Muurhangers in de gang - een belangrijk detail in het interieur

 Muurhangers in de gang - een belangrijk detail in het interieur

De toegang tot het appartement of landhuis moet comfortabel en functioneel zijn ingericht. Een belangrijk detail in het interieur van elke gang is een muurhanger.

Kenmerken en voordelen van scharnierende producten

Het plaatsen van een kledingkast in de gang is niet altijd mogelijk. In dit geval worden wandhangers gebruikt die de functies van dit meubel gedeeltelijk kunnen vervullen. Het ontwerp neemt niet veel ruimte in beslag, wat vooral belangrijk is voor het ontwerp van kleine gangen. Deze hangers passen perfect in elk interieur. Ze ruimen de ruimte niet opzodat je voldoende bovenkleding kunt ophangen.

Deze hanger is ook handig voor degenen die een kledingkast hebben. Ze zal helpen in geval van aankomst van een grote groep gasten. Ook zal het mogelijk zijn om de bovenkleding te drogen na per ongeluk in de regen of sneeuw te vallen.

Als je een schoenendoos of een krukje met een zachte zitting, gemaakt in dezelfde stijl, hebt gekocht, kun je de hal niet alleen zo comfortabel mogelijk maken, maar ook stijlvol. En als u een designerversie van de hanger van een ongewone vorm krijgt, kunt u uw vrienden verrassen met het unieke interieur en de creatieve benadering.

Met een breed scala aan hangers kunt u de optie kiezen voor elke grootte, kleur en ontwerp. Moderne fabrikanten gebruiken een verscheidenheid aan materialen en technologieën, waardoor een compacte en functionele producten worden gemaakt die kunnen worden versierd en klassieke gebouwen, en een ultramoderne corridor.

types

Er zijn verschillende soorten muurhangers voor kleding.

verticaal

Het traditionele ontwerp van de muurhanger is een riem waaraan haken zijn bevestigd. De meest populaire optie is een verticale lay-out.Dergelijke ontwerpen verhogen de hoogte van de plafonds visueel en beschermen de wand tegen vocht en mogelijke vervuiling. Het aantal haken kan verschillen (van drie of meer). Ze kunnen zich op dezelfde regel en op verschillende niveaus bevinden.

Wat de behuizing zelf betreft, deze kan van verschillende materialen zijn gemaakt en een ander ontwerp hebben. Dit kan een stevig canvas zijn van spaanplaat of hout.

Zeer populair en opties bekleed met kunstleer of natuurlijk leer.

Niet minder gebruikelijke vorm - een paneel van verschillende smalle houten latten. Dit model wordt ook wel de "hanger-omheining" genoemd vanwege de externe gelijkenis met de genoemde afrastering. De vorm van dergelijke hangers kan rechthoekig, afgerond en zelfs gegolfd zijn. Het kleurenschema omvat meestal natuurlijke houttinten (van beige tot donkerbruin).

Sommige fabrikanten bieden volledig metalen hangers. In de verticale versie is dit model een decoratief rooster met haken. Gesmede producten kunnen in elke kleur worden geverfd, maar meestal zijn dit neutrale kleuren (zwart, bruin, wit).

horizontaal

Modellen met een horizontale opstelling zijn compacter.In de regel is het een smal paneel met haken. Afhankelijk van het ontwerp kan het een houten lat, een kunststof of een metalen constructie zijn.

ontwerp

Voor degenen die niet gewend zijn aan de standaardversies, zijn originele producten met een ongewone vorm te koop. Dergelijke modellen hebben niet alleen een praktische, maar ook een decoratieve functie. U kunt bijvoorbeeld de originele versie kiezen in de vorm van een boom, herten hoorns of handen, alsof u aanbiedt om uw jas vast te houden.

Als je het kind wilt plezieren, kun je een kinderkleerhanger krijgen. Dit kan een model zijn met een afbeelding van dieren en vogels, een variant in de vorm van een piano met felle toetsen of iets anders.

Zo'n product kan niet alleen in de gang worden gebruikt, maar ook in de kinderkamer.

Een andere interessante optie - een transformator met gebogen haken. Het is interessant dat je alleen zoveel haken kunt buigen als je nodig hebt. De rest blijft tegen de muur gedrukt en vormt een enkele compositie met het lichaam. Modellen met intrekbare haken kunnen ook van elk ontwerp zijn en het aantal gevouwen delen kan honderden bereiken.

Met toevoegingen

Veel modellen muurhangers zijn verkrijgbaar met handige toevoegingen. De meest voorkomende opties zijn bij de bovenste plank.Het is handig om hier mutsen, sjaals en handschoenen op te plaatsen. Veel hangers met een mezzanine worden aangevuld met een spiegel, wat ook erg handig is. Voordat u op straat gaat, kunt u uw uiterlijk evalueren, uw kapsel of hoofdtooi bevestigen.

Verticale modellen met zachte poef laten je comfortabel opstijgen en schoenen dragen. Je kunt er een zak op doen. Dus als u thuis bent gekomen, kunt u uw handen losmaken en de bovenkleding vrij verwijderen.

Een modern assortiment biedt hangers voor de gang voor elke smaak en budget - van de eenvoudigste modellen met één plank tot elite-complexen, inclusief alle nuttige toevoegingen.

alternatieven

Een alternatief voor hangers die aan de muur zijn bevestigd, zijn zwenkbare rekken. Deze omvatten opties die zich op een roterende cirkel bevinden en een paneel bevatten met haken aan de ene kant en planken voor schoenen aan de andere.

Ook in deze categorie zijn staande structuren op een kleine poot. Om stabiliteit te garanderen, moeten ze ook aan de muur worden bevestigd, maar ze houden zich er niet nauw aan vast. Aan de ene kant van dit model is een canvas met haken of een bar voor hangers. Aan de andere kant is een grote spiegel.Met één beweging van de pols kunt u het product met de gewenste kant draaien en vervolgens, indien nodig, terugbrengen naar de oorspronkelijke positie.

Beide opties zijn geschikt voor vierkante gangen. Ze besparen vrije ruimte in lengte, maar nemen meer ruimte in beslag dan conventionele modellen naast de muur.

Aanvullende elementen

Sommige hangers hebben mogelijk extra elementen, gemaakt in dezelfde stijl, maar bevinden zich autonoom. Maar vaker is het een enkele structuur die bestaat uit modules die met elkaar worden gecombineerd. Naast de compacte modellen met de bovenste plank, evenals de kast of ottomane, zijn er ook grotere complexen. Het kan een constructie zijn met een bank, met nachtkastjes, een spiegel, laden, zijbladen en zelfs een gesloten kast.

Dergelijke opties zijn geschikt voor ruime gangen en zorgen ervoor dat u kleding, schoenen en diverse accessoires in perfecte staat kunt houden.

vorm

Afhankelijk van de grootte en de indeling van de gang, kunt u een muurhanger in elke gewenste vorm kiezen. Naast verticale en horizontale modellen van lineaire opstelling, evenals ronde roterende hangers, bieden fabrikanten hoekige opties.Dergelijke modellen gebruiken de ruimte op de kruising van de muren.

De maten, materialen en het ontwerp van dergelijke hangers kunnen elk zijn (van kleine hoekpanelen met haken tot complexen met gevoerde krukken, planken en andere elementen).

afspraak

Gewoonlijk worden open kledinghangers gebruikt om bovenkleding te plaatsen, maar indien gewenst, en als er gratis haken zijn, kunnen deze worden gebruikt voor paraplu's en tassen. Sommige miniatuuropties kunnen worden gebruikt om sleutels op te slaan en op de planken kunt u hoeden en andere accessoires plaatsen.

afmeting

Afmetingen van muurhangers zijn anders. Mini-versie kan 40 cm lang zijn. Mediummodellen kunnen 60, 70 cm of meer zijn. Grote hangers met spiegels en andere toevoegingen kunnen oplopen tot 2 m. Compacte modellen zijn ontworpen voor kleine gangen, groot - voor ruime hallen.

Materialen en accessoires

Bij de productie van muurhangers gebruikt verschillende soorten materialen.

  • Haken lopen altijd van metaal, omdat dit het meest duurzame en betrouwbare materiaal is. Het is bestand tegen zwaar gewicht, wat vooral belangrijk is bij het plaatsen van zware schapenvachtjassen en bontjassen op de hanger.
  • Wat betreft de romp, kan het zijn hout, metaal of gemaakt van spaanplaat. Ook zijn er opties met lederen bekleding (echt leer of kunstleer).
  • Geachte modellen worden uitgevoerd massief hout. Ze onderscheiden zich door milieuvriendelijke reinheid, betrouwbaarheid en solide uiterlijk. Dennen, eiken en andere soorten worden als grondstof gebruikt. Afhankelijk van het ontwerp passen dergelijke hangers gemakkelijk in het interieur van vele stijlen.
  • model van spaanplaat behoren tot de economy class, maar moderne verwerking en een verscheidenheid aan ontwerpuitvoeringen geven deze modellen een zeer aantrekkelijk uiterlijk.
  • metaal modellen zijn ook gevarieerd. Dit zijn zowel ruwe bronsproducten in de loftstijl als romantische sneeuwwitte modellen in de stijl van shebby-chic en laconieke moderne opties. Zo'n hanger kan een hoogtepunt van de gang zijn, een soort kunstwerk. Van de nadelen is het vermeldenswaard alleen het grote gewicht van dergelijke producten.
  • hangers gestoffeerd in natuurlijk of eco-leer ziet er gewoon prachtig uit. Met een verscheidenheid aan kleuren en afwerkingen kunnen fabrikanten modellen maken die een sieraad kunnen worden in elk interieur.
  • plastic Hangers zijn een budgetoptie. Ze zijn gemakkelijk, onpretentieus in de verzorging en in een verscheidenheid aan kleuren. Meestal zijn het brede stroken met haken, gemaakt in een beknopt ontwerp.

Trendy kleuren

Witte hangers passen in bijna elk interieur. Ze zijn gemakkelijk in harmonie met andere tinten en door de reflectie van licht maken ze de ruimte visueel helderder en ruimer.

Houd er rekening mee dat bij het kopen van een dergelijk product het de moeite waard is om te onthouden over de marges van de kleur

Neutrale tinten (beige, walnoot, zand, bruin) zijn ideaal voor een gang. Ze vullen het decor onopvallend aan, brengen comfort en warmte in de kamer. Voor de gangen, ingericht in een klassieke stijl, kiest u meestal voor warme kleuren.

De meest modieuze toon voor moderne interieurs is "wenge".

Wat betreft metalen hangers, zijn witte, zwarte, bruine producten en ook tinten "brons" en "chroom" populair.

merken

Momenteel kunt u producten van de volgende fabrikanten vinden.

Ikea

Bekend Zweeds merk biedt verschillende opties voor goedkope maar comfortabele kledinghangers. Het "kaartbestand" -model is bijvoorbeeld een horizontale houten plank gemaakt van massief grenen met vijf zwart metalen haken.Op elke haak staat een label waarop je kunt aangeven voor wie of voor welke dingen het bedoeld is. Liefhebbers van minimalisme zoals het model "Kubbis". Drie- en zevenzitter horizontale hangers van lichtgrijze kleur passen perfect in een beknopt ingerichte gang.

Voor degenen die zelf willen bepalen hoeveel haken en op welke afstand ze aan de muur moeten bevestigen, zijn er afzonderlijke sterke haken.

Het ontwikkelende model Bjornum heeft bijzonder succes. In één beweging wordt de aluminium strip omgevormd tot een betrouwbare kledingrek en wordt deze weer vermomd als een metalen plaat met dezelfde geringe beweging.

"Leroy Merlin"

Dit bedrijf uit Frankrijk is wereldberoemd om zijn bouw- en reparatieproducten. Er is een assortiment en verschillende systemen voor het opbergen van kleding, schoenen en andere dingen. Wandhangers merk gevarieerd. Dit zijn zowel verticale als horizontale modellen met het aantal haken van twee tot zes. Het bedrijf presenteert modellen van hout, spaanplaat en metaal in verschillende kleuren. Alle producten zijn compact en beknopt ontwerp.

"Stolplit"

Deze Russische fabrikant biedt een serie muurhangers van economy class. Dit zijn verticale modellen die bestaan ​​uit verschillende gecombineerde lamellen en varianten met een enkele afscherming waarop metalen haken zich bevinden. Er zijn in het bereik en horizontale hangers met een plank en zonder. Het kleurenschema bevat drie populaire tinten met houtstructuur - beige, bruin en wenge.

Sheffilton

Dit merk produceert zeer interessante modellen hangers. Het assortiment omvat budgetopties en luxe modellen van hout, spaanplaat, metaal en kunststof. Modellen onderscheiden zich door elegantie en visueel gemak. Kortom, dit zijn valse muurconstructies met kokette krullen, hoewel je hier hangers kunt vinden met een vrij strikte uitvoering.

ontwerp

Fantasieontwerpers kennen geen grenzen. Naast de klassieke laconieke hangers zijn er veel ongebruikelijke en zelfs creatieve opties op de markt. Bijvoorbeeld de Subway-hanger, gemaakt in de vorm van een metrokaart. Of u kunt op het model Skyline letten, dat doet denken aan het silhouet van de nachtmetropool, waaronder kledinghaken worden gemaskeerd.Een ander origineel voorbeeld is de Woodpecker-muurhanger, waarvan de haken zijn gemaakt in de vorm van vogels.

Voor degenen die overal de voorkeur aan luxe geven, worden verfijnde gesmede producten gemaakt, evenals leren modellen met een vierzijdige stropdas. De keuze hangt alleen af ​​van de persoonlijke smaak en stijl van de kamer.

stijlen

hangers in de stijl van een klassieker gemaakt van duur hout. Modellen zijn enkel of verdeeld in verschillende delen van het paneel met prachtige metalen haken. De nadruk ligt op de natuurlijke schoonheid van hout. Haken kunnen chroom, "brons" of zelfs de kleur van goud zijn. Ook in de klassieke interieurs passen modellen met lederen bekleding.

producten in de stijl van eco en ethno zijn hangers in de vorm van knopen of takken van een boom. Past hier en andere modellen, gestileerd onder het thema wildlife.

Chebbi-chic en de Provence suggereren romantiek, lichtheid en eenvoud. Gesmede hanger, wit geverfd, past perfect in de gang van deze stijl. Een uitstekende optie is een houten model en pasteltinten. Bloempatronen, afbeeldingen van vogels en engelen zijn hier geschikt.

zolder - nogal grof stijl. Dergelijke producten zijn gemaakt van metaal of hout. In dit geval zijn ornamenten en krullende krullen onaanvaardbaar. Het metaal heeft meestal een donkere kleur, soms met een roestimitatie. Vaak worden hangers gemaakt in de vorm van waterpijpen. Houtproducten zien er van tijd tot tijd ruw, versleten en donker uit.

producten rustieke stijl ook verschillen geen genade. Dergelijke hangers hebben meestal het uiterlijk van verschillende planken, met de hand geknoopt. Imitatie van afbladderende verf en ongelijke randen is mogelijk. Haken kunnen er uitzien als gebogen nagels.

Hi-tech en minimalisme stijlen welkom chroommetaal, beknoptheid van ontwerp en duidelijkheid van lijnen. Aanvaardbaar gebruik van hout, geschilderd in wit of zwart.

De meest originele modellen omvatten naar moderne stijl. Het maakt gebruik van metaal en plastic en houtstructuren. Een verscheidenheid aan ontwerpen en kleuren is geweldig. Hangers in de vorm van bloemen, muziekinstrumenten en zelfs zinnen in het Russisch of Engels kunnen het hoogtepunt van elke gang worden.

Op welke hoogte hangt het aan de muur in de gang?

Bij het aanpakken van dit probleem is het noodzakelijk om rekening te houden met de groei van mensen die de kleerhanger gebruiken. Meestal bevindt de bovenrand van de hanger (plank voor hoeden) zich op een hoogte van ongeveer 170-180 cm. Haken kunnen indien nodig op twee niveaus worden verdeeld. Dit maakt het gemakkelijk om kleding te hangen voor gezinsleden van elke lengte.

De aanbevolen hoogte van de haken zelf is van 120 tot 170 cm.

Hoe te kiezen?

Bij het kiezen van een geschikt model moet allereerst worden bekeken waar het zich precies zal bevinden. Bepaal hoeveel ruimte u kunt toewijzen aan een hanger. De maximale grootte hangt ervan af. Het aantal haken moet worden bepaald op basis van het aantal mensen dat in het huis woont, en als de ruimte dat toelaat, rekening houdend met de komst van de gasten. Het is beter dat elk lid van het gezin minstens 2 haken heeft.

Besteed aandacht aan de locatie van de haken. Als er kinderen in de familie zijn, kies dan modellen met hun multi-level arrangement.

Overweeg of u nuttige toevoegingen aan de kleerhanger nodig hebt. In de kleine gang kunt u een compact model kopen met een spiegel, een bovenste plank en een kleine gevoerde kruk.

In de ruime hal kun je een heel meubelcomplex plaatsen met een open hangar. Kies het ontwerp en de kleur van het product, houd rekening met de stijl van de kamer. De hanger moet harmonieus in het interieur passen.Besteed aandacht aan de bevestigingsmiddelen. Het product moet gemakkelijk bestand zijn tegen een groot gewicht aan winterkleding.

Controleer de kwaliteit van het materiaal, zorg ervoor dat er geen defecten zijn.

Mooie en stijlvolle ideeën in een modern interieur.

De wandhanger van wenge-kleur, compleet met een klein voetstuk, past harmonisch in het koude kleurengamma van het interieur. Een geweldige optie voor diegenen die liever low-key combinaties en rustige donkere tonen gebruiken.

De set beige kleuren daarentegen is gemaakt voor kenners van warme zonnige tinten. Dergelijke meubels breiden de ruimte visueel uit, alsof ze het met licht vult. Een kledingkast, laden met laden, een compartiment voor schoenen, een spiegel, een zachte poef en een open hanger zijn alles wat nodig is voor de praktische inrichting van de gang.

Het originele gesmede model met de afbeelding van een boom is een echte decoratie van de gang. De bovenste en onderste planken verhogen de functionaliteit van het product en haken op verschillende niveaus bieden comfort voor alle gezinsleden.

De ultramoderne kapstok met spiegel en plank is ideaal voor kamers die zijn ingericht in een minimalistische en hightech stijl. Het sneeuwwitte oppervlak ziet er bijzonder indrukwekkend uit tegen een donkere achtergrond.

Een andere optie voor een modern interieur is een smal paneel met vouwhaken. Ongelooflijk stijlvolle en handige optie voor een hal van elke grootte.

Zie de volgende video om te leren hoe je met je eigen handen een eenvoudige hanger in de gang kunt maken.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer