Smalle schoenen in de hal

 Smalle schoenen in de hal

Gezien de kleine parameters van moderne appartementen streven veel ontwerpers naar minimalisme en verhulling van hoge kwaliteit tegen nieuwsgierige blikken van dingen die geen deel uitmaken van het interieur. Met betrekking tot schoenen wordt deze functie thans adequaat uitgevoerd door zogenaamde schoenmakers, met hun hulp is het mogelijk om compact alle schoenen op één plaats op één plaats te plaatsen.

De term "schoenendoos" betekent meestal een open of gesloten product voor de veiligheid van schoenen. Gesloten modellen worden meestal schoenenrekken genoemd, dressoirs en open modellen zijn schoenhouders en smalle planken. Als de productnaam niet is opgegeven, gebruikt u in het ontwerp het algemene concept 'obuvnitsa'.

Voor- en nadelen

Velen hebben meer dan een paar schoenen, omdat een zaalschoen een absoluut noodzakelijk element is voor dergelijke mensen. Met zijn hulp kun je ruimte vrijmaken en uiteindelijk relatieve orde erin brengen. Er zijn 2 soorten schoenenplanken: open en gesloten.

Alle typen hebben hun positieve en negatieve eigenschappen.

 • De voor de hand liggende voordelen van open producten zijn onder meer het voortdurend luchten van schoenen en daarom kunt u niet bang zijn voor het optreden van onaangename geuren in het appartement.
 • Tegelijkertijd verzamelt dit schap constant stof op zich en als u huisdieren met vier poten heeft, kan het schap volledig ongeschikt worden voor gebruik.

Wat het uiterlijk betreft, elk van de soorten planken kan op zijn eigen manier aantrekkelijk worden geacht. Het hangt allemaal af van hoe je je schoenen liever houdt: je wilt het verbergen of open houden.

Schoenen, verborgen voor de ogen van anderen, zullen de esthetische indruk van de gang niet vernietigen, maar het plaatsen van zeer vuile schoenen in deze kast zal niet helemaal hygiënisch zijn, en het product zal snel zijn mooie uiterlijk verliezen.Omdat je schoenen moet hebben voordat je haar naar de kast stuurt, moet je grondig afvegen.

Een goede schoenenkast heeft zulke duidelijke voordelen.

 • Betrouwbaarheid. Het ontwerp is niet bang voor vervorming;
 • Veelzijdigheid. U kunt een model gebruiken met een stoel, hanger, spiegel;
 • Duurzaamheid. Het product wordt vaak geproduceerd uit hout en metalen staven;
 • Kleine maten. Geschikt voor kleine ruimtes;
 • Presentable. Een goed geselecteerde schoenmaker kan het accent van de hele gang zijn.

types

De meest voorkomende soorten producten voor schoenen zijn als volgt.

 • Cabinet bon. Dit is een ondersoort van brede en ruime obuvnits, in feite - een vitrine met deuren. Het product zelf is ruim, dat niet alleen schoenen, maar ook laarzen zal opslaan.
 • Kast kabinet Het heeft te grote afmetingen en bestaat uit slechts 2-3 planken. Schoenen worden horizontaal geplaatst.
 • Schuifgarderobe. Vaak maakt het appartement gebruik van een product dat alleen is ontworpen voor schoenen en bovenkleding. Zo'n model kan een vrij groot deel van de gang innemen, maar is gewoon perfect voor grotere kamers en zalen.
 • Schuifkasten. Dit zijn smalle ontwerpen gemaakt voor kleine appartementen. Schoenen worden hier geïnstalleerd in laden van het verticale type, vasthouden aan de teen, niet aan de zool. Deuren gaan niet open naar de zijkanten, zoals in de gebruikelijke kasten, maar waaier in een rechte hoek en een hoek van 45 graden. Van de minnen van dit ontwerp, kan het het gebruik ervan alleen voor het opbergen van schoenen worden genoemd, dus je moet een andere plek vinden om verschillende schoenbelegeltjes te herbergen.
 • Commode met droger. Daarnaast is er een standaard waar schoenen constant worden gedesinfecteerd. Met deze functie worden UV-lampen goed geregeld. Ze verwijderen ook onaangename "geuren". Maar deze droging moet naast de uitlaat worden geïnstalleerd en eerst de schoenen sorteren: niet alle modellen kunnen op deze manier worden gedroogd.
 • Rekken. Gekozen door de eigenaars van een groot aantal schoenen. Dit is een solide product met het effect van rotatie. Het gebeurt zowel open als gesloten. Hoog open rek verzamelt snel stof en vereist dagelijkse zorg.
 • Schoenenkast. Hier worden dingen onder de helling geplaatst en daarom zijn ze veel sneller te drogen.
 • Schoenenkast met hanger. Dit model ziet er geweldig uit in een miniatuurhal, waar elke meter duur is.Dit product zal je kleding doen om uit te gaan en je schoenen in een fatsoenlijke vorm te houden.
 • Smalle bolder - Een andere goede optie voor een smalle kamer, waar geen plaats is voor de installatie van dimensionaal meubilair. Niet al je schoenen passen in een smalle schoen, maar hier kun je zeker die paar schoenen achterlaten die momenteel in gebruik zijn. De rest van de schoenen kan tot het volgende seizoen in de kast worden verborgen.
 • Obuvnitsa, thuis gemaakt. Je kunt een schoenenrek met je eigen handen maken. Met een bepaald verlangen kun je gemakkelijk prachtige meubels maken met de ontwerpstijl van de auteur. Schilder de gebruikelijke houten kisten in je favoriete kleuren en leg ze op elkaar. In het ultramoderne interieur vindt deze originele plank voor schoenen altijd een goede plek.
 • Bovenkast voor schoenen. Dit model is zeer compact, heeft een breedte van niet meer dan 25 cm. De schoenmaker, gemonteerd aan de muur, heeft legplanken die achterover leunen. Het nadeel van het ontwerp is dat het niet kan worden verplaatst indien gewenst, plus het feit dat het zorgt voor een goede stabiliteit.
 • Obuvnitsa met een spiegel. Een andere ongebruikelijke optie voor de veiligheid van schoenen.Dit soort meubels kan in elke meubelzaak worden gekocht, maar het is de moeite waard om te overwegen dat u geen grote spiegel krijgt en dat dit zeer noodzakelijk is in de gang.
 • Obuvnitsa met een zitplaats. Een product met een stoel kan een integraal onderdeel van de headset zijn, of het kan een apart meubelstuk zijn. Een zachte zitting hier heeft veel voordelen - van gebruiksgemak tot de mogelijkheid om het het helderste element in het ontwerp van een gang te maken. Je kunt er een accentuering van maken, een pakkende kleur kiezen en een paar stijlvolle kussens op de stoel achterlaten.
 • Hoek schoenendoos. Het slaat de beelden van de gang op en is handig voor actief gebruik.
 • Lage schoenen. Soms plaats je in een lage obuvnitsu een paar lage planken. Geen problemen hier kun je alleen zomer- of interseasonale schoenen aantrekken en dan, als het geen hoge zolen zijn. Laarzen en hoge laarzen passen hier niet, maar ze kunnen zijdelings op de plank worden gezet.
 • Rekken of onderzetters. Deze opties hebben niet de gebruikelijke planken. Houders in de vorm van messen zijn gemaakt van draad of duurzaam plastic - er worden schoenen op gedragen. Dit is een van de meest succesvolle oplossingen voor het plaatsen van multi-season schoenen.In een smalle ruimte kan maximaal 30 paren passen. Om de laarzen aangepaste speciale stand te installeren.

Voor een vrij smalle gang moet je zorgvuldig producten selecteren. Dus, smalle maar diepe duimen passen hier het beste in. Ze kunnen gemakkelijk veel paar schoenen herbergen. Sommige modellen zijn dicht bij de muur gemonteerd en kunnen daarom niet te veel ruimte innemen. Deze producten passen gemakkelijk in elk ontwerp en dit type kast kan worden aangevuld met een zachte comfortabele stoel en een spiegel bovenop.

Gesloten schoenplaatsingssysteem kan anders zijn.

Alle producten zijn hier verdeeld in groepen.

 • Met opvouwbare legborden. Een kast met dergelijke handige planken kan ondiep zijn, maar in hoogte en breedte kan deze verschillend zijn. Kenmerkend voor het product is een plank die op de deur is bevestigd en de hele constructie is gemonteerd op scharnierende scharnieren. Het handvat aan de deur moet worden getrokken en de scharnieren worden geopend om de schoenen in de lade te openen.
 • Met scharnierende deuren. Dit is een standaard kluisje, het kan van elke mogelijke grootte zijn.
 • Met schuifdeuren. Deze modellen zijn geweldig als de gang erg smal is en de deuren van tijd tot tijd de doorgang blokkeren.
 • "Olmeko" - Dit is een moderne versie van het product, die een aantal minder belangrijke elementen bevat. Dit is een soort voetstuk, waarvan het bovenste deel de rol speelt van een comfortabele stoel. Dit model bevat onder andere 1 of 2 laden waarin je gemakkelijk hoge jack-laarzen kunt verbergen, omdat de afdelingen hier veel hoger zijn dan de standaard. Daarom wordt je, door het model "Olmeko" te kopen, ook de eigenaar van de fauteuil, waarin een persoon comfortabel zit terwijl hij schoenen draagt, en hier zal ook een kleine tafel worden geplaatst voor allerlei kleine dingen. Achter gesloten deuren worden schoenen onder geplaatst.
 • "Andrina" - dit is een echt complex van schappen van verschillende grootte, waarin je constant gebruikte schoenen kunt bewaren samen met dozen met schoenen die nog steeds op hun seizoen wachten. Naast de twee modules is er een spiegeloppervlak, dus dit product wordt vaak een spiegelschoenmaker genoemd.

afmeting

Standaard schoenenkasten hebben meestal dezelfde standaardbreedte van 60-80 cm, terwijl je veel bredere producten (100-120 cm) kunt vinden. Ze zijn ruim en helpen om zowel hoge schoenen zoals laarzen en lage schoenen zonder hiel op te bergen en niet te bederven.Het plaatsen van zo'n schoenendoos is echter alleen mogelijk in een grote hal. Afzonderlijk voor miniatuurlokalen werden smalle schoenmakers uitgevonden. Hun diepte is maximaal 13 cm. Je kunt dit kastje of plankje installeren in de gang direct voor de deur.

Met een hoogte van 60 tot 120 cm zijn twee planken misschien al genoeg voor een schoen uit een gezin van 3-4 personen. Met lange smalle schoenen kunt u eenvoudig alle schoenen in huis in dezelfde hal plaatsen, maar vaker kiest de gemiddelde persoon zijn keuze op producten van 30 cm lang.De lengte van het product hangt meestal af van de grootte van de hal.

Het is ook mogelijk om dressoirs met extra planken van open type te kiezen. Ze bevinden zich aan de zijkanten van gesloten planken voor schoenen. Meestal is er ook een lang gedeelte voor een paraplu. Vrouwen kunnen deze afdeling gebruiken voor hoge laarzen. Kasten of dressoirs voor schoenen in de parameters zijn anders. De gebruikelijke hoogte is van 50 tot 220 cm, de breedte is van 40 cm tot 130 cm, de diepte is van 16 tot 50 cm.

materialen

Ze maken producten om schoenen van alle mogelijke materialen op te bergen, wat de gemiddelde persoon helpt om het model te vinden dat ze nodig hebben, zowel voor het klassiek decoreren van de hal als voor het inrichten van hightech interieurs.

Meestal worden voor deze doeleinden de volgende soorten grondstoffen gebruikt.

 • Goedkope en betaalbare materialen - MDF, hardboard, spaanplaat.
 • metaal Planken zijn erg populair vandaag. Dit zijn kasten van het open type en daarom worden schoenen snel geventileerd en gedroogd en kan metaal helemaal geen geur absorberen, zoals hout of plastic producten dat doen. Je kunt veel modellen ophalen met elementen van smeden. Ze zullen er in elke kamer mooi uitzien en zijn accent worden.

De ijzeren schoenendoos in de vorm van trellised planken zal de moderne kenmerken van je gang benadrukken.

 • Boom. Het meest natuurlijke en kwalitatief hoogwaardige materiaal dat in veel moderne woningen misschien niet altijd geschikt is. Zo gebeurde het dat meubelen voor opslag van schoenen, meubilair uit een reeks als niet praktisch worden beschouwd, omdat het zeer gevoelig is voor vocht. Het is om deze reden dat de schoenen goed moeten worden gedroogd voordat ze in een houten kast worden geplaatst.
 • Rattan. Uitstekend materiaal waaruit verschillende meubels zijn geproduceerd, stijlvolle schoenen in dit opzicht vormden geen uitzondering.
 • Kunststofproducten. Door de verscheidenheid aan kleuren kunt u een plastic schoenendoos kiezen voor elke kamerdecoratie.
 • Doek en tafelzeil. Vaak gebruikt in niet-standaardversies, gemaakt voor een bepaalde situatie.

kleur

Elk meubelstuk dat zich in de hal of hal bevindt, zou idealiter qua stijl en kleur bij hen passen. De kleuren zijn gemakkelijk te kiezen als er geen ander meubilair in de kamer is en alle wanden en vloeren zijn geverfd in de gebruikelijke kleuren. Als hier een kledingkast of een kledingkast is geïnstalleerd, moet de kleur worden geselecteerd op basis van de kleur van de gevel van deze producten.

Een smal en lang product met een witte en bruine gevel oogt elegant. Het is in perfecte harmonie met de deur van donkere kleur, zwarte tegels op de vloer, donkere frames of stokbrood. Producten gemaakt van eiken of beuken worden gecombineerd met kersen- of elzenmeubels.

stijlen

Schoenenkasten gemaakt van hout zijn gemaakt voor klassieke interieurs om ze steviger te maken.

Meubels met metalen inzetstukken of een monochrome kunststof gevel passen perfect in de hi-tech hal.

Rotanschoenen zijn geschikt voor rustieke interieurs zoals de Provence en het land. Op deze plek kunnen ze zijn wanneer de woning is ingericht in de stijl van hete Afrikaanse woestijn.

Meubels van hoogwaardig kunststof zien eruit als een hightech interieur.

merken

Meubelfabriek "Stolplit" biedt zijn klanten een keuze aan goedkope schoenen en galoshnits voor de gang. U zult de modellen duimen voor schoenen "Simba" leuk vinden, met compacte parameters en aangename kleuren.

Obuvnitsa "Bona-1" van het bedrijf "MegaElaton" geschikt voor een kleine hal. Deze stijlvolle nieuwigheid bevat 14 paar schoenen en verstoort de harmonie van het interieur van de kamer niet met zijn stijlvolle uiterlijk.

Grote vraag vandaag Milan-27 "schoen van de fabrikant "MF Master". Dit is een lange smalle kledingkast gemaakt van spaanplaat die ongeveer 24 paar verschillende schoenen bevat. U kunt elke gewenste kleur of maat kiezen.

Als u dure meubels wilt kopen, kunt u een chique selectie schoenenkasten in catalogi van dergelijke beroemde Spaanse bedrijven bekijken Joype en Panamar. Obuvnitsa deze fabrikanten zullen een echte decoratie zijn voor elke ruimte, aangezien het een echt Spaans meubel is, handgemaakt in klassieke stijl.

Mooie oplossingen in het interieur van de gang

Een smalle schoenendoos bespaart aanzienlijk ruimte in een kleine hal, vooral als deze zich buiten de deur bevindt.

Rotanboxen kunnen een stijlvolle oplossing zijn voor het opbergen van schoenen.

De video geeft een overzicht van smalle gangen, die de keuze helpen bepalen.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer