Kenmerken van calico beddengoed

Ondanks het feit dat de kwaliteit van de rust van een persoon afhangt van het bed, speelt beddengoed ook een belangrijke rol. Dit is een belangrijk kenmerk dat nodig is voor een comfortabele en gezonde slaap. Een van de meest populaire stoffen voor kussenslopen, dekbedovertrekken en lakens is chintz. Laten we de kenmerken van het calico-beddengoed eens nader bekijken.

Wat is chintz?

Chintz is een materiaal gemaakt met behulp van speciale technologieën. Het verwijst naar katoenen stoffen. Voor schoonheid worden er vaak verf van verschillende tinten, patronen en tekeningen op aangebracht. Ondanks het feit dat India als de geboorteplaats van dit materiaal wordt beschouwd, is het in ons land vrij wijdverspreid. Zeker, zo niet voor jou, dan zal je moeder of oma oude jurken met katoenen print vinden, die enkele decennia geleden een integraal kenmerk waren van elke modieuze vrouw.

Tegenwoordig wordt het materiaal voornamelijk gebruikt voor de vervaardiging van bedlinnen. Er wordt aangenomen dat dit bijna een ideaal weefsel is, perfect voor contact met het menselijk lichaam. De Aziatische chintz, die eerder vanuit het buitenland in het Russische rijk werd geïmporteerd, wordt als bijzonder hoogwaardig beschouwd en wordt vandaag ook geproduceerd in ons thuisland, in de stad Ivanovo.

Daarnaast is beddengoed van katoen-chintz-stof (sirsacker) populair. De kleur van deze stof is meestal een cel of een strip, hoewel er andere opties zijn.

Hoe te kiezen?

Om niet te worden verward met de keuze van een set katoenlinnen, Een paar eenvoudige regels moeten worden gevolgd.

  • Er moet speciale aandacht worden besteed aan het etiket van het product. Het moet alle belangrijkste kenmerken beschrijven: dichtheid, duurzaamheid, wasvoorschriften, fabrikant, enz.
  • Open, voordat u de kit koopt, het pakket (of vraag de verkoper om het te doen) om de integriteit van de producten en de fatsoenlijke kwaliteit van de stof te waarborgen.

Wat kleuren betreft, het is een kwestie van smaak. In de huidige markt biedt een zeer breed scala aan opties en zachte en heldere kleuren.De grootte van het linnen (enkele, dubbele of 1,5-slaapkamer set) wordt ook individueel geselecteerd.

Voor- en nadelen van het materiaal

Allereerst merken kopers op dat chintz een redelijk betaalbaar materiaal is. Beddengoed van deze stof is bijna overal te vinden. Bovendien is er een grote verscheidenheid aan kleurensets van dit type, dus met 100% zekerheid kunnen we zeggen dat u precies kunt vinden wat u zoekt, of het nu gaat om eenkleurig beddengoed voor een slaapkamer of een product met tekeningen voor een kinderkamer.

Een ander pluspunt is de betaalbare prijs. Bedrukte katoenen lakens zijn de goedkoopste in vergelijking met andere materialen. Ook zeggen veel huisvrouwen dat dergelijke kits geen speciale zorg vereisen.

Er zijn echter nadelen. Dus, Chintz heeft een kleine dichtheid. Bovendien bederft frequent en langdurig wassen aanzienlijk het materiaal (zowel de structuur als de kleur).

Over de kenmerken van chintz bedding, zie de volgende video.

Comments
 auteur
Informatie verstrekt voor referentiedoeleinden. Voor constructieproblemen moet u altijd een specialist raadplegen.

Inkomhal

Woonkamer

slaapkamer