Tips voor het kiezen van een babybedje voor een jongen

 Tips voor het kiezen van een babybedje voor een jongen

Babyslaap moet gezond en gezond zijn. Om een ​​geliefde zoon na een lange actieve dag goed te laten rusten en te laten recupereren, is het noodzakelijk om rekening te houden met een groot aantal verschillende factoren. Onder hen zijn frisse lucht in de kamer, stilte, een comfortabele matras en natuurlijk hoogwaardige en comfortabele bedden.

vereisten

Niet elke stof is geschikt voor babybeddegoed. Het materiaal moet aan verschillende hygiënische en hygiënische eisen voldoen.

 • Security. De stof moet van katoen zijn zonder synthetische onzuiverheden. Verven moeten gemaakt zijn van milieuvriendelijke grondstoffen zonder onzuiverheden van toxische componenten.De lage kwaliteit van de stof kan wijzen op het uiterlijk van een vreemde chemische geur, die onmiddellijk wordt gevoeld bij het openen van het pakket met de goederen. Bovendien moet u ook de aankoop staken als de verf in uw handen blijft. Hoogstwaarschijnlijk werd bij het kleuren van materiaal gebruik gemaakt van laagwaardige kleurstoffen, die vaak onveilig zijn voor het leven en de gezondheid van het kind.
 • Hygiëne. De belangrijkste parameter die babybeddegoed van een volwassene moet onderscheiden, is de mogelijkheid om bij vrij hoge temperaturen te wassen zonder het risico van krimp en vervorming.

Bovendien moet het canvas bestand zijn tegen heet strijken. Alleen op deze manier kunt u een maximale desinfectie van het beddengoed bereiken.

 • Hypoallergeen. Het is belangrijk dat het materiaal geen stoffen bevat die kinderallergieën veroorzaken, die zich kunnen uiten als uitslag, kortademigheid, hoest, conjunctivitis en rhinitis.
 • Opneembaarheid. Het materiaal dat bedoeld is voor het naaien van kinderondergoed moet zweet, speeksel en tranen goed absorberen.
 • Luchtdoorlaatbaarheid. De stof moet ademend zijn, anders zal tijdens de slaap een broeikaseffect optreden, wat vaak leidt tot oververhitting van de baby.
 • Antistatisch. Babykleren mogen niet worden geëlektrificeerd als ze in contact komen met het lichaam en het haar van een kind. Het gebruik van materie die statische elektriciteit kan accumuleren, is strikt verboden.
 • Bedlinnen moet aangenaam zijn voor het lichaam. Optimaal, de stof was zacht en zijdeachtig.

stoffen

Meestal voor het naaien van babybeddegoed te gebruiken:

 • flanel;
 • satijn;
 • ranfors;
 • percale;
 • vlas.

Laten we stoppen bij de populairste soorten stoffen.

vlas

Dit is een 100% natuurlijk en milieuvriendelijk materiaal. De onderscheidende kenmerken zijn duurzaamheid, sterkte en verhoogd ademend vermogen. Bovendien verwarmt vlas goed en snel, houdt het de warmte goed vast, wat vooral belangrijk is tijdens het koude seizoen. Tegelijkertijd blijft het in de hitte van de stof koel en ademend, wat zorgt voor een hoog slaapcomfort.

Het is opmerkelijk dat er in de structuur van vlas een speciale antiseptische substantie is - silica, die de vorming van pathogene microflora voorkomt. En als gevolg daarvan zal uw zoon op betrouwbare wijze worden beschermd tegen het verschijnen van schimmels en andere gevaarlijke bacteriën.Het weefsel wordt gekenmerkt door een goede slijtvastheid, omdat het zelfs na vele wasbeurten niet geel wordt en na verloop van tijd wordt het alleen maar zachter.

ongebleekt calico

Dit is een katoenen weefsel verkregen door het weven van dikke dikke draden die zelfs met het blote oog te zien zijn. De belangrijkste voordelen van het materiaal zijn de dichtheid, weerstand tegen slijtage en slijtage, hygiëne en hypoallergeniciteit. Een belangrijk voordeel is de lage kostprijs van een dergelijke stof, en daarom is het beddengoed voor baby's, dat erop wordt genaaid, voor de meeste gezinnen betaalbaar.

Er is één functie waarmee rekening moet worden gehouden bij het kopen van een slaapset: volgens de huidige stand van de techniek in de landen van de voormalige USSR bestaat de ruwe calico uit 100% katoen, terwijl in China en Pakistan de normen de aanwezigheid van onzuiverheden van synthetische vezels toestaan, die 15% kunnen bereiken. Dit moet worden overwogen bij het kiezen van producten van een bepaalde fabrikant.

flanel

Deze keuze wordt meestal gemaakt door de moeders van de kleinste jongens, omdat het materiaal erg warm en tegelijkertijd zacht is. Het canvas is een katoenen stof, bedekt met een kleine pluizige stapel.

Er dient rekening mee te worden gehouden dat dergelijk materiaal niet wordt aanbevolen om te worden gewassen op een hoge temperatuur en te wrijven, anders worden de pellets daarop gevormd.

satinet

Nog een katoenen canvas. De voorkant heeft een uitgesproken glanzende glans, zodat de kleding meestal wordt gebruikt voor het naaien van nachtkleding voor tienerjongens.

Ranfors

Een zeer dicht weefsel van 100% katoen, dat tijdens gebruik niet gekreukeld en afgesleten is. Het materiaal is volledig hypoallergeen, het passeert lucht, maar absorbeert tegelijkertijd goed en houdt vocht vast.

percale

Meestal wordt dit materiaal gebruikt voor de vervaardiging van dekens en kussens vanwege de dichtheid. Ondanks deze structuur blijft het materiaal echter eerder zijdeachtig, ademend en zeer aangenaam om aan te raken.

ontwerp

Het kiezen van een schaduw van beddengoed, zou het leuk zijn om rekening te houden met de aanbevelingen van psychologen. Experts zeggen dat je geen kinderkleding hoeft te kopen met felle patronen, hoe mooi en stijlvol het ook is: in zo'n bed kan de baby niet slapen, hij zal geïrriteerd en rusteloos worden. Bovendien heeft elke kleur een bepaald effect op de psyche.Lichte gele tinten hebben dus een kalmerend effect, helpen de emotionele spanning verlichten en ontspannen. Het is beter om de voorkeur te geven aan dergelijke stoffen als uw zoon te actief is.

Blauw heeft een vergelijkbaar effect: het kalmeert en bevordert de snelle slaap van een kind. Als uw kind problemen met het gezichtsvermogen heeft, is het beter om voor hem een ​​set te kiezen in witte en groene tinten. Het is bewezen dat deze kleuren het meest positieve effect hebben op het menselijke gezichtsvermogen.

Maar voor de kleintjes is het de moeite waard om stil te staan ​​bij de tinten van pastel: koffie, chocolade of karamel. Er wordt aangenomen dat deze kleuroplossing de eetlust stimuleert.

Wat betreft de tekening zelf, hangt zijn keuze grotendeels af van de leeftijd en voorkeuren van het kind. Voor de jongsten is het echter beter om helemaal zonder patroon te doen, of om een ​​stof met een kleine onopvallende afdruk te kiezen.

Kinderen jonger dan 3 jaar zijn het vaakst geïnteresseerd in 'kindertekeningen': grappige kleine dieren, helden van favoriete sprookjes, huizen, bessen of wat speelgoed dat iedereen kent. Zeer populaire kits met auto's of in marine-stijl.

Het is belangrijk dat het doek niet te veelkleurig is, maar tegelijkertijd positief en helder.

Iets oudere jongens (van 3 tot 7 jaar oud) hebben al bepaalde hobby's - ze kunnen worden weerspiegeld in de sets om te slapen. Op een laken en een deken kunnen bijvoorbeeld favoriete filmpersonages worden afgebeeld, evenals auto's, vliegtuigen, raketten, voetbal, ballen of een soort exotische dieren.

Houd er rekening mee dat als je besluit een set met stripfiguren te kopen, probeer dan niet te beginnen met de algemeen geaccepteerde patronen, maar houd rekening met de belangen van het kind zelf. Bijvoorbeeld, voor een, het idool is een kleine robotvallei, voor de andere - grappige ninjaschildpadden, en nog anderen dromen ervan naar de stad met kruiwagens te gaan om tijd door te brengen met Meter en Lightning McWin. Populair zijn ook Spiderman, Batman en Superman.

Zelfs op bedlinnen mogen geen voorwerpen worden geassocieerd met agressie. Niet de beste keuze zou zijn monsters, schedels, vampiers, maar ook scherpe en snijdende objecten.

Wanneer een kind naar school gaat, is het de moeite waard om de keuze voor het ontwerp van het beddengoed aan de jongen zelf over te laten. Op deze manier kunnen ouders hun opgroeiende zoon laten zien dat zij rekening houden met zijn mening en daardoor het zelfrespect van het kind vergroten.

Wat betreft de grootte van het linnengoed, is het beter om sets met 1,5 of met 2 slaapkamers te kopen,zelfs als de matras is ontworpen voor één kind: jongere jongens keren vaak in slaap en als het wasgoed te smal is, is de kans groot dat uw zoon midden in de nacht op de matras slaapt.

Hoe u een blad op een elastische band met uw eigen handen naait, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer