Hoe maak je een hanger in de gang met je eigen handen?

De gang is een kamer waarin mensen zich voorbereiden om naar buiten te gaan en gasten te ontmoeten. Deze eigenschap definieert deze kamer als een plek waar mensen zich voortdurend uitkleden en aankleden. Uiteraard moet de bovenkleding hier worden bewaard.

In een ruimte die is gemaakt in de stijl van minimalisme, worden alleen hangers gebruikt. Bovendien nemen ze niet te veel ruimte in, wat betekent dat zelfs in een kleine ruimte er een plaats voor deze structuur zal zijn. In grote kamers worden meestal een kledingkast en vele andere extra meubels geïnstalleerd, maar het is niet mogelijk om een ​​hanger in de gang op te hangen.

Er is een enorme verscheidenheid aan modellen van deze producten. De meeste zijn goedkoop. Met de prijs kunnen zelfs mensen met een materiële rijkdom onder het gemiddelde een heel goede kleerhanger kopen voor hun gang. Maar het is interessanter en goedkoper om het zelf te doen.

Hoekhangers

Veel gebruikers kiezen de hoekhangers. Vanwege de grote populariteit is het de moeite waard om afzonderlijk alle positieve en negatieve kenmerken van deze structuren te beschouwen. Hoekbeugel neemt weinig ruimte in beslag. Bovendien wordt het meestal in de hoek geïnstalleerd, waardoor je het zelfs in de kleinste gangen kunt plaatsen.

Meestal hebben hoekhangers een enorme hoeveelheid haken en kunnen ze veel kleding en hoeden bevatten, je kunt er ook tassen op hangen. Als je een soortgelijke hanger voor een groot gezin maakt, dan is het voor iedereen vrij eenvoudig om een ​​paar haken te nemen en kan iedereen zijn bezittingen heel gemakkelijk plaatsen, zonder rommel en gedoe.

Hoekhangers zijn vaak erg functioneel. In het bovenste deel van het ontwerp kunt u een extra plank of een andere rij haken toevoegen voor het opbergen van hoeden. Al deze constructie kan onafhankelijk van verschillende materialen worden gemaakt.

vloer

Naast wandhangers, vaak buiten gebruikt. Ze hebben een langere geschiedenis dan de eerste optie. Eerder werden ze zowel in rijke huizen als in de huizen van de armen geïnstalleerd, natuurlijk, terwijl ze onderling verschillen in constructie, materialen en ontwerp.

Het grootste probleem met dergelijk tuinmeubilair is dat ze vrij gemakkelijk kunnen omkeren als ze niet aan kleding trekken. Alle fabrikanten gaan anders met dit probleem om. Sommigen proberen de kleerhanger erg zwaar te maken, zodat deze stabiel is. Anderen zijn meer aandachtig voor de basis, proberen het uit te breiden zodat de hanger op een groter gebied staat.

Als je dit meubel zelf maakt, kun je een kleine raaklijn aan de muur bevestigen.

Het bevestigt het beste de hanger in één positie.

Gewoonlijk zijn er in een vloerhanger haken van verschillende vormen. Sommigen van hen zijn vrij dik en groot om snel een tas of spullen achter de kap te haken. Anderen kunnen erg klein zijn, zodat je jassen kunt ophangen voor een dunne kleine lus.

De klassieke optie is een eenvoudige standaard met een verscheidenheid aan haken. Het is in de meeste gevallen metallic en kan enkele speciale kenmerken hebben in het ontwerp. Je kunt zo'n meubelstuk en hout maken, maar ook metaal, als je lasvaardigheden hebt.

Wandmontage

Velen zien muurhangers alleen als een nogal omslachtige structuur. Dit is het geval wanneer het paneel stevig aan de muur is bevestigd en de haken al op de bovenkant zijn geplaatst. In zo'n situatie zou het goed zijn om een ​​nachtkastje en een zitplaats voor schoenen in de bodem toe te voegen. Maar dergelijke meubels zijn vrij moeilijk om zelf te maken.

Er zijn echter nog andere muurhangers die het concept van minimalisme in de gang helpen ondersteunen. Soms is deze kamer zo klein dat je alleen heel kleine meubels wilt gebruiken. In een dergelijke situatie kunnen zeer kleine wandhangers worden gebruikt. Ze zijn slechts een klein plaatje van de oorspronkelijke vorm, die op een bepaalde hoogte is bevestigd, met haken erlangs.

Niet noodzakelijk zouden ze op één regel moeten gaan. Haken kunnen zich op verschillende niveaus bevinden of zelfs een figuur weergeven. Soms wordt dit model heel creatief opgemaakt. Je kunt de takken van bomen eenvoudig ophangen en vernis maken. Zo'n hanger geeft zeker exclusiviteit aan je gang. Er zijn absoluut geen limieten, behalve je verbeelding.

making

Dingen voor het huis met je eigen handen maken, is altijd een aangename en interessante activiteit die je in staat stelt om het interieur van je kamer te versieren en het gezelligheid en comfort te geven. Als je niet genoeg ervaring hebt om meubels te maken, probeer dan eerst een kapstok te maken. Het kost je nogal wat tijd, maar je kunt je appartement op je eigen manier inrichten.

Hout selectie

Allereerst moet u hout kiezen voor uw product. Denk er bij het kiezen van een houten plank aan dat hout een aantal nadelen kan hebben. In het bijzonder kunnen naaldbossen na enige tijd na het aanbrengen van vernis de neiging hebben om te vergelen, en de sterkte verminderen. Let op de aanwezigheid van knopen op het bord, die het moeilijk maken om het hout te bewerken, en ook op een onnatuurlijke kleur, wat erop wijst dat het hout verrot is.

Voor de vervaardiging van hangers met hun eigen handen, moet u een bord kiezen met een breedte van 3 cm.

Gebruik speciale antiseptica om het hout te beschermen tegen bederf. Er moet aan worden herinnerd dat de afname van de sterkte van hout grotendeels wordt beïnvloed door een hoge luchtvochtigheid.

walkthrough:

 • De vervaardiging van de hanger moet beginnen met het maken van een sjabloon voor het paneel waarop u de haken wilt bevestigen. Verzin elke vorm voor uw product en teken vervolgens voorzichtig een patroon op een vel papier. Houd er rekening mee dat de stencil de grootte van het bord niet mag overschrijden.
 • Na het uitsnijden van de sjabloon bevestigt u deze aan de houten plank en omcirkelt u de contour met een potlood.
 • Geef de hanger vorm met een zaag, waarna je verder kunt gaan met slijpen.
 • Het bord moet worden bevochtigd met water en laten drogen. Het schuren van hout gebeurt langs de vezels met een lichte druk op het gereedschap.
 • Voor een gladde overlayvernis moeten de randen van het oppervlak worden afgerond met behulp van een naaf. Het moet in een hoek van 45 graden worden gericht. Momenteel zie je in hardware-winkels dunne staaldraad opgerold in een streng, die bedoeld is voor het schuren van hout. Het nadeel is echter dat na verwerking in het hout de kleinste staaldeeltjes achterblijven, waarop later roest kan verschijnen.
 • Om het werk op de hanger met uw eigen handen te waarderen, moet u een nylon kous op uw hand dragen en deze over het behandelde oppervlak houden.In het geval van onregelmatigheden op de kous blijft geremd.
 • U kunt het product versieren met behulp van branden, als u of uw gezinsleden in staat zijn om het te doen. Anders kan de voltooide foto worden gekocht in de winkel. Het is het beste om het op de hanger te plakken met speciale lijm, omdat spijkeren het ontwerp van esthetiek en gratie zal beroven.
 • Vervolgens moet het product worden gelakt en moet het worden gedroogd. Om de gewenste kleur te bereiken, de procedure voor het aanbrengen van vernis op de hanger, herhaalt u dit minimaal 3 keer.
 • Ga na de verwerking verder met de haken, die van hout of metaal kunnen zijn. Metalen haken kunnen in de winkel worden gekocht en aan de voet worden genageld. Houten kan onafhankelijk worden gedaan. Op de hanger zelf, moet je ook gaten boren op de plaats waar de haken zijn bevestigd en dan, na het smeren van de pluggen met lijm, steek ze in deze gaten.

Wanneer de hanger klaar is, kunt u deze overal in het appartement installeren: in de kamer, in de gang of in de gang. Als je de haken dikker maakt, kun je er zelfs zware voorwerpen aan hangen, met name gereedschap voor in de tuin.

Van vorken

Als je op de een of andere manier de gang wilt versieren en iets creatiefs en ongewoons wilt doenmet uw eigen handen, voel u vrij om uw ideeën te belichamen. Het idee is heel interessant, vooral als je een hanger wilt maken van vorken. Op het eerste gezicht lijkt dit misschien niet helemaal mogelijk, maar vergist u zich.

Om een ​​ongewone hanger te maken, hebben we het volgende nodig:

 • tafelvorken;
 • boord;
 • zelftappende schroeven;
 • schroevendraaier;
 • spuit verf;
 • boor;
 • tang;
 • lak;
 • borstel.

Allereerst moeten we de pluggen op een bepaalde manier buigen. We raken de twee uiterste tanden van de vork niet, we buigen ze slechts een beetje voor het gemak van verder werk. En twee tanden in het midden van de bocht met een tang in twee parallelle boog. Als een gelijke boog niet werkt - niets verschrikkelijks, geeft het je hanger originaliteit. U moet ook het handvat van de vork iets buigen. Buigen moet ongeveer in het midden van het handvat gebeuren. Dit kan eenvoudig met de hand worden gedaan.

Dergelijke acties worden uitgevoerd op elk van de vorken. Trouwens, u kunt absoluut elk aantal vorken op uw kleerhanger kiezen. Vergeet niet om een ​​geschikt lengtebord te kiezen.

Om de vorken op het bord te bevestigen, moet u kleine gaten in de schroeven voor hen boren.Het gat moet zich iets onder de onderkant van de gebogen tanden in de ring bevinden.

Maak vervolgens ons bord klaar. Als het een beetje ongelijk is, moeten we de lelijke randen afsnijden en schuren met schuurpapier om het oppervlak gelijkmatig te maken. Om het bord een vorm te geven, malen we de hoeken weg. Daarna vernis maken we het bord. Het is raadzaam om dit op het balkon of op straat te doen. Breng lak aan met een borstel in één richting en laat deze volledig drogen. Indien gewenst kan het bord worden geverfd in een kleur die past bij het interieur van uw gang. Nadat de vernis op het bord is opgedroogd, kunnen we de vorken vastmaken. Vorken worden geschroefd met behulp van een schroevendraaier of een schroevendraaier. Na het fixeren van de poten vorken iets naar boven buigen.

Onze hanger vorken klaar. Het blijft alleen om twee gaten te boren waardoor de hanger aan de muur wordt bevestigd.

Zie de volgende video om te leren hoe je met de hand een houten muurhanger in de gang kunt maken.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer