Hoe kies je een houten muurhangers in de gang?

Parafraserend een bekende uitdrukking zonder betekenis te verliezen, kan men gerust zeggen dat een woning begint met een hanger. In de gang, waar gasten direct na de straat komen, is het aangewezen om dit accessoire te regelen voor het gemakkelijk opbergen van kleding. In principe zal elke eenvoudige haak, of zelfs een stijl, in een muur worden gedreven, deze taak aankunnen, maar wie past het? Naast de functie van het plaatsen van de kledingkast, moeten we een stijlvol en functioneel product kiezen.

Voors en tegens

Wanneer u besluit om een ​​muurhanger in de gang te gebruiken, is het belangrijk om enkele nuances in overweging te nemen om niet teleurgesteld te zijn in uw keuze. De voordelen van dergelijke opties zijn onder meer:

 • acceptabele kosten;
 • compactheid;
 • eenvoud;
 • breed model variëteit;
 • kleding met hun hulp snel uitdrogen en uitblazen.

De nadelen zijn:

 • het onvermogen om de geïnstalleerde hanger te verplaatsen zonder daaropvolgende redecoration;
 • niet alle modellen zijn zeer duurzaam en zijn bestand tegen hogere belastingen;
 • De installatie van bevestigingsmiddelen verdient de voorkeur op wanden van duurzame bouwmaterialen.

Competent geselecteerde hanger zal duurzaam en comfortabel zijn en harmonieus in het interieur passen. De betrouwbaarheid en kwaliteit van het model is afhankelijk van het land van fabricage.

Standaardkwaliteit en exclusief ontwerp hebben Italiaanse en Duitse accessoires. Binnenlandse en Wit-Russische fabrikanten zijn iets minderwaardig aan hen.

materiaal

Hangers met verschillende ontwerpen zijn gemaakt van de volgende materialen:

 • een boom
 • metaal,
 • plastic,
 • gecombineerde opties.

Houten hangers zijn universeel: het is een milieuvriendelijk materiaal dat zelfs allergieën niet schaadt. Een verscheidenheid aan houttinten helpt u bij het kiezen van de optie die het beste past in het totale ontwerp. De textuur van dit materiaal is geschikt voor gebruik in elke stijl van interieur: klassiek, barok, rococo, paleis, vintage, land, Provence.Bovendien zijn deze hangers duurzaam, bestand tegen een aanzienlijke belasting en duurzaam. Voor de productie gebruiken ze beuken, essen, dennen, berken, elzen en sommige andere houtsoorten.

Onbelangrijke nadelen zijn het feit dat de boom verzorging vereist, vooral als u van plan bent natte producten op een hanger te plaatsen. Ter bescherming tegen vocht is behandeling met speciale middelen vereist.

Gesmede hangers zijn erg populair: met behulp hiervan is het gemakkelijk om de speciale stijl en kleur van de gang van elke kamer te benadrukken. Het is onmogelijk om het metaal te overtreffen in termen van duurzaamheid, en als een van de vele afgewerkte producten niet naar uw smaak was, kunt u een individueel ontwerp bestellen in een professionele smederij. Staal, koper, aluminium, ijzer - deze en enkele andere materialen kunnen worden gebruikt om een ​​muurconstructie te maken.

Voor objectiviteit zullen we merken dat metalen modellen vrij zwaar kunnen zijn, wat zorgvuldigheid vereist bij het installeren en het kiezen van betrouwbare bevestigingsmiddelen.

Kunststof is al lang met succes toegepast in alle sectoren van de productie, waaronder de meubelindustrie. Kunststofhangers zijn goedkoop, hebben een enorme kleur en soortenrijkdom, zijn gemakkelijk in onderhoud en gemakkelijk op te tillen.Het duidelijke nadeel van plastic modellen is dat ze niet zo duurzaam en duurzaam zijn als hun natuurlijke concurrenten.

Consumenten- en functionele hangers zijn populair bij de consument, in de productie waarvan verschillende materialen werden gecombineerd. Ze kunnen niet de schuld van het gebrek aan duurzaamheid, ze zijn weinig veeleisend in de zorg en niet te zwaar.

Ontwerpkenmerken

Hangers zijn horizontaal of verticaal.

 • horizontaal modellen vereisen geen grote ruimte voor installatie en zijn optimaal voor plaatsing in de hoekzones. In de regel hebben ze een rechthoekige of gestroomlijnde vorm. Gemakshalve worden horizontale modellen vaak aangevuld in het bovenste deel met een plank voor hoeden. Door de haken in meerdere rijen te plaatsen, kunt u meer kleding plaatsen wanneer u een kleine vierkante meter van de muur gebruikt.
 • verticaal hangers nemen meer ruimte in beslag, dus meet vóór de definitieve keuze van het model de toegestane afmetingen zorgvuldig. Een houten kist kan geometrisch correct zijn of, integendeel, een chique vorm, aangevuld met metalen haken in een of meerdere rijen.Originele look vergelijkbare modellen, leer bekleed of zijn vervangers. Duurdere gesmede verticale hangers zullen vele jaren trouw dienen, omdat het een elegante en stijlvolle interieurdecoratie is.

Een grote verscheidenheid aan modellen kan in verschillende groepen worden verdeeld:

 • hangers met haken in één rij;
 • vergelijkbare modellen waarin de haken in meerdere rijen zijn gerangschikt;
 • variaties met extra opslagsysteem;
 • producten uitgerust met een bovenste plank.

Voor gangen die niet genoeg ruimte hebben om een ​​volwaardige kast te installeren, zijn er opties die een muurhanger combineren met een spiegel, een schoenendoos en een bank.

Het zal alle noodzakelijke dingen huisvesten, en de ruimte zal niet rommelig lijken. Comfortabel en ergonomisch.

Kleur oplossing

Hangers worden meestal in kleine ruimtes geplaatst, dus lichte kleuren die de ruimte visueel vergroten, zijn handig. De hanger van een witte kap is daadwerkelijk voor gebruik in zowel lichte ruimtes als in donkere interieurs (voor contrast). Wit is altijd in de mode. Het kan ook licht van lichten reflecteren.dat is een leuke bonus voor kleine donkere gangen in sommige appartementen.

Het hoogtepunt van de gang kan een lichte muurhanger zijn. Spannende gele, aanlokkelijke, karmozijnrode, verzadigde turquoise kleuren zullen in staat zijn om een ​​stemming te creëren. Het gebruik van flitsende tinten wordt getoond in kamers met een trendy avant-gardistisch interieur of een popartensemble. Donkere of zwarte hangers zijn veelzijdig. In de regel zijn het metalen of vervalste producten. Gaan naar de keuze van het model van donkere kleur met enthousiasme, vindt u een geschikt voor elke stijl optie.

Wat te zoeken?

Om de kleerhanger te gebruiken was het handig voor alle gezinsleden (kinderen of volwassenen met een klein postuur), kijk naar de modellen met de mogelijkheid om het niveau van de haken aan te passen. Wandmodellen met een spiegel nemen niet veel ruimte in, maar bieden de mogelijkheid om uzelf te inspecteren voordat u het huis verlaat.

Designer hangers

Rekening houdend met de behoeften van moderne inwoners, worden hangers niet langer alleen gebruikt voor het plaatsen van dingen. Nu zijn ze de belichaming van de stijl van de auteur om het interieur te diversifiëren, het volledigheid en individualiteit te geven.

Het model van een hanger met haken die naar behoefte uitklappen ziet er eenvoudig uit, maar verrast met zijn functionaliteit.

Romantische hangers of gezinnen met kinderen vinden muurhangers met dieren. De gebogen uiteinden van de metalen "sneeuwvlokken" kunnen gemakkelijk als hanger worden gebruikt. De kruidnagels, die op een kroon lijken, met haken erop, worden een discrete, maar handige en ongewone toevoeging aan de gang.

Creatief ontwerp oplossingen

Het is niet altijd mogelijk om iets naar je hart op te pakken en het je te veroorloven. In dit geval kunt u zelf een hanger maken. Nadat je een stevige basis hebt opgepakt, bijvoorbeeld een houten plank bekleed met kunstleer of beschilderd met graffiti door je eigen kind, moet je er haken op installeren.

Als de winkelopties niet geïnspireerd zijn, verbind dan de fantasie, vervang de alledaagse opties met gewone nagels, moersleutels en tafelmoersleutels die aan de bar zijn bevestigd.

Het is niet nodig om een ​​balk met geometrische vorm te gebruiken. Voor frivole interieurs, kunt u een wolk of bliksembasis vormen.

Ziet er niet uit als ouderwetse hoorns van dieren die als hangers worden gebruikt,als de kamer elementen van landelijke stijl of eco bevat. U kunt een ongebruikelijke imitatie-kandelaar als een schans toevoegen.

Om uw unieke hangers te installeren, moet u ten minste drie gaten in de muur boren voor een goede pasvorm. Gebruik het niveau om de gaten soepel te positioneren. Steek de pluggen in de gaten en bevestig de voet eraan met zelftappende schroeven.

Over hoe je met je eigen handen een creatieve hanger kunt maken, kun je leren van de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer