelijk van hun doel, een speciale stijl van decoratie en decor geselecteerd. Elke kamer in het huis is uniek op zijn eigen manier, omdat het een bepaalde functie vervult in iemands leven. De gang verdient speciale aandacht, omdat deze kamer de eerste is die in het oog springt bij het betreden van het huis. De algemene indruk van de eigenaars van het huis, hun smaak en voorkeuren hangt af van het ontwerp.

Selectie functies

Tegenwoordig kan niet iedereen bogen op het hebben van een grote hal. De meeste appartementen zijn zo gepland dat het kleinste deel van de woonruimte voor deze kamer blijft. Daarom is het soms een groot probleem om het meubilair in een kleine hal op te halen en in te delen.Om deze kamer mooi en creatief uitgerust te maken, is het noodzakelijk om rationeel gebruik te maken van zijn ruimte.

De juiste oplossing voor een zeer kleine hal in het appartement of huis is de keuze voor modulair meubilair.

Voor veel eigenaren lijkt het ontwerp van een kleine hal moeilijk, maar als alles correct is berekend en ontworpen, wordt deze kamer thuis een origineel "visitekaartje". Allereerst moet je deze kamer uit de volume-elementen opslaan en de algehele kasten vergeten.

Natuurlijk kan groot meubilair alles op zichzelf accommoderen, maar het "reeds ontbrekende" gebied van huisvesting "opeten". Daarom moet je voor kleine gangen die modellen kiezen waarin je dingen kunt plaatsen die je op dit moment gebruikt.

In de kasten van de gangen slaan ze meestal kleding op volgens het seizoen en al het andere is verborgen in opslagruimten of tussenverdiepingen.

Een belangrijke indicator in de planning van de kamer is het aantal huishoudens, dat wil zeggen, het is het overwegen waard om het aantal huurders te berekenen en, vanaf dit punt, het volume kleding en schoenen voor elke kamer te berekenen. We moeten ons ook herinneren aan de gasten. Als de eigenaren van het huis erg gastvrij zijn, worden ze vaak bezocht door vrienden, buren, familieleden, moet je zorgen voor het comfort van bezoekers en hen voorzien van verschillende planken, haken voor kleding.

Als u meubels in de gang installeert, moet u de kleur en het materiaal ervan op de juiste manier oppakken. Voor kleine ruimtes wordt het aangeraden om lichte tinten met een glanzend of spiegelend oppervlak te verkrijgen. De donkere ontwerpen in de kamer zullen er niet alleen somber uitzien, maar ook de al kleine ruimte visueel "stelen".

Daarom moet u een maximum van de spiegel- en lichte kleuren kiezen. Wat betreft de meubelmaterialen, de juiste beslissing is hout, MDF of gelamineerde spaanplaat.

Om het proces van het plannen van de ruimte te vereenvoudigen, kunt u er een schets van maken. Dus, de figuur zal alles zien wat mogelijk is om te vertalen naar de realiteit. Schetsen worden zowel onafhankelijk als op bestelling uitgevoerd.

Bij het ontwerpen van kleine gangen raden ontwerpers het gebruik van het volgende niet aan:

 • Enorme modules en gevels. Ze passen niet alleen in het algemene zicht van de kamer, maar blokkeren vaak ook de doorgang in de gangen.
 • Decoratieve planken op de muren. Open oppervlakken zullen niet dienen als decoratie-element, maar zullen veranderen in verzamelingen afval. Daarom is het het beste om ondiepe kleine planken onder de toetsen en cosmetische accessoires te installeren.
 • Diepe meubels. In kleine ruimtes mogen kasten met een diepte van 600 mm niet worden geïnstalleerd.
 • Grote stoelen. Voor velen zijn ze een uitstekende plek voor comfortabele verkleding, maar in miniatuurgangen is het de moeite waard om dit soort meubels te vergeten.

species

Als een kleine gang lijkt op een vierkant met een smal gangpad, dan kost het veel moeite en tricks om de ruimte er goed uit te laten zien. Bovendien zal de hoofdtaak in dit decor de maximale ruimtebesparing zijn. Daarom, voor een kleine gang passen minimalisme. Want dit type ontwerp heeft zijn eigen bijzonderheden. Dit geldt ook voor meubels.

Voor een miniatuurkamer zou een uitstekende optie zijn:

 • Schuifgarderobe. Deuren van de structuur nemen geen extra ruimte in beslag, omdat ze in een parallelle richting naar de muur openen. In veel modellen van dergelijke meubels is er geen muur, waardoor ze veel compacter zijn. Bovendien dwingen dergelijke modules vaak hoekruimte. Kasten laten je veel dingen en accessoires opbergen, zien er esthetisch aantrekkelijk uit.
 • De hanger. Als de afmetingen van de gang beperkt zijn en de kast er niet in past, zou een alternatieve oplossing het gebruik van een hanger kunnen zijn.Tegenwoordig is er een enorme selectie van deze modellen. In tegenstelling tot kastmeubilair nemen ze een minimum aan ruimte in en zijn ze ontworpen voor het opbergen van hoeden, paraplu's, kleding en andere kledingstukken.

Er zijn scharnierende en vloerhangers. Tegelijkertijd hebben de eerste een meerlagig uiterlijk met 2-3 rijen, wat helpt om veel kleding te plaatsen, vooral in het koude seizoen. Wat de vloermodellen betreft, ze worden gekenmerkt door vele positieve aspecten en hebben een multifunctionaliteit.

Het is raadzaam om hangers te kopen met de bovenste en onderste planken voor het opbergen van handschoenen, sjaals, hoeden en schoenen.

 • Planken. In de gangen installeren scharnierende structuren die aan de muur zijn bevestigd. Vloermodellen voor kleine ruimtes zullen niet werken, omdat ze de ruimte in beslag nemen. Onder deze planken kunt u haken hangen voor bovenkleding.
 • Rekken. Het is noodzakelijk om voorkeur te geven aan varianten zonder achterwand. Het neemt economisch ruimte in beslag, geschikt voor het opbergen van schoenen en kleine voorwerpen. Verhoog het niveau van de rack can shoe boxes. Om dit te doen, moeten ze de resten van behangpapier of gekleurd papier onder de toon van de gang plakken.
 • De spiegel. Een uitstekend decorelement voor kleine kamers, naast het directe doel, helpt het ook om de ruimte visueel uit te breiden. Het is mogelijk om beide wandmodellen op te hangen en om de modellen te kiezen die zijn ingebouwd in meubels.
 • Schoenenplanken. In de gang is het belangrijk om niet alleen de opslag van kleding, maar ook schoenen te organiseren. Het beste van alles voor deze doeleinden passen op meerdere niveaus planken, bezetten de gehele hoogte van de muur. Niet slecht kijk ook in de combinatie van een kledingkast en een schoen.

In aanvulling op alle bovenstaande meubels in de gang, kunt u ook proberen te plaatsen en dressoirs. Met deze modules kunt u niet alleen veel dingen opslaan, maar ook de ruimte aanvullen met aantekeningen van volledigheid. Als de ruimte in de kamer vrij klein is, is het raadzaam om speciale planken voor tassen, sleutels en handschoenen te installeren.

Meubilair voor de gang kan als eindproduct worden gekocht of op bestelling worden gemaakt. Tegelijkertijd heeft onafhankelijke productie meer voordelen ten opzichte van standaardmodellen, aangezien de eigenaar van het huis zichzelf als ontwerper beproeft, hij een unieke compositie, stijl selecteert, de ruimte naar zijn smaak siert.

ontwerp

Het is niet eenvoudig om meubels in de gang te selecteren en te rangschikken, omdat deze kamer eindigt met een toegangsdeur.Daarom maken de ontwerpers voor deze kamer speciale ontwerptechnieken waarmee u de ruimte kunt uitbreiden.

Het is vermeldenswaard dat meubels, verlichting en decoratie een grote rol spelen in de decoratie van de gang. Tegelijkertijd moeten alle bovenstaande indicatoren overeenkomen met dezelfde stijl en harmonieus in het interieur passen.

Om een ​​uniek en spectaculair interieur te creëren, moet je een aantal regels volgen:

 • Gebruik eenvoud in de ruimte;
 • Rationeel gebruik van het gebied onder het plafond. Er kunnen veel dingen worden opgeslagen;
 • Verrichten herontwikkeling van niet-residentiële ruimte;
 • Verbind de woonkamer met een gang.

De keuze van elk van deze opties is afhankelijk van het ontwerp van de behuizing. Velen vinden het moeilijk om overeenstemming te bereiken over de herstructurering van kamers, maar dit heeft zijn voordelen. Als het huis bijvoorbeeld een aparte badkamer heeft, is het mogelijk om het te combineren en, door de ontvangen vierkante meters, de entreehal te vergroten. Daarna is het meubilair gunstig gelegen en de kasten zullen dienen als een complete garderobe.

Als de optie met een badkamer niet geschikt is, kunt u een plaats onder het plafond vullen. Hangende kasten installeren breidt opslagruimte uit.Een ongewoon ontwerpidee wordt ook overwogen om woonruimte te combineren met een gang. In dit geval wordt de overgang soepel gemaakt en worden alle meubels in dezelfde stijl geselecteerd. Rompmodules moeten kamers in etappes vullen, niet door de ruimte in zones te verdelen.

Varianten van plaatsing in het interieur

In kleine ruimtes moet meubilair rationeel worden geïnstalleerd, omdat er geen mogelijkheid is om volumestellen en kasten te plaatsen. Daarom zijn een uitstekende optie hoekmodellen die in de hoeken van de kamer of bij de voordeur kunnen worden geplaatst. Daarnaast is het aan te bevelen grof meubilair te vervangen door modulaire objecten met normale vormen.

Het grootste probleem van de gangen is niet alleen hun mini-ruimte, maar ook het type kamer zelf. Er zijn vierkante, smalle gangen, evenals een hoekgang, waarvan de laatste moeilijk te meubileren is. Het grote voordeel van de hoekkamer is de aanwezigheid van een vrije hoek, waarin het goed is om de kledingkast te plaatsen. Zodoende worden alle problemen van de planning opgelost, omdat het mogelijk is om alle noodzakelijke dingen op één plek te regelen.

Wat betreft de vierkante kamer, het maakt het mogelijk om te fantaseren en verschillende modellen van meubels te plaatsen.

De situatie is veel slechter met smalle gangen, er is geen volume van muren en hoeken in hen, slechts een smalle ruimte. Om van zo'n kamer een stijlvolle hal te maken, heb je overhead of modulair meubilair nodig.

Wat voor soort geen gang zou hebben, het moet altijd versierd zijn met spiegels. In smalle en kleine kamers zal dit element van het decor helpen om de verlichting te vergroten en de ruimte visueel uit te breiden. Een belangrijke rol in het ontwerp van de gang wordt ook toegewezen aan de verlichting, het maakt het beeld van een kamer van elke vorm compleet, met de nadruk op de gewenste tinten en ontwerpstijl.

Over hoe je het juiste meubilair kiest in een kleine hal - de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer