Maten van babybeddegoed

 Maten van babybeddegoed

Een goede, vredige slaap is een garantie voor niet alleen een goed humeur, maar ook voor de gezondheid. Dit is volledig van toepassing op volwassenen, wat kunnen we zeggen over kinderen, vooral de jongste. In de droom groeit het kind stil op, rust zowel fysiek als mentaal van nieuwe heldere indrukken. Het is erg belangrijk om het kind te voorzien van comfort en gemoedsrust tijdens het slapen. En ze zijn niet alleen afhankelijk van de kleding van de baby, de kwaliteit van de luiers, maar ook van het beddengoed op zijn bed. De grootte van het beddengoed is afhankelijk van de leeftijd van de peuter, de afmetingen van zijn bed en een deken met een kussen. Selecteer ook zorgvuldig het materiaal- en kleurenbereik van de set.

Normen en maattafels

Hoe kies je de grootte van beddengoed voor een pasgeboren baby? Ten eerste, meet zorgvuldig de afmetingen van uw wieg. De kit moet er idealiter qua lengte en breedte bij passen. Ten tweede, koop geen items als een set, omdat de baby bijvoorbeeld geen kussen nodig heeft en de lakens vaker moeten worden vervangen dan dekbedovertrekken. Als u een eengemaakt bed heeft, is de gemiddelde waarde van de elementen van de set als volgt.

fabrikant

Kussensloop

Laken

Dekbedovertrek

matras

Russisch

40x60

100x150

120x150

115h147

60x120

Europese

50x70

40x60

30x50

120h170

100x120

56h118

Amerikaans

40x60

107h183

101h121

71h132

Wanneer thuis naaien producten mogelijk verschil in een paar centimeter. De parameters van elk textielproduct moeten op het etiket worden vermeld. Vergeet niet dat de dimensies in Europa iets anders zijn dan in Rusland. Volgens GOST zijn de maten voor beddengoed voor kinderen jonger dan 4 jaar als volgt.

№1

№2

№3

Dekbedovertrek

125h120

147h112

147h125

Laken

117h110

138h100

159h100

Kussensloop

40x40 cm

Tabel met normen GOST voor elementen van beddengoed voor kinderen van 3-4 jaar en van 3 tot 11 jaar.

Vanaf de geboorte tot 3-4 jaar

Van 3 tot 10-11 jaar

matras

60x120 cm

75x130 cm

160x80 - 186x90 cm

Laken

120x150

120x180, 120x170

150x215, 156x220

Dekbedovertrek

100x147, 110x140, 115x147, 100x150

140x205, 145x215, 150x200,

Kussensloop

35x45, 40x40, 40x60

40x60, 50x70, 70x70

Pakket en parameters

Natuurlijk zijn linnen sets voor kinderen van verschillende leeftijden verschillend. Meestal slaapt de baby in een apart eenpersoonsbed. Het linnengoed voor het bed van baby's bestaat uit een kussensloop, een laken en een dekenovertrek. De Europese complete set bestaat uit een matras, een laken op een elastische band, een normaal laken, een dekenovertrek en een hoes voor een kussen. Maar er zijn gevallen van onvolledige configuratie - controleer bij de aanschaf of alle benodigde items in de kit zitten.

Amerikaanse fabrikanten produceren sets van babybedden, identiek qua samenstelling aan Europa. Maar als u Amerikaans beddengoed koopt, zorg er dan voor dat er een dekbedovertrek is en niet een laken met een rits (of knopen) dat u aan de deken wilt hechten. Uiteraard moet de set worden geselecteerd op basis van de grootte van het kussen, matras en deken.

De gebruikelijke maat van de deken is 110x140 cm. Als de baby in de zomer wordt geboren, volstaat één deken van een fiets, als in de winter - een donsdeken. De standaardafmetingen van een kindermatras zijn 120x60 cm, deze moet precies in de wieg passen. Pediatrische artsen adviseren meestal om geen kussen voor baby's te kopen.Als u andere aanbevelingen heeft, bekijk dan eens hoe mobiel uw baby is. De grootte van de pads varieert: 50x70, 50x50, 40x60, 30x40 cm .De dikte van de pads mag niet meer zijn dan 2 cm. Door op deze waarden te focussen, is het gemakkelijk om een ​​kinderlederset te kiezen.

Het dekbedovertrek moet worden "bedekt" op de deken, evenals een kussensloop - op het kussen. De toename in grootte is 3-5 cm, anders begint de stof te fronsen, te kreukelen, wat de kleine niet leuk vindt. De standaard grootte van de kussensloop is 40x60 cm. De gebruikelijke grootte van de bladen voor pasgeborenen is 127x146 cm, wat, op zijn zachtst gezegd, iets groter is dan de matras 120x60 cm, maar het is niet moeilijk om het overschot onder de matras op te vullen zodat het kind comfortabel kan slapen. De handigste optie is een trekvel op een elastische band, die eenvoudig op de matras wordt getrokken.

In de moderne markt is het in toenemende mate mogelijk om uitgebreide sets kinderbedden te kopen - een standaardset plus een deken, een kussen, een matrashoes, bedgordijnen, een luifel en een zak op de zijmuur van het bed. Afmetingen van de zijkant 360x36 cm met een zachte laag, het beschermt de kleine onderzoeker tegen letsel.Afspraakmatras - om de matras te beschermen tegen verschillende verontreinigingen. De luifel tijdens de slaap vervult de functies van bescherming tegen zonlicht, stof en insecten. In de zijvakken is het handig om de kleine dingen op te slaan die je op elk moment nodig hebt: flessen, luiers, servetten, speelgoed.

In de zomer is het beter om de beschermende zijkanten en luifel van de wieg te verwijderen - ze interfereren met de beweging van de lucht, wat de kwaliteit van de slaap en het welzijn van het kind nadelig kan beïnvloeden. Als u op zoek bent naar beddengoed voor een ouder kind, neem dan contact met hen op over de kleur en het ontwerp van de set. Tieners geven de voorkeur aan geanimeerde afbeeldingen, heldere patronen, enz. Informeer naar de kwaliteit van de kleuren (bedrukking), wasmodi van linnen, want als het wasgoed begint te schuren, zal het geen vreugde voor u of uw kind opleveren.

De maten van beddengoed sets voor kinderen ouder dan 3-4 jaar variëren sterk. Dit komt door het feit dat er op dit moment nogal wat varianten van matrassen, kussens en dekens voor kleuters en tieners op de markt zijn. Kleuterscholen worden vaak gevraagd sets linnengoed mee te nemen van het huis - van natuurlijke stoffen die voldoen aan de hygiënische en hygiënische eisen.Meestal is er geen probleem met de maten voor hen, omdat de bedden in de tuinen voor kinderen zijn gestandaardiseerd.

Soms zijn anderhalf en dubbele sets vereist. Ze zijn zelden beschikbaar voor verkoop, omdat de vraag ernaar erg klein is. Anderhalf sets worden meestal gekocht voor kinderen in de tienerleeftijd. De standaardformaten van binnenlandse anderlaags vellen en dekbedovertrekken zijn 150x120, 150x220 cm. Bij Amerikaanse en Europese fabrikanten begint de breedte van producten vanaf 155 cm, bijvoorbeeld 160 bij 80 cm of 160 bij 190 cm, en bij de Turkse opties kunt u elke gewenste maat kiezen - en al, en breed standaard anderhalve meter, bijvoorbeeld 140x70 cm.

Het set beddengoed voor twee kinderen bestaat uit twee kussenslopen, 1 dekbedovertrek en 1 laken. Meestal is zo'n set vereist door ouders van tweelingkinderen of van hetzelfde geslacht. afmetingen:

  • vel - 180x260 cm;
  • kussenslopen - 50x 70 cm;
  • dekbedovertrek - 160x220 cm.

Als je een niet-standaardbedje hebt, is het nogal moeilijk om een ​​voorbereide set te vinden. In deze situatie is de ideale optie om het beddengoed zelf te naaien of te bestellen. Om de grootte van de afmetingen van het bed te bepalen, matras, dekens toe te voegen 3-5 cm.Lakens voor kinderen, vooral voor baby's, moeten uit één stuk stof worden genaaid. De steken, zelfs de meest nauwkeurige en onmerkbare, zullen perfect worden gevoeld door de tere babyhuid en het ongemak veroorzaken.

Van welke stof moet baby-beddengoed worden genaaid? Van 100% natuurlijke stoffen (katoen, linnen) die voldoen aan de basisvereisten voor linnengoed, vooral voor kinderen:

  • hoog vermogen om vocht te absorberen (hygroscopiciteit);
  • luchtdoorlatendheid - materie moet het lichaam ademhalen;
  • hypoallergeen - de stof mag geen irritatie en allergische afstoting veroorzaken in de gevoelige huid van kinderen;
  • niet vatbaar voor elektrificatie (antistatisch).

Een extra vereiste is de zachtheid van textiel. Uiteraard wordt voor baby's materie die gevoeliger voor aanraken is (satijn, flanel, perkal) genomen, voor oudere kinderen kunnen we een calico of calico-set nemen. Winter sets zijn genaaid van warmere stof, zomer-sets van lichtere.

Tips om te kiezen

Koop geen beddengoed met een knoopsluiting. Een kind kan het per ongeluk afscheuren, inslikken of op de een of andere manier gewond raken.Koop kinderartikelen bij vertrouwde fabrikanten - voor degenen in wiens kwaliteit u vertrouwen hebt. Na aankoop van een babypakket, is het noodzakelijk om het te wassen en vervolgens met een strijkijzer te steriliseren voor sterilisatie, omdat pasgeborenen volledig weerloos zijn tegen infecties. Alle dingen (niet alleen weefsels) die in contact komen met de huid van een baby, moeten steriel zijn.

Gebruik voor het wassen van kinderkleding en beddengoed alleen speciale zachte poeders zonder geurstoffen (of met een zwakke geur). Let op de aanbevolen manieren van wassen - veel stoffen, zelfs ongeverfd, vereisen een zorgvuldige verwerking. Wat te zeggen over de materialen met afgedrukte afbeeldingen. Kussenslopen en dekbedovertrekken moeten binnenstebuiten worden gewassen.

Spoel het wasgoed goed af om de poederdeeltjes uit de stof te wassen. Strijken is beter als het nat is. Prijzen voor baby-beddengoed sets zijn afhankelijk van het materiaal waaruit ze zijn gemaakt, de kwaliteit van kleuren (afdrukken), het land van herkomst, de interne configuratie (aantal elementen). Zelfafstemming is natuurlijk goedkoper, en al het andere dat u zelf kiest, kiest u voor de kleuren en het materiaal.

Hoe je de maat van kinderondergoed kiest, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer