Het kiezen van een commode met een spiegel in de gang

De gang is het "gezicht" van het appartement, dus u moet het meubilair op de juiste manier selecteren en rangschikken om een ​​gezellige sfeer te creëren. Kasten met een spiegel voor deze kamer zijn functionele meubels die veel voordelen bieden.

Voor- en nadelen

Meubilair zoals een commode met een spiegel vervult verschillende functies tegelijkertijd: dingen opslaan en jezelf kunnen zien voordat je naar buiten gaat.

Dit meubilair heeft de volgende kwaliteiten:

 • Visueel vergroot de ruimte van de gang. Dit geldt met name voor het witte oppervlak van de kast met een spiegel;
 • Het past harmonieus in elk interieur, omdat het veel modellen en kleuren heeft. Eigenlijk zal het er zowel in de klassiekers als in de moderne stijl uitzien;
 • Ziet er compact uit in de gang en neemt niet veel ruimte in beslag. In dit geval passen er veel dingen in het dressoir. Van kleine accessoires (sleutels, kam, pen) tot kleding en schoenen;
 • Beschikbaarheid. Met het prijsbeleid van meubels kunt u een model kiezen voor elke portemonnee;
 • Eenvoudige en eenvoudige installatie van het product. Als het dressoir met ingebouwde spiegel, dan hoeft u alleen maar voorzichtig te maken en op zijn plaats te zetten. Als de spiegel is gemonteerd en zich boven het oppervlak van het dressoir bevindt, moet bij de installatie van de spiegel de muur worden geboord voor haken of schroeven.

Door de tekortkomingen van het model met een spiegel zijn onder meer:

 • Er zijn bijzondere problemen bij de verzorging van de spiegel en het oppervlak (bijvoorbeeld in het geval van een glanzende ladekast);
 • Bij het demonteren van de gemonteerde spiegel, zal het nodig zijn om nieuwe gaten te boren en oude gaten in te vullen.

Deze kenmerken maken dit type meubilair onmisbaar in het appartement. Om het dressoir lang te laten dienen, is het noodzakelijk om het juiste materiaal te kiezen.

materialen

Gang in het appartement is de meest passerende plaats. Dat is de reden waarom het meubilair in de gang sterk, betrouwbaar en van hoogwaardig materiaal moet zijn.

De belangrijkste materialen voor de vervaardiging van meubels voor de gang zijn:

 • Spaanplaat en MDF;
 • Massief hout;
 • plastic;
 • Metal.

Spaanplaat en MDF zijn de meest populaire grondstof voor de vervaardiging van meubels.

Dit werd mogelijk gemaakt door de lage kosten, redelijk duurzame eigenschappen, goede vochttolerantie, hoge, lage kamertemperatuur en naleving van verschillende ontwerpoplossingen en bekledingen. Afwerking fineer is meer geschikt voor een klassieke woonkamer, en metalen inzetstukken voor de moderne moderne stijl of high-tech.

Ondanks de voordelen hebben houten platen een klein nadeel. Er kan aan worden toegeschreven gevoeligheid voor mechanische stress, waardoor het product onbruikbaar wordt.

Een ladekast gemaakt van massief hout wordt beschouwd als elite meubilair dat geschikt is voor een luxe en aristocratische sfeer in de kamer. Zulke waardevolle houtsoorten als eik, els, beuk worden als een array gebruikt. De gevel van dergelijke commodes is in de regel met de hand beschilderd, versierd met stenen, metalen inzetstukken of houtsnijwerk. Met de array kunt u verschillende soorten composities maken die verschillen qua functionaliteit en nobele uiterlijk.Deze omvatten een ladekast met planken, met een poef, een kast met een spiegel en een kapstok.

Elegant houten dressoir, gemaakt onder de kaptafel. Deze optie wordt goed gecombineerd met een spiegel in een verchroomd bronzen frame. Met alle adel en functionaliteit zijn dergelijke meubels gevoelig voor hoge luchtvochtigheid en vocht.

De goedkoopste, gemakkelijkst te hanteren en te installeren is plastic. Deze kisten vereisen geen speciale zorg, zijn goed bestand tegen vocht en temperatuurschommelingen.

Het is ook bestand tegen mechanische schade. De verscheidenheid aan kleuren van de gevel zal helpen om een ​​ladekast te kiezen voor elk kleurbereik van de gang. Plastic omhulde gemakkelijk en snel met verschillende materialen. En afhankelijk van hen kan het een of andere vorm aannemen. Dus een plastic ladekast ziet er elegant en luxueus uit.

Fineerfolie en glas-in-lood inzetstukken zullen het Sovjet Baltische type meubelen opleveren. Het is zeldzaam wanneer puur plastic wordt gebruikt, omdat het een niet-presentabel en onbetrouwbaar uiterlijk heeft.

Metalen dressoirs zijn duur en zwaar meubilair, dus metaal wordt zelden in zijn pure vorm gebruikt.Meestal vervalsen gesmede producten de gevel en planken, metalen inzetstukken geven het product kracht en stabiliteit. Dergelijk materiaal is erg moeilijk te verwoesten, dus metalen meubels zullen vele jaren meegaan.

De basisregel bij het gebruik van metaal voor meubels is de afwezigheid van kleine details (geldt niet voor decor). Kleine deuren, planken en metalen dozen zien er belachelijk en anorganisch uit.

types

Classificatie van meubilair voor de gang heeft verschillende redenen.

Afhankelijk van de vorm en de grootte van het dressoir is verdeeld:

 • hoek;
 • smal;
 • Ladekast;
 • Ladekast;
 • Borst-kaptafel.

Het hoekmodel is het meest functioneel, omdat het de hoek van de gang kan gebruiken. Het is geschikt voor zowel kleine als ruimere gangen. De manier om de deuren in de vorm van een coupé te openen, zal de dichtstbijzijnde ruimte aanzienlijk besparen. Het brede tafelblad van een dergelijk dressoir maakt het mogelijk om het ook als een standaard voor bloemen te gebruiken. Het ontwerp met kleine planken is een uitstekende optie voor het opbergen van kleine voorwerpen (pen, documenten, sleutels). De kosten van een dergelijk model zijn veel lager dan vergelijkbare structuren, terwijl het qua functionaliteit, sterkte en kwaliteit helemaal niet minder is.

Een smalle ladekast is een uitstekende optie voor een kleine gang.Door het langs de muur te plaatsen, kunt u veilig en vrij bewegen.

Door de aanwezigheid van laden en planken kunt u een behoorlijke hoeveelheid dingen opslaan. Typisch, worden deze opmakers gebruikt om schoenen, accessoires en documenten op te slaan.

De ladekast is een praktische combinatie van twee ontwerpen. Hiermee kun je dingen van binnen en van buiten opslaan, en het gebruiken als een standaard voor zware dingen. De kosten van een dergelijk model zijn bijna hetzelfde als een eenvoudig dressoir, maar de functionaliteit is veel hoger.

Dressoir-garderobe met een spiegel is een combinatie van deze twee soorten, die worden gecombineerd in vorm, kleur en stijl. Met verschillende soorten en afmetingen van dit ontwerp kunt u het in elke gang plaatsen. Dit type meubilair maakt op efficiënte wijze gebruik van het vloeroppervlak.

Er zijn ontwerpen met een hoekkast die niet alleen kleding, maar ook schoenen kan herbergen. De prijs van dergelijke dressoirs is aanzienlijk lager dan de kosten van elk ontwerp, afzonderlijk gekocht.

Chest-dressing-een ontwerp met drie spiegels, sjerp. Dit ontwerp werd beschouwd als een klassieker voor Sovjet-meubels. Moderne opties zijn iets verbeterd en hebben een lagere plank voor schoenen of voetenbank. Met deze laatste optie kunt u het dressoir gebruiken als een kaptafel.In dit geval begint het tafelblad te worden gevuld met cosmetica, haarborstel, haarproducten. De aanwezigheid van kleine planken en kasten stelt u in staat veel details bij de hand te houden.

Afhankelijk van het type plaatsing, is het meubilair onderverdeeld:

 • Aan de muur gemonteerd;
 • Suspension.

Het eerste type is het meest gebruikelijk en dergelijke meubels bevinden zich langs de muur. Wandborden kunnen worden uitgerust met poten, wat kracht en stabiliteit toevoegt. De spiegel van dergelijke dressoirs steelt om overeen te komen.

Als het oppervlak van het meubel is bedekt met lederen of metalen inzetstukken, kan de spiegel worden omlijst in een gesmeed frame.

Het hoogtechnologische glanzende oppervlak of loft kan worden aangevuld met een spiegel in zowel metalen als houten frames. Spiegels in een frame met schijnwerpers zien er vreemd uit.

Hangende structuren zijn in de regel niet ontworpen voor het opslaan van zware en omvangrijke items. Ze kunnen worden uitgerust met een verscheidenheid aan lichte en kleine planken. Meestal is een spiegel van dit ontwerp gemonteerd. In aanwezigheid van architecturale bogen of nissen, kunt u een kleedkamer met kleine planken en een kast creëren. Deze soorten meubels zullen de hal comfortabel versieren.Maar hiervoor moet je een paar regels kennen bij het kopen van een ladekast.

Hoe te kiezen?

Het is noodzakelijk om langzaam en opzettelijk een commode met spiegel in een hal te kiezen. De levensduur van het product is afhankelijk van veel factoren. Daarom moet u dergelijke meubels kopen, let op de volgende parameters:

 • Het gebied is een gang. Allereerst hangt de vorm en de grootte van het dressoir ervan af. Het zal natuurlijk zijn voor een kleine gang om een ​​smal of hoekig dressoir te krijgen. Voor een grotere gang kunt u meubels kiezen met een combinatie van een kledingkast of kast;
 • Stilistische oriëntatie van de gang. De textuur, kleur en het ontwerp van het product hangen ervan af. Voor klassiekers, Scandinavische stijl of Provençaalse stijl, zachte kenmerken van meubels en warme, witte tinten zijn kenmerkend;
 • Accessoires producten. Inserts, haken, planken, sloten moeten zijn gemaakt van hoogwaardig materiaal;
 • Functionele oriëntatie. Als u van plan bent een ladekast te gebruiken om een ​​groot aantal dingen op te bergen, is het beter om een ​​kast, kast of gewoon een grote ladekast te kopen. Als het meubilair nodig is om kleine dingen op één plek op te bergen, passen duimen, laden of hangende kasten.

Een dressoir met een spiegel voor de gang is een noodzakelijk en functioneel meubilair dat veel dingen kan opslaan.

Nog meer modellen van commodes met een spiegel worden in de onderstaande video gepresenteerd.

Comments
auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden.Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer