Regels voor het opbergen van beddengoed

Een persoon kan een enorm scala aan gevoelens ervaren: zowel aangenaam als niet zo veel. Een van de meest aangename en verfrissende sensaties is ongetwijfeld het gevoel van een fris, schoon en warm bed, waarin we passen na een dag hard werken. Een belangrijke rol wordt natuurlijk gespeeld door de kwaliteit van het bed waarop we slapen. Veel mensen vergeten echter beddengoed, wat de rest veel aangenamer, ontspannend en gezelliger kan maken.

Tegenwoordig biedt de markt een breed scala aan beddengoed sets: van monochromatische natuurlijke stoffen tot synthetische oppervlakken met leuke patronen. Maar vergeet niet dat het belangrijk is om niet alleen de juiste hoes voor uw bed te kiezen, maar deze ook correct en compact op te slaan in uw appartement.

Levensduur

Eerst moet je bedenken hoe lang je beddengoed kunt houden. Het hangt voornamelijk af van welk materiaal (stof) het is gemaakt. De tweede belangrijke factor voor de duurzaamheid van het wasgoed zijn de kenmerken van wassen (hoe vaak, op welke manier, enzovoort).

Flanellen lakens en dekbedovertrekken zullen u dus niet langer dan vijf jaar van dienst zijn. Producten van calico zijn bestand tegen twee jaar (tot zeven jaar). Natuurlijke materialen zoals katoen en linnen kunnen tot negen jaar meegaan. Kunstmatige materialen (bijvoorbeeld satijn) zijn aangenaam met hun levensduur - ze kunnen 10 jaar lang in een kast of kleedkamer worden bewaard. De meest duurzame is natuurlijke zijde, de levensduur van producten die daaruit worden gemaakt is 15 jaar.

Basisvereisten

Ondanks het feit dat er op dit moment een groot aantal manieren zijn Een goede en duurzame opslag van beddengoed is gebaseerd op een aantal principes:

 • Alleen gewassen en gedroogde kleren moeten worden bewaard (vuile kleren mogen niet in de kast, maar in de wasmachine worden geplaatst);
 • bedekkingen moeten goed verzorgd en netjes zijn (gezoomd, gestreken);
 • het is aangewezen om een ​​geur in de opslag van beddengoed te stoppen die een frisse geur zal geven.

Waar te bewaren?

In feite kan de plaats om bedlinnen op te slaan worden bepaald door uw keuze en voorkeur. Het kan bijvoorbeeld worden ingeklapt tot een gewone kast waar kleding wordt bewaard, nadat verschillende schappen speciaal voor wasgoed zijn ingetrokken.

Voor meer compactheid en nauwkeurigheid, kunt u speciale dozen of manden gebruiken, die u kunt kopen in elke winkel die huishoudelijke artikelen verkoopt. U kunt voor dit doel ook een ladekast of grote tafels gebruiken.

Als er bij u thuis een acuut tekort aan opslagruimte is, kunt u uw beddengoed opslaan in speciale opbergeenheden van de bank of het bed.

Het is belangrijk op te merken dat op plaatsen waar wasgoed is opgeslagen, er geen hoge luchtvochtigheid en plotselinge temperatuurschommelingen mogen zijn.en ook direct zonlicht moet daar niet komen. Anders wordt je bedomslag beschimmeld, krijgt een onaangename geur, verandert van kleur (wordt geel) en gaat achteruit.

Het is noodzakelijk om de opslagruimten regelmatig te ventileren om motten te voorkomen.

ConMari-methode

Con Marie (of Marie Kondo) is een professional op het gebied van huishoudelijke reiniging. Om ervoor te zorgen dat bedden van hoge kwaliteit worden bewaard, biedt ze aan om eenvoudige tips te gebruiken.

 • Beddengoed moet op afzonderlijke planken worden opgeborgen en niet samen met andere dingen (bijvoorbeeld kleding). Dit komt door het verschil in de materialen waaruit de dingen zijn gemaakt, respectievelijk, ze hebben verschillende zorg nodig.
 • Coatings moeten worden gevouwen in de vorm van een rechthoek of een driehoek.
 • Dingen kunnen zowel horizontaal als verticaal worden gevouwen, wat ruimte bespaart in de kast, commode of op de planken.
 • Het is handig om linnen te verdelen volgens kleurenschaal of materialen.

Handige tips

Om uw beddengoed zo lang mogelijk te houden, moet u:

 • vervang kits minstens één keer per 7 dagen;
 • was dingen in overeenstemming met alle instructies op het etiket van de fabrikant;
 • droge producten in de open lucht (tenminste in een geventileerde ruimte);
 • om het wasgoed op te slaan in de binnenstebuiten gekeerde staat;
 • houd kussenslopen, dekbedovertrekken en lakens apart;
 • in geval van opslag van linnengoed op één plaats, moeten de lakens en dekbedovertrekken worden omwikkeld met een kussensloop (u kunt ook een set linnen met een lint of een koord om uw gemak vastmaken);
 • om linnenpakketten te verdelen volgens het seizoen: afzonderlijk - lichtere en zomerse, afzonderlijk - winterachtigen;
 • gebruik speciaal ontworpen smaken, zepen of kruiden om het linnen een aangename en frisse geur te geven.

Zo bent u bekend met alle geheimen van een goede opslag van beddengoed. Als u deze eenvoudige tips opvolgt, blijven uw producten geruime tijd bewaard en blijven ze in goede staat.

Vergeet niet dat de kwaliteit van uw vakantie voor een groot deel afhangt van de kwaliteit van uw beddengoed.

Instructies voor het vouwen van beddengoed - in de onderstaande video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer