Paraplubak in de hal

Huiseigenaren steken veel energie in de organisatie van de interne ruimte, waarbij ze elk element tot in het kleinste detail doordenken. Er zijn zulke elementen van ontwerp, waarvan de aanwezigheid niet noodzakelijk is, maar ze kunnen als een uitstekende aanvulling op de algemene omgeving dienen en op een bepaald punt een functionele rol spelen. Een treffend voorbeeld is de standaard voor parasols in de gang - dit is een spectaculaire toevoeging aan het interieur en tegelijkertijd een noodzakelijk item tijdens het regenseizoen.

Speciale functies

Steunen voor paraplu's - heel interessante en nuttige accessoires in de gebouwen. Het is moeilijk om een ​​betere plaats te kiezen om parasols op te slaan dan deze items. Gemaakt van hout, plastic, metaal, glas, met de juiste of ingewikkelde vorm van de paraplu wordt een echt decor item voor de gang.Er zijn modellen met een speciale bodem, waarop een vochtabsorberende spons zit, die de vloer beschermt tegen plassen en druppels die van de natte paraplu's naar beneden glijden.

Een paraplustandaard zal meubelstukken accentueren en zal helpen om een ​​speciaal comfort aan de gangatmosfeer te geven.

De belangrijkste voordelen van steunen voor paraplu's zijn:

 • eenvoud en comfort bij het bewaren en drogen van paraplu's;
 • een goede manier om een ​​parasol te combineren met de omringende meubels, de mogelijkheid om het interieur aan te vullen, persoonlijkheid te geven;
 • een enorm scala aan verschillende maten, ontwerpen en vormen;
 • eenvoudige verzorging

Hoogwaardige standaard voor parasols is het onderwerp van handgemaakte inrichting. Dergelijke objecten gemaakt van duur hout of metaal met elementen van smeden, kan een echte prestatie op het gebied van kunst zijn.

types

Paraplubakken kunnen een integraal onderdeel zijn van kleerhangers, wat een zeer goede oplossing is voor kleine gangen. Dergelijke hangers zijn compacte ontwerpen en nemen een minimum aan ruimte in beslag. In kantoren, is het beter om meer algemene kledinghangers te installeren,inclusief parapluhouders.

Voor kenners van originaliteit en creativiteit bieden fabrikanten een enorme selectie van verschillende modellen. Het klassieke model kan worden toegeschreven aan de paraplu in de vorm van een stijlvolle vaas. Kleurrijk Chinees porselein past perfect in het oosterse interieur en tinproducten versieren de kamer in retrostijl.

Tegenwoordig zijn motieven die verbonden zijn met de natuur erg populair. Daarom richten fabrikanten zich op houtproducten, organische harsen, materialen die op de huid of schors van bomen lijken. In de uitverkoop zijn er veel stijlvolle en interessante standsmodellen, die verschillende objecten imiteren, zoals laarzen, paraplu's en andere opties. Interessant genoeg lijkt een stand in de vorm van een imitatie van een plas, waarvan het materiaal betaalbaar polypropyleen wordt, gepresenteerd in verschillende kleuren.

De modellen van parapluhouders gemaakt van glanzend plastic van verschillende vormen en ontwerpen zien er indrukwekkend uit. Variaties gemaakt van verchroomd staaldraad, waarvan de buitenkant is gebaseerd op de kruising van onregelmatige lijnen bevestigd met transparant plastic, vallen op door hun aantrekkelijkheid.Als houders kunt u een gewone gekleurde emmer, mand of origineel strooiblad van een oude boom gebruiken.

Hoogwaardige standaard voor parasols is het onderwerp van handgemaakte inrichting. Dergelijke objecten gemaakt van duur hout of metaal met smeedelementen kunnen een echte prestatie op het gebied van kunst zijn,

Fabrikanten van paraplu's bieden veel modellen met interessante vormen en verschillende kleuren, dus het kiezen van de juiste optie voor de gang is geen probleem.

materialen

Op de moderne markt staan ​​tribunes voor paraplu's van verschillende materialen, elk van de gepresenteerde heeft positieve en negatieve kenmerken:

 • Plastic. Dit materiaal wordt als het meest betaalbaar beschouwd en producten die hiervan zijn gemaakt, zijn het goedkoopst. Standaardmodellen van kunststof, die niet onderscheiden worden door hun originaliteit, kunnen nauwelijks als onderdeel van het decor worden gebruikt, omdat dergelijke onderzetters ongecompliceerde vormen en onopvallende neutrale kleuren hebben.

Deze optie wordt in de meeste gevallen gebruikt als een mobiel meubelstuk - krijgt wanneer de noodzaak zich voordoet.Er zijn ook meer originele modellen in felle kleuren, die verschillende objecten imiteren in vorm. Steunen voor kunststof parasols zijn vrij licht en praktische accessoires die geen speciale zorg vereisen.

 • Metal. Metalen onderzetters worden als een duurdere optie beschouwd, maar deze accessoires vervullen meer de functie van een decorelement dan een echte standaard voor paraplu's. Het zal niet moeilijk zijn om een ​​metalen paraplu te kiezen uit elk interieurontwerp, aangezien dit type standaard in een breed scala wordt weergegeven - het omvat opengewerkte gesmede modellen, ontwerpen van interessante vormen gemaakt van verschillende legeringen en houders met elementen van reliëf of verschillende afdrukken.

Metalen standaards zijn in de regel vrij ruim, terwijl ze vrij veel vrije ruimte in de gang kunnen opnemen en zijn meestal bedoeld voor rieten parasols. Er zijn ook opties gemaakt voor kleine opvouwbare parasols, deze omvatten een standaard, steunen met ringen of haken.

 • Boom. De meest populaire zijn nog steeds modellen van hout, perfect gecombineerd met meubels in de gang.De prijs van deze producten is vrij hoog, maar het maakt houten parapluhouders minder populair. Sommige kopers bestellen headsets voor de gangen, die al paraplu's bevatten, dit is handig omdat het niet nodig is om een ​​standaard te kiezen voor de meubels die verkrijgbaar zijn in kleur en structuur. Het belangrijke punt is de bescherming van houtproducten tegen vocht: hiertoe worden speciale waterafstotende composities gebruikt, die bovendien de textuur van het materiaal benadrukken.
 • Glass. Veel mensen geloven dat glas een nogal fragiel materiaal is, dus proberen ze geen glazen meubels en accessoires van deze grondstof te kopen. En dit is verkeerd, want tijdens het fabricageproces van deze accessoires wordt speciaal zwaar werkend glas gebruikt dat bestand is tegen bepaalde mechanische effecten en vrij grote belastingen. De glazen parasols zijn qua uiterlijk spectaculair en elegant.

Glasopties van steunen kunnen ook verschillende originele vormen vertegenwoordigen, waardoor ze passen in de verschillende stilistische richtingen van een interieur. Een belangrijk nadeel van glasproducten is de noodzaak om regelmatig schoon te blijven met speciale wasmiddelen die geen vlekken achterlaten.

 • Aardewerk. Keramische parapluhouders hebben het grootste assortiment van verschillende modellen, en daarom zijn er veel vraag bij kopers. Problemen met de selectie van kleuren voor de geselecteerde, zelfs de meest ongewone stijl van de kamer zullen dat niet doen. Ook zal de vorm van de keramische rekken geen problemen opleveren bij het kiezen, omdat de verbeeldingskracht van de ontwerpers van keramische paraplu-hoofden geen grenzen kent. Een aanzienlijk nadeel is de kwetsbaarheid van producten, dus het rek van dit type moet worden beschermd tegen onvoorziene situaties, in de vorm van onbedoeld kantelen en ze met uiterste voorzichtigheid behandelen.
 • Rattan. Rekken voor rotan parasols of een ander weefmateriaal zijn ook populair bij kopers. Rotan is een natuurlijk, milieuvriendelijk materiaal, dat op dit moment vrij vaak wordt gebruikt voor het weven van meubels. Bij het vervaardigen van producten van dit materiaal kunnen ontwerpers gemakkelijk de gewenste vormen en afmetingen bereiken, de onderzetters zijn vrij sterk, licht en zeer praktisch.
 • Leer. Dit materiaal wordt ook gebruikt bij de vervaardiging van steunen voor paraplu's, producten die daaruit worden gemaakt worden als vrij duur en elite beschouwd.Zo'n standaard zal worden gecombineerd met andere meubels met lederen elementen. Verscheidene vormen van lederen paraplu's verschillen niet, in de regel zijn dit steunen van cilindrische vormen.

Hoe te kiezen?

Bij het kiezen van een houder voor paraplu's, moet u de maat, het uiterlijk en het materiaal van de vervaardiging goed bepalen, de prijs van het product hangt hiervan af. Houd er rekening mee dat sommige parasols niet de aanwezigheid van speciale vochtabsorberende apparaten aannemen. Bij het kopen van dergelijke modellen moet u rekening houden met enkele ongemakken die zich tijdens het gebruik voordoen. Ruimtelijkheid is ook een belangrijk moment, dat direct afhangt van het aantal mensen dat er woonde en de frequentie van bezoekende gasten.

Hoe te regelen?

De eerste plaats waar de inkomende persoon op let is de hal. Deze kamer geeft eerst de indruk van de eigenaren van het huis, daarom is het noodzakelijk dat in de gang alle benodigde meubels aanwezig zijn, inclusief de houder voor parasols. Met behulp van dit ogenschijnlijk onbelangrijke accessoire kan de eigenaar zijn bruikbaarheid, gevoel voor stijl en smaak uitdrukken.

Eigenaars van kleine gangen moeten nadenken over de aanschaf van een combinatie van opties: een hanger + paraplubak of kledingkast + paraplu, evenals alle mobiele modellen. Als de ruimte het toelaat, kunt u een afzonderlijk accessoire installeren dat groot genoeg is. Wat betreft het ontwerp van het attribuut voor meubels, in dit geval zijn er geen limieten voor fantasie. Paraplustand bevindt zich meestal aan de deur, zodat bijna niemand van de eigenaren of gasten de paraplu kan vergeten bij het verlaten van het appartement.

Opties in het interieur

Aangezien de paraplustandaard functioneel is, mag deze niet worden gezien als een afzonderlijk element van het interieur, het is wenselijk om een ​​harmonieuze combinatie van dit accessoire met andere objecten te overwegen. Het materiaal van het rek en de kleur moeten stilistisch zijn om de algehele sfeer in de kamer te behouden. Rotanproducten zijn geschikt voor natuurlijke stijlen, ze markeren perfect de natuurlijke tonen van de muren.

Producten gemaakt van metaal of hout zullen de tradities van de Engelse meesterwerken van de architectuur in de koloniale stijl effectief overbrengen.

Minimalisme heeft producten van kunststof, glas, het is ook mogelijk om een ​​metalen of lederen paraplu-standaard te gebruiken, aangehouden in felle kleuren.Designer kunststof of glazen rekken passen perfect in de hightech stijlrichting. Oosterse motieven zijn beter in staat om keramiek over te brengen.

Een overzicht van de paraplustandaard in een moderne stijl kan worden bekeken in de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer