Spiegel met een plank in de gang: kenmerken van accommodatie

 Spiegel met een plank in de gang: kenmerken van accommodatie

Gang en gang zijn het kenmerk van een appartement of huis. Helaas is er lang niet altijd in het ontwikkelingsproject genoeg ruimte voor deze ruimte in het appartement. Daarom is het een mooie uitdaging om de gang mooi te decoreren en uit te rusten.

Speciale functies

De spiegel is een zeer belangrijk en noodzakelijk onderdeel van de binnengang of gang. Allereerst is het de bedoeling om het uiterlijk in orde te maken voordat u het huis verlaat. Omdat de spiegel deel uitmaakt van het interieur en natuurlijk het zichtbare deel ervan is, kan hij het ontwerp van de gang verfraaien of een ongepast detail worden. De tweede optie, zie je, is niet bijzonder wenselijk.Gelukkig is er geen gebrek aan stijlen en ontwerpoplossingen voor interieurartikelen. Het blijft alleen om verbeeldingskracht, creativiteit en creativiteit te tonen om een ​​spiegel te kiezen die geschikt is voor je gang en om hem correct te plaatsen.

model

Voor een kleine gang of een smalle gang is het heel belangrijk om vrije ruimte en de functionaliteit van alle interieurartikelen te besparen. Maar zelfs een vrij grote gang mag niet volgestouwd zijn met meubels. In de gang en de gang is altijd een wenselijke visuele uitbreiding van de ruimte. Een goede oplossing is de functionele combinatie van meubels en interieurartikelen.

In deze hoedanigheid kunnen de volgende modellen worden onderscheiden.

Wandspiegel met plank

Zeer handige, elegante en praktische optie. Als dit model zich bij de ingang bevindt, zal de plank dienen als een goede plek om kleine spullen, sleutels, haarborstels en andere kleinigheden op te slaan. De spiegel zal je verrassen met je reflectie.

Opties voor rekken zijn zeer divers. Een klassieke en best geschikte optie is om de plank onder het spiegeloppervlak te plaatsen.

Hang de plank niet te hoog op of blokkeer de ruimte onder de spiegel niet.Het is beter om het op een hoogte van 70-100 cm van de vloer te plaatsen.

De plank kan zich boven de spiegel bevinden. Deze optie wordt vaak gebruikt als de grootte van het spiegeloppervlak vrij groot is of als het een buitenspiegel is. Het plaatsen van een plank aan de zijkant van de spiegel is mogelijk als het een verticale plank is. Dat wil zeggen, de secties bevinden zich boven elkaar en zijn niet uitgerekt in lengte. In deze uitvoeringsvorm kun je met de lichten experimenteren en proberen de compositie heel mooi te verslaan.

Plaats de plank misschien niet naast de muur en ga voor het spiegeloppervlak staan. Deze optie creëert het effect van enkele dampen in de lucht in de lucht.

Spiegel over de kast

Het bovenoppervlak van het voetstuk, een kleine ladekast of een schoenenplank kan ook als plank dienen. Deze optie is erg handig omdat je niet alleen een plank hebt, maar ook ladekasten, dressoirsecties, waarin je ook de nodige dingen en accessoires kunt regelen.

Verwarming Radiator vermomming

In particuliere woningen in de gang bevindt zich vaak een verwarmingssysteem. Meestal is het gesloten doos, waardoor er nuttige ruimte verloren gaat. Door een spiegel over de radiator te plaatsen, verandert u het oppervlak van de doos in een plank en kunt u deze gebruiken.Bovendien zal het probleem van het maskeren van een radiator voor verwarming worden opgelost, omdat de doos eruit zal zien als een stijlvolle smalle sokkel.

Spiegel met plank en hanger

De combinatie van drie functionele ontwerpen biedt een uitstekende gelegenheid voor een compacte en mooie plaatsing van objecten en kleding in de gang. In deze uitvoeringsvorm bevindt de scharnierende plank zich boven het spiegeloppervlak en aan de zijkant is een paneel met haken en hangers.

Hoekspiegel met plank

Hoekmodellen hebben een groot spiegeloppervlak. De locatie in de hoek maakt het mogelijk om de rest van de gangruimte te sparen. Ook met deze optie kunt u de communicatiepijpen bedekken, die vaak tevergeefs in de hoeken van de gang liggen en het algehele uiterlijk aanzienlijk bederven.

Ondanks de bekendheid en eenvoud van dit onderwerp, na kennis te hebben gemaakt met de verschillende winkels en salons, kan het verbazingwekkend zijn om een ​​ongekende variëteit aan vormen, maten en uiterlijk van spiegels te vinden. De belangrijkste opties voor het plaatsen van spiegels in de gang of in de gang:

  • Vloer- en muurmodellen. Het verschil zit hem in de manier van positioneren en fixeren van de reflecterende oppervlakken.Grote buitenmodellen staan ​​op speciale stands. Ook aan de vloer kan worden toegeschreven, en vouwbare versies van spiegels die kunnen worden verwijderd wanneer ze niet nodig zijn.

Tafel en spiegel

Als een plank en een stijlvol element kan dienen als een kleine elegante tafel of console. Net als in de versie met de gebruikelijke plank bevindt de spiegel zich boven de console of het tafelblad. Zo'n samenstelling kan niet alleen de gang verfraaien, maar ook elke andere kamer in het appartement of huis.

Voor zo'n tafel kun je een zachte kleine kruk, ottomane of draaibare kinderstoel plaatsen. Dit maakt cosmetische procedures handiger. In de console laden kunnen cosmetica en andere kleinigheden worden opgeslagen.

Accommodatie opties

Ondanks de bekendheid en eenvoud van dit onderwerp, na kennis te hebben gemaakt met de verschillende winkels en salons, kan het verbazingwekkend zijn om een ​​ongekende variëteit aan vormen, maten en uiterlijk van spiegels te vinden. De belangrijkste opties voor het plaatsen van spiegels in de gang of in de gang:

Vloer- en muurmodellen

Het verschil zit hem in de manier van positioneren en fixeren van de reflecterende oppervlakken. Grote buitenmodellen staan ​​op speciale stands.Ook aan de vloer kan worden toegeschreven, en vouwbare versies van spiegels die kunnen worden verwijderd wanneer ze niet nodig zijn.

Wandopties, misschien wel de meest voorkomende in alle soorten gebouwen. Het plaatsen op de muur of op het oppervlak van meubels bespaart ruimte, wat vaak ontbreekt in kleine appartementen. Bovendien geeft het gebied van de muren een grotere variëteit voor de meest geschikte locatie-opties.

Vaak worden gemonteerde modellen gecombineerd met andere meubels: kasten, planken, kasten, tafels. Meestal gebruiken de muur- en vloermodellen de klassieke vorm: vierkant, rechthoekig, ovaal of rond.

Dankzij een interessant ontwerp, spelend met licht en decor, kunnen zelfs de eenvoudigste klassieke opties een ongewone en stijlvolle uitstraling krijgen.

Modellen van klassieke vormen kunnen van verschillende grootte zijn.

Het is vermeldenswaard dat er voor de gang en de gang een zeer oncomfortabele spiegel van een klein formaat zal zijn. Als we het appartement verlaten, hopen we onszelf of ten minste de helft van de figuur te bedekken. Een spiegel die alleen het gezicht reflecteert, is in deze situatie nutteloos.

In de hal moet de minimale geschikte afmeting van de spiegels minstens 50-60 cm lang zijn langs de smalste zijde of in diameter.

Art Nouveau-stijl impliceert een creatieve vorm. Dergelijke modellen hebben een abstract silhouet, kunnen worden gemaakt in de vorm van enkele objecten of eenvoudigweg ingewikkelde contouren. Gebruik meestal geen extra decoratie, omdat de vorm van de spiegel zelf de stijl bepaalt. Modellen van vrije vormen worden goed met licht gespeeld.

Doorlopende spiegels

Misschien is dit de meest wenselijke en praktische optie voor de gang. In dergelijke modellen kunt u het uiterlijk van uw gehele afbeelding vastleggen. De vorm van dergelijke spiegels kan rechthoekig, ovaal of abstract zijn. Helaas heeft niet elke gang voldoende vrije ruimte voor deze optie. Vaak worden, voor het gemak en om ruimte te besparen, spiegels van volledige lengte gecombineerd met andere meubels, bijvoorbeeld ingebouwde kastdeuren.

Modellen gecombineerd met ander meubilair

Spiegel met plank kan in de kastdeur worden ingebouwd. Stijlvol en interessant kijken verschillende modellen van de spiegel. Dergelijke opties worden meestal in de kit verkocht. Het nadeel van deze optie is dat er simpelweg niet genoeg ruimte in de gang is om een ​​omvangrijk meubelstuk te installeren.

Je eigen handen maken

Het is de moeite waard om te zeggen dat het niet nodig is om bovenstaande opties te kopen. Je kunt de bestaande spiegel een apart schap, kast of tafel oppakken. Het belangrijkste is om vast te houden aan de esthetiek en stijl van ontwerpen.

Een kleine plank of tafel kan met uw eigen handen worden gemaakt. De meest geschikte materialen voor de plank zijn PVC-panelen, kunststof panelen of hout. Het canvas van de gewenste grootte en vorm is aan de muur bevestigd. De locatie van de plank ten opzichte van de spiegel kan verschillen, afhankelijk van uw idee.

Om een ​​kleine compacte tafel te maken, moet u het materiaal voor het tafelblad kiezen. Het kan worden gemaakt met dezelfde opties als het schap.

U kunt het afgewerkte tafelblad van de oude tafel nemen, het formaat en de vorm aanpassen, decoreren en inrichten. Het is het gemakkelijkst om kant-en-klare metalen poten te kopen voor de tafel op zuignappen. Ze zijn eenvoudig te bevestigen, ze zijn duurzaam, maken je ontwerp duurzaam. Deze poten hebben een stijlvolle uitstraling dankzij het afgeronde chroomoppervlak.

Als een licht ontwerp kunnen dienen als decoratieve lampen, gestileerde lampen, LED-strip rond de omtrek van de spiegels of planken.

Vergeet niet dat de spiegel voldoende goed verlicht moet zijn, anders zal deze niet in staat zijn om de functie van decoratie en visuele uitbreiding van de ruimte uit te voeren.

De verduisterde spiegel wordt minder opvallend en gewoon ongemakkelijk te gebruiken.

Voors en tegens

Tot slot zullen we proberen de positieve en negatieve kanten van de opstelling van de spiegel samen te vatten met een plank in de gang.

Aanzienlijke voordelen zijn:

  • Spaar vrije ruimte. Ongetwijfeld is de combinatie van functionele ontwerpen erg handig voor kleine ruimtes. Het is niet nodig onnodig meubilair en rommel op de gang te plaatsen.
  • Praktisch en gemak. Zowel de spiegel als de plank hebben praktische toepassing. Hun combinatie maakt het mogelijk om de benodigde items bij de hand te houden. Dit is handig als je thuiskomt, moet je jezelf in orde brengen en je uiterlijk evalueren. Het is niet nodig om naar de badkamer te rennen voor een kam, te snuffelen in een tas op zoek naar lippenstift of door de kamers te rennen, in een poging de ontbrekende sleutels in een appartement te vinden.
  • Een interessante en esthetische verschijning., de mogelijkheid om ongebruikelijke en mooie opties te creëren.

Als nadelen zijn onder meer:

  • Scherpe uitstekende hoeken van de structuur. Als de gang erg smal is, kan dit een groot ongemak met zich meebrengen.
  • Klein functioneel oppervlak planken. De elegante plank is klein genoeg om een ​​groot aantal items te plaatsen. Bovendien is het plaatsen van dingen op zo'n plank in een haast vaak vol verwarring. Het kan blijken dat uw gasten, samen met een prachtig interieur, ook een buitensporige hoeveelheid dingen op de plank voor de spiegel zullen zien. Dit kan de indruk van het interieur sterk aantasten.

Hoe kun je een spiegel versieren in de gang, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer