Modulair meubilair voor gangen

Gangen in de meeste moderne huizen verschillen niet in een groot gebied. In dit geval zijn modulaire systemen voor meubels een handige optie om een ​​comfortabele, functionele en esthetische ruimte te creëren. Hiermee kunt u een optimale combinatie van modules maken, deze wijzigen op basis van individuele behoeften.

Room functies

De gang vormt de eerste indruk van de woning en zijn bewoners. Als het een donkere, rommelige ruimte is, is de indruk gepast. Het gangontwerp moet niet minder aandacht krijgen dan een andere kamer. Het is belangrijk om elk detail van de situatie te overdenken, rekening te houden met de verlichting, de schakeringen van meubels en de functionaliteit ervan.

Een van de belangrijkste kenmerken van de gang is het gebrek aan natuurlijk licht.

In dit geval kunnen kunstmatige lichtbronnen het daglicht niet reproduceren, daarom is het uitermate belangrijk dat het meubilair het kamerlicht niet versluiert. Het moet harmonieus, relevant en geschikt zijn voor de parameters van de kamer. Als er heel weinig licht is, hebben de lichte kleuren van het meubilair de voorkeur, als de verlichting voldoende is, kunnen de tinten van het meubilair meer verzadigd en helder zijn.

Meubilair op de gang is een must. Het is belangrijk om de ruimte correct te organiseren, zonder een gevoel van chaos. Alles moet functioneel zijn. Geschikte opties met glas of spiegel, waardoor u de illusie van ruimte kunt creëren. Door middel van modulair meubilair kunt u een kamer in zones plaatsen, die een duidelijke organisatie introduceert en visueel speelt met de beperkte ruimte.

De gang is een speciale ruimte, dus het meubilair moet speciaal zijn. Stof en vuil hopen zich op in deze ruimte, vooral voor de deur. Als het meubilair zich in dit gebied bevindt, is het beter om een ​​model te kiezen, zodat het onderste deel van de modules donkerder is.

Ophalen van de optie is niet moeilijk: op de meubelmarkt staan ​​veel opties. En als u wilt, kunt u elk model in een ander contrast bestellen voor individuele metingen.

materialen

Grondstoffen voor modulair meubilair zijn divers en afhankelijk van het model.Interne scheidingswanden en frame zijn meestal gemaakt van gelamineerd spaanplaat. Dit is het goedkoopste materiaal, dus dit meubilair is niet duur. Gelamineerde spaanplaat heeft een breed kleurenpalet, wat een breed toepassingsgebied creëert. MDF wordt minder vaak voor het frame gebruikt: als er ongebruikelijke vormen nodig zijn, omdat dit materiaal eenvoudig te verwerken is.

Gevels kunnen worden gemaakt van:

 • hout;
 • MDF;
 • metaal;
 • plastic;
 • glas.

Hout is het duurste materiaal. Meestal bij de productie van meubels met elzen, grenen, eiken, acacia, beuken, kersen en wengé. Het kleurenschema bevat tonen van licht tot donkerbruin met een roodachtige of roodachtige tint. Dit materiaal wordt vaak gebruikt in de gang, maar het is gevoelig voor temperatuur en vochtigheid, uiterst kieskeurig in de zorg. Soms in de decoratie van gevels gebruikt fineer, dat is, een dunnere laag van hout. Het is beter toegankelijk dan hout en verschilt qua uiterlijk niet van een array.

MDF - het meest populaire en democratische materiaal. Het is bedekt met glazuur of film. De film biedt meer opties voor het kiezen van kleuren vanwege het rijke palet, dat bestaat uit enkele kleuren, metaalkleuren, textuur met glitters, imitatie van steen, hout, leer. Er kunnen vloeiende opties zijn en met een uitgesproken textuur.

Metaal met betrekking tot de gevels die worden gebruikt in de vorm van profielen en frames. Het oppervlak kan glanzend (chroom) en mat zijn. Meestal wordt metaal gecombineerd met plastic of glas. Glas kreeg zijn populariteit vanwege de mogelijkheid om er verschillende afbeeldingen op aan te brengen (tekeningen, patronen, landschappen, schilderijen).

Ontwerpvoordelen

Het modulaire meubeldesignsysteem is de perfecte moderne haloplossing. De functies zijn onder meer:

 • Systematische. Elke module kan als een afzonderlijk element worden gebruikt, maar in het complex kunt u een interieur in dezelfde stijl maken.
 • Gemak van keuze. Het meubilair is gemaakt van hetzelfde materiaal in dezelfde textuur.
 • Variabiliteit van modules. Je kunt je meubels uit individuele elementen maken zonder te veel te betalen voor wat je niet nodig hebt.
 • Eenvoudig te monteren. Individuele artikelen worden meestal geassembleerd geleverd of ze kunnen door uzelf worden samengesteld.
 • Uitwisselbaarheid. U kunt een meubelstuk vervangen door een ander meubel uit dezelfde lijn.
8 foto

Modulair meubilair is een speciaal type kastmeubilair, bestaande uit afzonderlijke elementen en samengevoegd in één structuur in verschillende versies. Door configuratie kan het zijn:

 • rechte lijn (geïnstalleerd langs de muur);
 • hoek (ingesteld in de hoek).

Om het gebruik van de ruimte te maximaliseren, kan dit meubilair deelnemen aan het in zones onderverdelen. De belangrijkste voorwaarde voor het plaatsen van modulair meubilair voor beide typen: gladde wanden en vloer. De hoeken moeten recht zijn. Als de hoek bij het installeren van het meubilair acuut is, valt deze eenvoudigweg niet op zijn plaats. Als de hoek stom is, zijn er openingen tussen de muur en het frame.

De diepte van de modulaire secties kan verschillen. De standaard is 60 cm. Als de gang smal is, is het verstandig om een ​​model met een diepte van 45 cm te kopen, maar u kunt geen grote voorwerpen in dergelijke meubels plaatsen. De breedte van het hoekelement kan oplopen tot 100 cm. Dergelijk meubilair is handig en is een uitstekende opslag van grote artikelen.

Hetzelfde ontwerp kan qua diepte verschillen.

Voor het gemak kan het bovenste deel van de structuur al de bodem zijn. Als we te maken hebben met een vrij lange kamer, kun je een meubel dieper pakken en verbinden met een ondiep gedeelte van de overgangsmodule. Dit zal het mogelijk maken om het meubilair op harmonieuze wijze in het interieur te passen, terwijl het rond een klein gebied speelt.

Om het handig te maken om de modulaire hal te gebruiken, kan deze in 3 delen worden verdeeld:

 • top;
 • gemiddelde;
 • lager.

De bovenste structuur is een gesloten en open planken (mezzanine). Ze zijn geschikt voor zelden gebruikte items. Dergelijke modules kunnen worden uitgerust met scharnierende gevels of opgetild met microlifts.

In het midden zijn dingen geplaatst die altijd bij de hand moeten zijn. Het kunnen verticale, horizontale schuif- of zwenkmodules zijn voor kleding in de vorm van vaten of kasten.

Het pakket bevat:

 • aflopende, stijgende, stationaire, spiraalvormige stangen;
 • dwarsstangen (als de diepte minder is dan 45 cm);
 • gewone dozen of met verdelers (voor kleine of grote items);
 • planken met of zonder manden;
 • sleutelhouders;
 • parapluhouders;
 • spiegel (kan op de gevel of het paneel worden gemonteerd);
 • haken (gemonteerd in de module of op het meubelpaneel).

Het onderste deel van modulair meubilair is nodig voor omvangrijke en zware dingen (koffers, tassen, gereedschap, sportuitrusting) en schoenen (het is niet hygiënisch om andere dingen te plaatsen). Voor schoenen kunt u kleine compartimenten of algemene planken gebruiken.

Het is hygiënisch om schoenen in gaasmanden of op planken met metalen lattenbalken te houden.

ontwerp

Hoe je inkomhal en meubilair eruit zien, hangt af van drie factoren:

 • stilistiek van andere gebouwen, huizen of appartementen in het algemeen;
 • individuele voorkeuren;
 • prevalentie van bruikbaarheid of esthetiek.

Hal - de laatste kamer in het appartement, die wordt gerenoveerd. Het is belangrijk om de integriteit van alle kamers te behouden: lelijk, als de woonkamer Afrikaans is, en in de gang Scandinavische stijl. Alles moet passend zijn, dezelfde richting volgen. Het kan worden ingericht in een van de ruimtes van de klassieke of moderne stijl.

Interessante ontwerpoplossingen kunnen stijlen voorstellen:

 • Barok. De hoofdkleur is wit, hoewel natuurlijke houtkleuren vaak worden gebruikt. De gevels van het meubilair zijn versierd met verguldsel en houtsnijwerk, er zijn kroonlijsten, balustrades, kleine zuilen.
 • Rococo doet denken aan barok, maar laat het gebruik van pastelkleurige kleuren toe. Lijnen zijn zelden recht: ze nemen mooie en gebogen contouren.
Barokke stijl
Rococo-stijl
 • Classicisme. Naast pastelkleuren is het spel van helderheid en contrast welkom. De inrichting is meer geometrisch, de vormen houden zich aan proportionaliteit.De belangrijkste voorwaarde is symmetrie. Actief gebruikt glas, glas-in-loodramen met tekeningen en spiegels.
 • Art Deco grenst aan het classicisme. Combineer felle kleuren (rood, blauw, groen, bordeaux, mauve) met bleke tinten of een witte achtergrond. Het decor wordt uitgedrukt in de kwaliteit van het snijwerk, meubeldecoratie met textiel en het gebruik van glas met schilderijen, patronen, landschappen.
Stijl "classicisme"
Art Deco-stijl

Voorbeelden van moderne stijl zijn:

 • minimalisme, dat wordt uitgedrukt in duidelijke lijnen en strikte vormen (de kleuren zijn verzadigd, stevig, zonder reliëfstructuur);
 • fusie (schokkend), ontworpen om de onverenigbare (afgeronde vormen grens op rechthoekig te combineren, gekenmerkt door ongebruikelijke kleurencombinaties en originele fotoafdrukken op meerdere niveaus);
Stijl "minimalisme"
Fusion-stijl
 • hightech - glanzende oppervlakken, verchroomde metalen onderdelen;
 • Pop-art is een gewaagde combinatie van tinten, texturen en vormen (zoals meubels is een spectaculaire installatie).
Pop-artstijl
Hi-tech stijl

Meubilair in zijn vorm, kleur en andere parameters moet de interesses en verlangens van de persoon tot uitdrukking brengen.

Elke stijl kan worden toegevoegd en veranderd in overeenstemming met uw eigen visie.Om redenen van praktische bruikbaarheid in de gang is het beter om niet-vlekkende kleuren en texturen te gebruiken die bestand zijn tegen krassen en andere mechanische beschadigingen. Het belangrijkste - de situatie moet comfortabel zijn.

Moderne modellen

Een opvallend kenmerk van moderne modulaire meubels in de gang is het feit dat u de locatie van de elementen kunt veranderen en ze kunt vervangen door andere, en de gevels kunt veranderen. Met andere woorden, dit is een soort ontwerper voor volwassenen, waardoor je frisse tonen in het interieur van de gang kunt brengen. Het verkrijgen van populariteitsmodellen zonder benen, vastgemaakt aan de muur. Dergelijke meubels zien er origineel uit.

Willekeurige rangschikking van de modules neemt de afstand aan tussen de individuele elementen en een ander niveau van hoogte. Als heldere accenten kunt u een of twee elementen markeren met behulp van kleur. Veelzijdigheid komt tot uiting in het feit dat fabrikanten dergelijke typestoelen in serie produceren. Indien gewenst, kunt u met behulp van deze items voor elke kamer ophalen.

Onder de meest populaire fabrikanten zijn de volgende:

 • Lazurit;
 • "Lehr";
Lazurit-model
model van "Lerom"
 • "Borovichi-meubelen";
 • "ABC Furniture";
model van "Borovichi-meubels"
model van "ABC meubels"
 • BRW;
 • "Izhmebel";
BRW-model
model van "IzhMebel"
 • MST meubilair;
 • "Courage-meubilair".
model van "MST Furniture"
model van "Courage-meubels"

Mooie opties in het interieur

De verlichting wordt feller als u de lampen niet alleen op het plafond en de muren plaatst, maar ook op het meubilair. Er moet een afzonderlijke lamp in de spiegel zijn.

Met de hulp van spiegelgevels wordt het licht verspreid - in dit geval zal zelfs een kleine hal veranderen in een brede en lichte hal.

Donker meubilair met glans expressief. Opgeschorte modellen zien er origineel uit en geven licht aan het interieur.

Voor het meubilair leek het niet omvangrijk, je kunt de open planken en haken of een spiegel gebruiken om op het canvas van het decoratieve paneel te bevestigen.

Modulair meubilair in de gang kan eenvoudig zijn of er indrukwekkend uitzien vanwege het grote aantal ruime elementen.

Als de gang smal is, kunnen modules met verschillende dieptes worden gebruikt. Tussen deze twee kunt u de overgangssectie instellen.

Gladde lijnen zorgen voor meubels met een radiusvormige of convexe gevels.

Zie vervolgens de beoordeling van modulaire meubels voor de hal "Provence".

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer