Pier in de hal: ontwerpopties voor spiegels, kenmerken van plaatsing

Een van de meest gewilde meubels voor vrouwen is een spiegel-kaptafel, omdat het voor veel dames gewoon onmisbaar is. Tot nu toe is de pierum niet alleen een geweldige plek om cosmetica en verschillende kleine dingen op te slaan, maar ook om jezelf op elk moment van de dag of de nacht te bewonderen. De moderne binnenlandse markt biedt veel verschillende opties voor meubels van dit type, die perfect passen in verschillende interieurs van slaapkamers en gangen. Over welke functies plaatsing van vrouwentafels en kaptafels aandacht moet besteden, en waar rekening mee gehouden moet worden, leert u in dit artikel.

Wat is

Het dressoir met een spiegel is een kleine en vaak lage tafel met laden en planken voor het opslaan van verschillende inventaris.Meestal is dit meubel vrouwelijk, omdat dames zo'n tafel kunnen verzachten en kapsels kunnen maken. De kaptafel wordt echter vaak niet alleen in de slaapkamers geplaatst, maar ook in de gangen, gezien dit meubilair veelzijdiger is. Lang geleden werd de pierum beschouwd als een luxe waarin adellijke dames bewonderden.

Tegenwoordig bieden veel merken een enorme variëteit aan van de meest ongewone modellen van dergelijke tafels met spiegels. Ze kunnen zowel klassiek als vouwbaar worden gemaakt.

Veel kopers, die de naam "trellis" en "pierum" horen, zijn in de war. Maar om ze gemakkelijk te onderscheiden. Een trellis is een lage tafel of een kast met drie spiegels, vaak met laden en planken. De grote centrale spiegel op het hekwerk is zo bevestigd dat deze in de toekomst niet kan worden verplaatst, maar de zijspiegels kunnen daarentegen naar wens worden aangepast. Trellis is tegenwoordig in veel meubelmerken te vinden. Ontwerpen zullen vele klanten tevreden stellen, omdat u dit type meubilair kunt kiezen voor zowel klassieke als moderne interieurs van gangen en slaapkamers.

Spiegels kunnen ook verschillende vormen en hoogtes hebben.

De pierglass wordt vaak alleen vertegenwoordigd door één spiegel. Echter, met een grote wens op het tafelblad zelf, kunt u eenvoudig extra spiegels plaatsen.

Kenmerken van selectie en plaatsing

Voor de gangen van de kamers kunt u een verscheidenheid aan tafels met spiegels kiezen: traliewerk, kaptafel, kaptafels. Wanneer u een bepaald type decoratief meubel kiest, overweeg dan de parameters van de ruimte en de ruimte. Voor zeer kleine gangen bijvoorbeeld, zou men niet moeten kiezen voor grote en massieve hekjes met verschillende spiegels. In dit geval is het beter om de voorkeur te geven aan een compacte kaptafel. Bovendien moet het toekomstige meubelstuk stilistisch samenvallen met het ontwerp van de hele kamer en de verplichte toevoeging ervan zijn.

Als u de hal enigszins wilt uitbreiden en er volume aan wilt toevoegen, is het het beste om een ​​grotere spiegel te kiezen dan de kast zelf of de tafel waarop deze zich bevindt.

Probeer te kiezen voor dergelijke modellen van het dressoir, die veel planken hebben voor opslag, omdat ze functioneler en gemakkelijker voor u zullen zijn.

In de gang kunt u klassieke rechthoekige modellen plaatsen. pierum of hoek, als de plaats erg klein is. De meest voordelige oplossing zou zijn om een ​​tafel met een hoge spiegel te kopen, omdat de gang vaak niet altijd voldoende vrije ruimte biedt om een ​​poef geschikt te maken voor een stoel of stoel.

Omdat er in de hal van de kamer meestal geen ramen zijn, vooral als het gaat om het appartement, zorg dan voor een goede verlichting van tevoren, zodat het dressoir niet in de schaduw staat en je je er goed bij voelt.

We selecteren een stijl

Onder het brede scala van verschillende kaptafels en kaptafels met spiegels van binnenlandse en buitenlandse fabrikanten, kunt u gemakkelijk verschillende opties vinden voor zowel moderne als klassieke interieurstijlen.

Als je halkamer is ingericht in de Empire-stijl, art-deco of glamour, dan is het het beste om er een luxe en elegant houten dressoir van te maken met gesneden details. Het is mogelijk om een ​​tafelblad en een spiegel toe te voegen met een prachtige vaas met bloemen of een decoratieve lamp. Het meubilair zelf hoeft niet enorm groot te zijn, klassieke miniatuurtafels kunnen gemakkelijk een uitstekende aanvulling worden op de kleinste gang in de kamer.

Wat betreft de moderne stijlen, zoals eigentijds, techno, hi-tech en minimalisme, kunnen ze het beste worden aangevuld met een dressoir met een minimum aan decor. Zorg ervoor dat u aandacht besteedt aan de spiegel met glazen of spiegelbladen.

Als je de gang wilt diversifiëren met iets ongewoons, dan is een goede en zelfs effectieve oplossing om een ​​kaptafel te kopen die is gemaakt naar de stijl van de make-upkamer. Meestal wordt een spiegel in een dergelijk pierglas gemaakt met behulp van speciale grote gloeilampen.

Zeer elegante uitstraling met een smalle spiegel, gestileerd antiek en aangevuld met decoratieve verlichting. Ze kunnen de Provence- of Country-stijlen gemakkelijk aanvullen.

U kunt het pierogram naar eigen goeddunken plaatsen., het belangrijkste is dat het de doorgang in de gang niet blokkeert en niet erg dicht bij de voordeur staat. Heel vaak wordt het naast het kastcompartiment geplaatst.

materialen

Meestal zijn de meest verschillende modellen van de spiegel te vinden van vezelplaat en spaanplaat. Dergelijke producten worden als minder duur beschouwd dan bijvoorbeeld van natuurlijk hout. Varianten van de pierum gemaakt van plastic zijn uiterst zeldzaam, hoewel dergelijk materiaal vandaag als veilig wordt beschouwd voor mens en milieu.

Volledig glazen kaptafel modellen Het is ook een grote zeldzaamheid, maar u kunt een kaptafel van glas kopen en deze aan uw gekozen spiegel toevoegen. Het zal niet erger worden dan de afgewerkte kaptafel.

Vaak is de rand van de spiegels gemaakt van hetzelfde materiaal als de decoratieve tafel zelf.

Deskundig advies

Gebruik een kaptafel als een decor voor de gang van de kamer. Dit is een heel goed idee, zoals veel experts en ontwerpers denken. Er moet echter veel aandacht worden besteed, niet alleen aan de keuze van het meubilair zelf, maar ook aan de selectie van een spiegel. Het is immers helemaal niet nodig om een ​​kant-en-klare spiegel te kopen, vooral als je geen geschikt model kunt vinden. Als u de gewenste spiegel niet hebt, kunt u eenvoudig een decoratieve tafel kopen en afzonderlijk een spiegel zoeken of bestellen die boven het tafelblad kan worden gehangen. Zo'n oplossing is heel praktisch.

Hetzelfde geldt voor de voetenbankjes aan de kaptafel. U hoeft niet te zoeken naar een kant-en-klare set, omdat fabrikanten ze vaak niet zelf maken, waardoor alles apart moet worden gemonteerd.

Als u niet zeker weet of u de pier onafhankelijk in de gang van de kamer kunt kiezen en plaatsen, kunt u het beste gebruikmaken van de diensten van specialisten die u zeker zullen helpen om dit probleem op te lossen.Probeer bovendien meubels van dit type te kiezen, alleen in erkende meubelwinkels, waar u het persoonlijk kunt inspecteren. Online aankopen zijn zeer onwenselijk omdat u misschien niet precies krijgt wat in de afbeelding wordt getoond.

Hoe je een kaptafel met je eigen handen maakt, bekijk de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer