Ideeën voor het opbergen van schoenen in de kast

 Ideeën voor het opbergen van schoenen in de kast

Schoenen nemen veel ruimte in beslag in een appartement, vooral als er een groot gezin in het gebouw woont. Omdat schoenopslag vaak wordt geassocieerd met de noodzaak om het op orde te houden, schoon te houden en in seizoensgebonden zorg, is het zinvol om voor de verschillende schoenenopslagsystemen in de kast te zorgen die geschikt zijn voor elk specifiek paar.

De voordelen van speciale opslagapparaten

Veel mensen geloven dat de aankoop en installatie van speciale afdelingen voor schoenen in kasten of gangen - een verspilling van tijd en geld. Schoenen kunnen gewoon bij de voordeur staan ​​of in de winter in winkeldozen worden bewaard. Ze hebben echter niet helemaal gelijk.

Allereerst, als een groot gezin in een appartement of huis woont, veroorzaakt een groot aantal paar schoenen aan de drempel verwarring en vuil.Iedereen zal struikelen over hoe vreselijk de linker schoenen zijn overgelaten, en het juiste paar zal niet gemakkelijk te vinden zijn in deze puinhoop. Bovendien zal het niet gemakkelijk zijn om de kamer schoon te maken, omdat vuile schoenen telkens moeten worden verplaatst. Ook in het herfst-winterseizoen en bij regenachtig weer, zal de gang worden blootgesteld aan verhoogde vervuiling.

Om uzelf te behoeden voor een lange en uitputtende schoonmaak, moet u zorgen voor een slimmere manier om schoenen op te bergen, bijvoorbeeld galoshnits, pallets of speciale metalen planken.

Ik moet zeggen dat schoenen die nog lange tijd niet zijn gedragen (bijvoorbeeld winterlaarzen) op de juiste manier moeten worden bewaard. Zelfs een duur leren paar zal gemakkelijk zijn uiterlijk verliezen, als je het voor de winter in een plastic zak met andere paren verwijdert, zonder de vulstof te verzorgen en de buiten- en binnenkant van de laarzen met speciale middelen te verwerken.

Speciale opslagsystemen zorgen er niet alleen voor dat u alles wat u nodig hebt binnen handbereik hebt. Ze organiseren de ruimte op een stijlvolle, comfortabele en creatieve manier, zodat u de ruimte op orde kunt houden en inrichten. Als je in de kamer of in de kast leuke en mooie schoenen, zakken of planken wilt hebben, wil je geen vuile, onreine schoenen op ze leggen.Ongebruikelijke ideeën voor het opbergen van schoenen helpen dus ook om de levensduur van schoenproducten te verlengen.

types

Er zijn veel manieren om schoenen in de kast op de meest handige en ergonomische manier te plaatsen.

Allereerst kunnen schoenenplanken dienen als een uitstekende plek om sandalen, schoenen, sneakers en laarzen in de kast te doen. Ze zijn eenvoudig te installeren in de juiste hoeveelheid, zelfs met uw eigen handen. U kunt een houten of metalen constructie gebruiken. Houten planken zijn het meest geschikt voor het lang bewaren van schoenen.. Als u bijvoorbeeld warme schoenen voor het zomerseizoen wilt verwijderen, moet u deze wassen en behandelen met beschermende middelen en verwijderen.

Veel mensen houden liever paren in fabriekskisten of speciaal gekocht papier, die er beter uitzien. Dit komt doordat de beste hygiëne wordt gehandhaafd en de schoenen niet worden bedekt met stof.

Je kunt paren met foto's aan de vakken hechten, dan is het veel gemakkelijker om ze te vinden, vooral in een grote schoenencollectie.

Een boekenkast voor schoenen kan worden toegewezen in een speciale kast. Haar planken kunnen inklapbaar of intrekbaar zijn.Bovendien, als de grootte van de gang of de kleedkamer het toelaat, kunt u een aparte kast kopen voor schoenen met planken die op de gemakkelijkste manier zijn gerangschikt. Vouwhardware bespaart de ruimte het bestedaarom kan het zelfs in de smalste kamer worden geplaatst.

Een intrekbare schoenendoos maakt meestal deel uit van een grote vaste kledingkast of kleedkamer. Hoewel niet iedereen het zich kan veroorloven zo'n huis te plaatsen, zal het het dagelijks leven aanzienlijk vereenvoudigen als je toch een plek voor haar kunt vinden. Je kunt ook in de kast speciale vakken voor elk paar schikken. Dus je zult absoluut niets verliezen, alles zal op zijn plaats zijn. Dergelijke inzetstukken in de kast zijn gemaakt van karton of plastic. Verlichting in de kast maakt het gebruik van verzonken planken een eenvoudiger en aangenamer proces.

Bovendien zijn stationaire kunststof planken populair. Hun voordeel is eenvoudig onderhoud en een laag gewicht van de structuur zelf. Daarom is het eenvoudig om het opnieuw te rangschikken en te vervoeren tijdens het verplaatsen. De esthetische uitstraling van een dergelijk meubelstuk zal echter niet iedereen leuk vinden.

Metalen gaas voor schoenen ontworpen om houten planken te vervangen. Ze zijn zeer duurzaam, gemakkelijk in onderhoud, ze absorberen of accumuleren geen geuren.Bovendien laat het mesh-ontwerp toe dat koppels worden beademd en geventileerd, wat de meest hygiënische manier van opslag is. Roosters kunnen intrekbaar worden gemaakt, waarna ze indien nodig uit de kast kunnen worden gerold.

Populaire en metalen houders voor schoenen. Ze lijken op hoedenhangers en verschillen alleen in hoogte. Ze zijn comfortabel om slippers en slippers te hangen, evenals andere stellen in de stijl van casual. Er zijn speciale stands voor damesschoenen, die zich vastklampen aan de hakken. Zo'n interieur kan, naast zijn hoofdfunctie, een decoratie van de gang worden.

Als het klimaat warm is en de bewoners van het huis meestal licht schoeisel dragen op een platte zool, dan kunt u speciale zakken maken die aan de binnen- of buitenkant of aan de muur aan de kastdeur worden gehangen. Ze zijn van dicht textiel genaaid, dat indien nodig kan worden gewassen. Als je ze maakt van helder en aanstekelijk materiaal, zal deze manier van organiseren van de ruimte ieder interieur versieren.

Dozen zijn een zeer populaire manier om schoenen op te slaan, vooral in kleine appartementen. Soms is het mogelijk om voor elk paar of op zijn minst het type schoen in de doos toe te wijzen, maar meestal wordt alles samen opgeslagen.Dit is een geschikte optie voor het opbergen van schoenen die bijna dagelijks wordt gebruikt en die zorgvuldig moet worden onderhouden.

Het wordt echter aanbevolen om deze methode niet te misbruiken. Vuile schoenen die in een stapel worden gedumpt, verliezen snel hun uiterlijk en worden nutteloos.

Bijvoorbeeld, het feit dat een gesloten doos slecht lucht circuleert en stof accumuleert, leidt tot uitdroging en scheuren op de zolen van schoenen en kunstleer.

Om ervoor te zorgen dat bij een vochtig en sneeuwachtig weer in een hal vuil zich niet ophoopt, is het raadzaam om pallets te gebruiken. Dit zijn platte plastic dozen gevuld met stenen of kiezels, waar schoenen worden gedroogd. Met deze methode bespaart u veel moeite bij het schoonmaken van het pand.

voorbeelden

Hieronder staan ​​enkele interessante, economische en stijlvolle ideeën om thuis schoenen op te bergen. Misschien zullen ze ontwerpers en appartementseigenaren inspireren om hun eigen interessante beslissingen te nemen.

  • De meest gebruikelijke manier om schoenen op te bergen, is ze in de schappen te leggen. Om ruimte te besparen, is het de moeite waard om opvouwbare planken te gebruiken. In opgeheven vorm nemen ze heel weinig ruimte in, maar laten je de hele schoenenkast in orde houden.
  • Een grote collectie prachtige schoenen kan in een persoonlijke kleedkamer worden geplaatst. Zet ze in de kast is alleen in zijn pure vorm en regelmatig stof bestrijken met stoom. Je moet je schoenen niet lang in een gesloten kast houden, soms moeten koppels worden gelucht. Naleving van deze eenvoudige regels verlengt de levensduur van producten aanzienlijk.
  • Metalen schappen zijn het best te vinden in de kast of in de kleedkamer. Ze zijn zeer praktisch en duurzaam, en helpen ook om vochtigheid van schoenen en het optreden van een onaangename geur te voorkomen.
  • Om schoenen comfortabel te plaatsen en te voorkomen dat ze worden afgestoft, kunnen de paren in kartonnen dozen of in plastic containers worden geplaatst die in groothandelsupermarkten worden verkocht. Ze hebben comfortabele steunen en zijn vrij duurzaam. Transparante wanden zijn een bijkomend voordeel van deze opslagmethode, maar voor de betrouwbaarheid kunt u nog steeds foto's van elk paar aan een container koppelen. Dit helpt verwarring voorkomen.
  • Hakken hoeven niet te worden verborgen. Ze kunnen de decoratie van de kamer worden gemaakt in een van de moderne stijlen. Om dit te doen, worden de paren op metalen of plastic staven geplaatst, waarvoor ze zich vastklampen aan hakken.Deze methode is niet alleen handig, maar ook decoratief.
  • Hoge laarzen kunnen aan hangers worden opgehangen. Deze methode lijkt erg ongebruikelijk, maar kan worden gerechtvaardigd door het gemak. Als de achterklep zich in de gang bevindt, heeft dit bovendien geen nadelige invloed op het nat reinigen van vloeren.
  • Als het gebrek aan vrije ruimte u niet toestaat om dingen op enige manier op te slaan, behalve in een doos of kist, moet u zorgen voor het apparaat van individuele compartimenten voor elk paar. In plaats van een hoes kunt u een doek of los passend plastic gebruiken om luchtcirculatie in een dergelijk ontwerp te garanderen.

Elk van deze voorbeelden is op zijn eigen manier interessant en kan voor elk specifiek interieur worden verslagen.

Zie de volgende video voor meer ideeën over schoenopslag.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer