Het kiezen van stoffen voor babybeddegoed

Om een ​​kind een hoogwaardige en gezonde nachtrust te bieden, is een verantwoorde benadering van de keuze van het weefsel voor het naaien van bedlinnen nodig. Het moet aan alle veiligheidseisen voldoen, zacht en aangenaam aanvoelen.

Slapend in een wieg met beddengoed gemaakt van dergelijke materialen, zal de baby kracht en kracht krijgen om over de wereld te leren.

Kenmerken van kinderstoffen

Voor de inrichting van het kinderbed dienen hoogwaardige materialen te worden gekozen. Ze moeten aan de basisvereisten voldoen.

 1. Wees veilig voor de baby. Beddengoed mag geen schadelijke stoffen afgeven die kunnen leiden tot dermatitis, allergische huiduitslag, jeuk en andere problemen. Bij de vervaardiging van dergelijke materialen mogen geen chemisch "agressieve" kleurstoffen worden gebruikt.
 2. Heb een hygroscopisch effect. Vaak zweten de kinderen tijdens de nacht of overdag slapen, dus beddengoed moet overtollig vocht goed absorberen en snel drogen.
 3. Nou, laat de lucht door. Natuurlijke circulatie zal de huid laten "ademen", waardoor gunstige omstandigheden worden gecreëerd voor hoogwaardige rust.
 4. Om de afwezigheid van statische accumulatie te bevorderen.
 5. Verschillen in kleurechtheid. Soms gebeurt het dat de patronen met kleurrijke en heldere stof na het slapen op de huid van het kind blijven. Dit zou niet moeten zijn.
 6. Wees comfortabel. Het strooiselmateriaal moet een aangenaam tastgevoel creëren wanneer het in contact komt met het lichaam.
 7. Heb voldoende sterkte en duurzaamheid. Het feit dat het beddengoed in de wieg véél vaker vuil wordt dan bij de volwassene. Daarom is het belangrijk dat het materiaal bestand is tegen meer dan een dozijn wasbeurten met behoud van hun oorspronkelijke eigenschappen.
 8. Gemak van zorg. Dit is een optioneel criterium. Elke ouder zal het echter op prijs stellen als de stof gemakkelijk is af te wassen, snel droogt en zonder veel moeite glad te strijken.

Een belangrijk selectiecriterium is het uiterlijk van de stof.Voordat ze in slaap vallen, kijken veel kinderen naar de tekeningen op het dekbedovertrek, de kussensloop of de lakens. Afbeeldingen op beddengoed moeten daarom onopvallend zijn, maar aantrekkelijk voor kinderen.

Soorten stoffen

Voor het naaien van beddengoed, de meest geschikte stoffen gemaakt van natuurlijke vezels. Ze voldoen aan de meeste eisen voor de kwaliteit van babykleding. Overweeg de kenmerken, voor- en nadelen van sommige van hen.

sits

Dit is een dunne katoenen stof die geen kunstmatige vezels bevat. De voordelen zijn onder meer absolute veiligheid voor de gezondheid van de baby, gemak en betaalbare kosten. Het ontbreken van chintz is de slechte slijtvastheid, waardoor dit materiaal na verschillende wasbeurten het uiterlijk kan 'verliezen'.

satinet

Dicht materiaal met een zijdeachtige textuur. Hij "gaat niet zitten" tijdens het wassen en plooit bijna niet. Bovendien zijn de voordelen ervan een hoge duurzaamheid en uitstekende esthetische kwaliteiten.

Dergelijk materiaal heeft echter de voorkeur vanwege de hoge kosten ervan.

ongebleekt calico

Deze stof absorbeert perfect overtollig vocht, bevordert de natuurlijke circulatie van lucht, "koelt" de huid in de zomerhitte en warmt op in de kou.Deze stof maakt prachtig beddengoed. Met een grote verscheidenheid aan kleuren en patronen kunt u het materiaal voor elke smaak kiezen. Er is echter een dergelijke structuur en nadelen.

De nadelen zijn de stijfheid en lage dichtheid, waardoor het wasgoed snel kan 'falen'.

flanel

Dit is een van de meest aangename om aan te raken stoffen. Het is zacht, hygroscopisch, veilig en duurzaam. Dit warme materiaal veroorzaakt bij een kind geen allergische huiduitslag en bevordert een comfortabele en gezonde slaap. De nadelen van dit materiaal zijn klein. Deze omvatten krimp, lang drogen en schuren van de stapel tijdens bedrijf.

katoen

Dit materiaal is zeer hygroscopisch, betaalbaar en praktisch. Het is licht en aangenaam om aan te raken. De nadelen van deze stof omvatten de mogelijkheid van krimp, snel vervagen bij blootstelling aan zonlicht, rimpels.

Dergelijk materiaal zal niet lang kunnen dienen.

vlas

Het natuurlijke materiaal dat de beste hygiënische eigenschappen bezit. Het absorbeert snel het gevormde vocht, helpt een optimale temperatuur te behouden.Bovendien heeft vlas bacteriedodende eigenschappen. Het materiaal voorkomt de ontwikkeling en actieve reproductie van bed mijten en andere micro-organismen. Het heeft zo'n stof en nadelen. Deze omvatten overmatige stijfheid en hoge prijs.

Vanwege deze kenmerken is vlas niet geschikt voor baby's.

bamboe

Natuurlijk materiaal op basis van bamboevezels wint sinds kort aan populariteit. Het beddengoed is er van gemaakt voor zowel baby's als oudere kinderen. Bamboe staat bekend om zijn antimicrobiële eigenschappen, hygroscopiciteit en hypoallergeen. Sets beddengoed van deze stof zijn geschikt voor baby's met een gevoelige en tere huid. De belangrijke nadelen van bamboe zijn de hoge kosten.

Sommige productiebedrijven produceren beddengoed voor kinderen van gemengde weefsels. Dergelijke materialen worden verkregen als gevolg van het "mengen" van natuurlijke vezels met synthetische vezels. Het resultaat is prachtig uitziende stoffen die tijdens het wassen niet "gaan zitten", niet kreuken, gemakkelijk te wassen zijn en duurzaam zijn. Dergelijke stoffen hebben echter slechte hygiëne.Bovendien accumuleren ze statische elektriciteit, waardoor de slaap van het kind ongemakkelijk wordt.

De beste stoffen voor babybedjes zijn volledig natuurlijk. Onder de enorme diversiteit van dergelijke materialen worden vlas, katoen en bamboe als de beste beschouwd.

Als ouders willen zorgen voor de hoogste kwaliteit en comfortabele rust voor hun kind, moet u beddengoed uit deze natuurlijke stoffen kiezen.

kleuren

Wanneer u een set beddengoed of stoffen voor een dekbedovertrek, kussenslopen of lakens kiest, moet u de kleuren ervan in overweging nemen. Wetenschappers hebben lang bewezen dat het kleurenschema de psyche van een kind, zijn humeur en gedrag kan beïnvloeden.

Bij het kopen van stoffen in een babybedje is het beter om producten met delicate pastelkleuren te kiezen. Witte en melkachtige tinten helpen het kind te kalmeren en te ontspannen, waardoor hij snel kan slapen. Lichtblauwe, lichtroze en beige tinten van beddengoed zullen ook "helpen om in slaap te vallen". Het is belangrijk op te merken dat er niet veel heldere afbeeldingen op de accessoires staan. Het is beter dat het aantal afbeeldingen beperkt was en dat de tonen licht waren.

Heldere kleuren zoals groen, rood, oranje en blauw kunnen kinderen met levendigheid opladen en energie geven. Vanwege deze kenmerken wordt beddengoed met dergelijke tinten aanbevolen voor baby's die al interesse tonen in games.

Bij het kiezen van een stof voor een kinderkamerset, is het de moeite waard om materialen van donkere tonen te weigeren. Blauwe, zwarte, paarse en donkerbruine kleuren veroorzaken angst bij het kind.

Beddengoed met dergelijke kleuren laat de kruimels niet ontspannen en valt snel in slaap.

aanbevelingen

  Om de beste stof te kiezen voor een dekbedovertrek, een kussensloop en een laken, moet rekening houden met een aantal belangrijke punten.

  1. Het materiaal moet zacht aanvoelen. De ongelijke textuur van de applicaties en inserts kan onaangename gewaarwordingen veroorzaken wanneer deze in contact komen met de gevoelige huid van een kind.
  2. Van de stof moet onopvallende textielsmaak ademen. Als het hard ruikt, moet je de overname ervan opgeven. In dit geval is er een risico om het materiaal te kopen, bij de productie waarvan kleurstoffen van lage kwaliteit werden gebruikt.
  3. Voordat u een stof koopt, moet u de verkoper vragen om ondersteunende documentatie te verstrekken, zoals een kwaliteitscertificaat. Als er geen papieren zijn, is het beter om materiaal in een andere winkel te kopen.
  4. Het is het beste om stoffen voor bedlinnen te kopen in grote winkels die gespecialiseerd zijn in de verkoop van kindertextiel.
  5. Een van de beste in termen van kwaliteit en kosten zijn Poolse, Turkse en Russische materialen.

  Alle bovenstaande aanbevelingen in acht nemend, kunt u gemakkelijk hoogwaardige en mooie stoffen krijgen voor een stijlvol kinderbeddenpakket.

  Zie de volgende video voor tips over het kiezen van beddengoed voor baby's.

  Comments
   auteur
  Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

  Inkomhal

  Woonkamer

  slaapkamer