Antresoli in de gang: opties in het interieur

 Antresoli in de gang: opties in het interieur

In elk appartement zijn er veel dingen die zelden of seizoensgebonden worden gebruikt. We moeten ze opslagruimte uitkiezen. In de bestaande meubels zijn er niet altijd gratis planken of laden, en om extra dressoirs of kasten te plaatsen, is vaak niet voldoende ruimte en interieur van het appartement.

types

Zeker herinnert iedereen zich van kinds af de mezzanine in de gang waarnaar de schaatsen werden gestuurd, oude boeken, lege blikjes van onder de oma's jam en nog veel meer andere items. De verbeelding van kinderen was gewoon verbaasd over hoeveel het daar past.

Zulke handige opslagruimte besparende ontwerpen zijn niet iets van het verleden. Vanwege de verscheidenheid aan materialen en afwerkingsmogelijkheden van vandaag, kan de tussenverdieping ook een interieurdecoratie worden.

Mezzanines kunnen van verschillende typen zijn:

 • Open en gesloten constructies. Gesloten mezzanine heeft deuren. Ze kunnen slingeren of glijden. Dankzij de juiste afwerking passen dergelijke ontwerpen goed in het interieur. Dienovereenkomstig is een open-type structuur een scharnierende plank zonder deuren, soms verdeeld in secties. In dit geval is de inhoud van de mezzanine beschikbaar voor beoordeling. Als alternatief kunt u een dergelijke mezzanine bedekken met een decoratief gordijn.
 • Unilaterale en bilaterale ontwerpen. De dubbelzijdige tussenverdieping kan in het lange gangpad worden opgehangen, aan beide zijden deuren. Typisch hebben dergelijke structuren een groot oppervlak en kunnen een groot aantal objecten accommoderen. Toegang tot de inhoud van de planken kan zowel aan de voor- als achterkant worden uitgevoerd. Het eenzijdige type heeft alleen deuren vanaf de voorkant, de achterkant is doof. Typisch, de achterwand van dit ontwerp is de muur van het appartement.
 • Hoekige locatie. De hoekige mezzanine kan groter zijn en de hoekcommunicatie of het ventilatiesysteem sluiten die in het interieur overbodig zijn. Vaak gebruikt in de keuken of badkamer.In de gang kan worden geïnstalleerd op de bovenste lagen van hoekkasten.
 • Modulaire of mezzanine meubel. Uit de naam is duidelijk dat dergelijke rompstructuren direct op het meubilair zijn gemonteerd. Meestal bevinden deze mezzanines zich op de bovenste lagen van kasten. Afhankelijk van het model van een bepaalde kast, kan het ontwerp hoekig of rechthoekig zijn. De grootte van de interne ruimte van dit ontwerp zal ook afhangen van de hoogte van de kast en de vrije ruimte tussen de bovenste laag en het plafond van de kamer.
 • Stationaire of scharnierende mezzanine. Het is bevestigd tussen twee dicht op elkaar staande muren onder het plafond. De meest gebruikelijke optie voor installatie in de gang. Het vereist echter een voldoende plafondhoogte.

Hoe te plaatsen?

Meestal voor het plaatsen van scharnierende ontwerpen kiest u een hal. De plaats bij de toegangsdeur onder het plafond is nergens door bezet, en de plaatsing van een versierde hangende plank daar zal het nuttig maken en de ruimte versieren.

Een andere geschikte locatie voor de mezzanine is een lange gang. Hangende constructies kunnen zich rond de omtrek van de gang onder het plafond bevinden. Dit vergroot de bruikbare oppervlakte van de tussenverdieping.Het is de moeite waard eraan te denken dat bij het installeren van een gordijnontwerp, we de hoogte van het plafond verminderen. De onderkant van de mezzanine moet zo worden ingericht dat het het ontwerp van de woonkamer niet bederft. Voor deze optie zouden bilaterale structuren met deuren aan beide zijden het meest geschikt zijn. Anders zal het erg moeilijk zijn om veel items te bereiken.

U kunt uw eigen versie van de locatie van de mezzanine bedenken, op basis van de kenmerken van de kamer en het interieurontwerp. Galerijmezzanines onder het plafond bijvoorbeeld zien er geweldig uit in kamers met een groot oppervlak. Het ontwerp beschrijft de volledige omtrek van de kamer. Deze optie is geschikt voor het opslaan van een thuisbibliotheek.

making

De entresol van het type dat u nodig hebt, kan met de hand worden gemaakt, dit proces is eenvoudig genoeg voor onafhankelijke uitvoering.

In dit geval moet het volgende algoritme van acties worden gevolgd:

 • In eerste instantie zou u de locatie van uw ontwerp en materiaal voor de fabricage moeten bepalen. Hangende structuren kunnen worden gemaakt van PVC, hout, spaanplaat, gipsplaat. Als u van plan bent om op de mezzanine een groot aantal dingen op te slaan, is het beter om een ​​keuze te maken voor lichte en duurzamere materialen om ineenstorting vanwege het grote gewicht uit te sluiten.Je moet ook rekening houden met de dikte van de muren in de kamer.
 • Verdere metingen worden gedaan voor het toekomstige ontwerp. Gemarkeerde locatie van de planken. Metingen worden gedaan van het plafond naar de bodem van de structuur. Gemarkeerde diepte. De resulterende ontwerpparameters worden vastgelegd in de tekening. Wanneer de mezzanine van het meubeltype de ruimte tussen de kast en het plafond, de diepte en hoogte meet.
 • Na de aanschaf en voorbereiding van de benodigde materialen, wordt de markering en voorbereiding van de installatieplaats van het scharnierende of modulaire ontwerp gedaan. In het geval van de gemonteerde versie, zal het extra moeten zorgen voor de betrouwbaarheid van het bevestigen van de bodem van de mezzanine.
 • Bevestigingsrails zijn aan de wanden bevestigd. Meestal zijn ze van metaal, voor meer sterkte. U kunt houten steunplaten maken of kopen. Gidsen zitten op bouwlijm, nadat ze verder moeten worden bevestigd met grote schroeven. Vergeet niet om gaten in de platen vooraf te maken voor schroeven. Na het landen van gidsen op de lijm om dit te doen zal het erg ongemakkelijk zijn.
 • Vervolgens moet je de structuur zelf bouwen en deze in plaats van een overkapping repareren.Op de aan beide zijden gefixeerde geleiders wordt de bodem van de tussenverdieping gelegd. Aangezien de bodem van het beddet-ontwerp op de platen ligt, is het niet nodig om het vast te maken. Je kunt het repareren met bouwlijm.
 • Het frame is bevestigd aan het voorste deel van de structuur. Het kan worden geslagen uit dunne houten latten of het kan worden gebonden metalen platen. Voor het frame kunt u het PVC-profiel gebruiken. Het frame wordt ook geïnstalleerd op het geleiderprofiel, bevestigd met lijm en schroeven.
 • Als de binnenruimte van de tussenverdieping bestaat uit het opdelen in secties of planken, dan is het de moeite waard om te implementeren voordat de deuren worden opgehangen. Voor planken op de wanden worden metalen houders aan één kant op dezelfde hoogte geschroefd. Voor hen schroeven schroeven planken gemaakt van spaanplaat of hout.
 • Op de afgewerkte en gefixeerde mezzanine worden de deuren opgehangen, indien aanwezig. De scharnieren zijn bevestigd aan het voorframe van de constructie. Voor deuren is het beter om lichtgewicht materiaal te kiezen en niet te groot te maken. Dit voorkomt doorzakken van de kleppen. Schuifdeuren vereisen geen installatie van scharnieren. Voor hen is het noodzakelijk om een ​​geleideprofiel aan de boven- en onderkant van het voorframe te installeren.
 • In de laatste fase wordt de buitenafwerking van de hele constructie uitgevoerd.

Hoe te maken?

De afgewerkte mezzanine ziet er niet harmonieus uit als hij niet in het interieur van de kamer past. Het maakt niet uit hoe comfortabel en duurzaam de scharnierconstructie zelf is, het ontwerp van het appartement mag niet lijden onder zijn aanwezigheid. Een verscheidenheid aan materialen en decoratie-elementen maken het mogelijk bijna elk idee over het ontwerp van de mezzanine te implementeren.

De structurele elementen die moeten worden afgewerkt zijn vrij klein. De mezzanine heeft geen grote externe oppervlakken, zoals een kast of een volumineus dressoir. In feite hoeft u alleen de buitendeuren (indien aanwezig) en de onderkant van de tussenverdieping in te richten. In open structuren zal aandacht moeten worden besteed aan het ontwerp van de planken en zichtbare interne oppervlakken.

Als de optie van locatie op de bovenste laag van de kast wordt gekozen, moet de afwerking worden geselecteerd in overeenstemming met de kleuren van het meubilair waarop de mezzanine is geïnstalleerd. Dit is niet noodzakelijkerwijs een volledige match van stijl en kleur, het is mogelijk om organische kleurovergangen te gebruiken.

Als het ontwerp van de gang is gemaakt in de stijl van het land, dan kan het meubilair, inclusief de scharnierende mezzanine, worden afgewerkt met wengehout.Moderne fabrikanten hebben de imitatie van natuurlijke materialen in kunstmatige producten onder de knie. Als de panelen van natuurlijk wengehout niet betaalbaar zijn, kunt u de afwerking voltooien met PVC-panelen of een decoratieve film die gestileerd is voor dit materiaal.

Voor de gang is de onderkant van de scharnierende structuur met gespiegelde panelen zeer relevant. Hierdoor wordt visueel de ruimte verloren in de plafondhoogte die verloren gaat tijdens de installatie van de mezzanine. Vergeet niet dat het buitenoppervlak van de onderkant van de structuur licht moet worden gemaakt. Het zal beter zijn dan het onderste deel in een donkere schaal bij te snijden en de visuele ruimte van de gang te verliezen.

De ruimte zelf rangschikken Scharnierende plank kan op verschillende manieren zijn. Een optie is om het te verdelen in kleine secties voor kleine items. Als de mezzanine dingen van grote omvang zou moeten opslaan, is het beter om de ruimte niet te verdelen of twee grote secties te maken.

Een overzicht van de kast met entresols voor de gang, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer