Schoenenkasten in de gang: een belangrijk detail in het interieur

 Schoenenkasten in de gang: een belangrijk detail in het interieur

Stand voor schoenen is een zeer belangrijk element in de opstelling van de gang. Het wordt gekenmerkt door ruimtelijkheid, compactheid en dient als een interieurdecoratie. Stijlvolle schoenendoos geeft de gang comfort en nauwkeurigheid.

types

De moderne kast is ontworpen om schoenen op te bergen, maar als je een interessante optie kiest, zal het helpen om de gang te versieren en een helder accent te worden. De aanwezigheid van dergelijke meubels bespaart ruimte in de gang.

Tegenwoordig creëren veel ontwerpers niet alleen mooie, maar ook functionele meubels.

De stoeprand in een hal kan niet alleen worden gebruikt voor het opbergen van schoenen en verschillende dingen, maar ook als zitplaats.Met een kleine poef op het deksel van het product kunt u gaan zitten om uw schoenen gemakkelijk te verwijderen.

open

De meest voorkomende opties voor schoenen zijn open modellen. Ze zijn te vinden in veel huizen en appartementen. Open modellen worden gekenmerkt door eenvoud van ontwerp en het productieproces kost niet veel tijd.

Open voetstukken zijn goed geventileerd, dus ze zijn ideaal voor het snel drogen van schoenen. Maar dergelijke opties hebben één belangrijk nadeel, omdat ze zonder regelmatige reiniging in een stofafscheider terechtkomen.

gesloten

Nachtkastjes zijn niet alleen een plek om schoenen op te slaan, maar kunnen ook worden gebruikt als zitplaats. Deze optie is net als veel kopers, omdat u hiermee ruimte in de gang kunt besparen. Met zo'n kast kun je een kruk of een aparte poef weigeren.

Gesloten schoenhouders beschermen schoenen perfect tegen stof en zorgen voor een lange veiligheid. Deze optie zou niet moeten worden gebruikt voor rauwe schoenen. Het droogt te lang uit, met als gevolg dat een onaangename geur kan optreden.

Wanneer u een gesloten model koopt, moet u letten op de aanwezigheid van speciale openingen die voor uitstekende ventilatie zorgen.En, natuurlijk, als je een huisdier hebt, dan is een gesloten voetstuk een meer rationele keuze.

materialen

Moderne schoenenkasten worden vertegenwoordigd door een grote verscheidenheid aan modellen. Fabrikanten gebruiken verschillende materialen om aan de wensen van alle klanten te voldoen.

Obuvnitsy van verchroomde metalen buizen zijn lichtgewicht ontwerp en compact formaat. Dit meubilair past perfect in het interieur van een kleine hal, omdat het bijna onzichtbaar is door de subtiliteit van de buizen.

Het metalen buismodel is een uitstekende keuze voor het drogen van schoenen met goede ventilatie. Deze schoenendoos kan worden gebruikt als een onafhankelijk onderdeel van het interieur of om te worden bevestigd aan een rek van MDF of spaanplaat.

Onder de tekortkomingen kunnen we opmerken dat vuile, natte schoenen alleen op de onderste plank kunnen worden geplaatst. Als u alle planken voor dit doel gebruikt, vallen vuil, vuil en water op de onderste laag.

Veel fabrikanten bieden schoenen van natuurlijk hout. Deze optie is perfect om de gang in een klassieke stijl aan te vullen.De stoeprand van het massief van hout met een spiegel zal geven aan een interieur van verfijning en elegantie.

Maar hout verliest snel zijn uiterlijk als het wordt blootgesteld aan vocht, dus houten schelpen zijn onpraktisch. Schoenen moeten droog zijn voordat ze in een houten kast worden geplaatst.

Speciale aandacht verdient rotan, een natuurlijk hout, maar niettemin ideaal voor de vervaardiging van voetstukken voor schoenen. Hij is niet bang voor vocht, heeft goede ventilatie en zorgt ook voor gemak.

Het populairste materiaal voor de productie van schoenen is MDF. Het combineert perfect een aantrekkelijk uiterlijk, uitstekende kwaliteit en een betaalbare prijs.

Sommige modellen zijn gemaakt van plastic. Dit materiaal wordt gekenmerkt door gemak, dus het plastic product is mobiel. Het is ideaal om te geven.

Spiegelmodel wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van een spiegel op de gevel van het product. Dit dressoir geeft het interieur luchtigheid en elegantie.

De optie met een spiegel is praktisch, omdat u geen aparte spiegel hoeft te kopen.

Formulieren en accommodatie

Aanvankelijk werden de kasten voor schoenen aangeboden in de vorm van een lage kast, aangevuld met deuren die naar buiten open gingen. Maar moderne ontwerpers zijn ver verwijderd van het originele model en bieden luxueuze opties voor elke smaak, waarbij de meest ongewone en onverwachte ideeën werkelijkheid worden.

Onder de moderne opties vindt u een schoenendoos in de vorm van een kaptafel, een kleine bank of een compact kluisje. Het kan zowel op de grond als opgeschort zijn.

Afhankelijk van de vorm kunnen moderne modellen lineair (recht) of hoekig zijn. Een lineair nachtkastje moet compact zijn om weinig ruimte in te nemen, omdat de gangen meestal klein zijn. Voor een kleine ruimte is het hoekmodel de ideale keuze. Het wordt gekenmerkt door ruimtelijkheid en neemt tegelijkertijd weinig ruimte in beslag.

Tegenwoordig zijn er zelden duimen in de vorm van individuele meubels. Moderne ontwerpers bieden originele oplossingen die tegelijkertijd meerdere functies uitvoeren.

Vaak voor het versieren van de gang gebruikte kast in de vorm van een dressoir. Het bovenste gedeelte wordt gebruikt voor decoratieve items.Op het deksel van het dressoir kunt u verschillende artikelen, favoriete parfums, cosmetica en andere dingen doen.

Gesloten kist kan dergelijke opties deuren hebben:

 • Swing optie met het kenmerk dat deze naar buiten opengaat. Deuren zijn met scharnieren aan het product bevestigd. Dit mechanisme is een van de eenvoudigste en meest betrouwbare mechanismen. Bij aanschaf van een schoenendoos met scharnierende deuren is het noodzakelijk dat de afstand tot de tegenoverliggende muur minimaal 60 centimeter is. Deze afstand garandeert gebruiksgemak bij het gebruik van deze optionele deuren.
 • Draaideur heeft veel gemeen met het draaimechanisme, maar alleen de deuren zijn uitgerust met een hefmechanisme. Ze kunnen naar beneden gaan of naar boven gaan. Van elke optie is veel vraag.
 • Schuifdeuren lijken op het mechanisme dat wordt gebruikt in het deurcompartiment wanneer het wordt geopend. Ze worden gepresenteerd in de vorm van luiken, die naar de zijkant worden verschoven om de schoenmaker te openen. Deze optie is ideaal voor smalle gangen.
 • Schuifmechanismen gebruikt voor bolders, die uiterlijk lijken op een open rek of kast, aangevuld met laden voor het opbergen van verschillende items.

Elk type constructie biedt gebruiksgemak. Vouw- en zwenkmechanismen zijn geschikt voor ruime kamers, omdat ze extra ruimte nodig hebben bij het openen.

Met de schuifoptie kunt u de schoen alleen openen. Het uittrekmechanisme neemt enige ruimte in de schoenendoos in beslag die kan worden gebruikt om de schoen te positioneren.

Een smal gevormde stoeprand kan zelfs grote schoenen passen en de planken moeten in een kleine hoek worden geplaatst.

De schoenendoos kan een verschillende opstelling hebben in een hal. Het kan langs de muur zijn of een van de hoeken van de kamer bezetten. De lineaire optie is veelzijdig, omdat het goed geschikt is voor standaard gangen. Voor kleine gangen is de beste oplossing het hoekmodel, aangevuld met horizontale planken. Compactheid wordt beschouwd als het belangrijkste voordeel van hoekige duimen.

ontwerp

Obuvnitsa presenteerde een breed scala aan stijlvolle en praktische modellen. Iedereen kan de optie kiezen, afhankelijk van persoonlijke voorkeuren.

Een model met een spiegel is compact.In zo'n schoenendoos kun je gemakkelijk je schoenen schikken, en ook aandacht besteden aan je uiterlijk voordat je naar buiten gaat. Met een grote spiegel kun je jezelf volledig zien. Deze optie is ideaal voor de eerlijke seks.

Opbergkasten voor schoenen worden vaak aangevuld met een kapstok voor het opbergen van bovenkleding. Met dit model kunt u vrije ruimte besparen, want hieronder bevinden zich schoenen en daarboven - jassen, hoeden, handschoenen en andere kleding.

Meestal zijn schoenkasten gevuld met planken, laden of beide. Vaak wordt vrije ruimte in de schoenendoos gebruikt voor het bewaren van crèmes voor schoenen, sponzen en andere nuttige accessoires. De vakken bovenaan kunnen worden gebruikt om portefeuilles, sleutels, brillen en andere kleine accessoires op te bergen.

Open modellen hebben planken die niet veel ruimte innemen en tegelijkertijd worden gekenmerkt door compactheid. Deze optie kan ongeveer 18 paar schoenen passen. De aanwezigheid van verschillende compartimenten zal snel de juiste schoenen vinden.

Onder de ongewone sokkels in de vraag modellen, aangevuld met decoratieve kussens. Ze creëren een zachte en comfortabele zitpositie.Dit is zeker voor kinderen, ouderen, die hard genoeg staan ​​om te dragen en hun schoenen uit te doen.

Ontwerpers bieden modellen die veel gemeen hebben met Ottomanen. De bovenklep met een zachte afwerking heeft een inklapmechanisme bij het openen van het product. Deze kast is ontworpen om schone en droge schoenen op te bergen. Voor het ontwerp van de stoel wordt vaak gebruikt leer, zowel natuurlijke als kunstmatige, of dichte textiel.

afmeting

Moderne fabrikanten bieden stijlvolle modellen van verschillende groottes om de mogelijkheid te bieden om voor elk de meest optimale optie te kiezen.

Bij de keuze van de grootte van een schoenmaker is het de moeite waard om na te denken over hoeveel schoenen erin worden geplaatst, de afmetingen van de ruimte waar het zal zijn en nog veel meer.

Gemiddeld wordt geschat dat voor een gewoon gezin, dat uit vier personen bestaat, het noodzakelijk is om 12 tot 18 paar schoenen te schikken, aangezien er voor elke persoon slechts één paar per seizoen zal zijn.

Voor een handige locatie van een dergelijke hoeveelheid schoenen heeft u een kast nodig met een breedte van ten minste 30 centimeter en ook met ten minste drie planken binnenin. Zo'n smal model past alleen buiten het seizoen en in de zomer, maar voor de winter moet je de laarzen op een andere plaats houden.

Alle schoenen kunnen in drie soorten worden verdeeld, afhankelijk van de vorm van het product:

 • groot;
 • smal;
 • hoek.

Voor een grote gang kunt u alle optiekabinetten gebruiken. Het kan lang, lang, smal of breed zijn. De keuze is volledig individueel. Voor een kleine gang is een smal model de beste keuze, maar het is de moeite waard om de diepte ervan te onthouden, zodat u een grote hoeveelheid schoenen kunt passen.

Om de kast te laten staan ​​nam een ​​klein deel van de gang, je moet een model van compact formaat kiezen. Dergelijke opties worden vaak "slank" genoemd, met als opvallend kenmerk de aanwezigheid van scharnierende deuren en planken die onder een hoek van 45 graden zijn geplaatst.

Het enige nadeel van dergelijke duimen is dat ze niet bedoeld zijn voor het opbergen van hoge laarzen.

Een grote kast heeft veel gemeen met een kledingkast of commode. Ze is in staat om zelfs hoge dameslaarzen vast te houden. De modellen met laden zijn niet alleen ontworpen voor het opbergen van schoenen, maar ook voor het handig rangschikken van verschillende kleine accessoires.

kleur

Bij het kiezen van meubels in de gang, is het noodzakelijk om te bouwen op het interieur van de kamer en kleurenoplossingen.Eerst moet je kijken naar de kleur van de vloer en muren.

Meestal worden gangen gepresenteerd in rustige, pastelkleuren. Heldere kleuren worden vaak gebruikt voor de gang, omdat er altijd weinig zonlicht en kleine afmetingen zijn. Veel interieurs zijn versierd met tekeningen die de textuur van natuurlijk hout nabootsen. Corridors hebben in de regel een minimale hoeveelheid decor.

Witte schoenen staan ​​in de belangstelling, omdat deze wit is om de ruimte visueel te vergroten, lichter te maken. Voor een smalle gang is de beste keuze een lange witte schoenendoos. Melkachtige kleuren zien er erg mooi en stijlvol uit, het geeft het interieur een zachtheid en zachtheid en combineert ook perfect met verschillende tinten. Het meubilair in gele, roze of grijze tinten ziet er prachtig uit in het interieur van de hal, wat de gastvrijheid van de eigenaars aantoont.

De schoenendoos van Wenge trekt de aandacht met zijn rijke kleur en interessante textuur. Dergelijke meubels zien er harmonieus uit in elk interieur van de gang. De kleur van wenge is universeel omdat hij er geweldig uitziet in een ensemble met veel texturen en tinten.

De wenge-schoenendoos in het ensemble met lichthouten meubels oogt elegant en aantrekkelijk. Zo'n product kan worden gecombineerd met interieurelementen van verzadigde kleuren.

Schoenenkast kan worden gepresenteerd in houttinten. Er is veel vraag naar producten in de kleur van natuurlijk eiken, essen en esdoorn. De luxe texturen van natuurlijk hout geven respect, rijkdom en schoonheid aan het meubilair.

Aanbevelingen voor selectie

Het kiezen van de juiste meubels in een grote hal vergt niet veel inspanning. Het belangrijkste is om een ​​stijlvolle schoenmaker te kiezen die er harmonieus uit zal zien in het gekozen interieur van de kamer.

Het is veel moeilijker om de beste optie te kiezen voor een kleine kamer waar praktisch geen vrije ruimte is. Moet naar de smalle kast kijken voor schoenen. Het ziet er perfect uit in de gang en in de gang. Dit meubilair zal het mogelijk maken om compact alle schoenen te plaatsen, waardoor de ruimte accuraat is.

Experts raden aan om een ​​paar eenvoudige tips te gebruiken bij het kiezen van een smalle schoenmaker:

 • De grootte van het product. Voordat u schoenenkasten koopt, moet u de afmetingen van de gang meten om zelf te ontdekkenhoeveel ruimte kan worden toegewezen aan de schoenendoos. Vergeet niet dat er voldoende ruimte moet zijn voor gemakkelijke toegang en het openen van de deuren van de kast. De breedte van het product moet minimaal 20 centimeter zijn. De standaardversie heeft 40 tot 60 centimeter.
 • Ontwerpkenmerken. Onder de smalle versies van de meest populaire zijn slanke kasten, evenals modellen met horizontale planken. De eerste optie is compacter, omdat het model met planken meestal 20 centimeter breder is dan slank. Het is de moeite waard om aandacht te schenken aan de kastdroger. Zijn functie is dat het een ingebouwde lamp met ultraviolette stralen heeft. Het wordt specifiek gebruikt voor het drogen en desinfecteren van schoenen.
 • Planken. Ze kunnen open of gesloten zijn. Smalle versies met een helling van open planken op 45 graden verbergen perfect schoenen. Ze worden gekenmerkt door ruimtelijkheid en compactheid, evenals perfect ademend. Modellen met gesloten planken beschermen schoenen tegen stof en vuil.
 • De aanwezigheid van zitplaatsen. Veel kasten hebben een zachte zitting die comfort en gemak biedt bij het aan- en uittrekken van schoenen.

Houd er rekening mee dat dergelijke opties breder zijn dan standaard. Dit komt door het feit dat de persoon comfortabel zat om op de bolder te zitten.

 • Het materiaal van het product. Veel opties zijn gemaakt van natuurlijk hout, omdat dit materiaal milieuvriendelijk is, een luxe textuur en aangename kleurenoplossingen heeft, evenals een aantrekkelijk uiterlijk.
 1. Houten dressoir ziet er geweldig uit in een klassieke stijl.
 2. Omdat natuurlijk hout niet goedkoop is, is een spaanplaat een uitstekend alternatief. Er is veel vraag naar dergelijke opties.
 3. Obuvnitsa kan van plastic zijn. Een dergelijk model verschilt in een redelijke prijs, betrouwbaarheid van een ontwerp en uitstekende ventilatie.
 4. Metaal wordt gebruikt bij de vervaardiging van schoenenplanken, maar het glas ziet er prachtig uit als decoratieve afwerkingkasten.
 • Form. Moderne fabrikanten bieden modellen van verschillende vormen, waarbij de keuze is om te bouwen op de afmetingen van de ruimte en de stijloriëntatie. Producten kunnen afgerond, vierkant of rechthoekig zijn. Als de breedte van de doorgang dit toelaat, kunt u een directe kast kopen.Voor smalle gangen is de beste keuze de hoekopties.
 • Type ondersteuning. Moderne modellen kunnen op gewone benen of op rollen worden gepresenteerd. De tweede optie wordt gekenmerkt door mobiliteit. Obuvnitsu kan eenvoudig naar de juiste plaats worden verplaatst.
 • Accessoires. Ontwerpers blijven verbazen met luxe combinaties van kasten met ander functioneel meubilair voor de gang. Ze kunnen worden aangevuld met een hanger, spiegel of stoel. De keuze is individueel.

Nachtkastje voor schoenen kan met de hand worden gemaakt. Het productieproces, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer