Ontwerp van kasten in de gang

Ontwerp van kasten in de gang

Inrichten van het huis met meubels, het is onmogelijk om de gang te negeren. Kennis van de basisprincipes van selectie en basisnuances helpt u bij het kiezen van een mooie en aantrekkelijke kast die zo lang mogelijk meegaat.

Ontwerpkenmerken

Garderobekasten voor gangen bieden veel mogelijkheden voor de verbeelding van zowel ontwerpers als consumenten zelf. Vooral goede vooruitzichten worden geopend wanneer er geen of heel weinig andere meubels zijn, dan zal blijken dat de kledingkast het semantische centrum van het hele interieur wordt. Het ontwerp gemaakt door professionals is echt uniek: noch winkels, noch catalogi, noch tentoonstellingen kunnen zoiets bieden.Daarom is een lichte prijsverhoging ten opzichte van seriële producten volledig gerechtvaardigd.

In sommige lay-outs presteren ingebouwde en hoekkasten zeer goed; een goed idee is het gebruik van meubels met zeemotieven, in de stijl van het land (wanneer het appartement goed is ingericht).

Kenmerken van designerproducten bestaan ​​vaak uit:

 • niet-standaard combinaties van materialen die qua structuur verschillen;
 • atypisch ornament;
 • de verfijnde accessoires met niet alleen functionele, maar ook stijlbelading.

Overweeg elke optie zorgvuldig te overwegen, met alle respect voor de uiterlijke schoonheid van designmeubels, vanuit praktisch oogpunt: zorg ervoor dat u de kast op een handige manier gebruikt en dat deze op alles past wat u nodig hebt.

Materialen en opties voor geveldecoratie

Er is geen antwoord op deze vraag "in algemene vorm" en dat kan niet zo zijn, het is vereist om rekening te houden met het ontwerp van de kamer als geheel en de stijl van andere meubels in de gang. Het principe is eenvoudig - geen kleurcontrasten, integendeel, hoe dichter de wedstrijd bij elkaar komt, hoe beter het resultaat zal zijn.

Uiterlijk kan binnen ruime grenzen worden gevarieerd vanwege:

 • auteur fotodruk;
 • open verlichte gevels;
 • niet-standaard kruispunten van materialen (bijvoorbeeld bamboe en glas);
 • zwarte bril, gouden schilderijen;
 • fuseren van recepties;
 • toevoegingen decoratieve blokken.

Er zijn veel materialen en opties voor het decoreren van gevels in de woonkamerkasten en het maakt geen speciale problemen, zelfs niet om ze heel helder te maken. Dezelfde fotoprints, die de avondstad weergeven, gevuld met licht of geselecteerde decoratieve bloemen, vestigen onmiddellijk de aandacht op zichzelf. Percelen en hun kleuroplossingen zijn bijna onuitputtelijk, maar het is belangrijk om meteen te bedenken welke van hen je niet zullen ophouden om je binnen twee of vier jaar te bereiken.

Gipsplaatkasten moeten niet worden verwaarloosd, moderne technologieën maken het mogelijk om een ​​fatsoenlijk resultaat te bereiken.

De voordelen van de structuren die daaruit zijn gemaakt, zijn:

 • milieuveiligheid;
 • uitstekende thermische isolatie;
 • immuniteit tegen vocht;
 • de mogelijkheid om verlichtingsarmaturen in te bouwen;
 • en met alle positieve eigenschappen nog steeds betaalbare prijs (uiterst belangrijk nu).

Glassystemen staan ​​op het punt van toegeeflijkheid, omdat glazen of inliggende deuren de harmonie kunnen verbreken en onaangename en onverwachte effecten kunnen veroorzaken.Dit is precies het geval waarin het raadplegen van een ervaren ontwerper geld bespaart, fouten elimineert.

Voorzichtigheid is ook geboden bij de installatie in de gang van meubilair, boordevol kunststof decoratieve elementen.

Kleuren en prints

Merk op dat prints beperkt zijn en alleen in individuele gevallen.

Zo zijn beelden die doen denken aan een luipaard of een zebra (in kleur of silhouet) kenmerkend voor de deuren van kasten die "voor Afrika" zijn gemaakt.

Provençaalse en klassieke stijlen worden aangevuld met een monotoon gekleurd stoffenelement, terwijl liefhebbers van kunstdecors moeten kiezen voor pakkende patronen met grote kleuren.

Ontwerpers merken op dat het raadzaam is om afdrukken te gebruiken voor een thematisch interieur, individueel ontworpen of in een loft-achtige gang.

Bij het kiezen van een kleur, moet je je laten leiden door niet dat je het op de eerste plaats leuk vindt (hoewel het belangrijk is), zorg ervoor dat je de kast binnengaat in het interieur als geheel, over de conformiteit van het aangenomen concept. Bedenk hoe het meubilair en de onderdelen voor de volgende grote onderhoudsbeurt zullen zorgen.

Het is aangewezen om prints, kleuraccenten in slechts één geval te gebruiken - wanneer de kast als een zinvolle kern van de gang moet worden gebruikt.

Stripfiguren in de gangen zijn nauwelijks geschikt, maar de zeegezichten, exotische landen zullen de stemming verbeteren. Neutrale plots zijn echter in dit geval het meest relevant.

Stijlbeslissingen

Het probleem voor een groot aantal mensen is onvoldoende kennis van de principes van inrichting; Zelden ontwerpt iemand de inkomhal voor de eerste keer of werkt het bij, al begrijpend in detail hoe een kast te kiezen. Een groot aantal wijzigingen en beloften van fabrikanten, weelderige reclame, maken de zaak alleen maar verwarrend.

Maar er is een oplossing, u hoeft alleen vertrouwd te raken met de hoofdtypen en erachter te komen welke het beste bij u past:

 • Ruime ingebouwde kasten zijn best handig om te gebruiken. Bovendien is dit een belangrijk onderdeel van de gecreëerde indruk - geen externe schoonheid zal helpen wanneer inkomende gasten ontdekken dat ze geen plek hebben om kleding aan te trekken. In dit geval is excessieve omvang gecontra-indiceerd, met uitzondering van appartementen, waar de hal groot genoeg is (er zijn er niet te veel). Alleen ingebouwde producten zijn relatief compact en sluiten de mogelijkheid uit om de hoek te raken, om met je hand (kleding) aan de oppervlakte te blijven hangen.

Alleen die mensen die graag permutaties maken, hoeven alleen maar gedwongen te worden van deze benadering af te zien.

 • Het maakt niet uit hoe je van lichte kleuren houdt, ze moeten spaarzaam worden gebruikt, anders moet je veel tijd besteden om het meubilair op orde te brengen. Van de ontwerpen uit één stuk zijn de hoekstenen de meest succesvolle voor de logeerkamer, aangevuld met zwaaiende of schuifdeuren. Moderne stijl kasten zijn verdeeld in twee (in een kleine kamer) of drie (in een groot gebied) segmenten.
 • Met een acuut tekort aan ruimte in het huis, is het onwenselijk om hoekkasten te kiezen waarin ten minste één compartiment convex is - het model zal onmiddellijk groter worden dan de directe versie. Om dezelfde reden is het noodzakelijk om sokkels en planken te verlaten of op een zeer beperkte manier te gebruiken.
 • Kledingkast onder het plafond is geschikt onder één voorwaarde - de kamer is groot. Ingebouwde armaturen helpen een open structuur aantrekkelijker en romantischer te maken. Ingebouwde producten, die zich langs de muur uitstrekken of de hele gang bezetten, bleken zeer goed te zijn in paneelhuizen van massareeksen.
 • Schoenopslag is echter een handig onderdeel van de garderobeniemand maakt zich zorgen om er een apart meubelstuk voor te gebruiken. De beslissing moet uitsluitend gebaseerd zijn op hun smaak, financiële mogelijkheden en beschikbare ruimte.

Hoe de beste kast te kiezen

Verhoogde functionaliteit wordt bereikt bij het selecteren van producten met extra compartimenten voor doppen. Door dergelijke onderdelen aan het publiek bloot te stellen, is het mogelijk om het ontwerp origineler te maken. Maar de beslissing hierover moet worden genomen met betrekking tot de gekozen stijl, zodat er geen dissonantie is. In de ruime hal zijn die modellen die bij de muur zelf staan ​​geschikt en dit is precies het geval als je je niet moet schamen in dimensies, je moet je daarop richten met een speciale draad.

Zorg ervoor dat je rekening houdt met de gevel, het is een soort "gezicht" van de hele constructie.

Glanzende oplossingen zijn goed omdat:

 • op de reflectie van licht zijn inferieur aan spiegels;
 • maak het meubilair visueler;
 • u toelaten om een ​​verscheidenheid aan kleuren en technieken van uiterlijk te gebruiken;
 • in combinatie met de achtergrondverlichting zien er origineel en duurder uit dan de echte prijs.

Houd er rekening mee dat de glimmende deur actief wordt bedekt met vingerafdrukken en dat u regelmatig grondig moet reinigen.

En wanneer er een kind of een huisdier in het appartement is, is zo'n beslissing, op zichzelf niet slecht, onaanvaardbaar. Bovendien tonen glanzende oppervlakken hun beste kwaliteiten alleen wanneer het ruim, licht is. Denk eraan, er is geen en kan niet perfect zijn "voor iedereen", kies voor jezelf en volg geen mechanisch modieuze trends - dat is een redelijke stap!

Met betrekking tot de manier om de deuren te openen, moet u rekening houden met: een veelvoorkomend argument over het besparen van ruimte door schuifsystemen is slechts ten dele aangewezen. Ja, de deuren van kasten absorberen geen ruimte in de kamer, maar zelfs de eenvoudigste gidsen vereisen minimaal vijf centimeter.

De coupe heeft een diepte van 45 cm, swing-opties 10-15 centimeter minder. Als je een kast van 0,6 meter diep kunt plaatsen, kun je alleen focussen op stijl en smaak.

In kleine hallen waarvan de lengte groter is dan de breedte, is het de moeite waard om de voorkeur te geven aan een ondiepe kledingkast.

Interessante ideeën voor het ontwerp van modellen in het interieur van de gang

Meestal worden er modulaire kasten geplaatst, die bijna onafhankelijk van de grootte perfect geplaatst zijn. Het zal moeilijk zijn om te zeggen hoe het product eruit zal zien, omdat de structuur in elk geval strikt individueel wordt gekozen.Elke stijl, behalve hi-tech en constructivisme, stelt u waarschijnlijk in staat om houten structuren te gebruiken die tonen van degelijkheid en goede kwaliteit aan het interieur.

Kan het vereiste bedrag niet worden uitgegeven? Kledingkast met spiegels of met spiegelende luiken, aangevuld met het originele patroon en decoratieve inserts naar goeddunken van de klant, blijken een redelijk alternatief te zijn.

Ebony kan verfijning toevoegen aan de omgeving, maar men moet voorzichtig zijn bij het kiezen van deze kleur - een overvloed aan kan leiden tot een gevoel van congestie, overbevolking in de gang.

Een goed idee met het gebruik van een donkere toon op de deur (met de verplichte verdunning met heldere ornamenten).

De gang (gang) is alleen het geval wanneer grijs behoorlijk geschikt is, het wordt aanbevolen om te worden gebruikt voor kasten met open gevels of uitgerust met deuren die met kunststof zijn versierd.

Kan niet beslissen welke van de twee voorkeurtonen moet worden gekozen? Laat iemand dan de hoofdpersoon worden, en de tweede benadrukt alleen de expressiviteit van individuele details. Met een individuele bestelling kun je een kledingkast krijgen, zelfs met een meerkleurig paneel op de deuren.

Het ontwerp van de gangkast moet stijlvol en attent zijn, niet alleen buiten, maar ook van binnen. De klant moet beslissen of hij de gevel open of gesloten wil maken. Bedenk dat steeds meer ontwerpers een geldige combinatie van deze benaderingen overwegen.

Dus, in het middelste gedeelte maken ze een gesloten ruimte en aan de zijkanten ervan - eenvoudige planken zonder een externe muur (of vice versa). In plaats van planken, haken, hangers kunnen worden gebruikt, soms originele bloemstukken of elegante panelen worden geplaatst.

Kasten in de gangen kunnen heel verschillend zijn, maar ze moeten strikt voor zichzelf worden gekozen, zonder zich automatisch aan te passen aan beoordelingen en beoordelingen, aan de dictaten van een vluchtige mode. We hopen dat de bovenstaande aanbevelingen verschillende fouten en blunders zullen voorkomen.

Meer modellen van kasten voor de gang, zie de volgende video.

Comments
auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer